Skip to main content

Η μαγική 8ήμερη Πολωνία | Καλοκαίρι - 28η Οκτωβριου - Φθινόπωρο 2021 απο 749€

20/6, 11/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8, 29/8, 5/9, 12/9, 26/9, 10/10, 24/10, 20/11

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ένα πλούσιο 8ήμερο πρόγραμμα στην Πολωνία, με πολλές επισκέψεις και εκδρομές  (Κάστρο Ξιάζ, αλατωρυχεία Βιελίτσκα, Αουσβιτς, υπόγεια πόλη Οσόβκα-αρχηγείο του Χίτλερ κ.ά.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις με την Aegean  Άφιξη στην Κρακοβία και αναχώρηση από Βαρσοβία.
  • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα Αλατωρυχεία και το ’ουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς. 
  • Διαμονή  στο Westin 5* ή στο Sheraton 5* στη Βαρσοβία, σε πολύ καλό ξενοδοχείο 4* Sup. στην Κρακοβία και στο πολύ καλό κεντρικό ξενοδοχείο Double Tree by Hilton 4* Sup. (και σε σπάνιες περιπτώσεις όμοιό του) στο Βρότσλαβ.
  • Το μόνο πρόγραμμα με τρεις διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία για να την απολαύσουμε!
  • Αφιερώνουμε  2 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πολωνίας για να την γνωρίσουμε και να μην κάνουμε ένα απλό πέρασμα. Επιπλέον πραγματοποιούμε μια δεύτερη ξενάγηση στην πόλη χωρίς να προσφέρουμε προαιρετικές εκδρομές με επιπλέον κόστος
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο μοναδικό Βρότσλαβ (στο Double Tree by Hilton 4*sup), για να το απολαύσουμε και όχι βιαστικό πέρασμα. Η «Βενετία της Πολωνίας» όπως το αποκαλούν, είναι κτισμένη σε 12 νησιά πάνω στον ποταμό Όντερ, εκεί που συναντιέται η πολωνική, η τσέχικη και η γερμανική αρχιτεκτονική. Πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο, με την υπέροχη πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης. Μία πόλη που χαρακτηρίζεται από υπέροχα κτίρια με έντονα στοιχεία πρωσικής επιρρο και πριν από χρόνια ενέταξε στο βασικό πρόγραμμα της Πολωνίας.
  • Επίσκεψη στη γοητευτική πόλη Γουντς, που υπήρξε στο παρελθόν το μεγαλύτερο κέντρο υφαντουργίας της Ευρώπης.
  • Επίσκεψη στα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα.
  • Επίσκεψη στο ’ουσβιτς, το διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.
  • Επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο Ξιάζ, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.
  • Επίσκεψη στην υπόγεια πόλη Οσόβκα, που θεωρείται το κύριο υπόγειο αρχηγείο του Χίτλερ. 
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά έκδοσης.
  • Προσοχή: Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα είναι συνεχώς μαζί σας Έλληνας έμπειρος αρχηγός και όχι τοπικοί Ελληνόφωνοι συνοδοί. Επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, προσφέρονται διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί για σωστές ξεναγήσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Βαρσοβία (1η ξενάγηση)

Συνάντηση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για τη πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Μετά την άφιξη μας θα γνωρίσουμε την πόλη με την πρώτη ξενάγηση μας. Η Παλιά πόλη της Βαρσοβίας μπορεί να μοιάζει 200 ετών αλλά είναι μόλις 70 ετών… ο λόγος είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της κατά τον ΒΠΠ’ όταν ο Χίμλερ διέταξε την ισοπέδωση της πόλης και την εκτέλεση όλων των κατοίκων. Η αποκατάστασή της όμως βασισμένη σε πίνακες και σκίτσα του 18ου αιώνα ήταν τόσο ακριβής και εντυπωσιακή που βραβεύτηκε από την UNESCO και εντάχτηκε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Συνδυάζοντας αρμονικά το παλιό με το νέο, η Βαρσοβία είναι μια πόλη έκπληξη και άξια θαυμασμού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Βαρσοβία (2η ξενάγηση)

Στη δεύτερη ξενάγησή μας, συνεχίζοντας στην Βασιλική Οδό, από όπου κατευθυνόμαστε προς το Παλάτι Lazienski (το παλάτι στο νερό, επίσκεψη εξωτερικά) όπου στεγάζεται το υπέροχο μνημείο του Σοπέν, το καταπράσινο πάρκο με την εντυπωσιακή λίμνη καθώς και το ομώνυμο παλάτι, θερινή κατοικία του τελευταίο βασιλιά της Πολωνίας. Κατά τη διαδρομή θα θαυμάσουμε το μεγάλο θέατρο της Βαρσοβίας, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, τους Σαξονικούς κήπους, το μνημείο της εξέγερσης του γκέτο της Βαρσοβίας που δεσπόζει περήφανο έξω από το Εβραϊκό μουσείο, καθώς και το γειτονικό μας Παλάτι Τεχνών και Επιστημών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Βαρσοβίας, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, με μια πλούσια συλλογή από αρχαία τέχνη (Αιγυπτιακή, Ελληνική, Ρωμαϊκή) από περίπου 11.000 αντικείμενα. Επίσης εκτίθεται μια αναλυτική συλλογή σπο Πολωνική ζωγραφική από τον 16ο αιώνα και μια συλλογή από ξένους ζωγράφους (Ιταλούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Γερμανούς και Ρώσους). Το μουσείο είναι επίσης και σπίτι μιας εντυπωσιακής νομισματικής συλλογής και εφαρμοσμένης τέχνης. Άνοιξε τις πύλες του το 1862, αχικά ως «μουσείο καλών τεχνών της Βαρσοβίας» και μετονομάστηκε σε εθνικό μουσείο το 1916. Διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.

 

3η ημέρα: Βαρσοβία – Γουντς – Βρότσλαβ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το Βρότσλαβ με τελικό προορισμό μας τη Βαρσοβία, μέσω μιας πολύ όμορφης διαδρομής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το Γουντς (Lodz) ή Λοτζ, όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε στα ελληνικά. Παρ’ όλο που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, το Γουντς είναι μια σπουδαία πόλη, αφού αποτέλεσε το κέντρο υφαντουργίας σε όλη την Ευρώπη για περισσότερα από 100 χρόνια. Η ειδική χημική σύσταση των νερών του, έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα εργοστάσια επεξεργασίας υφασμάτων που δραστηριοποι-ούνταν εκεί και έτσι, σε λιγότερο από 80 χρόνια, ο πληθυσμός του αυξήθηκε από δεκατρείς χιλιάδες σε μισό εκατομμύριο. Σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη, που κάθε γωνιά της έχει κάτι από τη γοητευτική, πολυπολιτισμική της ιστορία.

Σύντομη στάση και ξενάγηση και καταλήγουμε στο Βρότσλαβ, το οποίο θα γνωρίσουμε σήμερα. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, όπου θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο, το πανεπιστήμιο, το νησί Πιάσεκ (Piasek) στον ποταμό Όντερ, και το υπέροχο νησί του καθεδρικού ναού Όστροβ Τούμσκι (Ostrów Tumski). Στον ναό θα δούμε μέχρι και ένα… βλήμα όλμου, κατάλοιπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, σας προτείνουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Όντερ, μια επίσκεψη στον ξεχωριστό ζωολογικό κήπο της πόλης, ή την Αίθουσα της Εκατονταετηρίδας (Hala Stulecia), ένα υπέροχο κτίριο πολλαπλών χρήσεων (μνημείο της UNESCO) και να θαυμάσετε το συντριβάνι που «χορεύει» στους ήχους επιλεγμένης μουσικής. Διανυκτέρευση στο Βρότσλαβ.

 

4η ημέρα: Βρότσλαβ – Κάστρο Ξιαζ – Οσόβκα (Υπόγειο Αρχηγείο Χίτλερ) – Σβίτνιτσα – Βρότσλαβ

Πρωινή αναχώρηση για το περίφημο κάστρο Ξιάζ (Książ), ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην Πολωνία. Είναι κτισμένο σε έναν μεγαλοπρεπή απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Pelcznica και συχνά αναφέρονται σε αυτό ως το «μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας». Το κάστρο, πέρα από ιστορικό μνημείο, στεγάζει επίσης και μια γκαλερί τέχνης. Θα σας συνεπάρει η ποικιλία των αρχιτεκτονικών ιδεών, η ταραχώδης ιστορία του, η μοναδική, γραφική τοποθεσία του. Συνεχίζουμε για την Οσόβκα (Osówka), μια υπόγεια κατασκευή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: ένα τεράστιο υπόγειο σύστημα διαδρόμων, αιθουσών και οχυρών, μία σχεδόν ολόκληρη πολιτεία (περίπου 1700 μέτρα διαδρόμων και αιθουσών), με χώρους όπου φυλάσσονταν οπλικά συστήματα, έγγραφα, χρήματα και ταυτόχρονα αποτελούσε καταφύγιο-οχυρό στρατιωτών (οι είσοδοι στους παραπάνω χώρους δεν περιλαμβάνονται-κόστος ατομικό). Τελευταία μας επίσκεψη, η πανέμορφη ξύλινη εκκλησία της Σβιντνίτσα (Świdnica ), ακόμη ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Βρότσλαβ το απόγευμα και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Βρότσλαβ – Άουσβιτς – Κρακοβία

Θα αναχωρήσουμε σήμερα για το σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Οι Πολωνοί το αποκαλούν «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροταφείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα έρθουμε και στους δύο χώρους Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ ή Μπίρκεναου (Birkenau), όπου θα δούμε πολλούς από τους χώρους που διασώζονται, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπίρκεναου καθώς και ρεαλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας, που ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό κτίστηκε στον λόφο Βάβελ, και σταδιακά η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα, ενώ κτίστηκαν πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων. Η Κρακοβία αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της, που γίνεται σε κάθε κτίριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, τις οποίες έχει αναλάβει το Πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO. Άφιξη, και πρώτη επαφή με την πόλη. Στη συνέχεια εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

 

6η ημέρα: Κρακοβία (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσει η ξενάγησή μας κατά τη διάρκεια της οποία θα δούμε τον λόφο Βάβελ και τη γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Συνεχίζουμε την περιπατητική μας ξενάγηση προς την κεντρική πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, βλέπουμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, και παρατηρούμε τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο περίφημος Πολωνός αστρονόμος Νικόλαος Κοπέρνικος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα κτίρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια. Συνεχίζουμε προς τα τείχη Μπάρμπικαν και από εκεί αναχωρούμε για την παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκηνικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ». Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Κρακοβία – Αλατωρυχεία Βιελίτσκα – Κρακοβία

Αναχώρηση με προορισμό τα σπάνια αλατωρυχεία της Βιελίτσκα (Wieliczka), που έχουν μετατραπεί σε χώρο τέχνης και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά από αλάτι καθώς και το μαγευτικό παρεκκλήσι της Αγίας Κίνγκα, φτιαγμένο από 20.000 τόνους αλάτι, στους υπόγειους χώρους του ορυχείου. Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και τόσο καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο σε ό,τι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό των ορυχείων. Μετά την επίσκεψή μας και την αγορά των σχετικών αναμνηστικών από αλάτι, θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία. Χρόνος ελεύθερος στην Κρακοβία. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Κρακοβία – Αθήνα/ Θεσσαλονίκη / Λάρνακα

Μετά το πρωινό μας μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα.

 

 ΤΙΜΕΣ εως και 8/8, και για την 22/8 = 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 739 € 280 €
  Twin Room 739 € 280 €
  Triple Room 739 € 280 €
  Single Room 1139 € 280 €

 

ΤΙΜΕΣ 15/8 και 29/8 και 5/9 και 12/9 και 26/9 = 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 769 € 280 €
  Twin Room 769 € 280 €
  Triple Room 769 € 280 €
  Single Room 1169 € 280 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/10/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 09 ημέρες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείτε με μια παραπάνω διανυκτέρευση στη Βαρσοβία. Η πτήση της επιστροφής είναι από Βαρσοβία. Από την Κρακοβία μεταβιβαζόμαστε οδικώς στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας.  - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 260 €
  Twin Room 799 € 260 €
  Triple Room 799 € 260 €
  Single Room 1249 € 260 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/11/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 08 ημέρες  - Τιμή από 749€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 749 € 260 €
  Twin Room 749 € 260 €
  Triple Room 749 € 260 €
  Single Room 1149 € 260 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup. Στη Βαρσοβία το ξενοδοχείο 5*  Westin ή το Sheraton 5*.
  • Είσοδος στα Αλατωρυχεία και το ’ουσβιτς
  • Πρωινό καθημερινά
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έλληνας αρχηγός
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου κρίνουμε σκόπιμο ότι χρειάζεται.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Δεν περιλαμβάνονται    

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 280 €
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ., εκτός από το ’ουσβιτς,  και των αλατωρυχείων, που είναι εντός της τιμής

 

 Αναλόγως με την αναχώρηση

ΑριθμόςΠτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ –   ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:30

10:05

Α3 869

8η ημέρα

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

10:30

13:50

ΑριθμόςΠτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 868

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ –   ΚΡΑΚΟΒΙΑ

08:25

09:45

Α3 871

8η ημέρα

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

10:55

14:30

9ημέρες

ΑριθμόςΠτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ –    ΒΑΡΣΟΒΙΑ

09:05

10:40

Α3 873

9η ημέρα

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10