Skip to main content

Χριστούγεννα 2022 στο Λέβι, το Ροβανιέμι και στο χωριό του Άγιου Βασίλη (Αναχώρηση 23/12/2022) Από €2295

πτησεις απευθειας με Aegean !  λιγες θεσεις , early booking τιμες

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΛΕΒΙ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Rovaniemi.

Άφιξη, και αμέσως μετά επιβίβαση στο πούλμαν για να μεταφερθούμε στο Levi. Στάση καθοδόν για γεύμα. Άφιξη στο Λέβι  και τακτοποίηση στα δωμάτια. Levi είναι στην πραγματικότητα το όνομα του λόφου, ενώ η ίδια η πόλη-χωριό λέγεται Sirkka. Αυτό το θέρετρο σκι έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να θεωρείται από τα κορυφαία και πιο δημοφιλή στην Φινλανδία. Φιλοξενεί τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, διαγωνισμούς και επιδείξεις σκι, αρκετά νυχτερινά κέντρα, εξαιρετικά εστιατόρια και όμορφα ξενοδοχεία σε μια περιοχή αρκετά συγκεντρωμένη και σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΒΙ – SNOWMOBILE ΣΑΦΑΡΙ – ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα φοράμε ειδικό εξοπλισμό και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα συναρπαστικό σαφάρι με snowmobiles. Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή μέσα από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια. Άφιξη στην φάρμα των χάσκι. Τα υπέροχα και αξιολάτρευτα χάσκι Σιβηρίας και Καναδά μας περιμένουν με ανυπομονησία στη φάρμα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους. Στη συνέχεια, θα οδηγήσουμε τα έλκηθρα αφού πρώτα μας δοθούν τεχνικές οδηγίες για την ασφάλειά μας από τους ειδικευμένους αρχηγούς (στα Αγγλικά). Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας. Γύρω από την φωτιά θα απολαύσουμε ένα ελαφρύ γεύμα με καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα χαλαρώσουμε στο σπα του ξενοδοχείου LeviSpa κάνοντας σάουνα, κολύμπι, γυμναστική ή χαμάμ.

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο παραδοσιακό λαπωνικό εστιατόριο που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ounasjoki, 8 χιλιόμετρα από το κέντρο του Levi και βαθιά μέσα στο λαπωνικό χιονισμένο τοπίο. Με την άφιξη θα ευχηθούμε με ποτό καλωσορίσματος! Ο Αϊ Βασίλης θα φτάσει με το έλκηθρο και τον πιστό του τάρανδο για να μοιράσει δώρα στα παιδιά, μικροί μεγάλοι θα φωτογραφηθούμε μαζί του και αμέσως μετά θα δειπνήσουμε σε πλούσιο χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Αυτή η παραμονή Χριστουγέννων θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων για πολύ καιρό.


Σημαντικές σημειώσεις για το snowmobilesafari:

  • Κάθε άτομο που οδηγεί snowmobile πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών και να έχει έγκυρη άδεια οδήγησης μαζί του.
  • Σε κάθε συμμετέχοντα στο snowmobilesafari θα δοθεί απαραίτητος ρουχισμός και εξοπλισμός που περιλαμβάνει:Ολόσωμη φόρμα, μπότες, μάλλινες κάλτσες, γάντια, κασκόλ,  μπαλακλάβα (fullface)  και κράνος.
  • Τα παιδιά έως 14 ετών για λόγους ασφαλείας  κάθονται σε έλκηθρο το οποίο τραβάει το snowmobile που οδηγεί τοπικός συνοδός.
  • Για τα πιο μικρά παιδιά συνιστάται ένας από τους γονείς να κάθεται μαζί με το παιδί στο έλκηθρο για την άνεση και την ασφάλεια του.
  • Παιδιά άνω των 14 ετών και με  ύψος πάνω από 140 cm μπορούν να κάθονται ως συνεπιβάτες πίσω από τον γονέα τους σε ένα snowmobile πληρώνοντας όμως την τιμή του ενήλικα.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΒΙ –SNOWVILLAGE- ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ

Χριστουγεννιάτικο πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για την φάρμα των ταράνδων, όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα όμορφα τετράποδα του Αϊ Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος. Θα απολαύσουμε ένα “εκδρομικό” γεύμα γύρω από τη φωτιά με καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το SnowVillage. Περίπου χίλια φορτηγά κάθε χρόνο, προς το τέλος Νοεμβρίου, μεταφέρουν χιόνι και πάγο προκειμένου να χτιστεί το χωριό, με διαφορετικό τρόπο και σχέδιο κάθε φορά. Καλύπτει μια έκταση περίπου 7.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων με εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχείο, λόμπι, διάφορα κτίρια και γλυπτά, όλα φτιαγμένα μόνο από χιόνι και πάγο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο,  Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΒΙ– ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ–ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο χωριό του Αϊ Βασίλη ακριβώς πάνω στο “νοητό” Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία  να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας! Πρώτη στάση στο χωριό του Αϊ Βασίλη είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες ευχές εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο SantaClaus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων αναμνηστικών. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό πάρκο Santa Park, το οποίο αποτελεί μια συναρπαστική επιλογή για τους μικρούς μας φίλους.

Ακολουθεί επίσκεψη στο SnowmanWorld για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι αλλά και τσουλήθρες πάγου. Ύστερα θα απολαύσουμε ένα ζεστό γεύμα στο ένα, και μοναδικό στο είδος του, IceRestaurant ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο και δίπλα στον Άγιο Βασίλη.Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση  στο ξενοδοχείο μας στο  Ροβανιέμι.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετά από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο θα φτάσουμε στον βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος!

Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και τον Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το Ζωολογικό Πάρκο της Ranua, βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να τις δοκιμάσετε. Πριν την αναχώρησή μας, θα γευματίσουμε στο εστιατόριο του κήπου. Με την άφιξη στο Rovaniemiθα επισκεφθούμε το μουσείο Arktikum, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής  των Λαπώνων, αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΘΗΝΑ

Σήμερα, τελευταία μέρα της εκδρομής μας, αποχαιρετούμε την Φιλανδία με πολλές αναμνήσεις. Πρωινό ελεύθερο για μια μικρή βόλτα. Το μεσημέρι μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

  Τιμές early booking για κρατήσεις
μέχρι 30/09/2022
Τελική τιμή
Το άτομο σε δίκλινο 2295€ 2495€
Το άτομο σε μονόκλινο 2750€ 2950€
Τιμή παιδιού έως 11 ετών σε έξτρα κρεβάτι
στο δωμάτιο των γονιών
1680€ 1880€
Τιμή παιδιού σαν 2ο άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 1970€ 2170€

Τιμή παιδιού έως 5 ετών
(αυστηρά στο κρεβάτι των γονιών)

(Περιλαμβάνει αεροπορικό εισιτήριο,
όλες τις διανυκτερεύσεις στο κρεβάτι των γονιών,
όλα τα γεύματα και όλες τις δραστηριότητες)

  970€

Ξενοδοχεια

Λέβι: Sokos Levi

Ροβανιέμι: Sokos Vaakuna Hotel

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις τσάρτερ από Αθήνα-Ροβανιέμι και από Ροβανιέμι-Αθήνα
  • Διαμονή στο Λέβι (3 νύχτες)
  • Διαμονή στο Ροβανιέμι (2 νύχτες).
  • Χρήση σάουνας σε όλα τα ξενοδοχεία
  • Χρήση πισίνας σε όλα τα ξενοδοχεία (όπου διαθέσιμη)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Δείπνα καθημερινά με εορταστικό μπουφέ
  • Γεύματα καθημερινά
  • Γεύμα στο Ice Restaurant στο χωριό του Aϊ Βασίλη
  • Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι
  • Επίσκεψη Αϊ Βασίλη στο δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων και δώρα για τους μικρούς του φίλους.
  • Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου
  • Εκδρομή με snowmobile με ειδικά ρούχα και μπότες
  • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και βόλτα με έλκηθρο ταράνδων
  • Επίσκεψη σε φάρμα σκυλιών χάσκι και βόλτα με έλκηθρο χάσκι
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδος στο Snow Village
  • Μεταφορά στο Santa Park με προαιρετική είσοδο (42€ ενήλικας, 36€ παιδί 3 έως 12 ετών & παιδί έως 3 ετών ελεύθερη είσοδος)
  • Μεταφορά και είσοδος στο Ζωολογικό κήπο της Ranua
  • Ειδικοί τοπικοί αρχηγοί κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων
  • Συνοδό αρχηγό από/έως Αθήνα
  • Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Ενημερωτικό έντυπο
  • ΦΠΑ

ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Μεταφορά, είσοδος και ξενάγηση στο μουσείο Arktikum
  • Είσοδος στο SnowmanWorld στο χωριό του Αϊ-Βασίλη
  • Ταξιδιωτική Ασφάλεια (με καλύψεις covid) 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Αχθοφορικά, είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Προσωπικά έξοδα και ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Βραδινή εξόρμηση για το Βόρειο Σέλας.

Το Βόρειο Σέλας, είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στην Φινλανδική Λαπωνία. Η θέση μας στον Αρκτικό Κύκλο μας δίνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να το δούμε. Ο οδηγός μας θα σας οδηγήσει έξω από την πόλη φτάνοντας στα καλύτερα σημεία για να απολύσουμε ένα Φινλανδικό πικνίκ κάτω από τα φώτα του Βόρειου Σέλαος.

Διάρκεια: 3 ώρες

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με λεωφορείο, εκδρομικό γεύμα με λουκάνικα γλυκό, ζεστά ροφήματα και πληροφορίες για το Βόρειο Σέλας από τον τοπικό ξεναγό.
Τιμή: €70 ο ενήλικας & €55 για παιδιά από 4 έως 14 ετών.

 

Kωδικός Πτήσης Ημερομηνία    Δρομολόγιο   Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης  
A34090   23/12/22 ATH-RVN 08.30 13.10 Αθήνα-Ροβανιέμι
A34091 28/12/22 RVN-ATH 13.50 18.20 Ροβανιέμι-Αθήνα

 

  • Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.
  • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40%. Εξόφληση 3 εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Ακυρωτικά σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιώτη: Μέχρι και 30 μέρες πριν την αναχώρηση: 20%. 30 -20 μέρες πριν την αναχώρηση: 50%. Σε περίπτωση ακύρωσης λιγότερο από 20 μέρες πριν την αναχώρηση: το σύνολο της αξίας της εκδρομής.
  • Παρακαλούμε ζητήστε μας τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής σε οργανωμένο ταξίδι
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης

Μερικά tips για την ένδυσή σας

  • Ντυθείτε με αρκετές στρώσεις ρούχων. Χρησιμοποιείστε πολλά αλλά λεπτά (σε πάχος) ζεστά ρούχα, παρά λίγα και πολύ χοντρά.
  •  Θα σας κρατήσουν ζεστούς και ταυτόχρονα θα έχετε την δυνατότητα να αφαιρέσετε κάποιο ρούχο σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει. Προτεραιότητα είναι να μείνετε στεγνοί.
  • Πρώτα μια λεπτή μπλούζα η ισοθερμικό, αποφύγετε καθαρό βαμβάκι, λινό ή άλλα παρόμοια υλικά που κρατούν υγρασία.  Προτιμήστε ρούχα με συνθετικές ίνες.
  • Το επόμενο  θα πρέπει να είναι ένα πλεκτό πουλόβερ, μπλούζα ή fleece. Αυτό θα σας κρατήσει ζεστούς. Επίσης  παντελόνι ή μπουφάν του ski ή snowboard θα ήταν ιδανικό. 
  • Χοντρές  κάλτσες (το καλύτερο θα ήταν να φορέσετε 1 λεπτό και 1 ή 2 χοντρά  ζευγάρια κάλτσες το ένα πάνω στο άλλο)
  • Μπορείτε να έχετε μαζί σας, ισοθερμικά λεπτά γάντια, γιατί θα σας δοθούν από τους υπευθύνους ειδικά γάντια να φορέσετε πάνω από τα δικά σας για την οδήγηση του snowmobile . 
  • Επίσης, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας, μια καλή ενυδατική κρέμα, καθώς ο κρύος αέρας μπορεί να ξεράνει το δέρμα και τα χείλη σας.

Πώς πρέπει να ντυθούν τα παιδιά;

  • Ομοίως με τους ενήλικες. Θυμηθείτε τις λεπτές και ζεστές στρώσεις ρούχων που αναφέραμε πιο πάνω. Όσο τα παιδιά είναι σε κίνηση, θα ζεσταίνονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι ενήλικες, επομένως μια στρώση από τα ρούχα τους  μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί. Τα μικρότερα παιδιά, όπως τα μωρά και τα νήπια, πρέπει να ‘’προστατεύονται’’ με περισσότερα στρώματα, καθώς δεν κινούνται τόσο πολύ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.
  • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40%. Εξόφληση 3 εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Ακυρωτικά σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιώτη: Μέχρι και 30 μέρες πριν την αναχώρηση: 20%. 30-20 μέρες πριν την αναχώρηση: 50 %. Σε περίπτωση ακύρωσης λιγότερο από 20 μέρες πριν την αναχώρηση : το σύνολο της αξίας της εκδρομής.
  • Παρακαλούμε ζητήστε μας τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής σε οργανωμένο ταξίδι
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης.