Skip to main content

Μοναδική Πρωτοχρονιά στο Ροβανιέμι (Αναχώρηση 28/12/2022) Από €2335

πτησεις απευθειας με Aegean !   λιγες θεσεις, early booking τιμες 

1η ΗΜΕΡΑ: 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Ροβανιέμι. Άφιξη, και αμέσως μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, το Metsahirvas που είναι ένα ιστορικό κτίριο του 1904, της εποχής του Τσάρου Νικολάου ΙΙ της Ρωσίας. Κατασκευασμένο στις όχθες του Παγωμένου Kemijoki, 18χλμ από το κέντρο του Ροβανιέμι, λειτούργησε σαν Δασολογικό Πανεπιστήμιο πριν λειτουργήσει σαν ξενοδοχείο φέτος. Άφιξη και τακτοποίηση στα υπνοδωμάτια μας! Γεύμα και μεταφορά στο Ροβανιέμι για μια πρώτη γνωριμία με την πατρίδα του Aϊ Βασίλη. Η πόλη του Ροβανιέμι, που επάξια αποκαλείται το σπίτι του Αϊ Βασίλη, υποδέχεται στολισμένη τον Δεκέμβριο γιατί είναι η περίοδος για την οποία γίνονται ετοιμασίες τους υπόλοιπους 11 μήνες του έτους! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και αργότερα θα βρεθούμε όλοι μαζί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, SNOWMOBILE SAFARI

Σήμερα, μετά τον πλούσιο Χριστουγεννιάτικο πρωινό μπουφέ, φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος για να καταλήξουμε στη φάρμα με τα χάσκι. Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνετα και ζεστά. Στη Λαπωνία, η μεγάλη περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία! Με την άφιξή μας στη φάρμα, τα υπέροχα και αξιολάτρευτα σε όλους χαριτωμένα χάσκι μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαυγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Αν είμαστε τυχεροί, θα μας φιλήσουν και στο πρόσωπο, ή τα κουταβάκια θα αποκοιμηθούν στην αγκαλιά μας καθώς τα χαϊδεύουμε! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε και εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα, στην συνέχεια θα οδηγήσουμε τα έλκηθρα αφού πρώτα μας δοθούν τεχνικές οδηγίες για την ασφάλειά μας από τους ειδικευμένους αρχηγούς (στα Αγγλικά).

Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Γύρω από την φωτιά θα απολαύσουμε ένα “Εκδρομικό” γεύμα με ψωμί και λουκάνικα και καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί. Σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτούν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί η διαδρομή για την ασφάλεια των εκδρομέων (π.χ. σε περίπτωση που παρατηρούνται υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες). Τα οχήματα είναι κατά μέσο όρο 2,5 ετών και περιλαμβάνουν καύσιμα! Το βράδυ δείπνο στο εστιατόριο όπου και θα απολαύσουμε το εορταστικό μπουφέ μας.

Σημαντικές σημειώσεις για το snowmobilesafari:

  • Κάθε άτομο που οδηγεί snowmobile πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών και να έχει έγκυρη άδεια οδήγησης μαζί του.
  • Σε κάθε συμμετέχοντα στο snowmobilesafari θα δοθεί απαραίτητος ρουχισμός και εξοπλισμός που περιλαμβάνει: Ολόσωμη φόρμα, μπότες, μάλλινες κάλτσες, γάντια, κασκόλ,  μπαλακλάβα (fullface)  και κράνος.
  • Τα παιδιά έως 14 ετών για λόγους ασφαλείας  κάθονται σε έλκηθρο το οποίο τραβάει το snowmobile που οδηγεί τοπικός συνοδός.
  • Για τα πιο μικρά παιδιά συνιστάται ένας από τους γονείς να κάθεται μαζί με το παιδί στο έλκηθρο για την άνεση και την ασφάλεια του.
  • Παιδιά άνω των 14 ετών και με  ύψος πάνω από 140 cm μπορούν να κάθονται ως συνεπιβάτες πίσω από τον γονέα τους σε ένα snowmobile πληρώνοντας όμως την τιμή του ενήλικα.
3η ΗΜΕΡΑ: 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΧΩΡΙΟ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αμέσως μετά αναχώρηση για το  χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον νοητό, Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία  να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας! Το χωριό του Αϊ Βασίλη είναι ένα παραμυθένιο μέρος, μια αίσθηση που αποκομίζει κανείς όποια εποχή του χρόνου κι αν το επισκεφτεί! Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο SantaClaus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη.

Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Σάντα Πάρκ, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα,  το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!

Επίσκεψη στο SnowmanWorld για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες του χώρου, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι αλλά και τσουλήθρες πάγου!

Γεύμα στο ένα και μοναδικό στο είδος του IceRestaurant ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο και δίπλα στον Άγιο Βασίλη. Το εστιατόριο, βρίσκεται στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Rovaniemi. Θα απολαύσουμε το μενού που δημιουργήθηκε από τον σεφ τους! Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. το βράδυ μετά το δείπνο θα κάνουμε μια βόλτα και θα περιμένουμε αν ο ουρανός είναι καθαρός τα Μαγικά Φώτα στον ουρανό. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας, Μετά από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ράνουα, γνωστό  και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και τον πανίσχυρο Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το Ζωολογικό Πάρκο της Ράνουα,  βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer!

Πριν την αναχώρησή μας γεύμα στο εστιατόριο του κήπου. Στην επιστροφή προαιρετική στάση στο SantaPark  για τα παιδιά που θέλουν να το ξαναζήσουν, με το ίδιο, χθεσινό εισιτήριο. Πρωτοχρονιάτικο δείπνο σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Αργότερα, μετά το δείπνο μας,  μεταφορά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στο SantaClausVillage όπου θα γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου! Η φωτιά, ο πάγος, το σκοτάδι, το  χιόνι, τα φώτα, η  μουσική και ο χορός συνδυάζονται  για να δημιουργήσουν  μια μαγική εκδήλωση για όλη την οικογένεια για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά. Το ειδυλλιακό χειμωνιάτικο σκηνικό, η χορευτική παράσταση  στην μεγάλη πίστα, τα πυροτεχνήματα και η επίσκεψη του Αϊ Βασίλη αυτοπροσώπως, συνθέτουν ένα αξέχαστο σύνολο για μικρούς και μεγάλους και μια θεαματική αλλαγή χρονιάς που θα μείνει αξέχαστη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΚΤΙΚΟΥΜ – ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ– ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Σήμερα, σηκωθείτε νωρίς ντυθείτε καλά και απολαύστε ένα περίπατο στον παγωμένο ποταμό, απολαύστε το χιόνι, παίξτε χιονοπόλεμο, κατασκευάστε ένα χιονάνθρωπο (κάρβουνο για τα μάτια θα βρείτε, καρότο για την μύτη ζητήστε από τον αρχηγό σας, θα έχει φροντίσει.) Ο πλούσιος Χριστουγεννιάτικος μπουφές με ζεστό καφέ και τσάι σας περιμένει να τον απολαύσετε.

Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το εκδρομικό σκι ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία!

Αργά το πρωί ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο Μουσείο Άρκτικουμ, ένα κτίριο μοναδικό, κατασκευασμένο επάνω στον νοητό Αρκτικό Κύκλο και στα όρια της πόλης του Ροβανιέμι. Εδώ στο κέντρο της Αρκτικής ιστορίας βρίσκονται εκθέματα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής  των Λαπώνων  αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής. Το Ροβανιέμι και η ιστορία του, έχει προεξάρχοντα ρόλο.

Μεταφορά στο πάρκο των ταράνδων όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τετράποδα του Αϊ Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Θα απολαύσουμε το εκδρομικό μας γεύμα και τον καφέ η τον ζεστό χυμό έξω από την kota, την παραδοσιακή σκηνή των νομάδων Λαπώνων. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο Ροβανιέμι για μια μικρή βόλτα. Πρωτοχρονιάτικο δείπνο σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

 

6η ΗΜΕΡΑ: 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΘΗΝΑ

Σήμερα, τελευταία μέρα της εκδρομής μας, αποχαιρετούμε την Φιλανδία. Πρωινό ελεύθερο για μια μικρή βόλτα. Το μεσημέρι μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

Τιμές για κρατήσεις μέχρι 30/09/2022 έως early booking  

Το άτομο σε δίκλινο

2335 €

2500 €

Το άτομο σε μονόκλινο

2880 €

3080 €

Τιμή παιδιού έως 11 ετών σε έξτρα κρεβάτι στο δωμάτιο των γονιών

1770 €

1970 €

Τιμή παιδιού σαν 2ο άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

1940 €

2140 €

 

Διαμονή στο ξενοδοχείο το Metsahirvas που είναι ένα ιστορικό κτίριο του 1904, της εποχής του Τσάρου Νικολάου ΙΙ της Ρωσίας. Κατασκευασμένο στις όχθες του Παγωμένου Kemijoki, 18χλμ από το κέντρο του Ροβανιέμι, λειτούργησε σαν Δασολογικό Πανεπιστήμιο πριν λειτουργήσει σαν ξενοδοχείο.

 

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις  Αθήνα – Ροβανιέμι – Αθήνα
  • Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
  • Πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Metsahirvas στο Ροβανιέμι
  • Χρήση σάουνας στο ξενοδοχείο
  • Ασύρματο internet στο ξενοδοχείο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Δείπνα καθημερινά με τα εορταστικά μπουφέ συμπεριλαμβανομένων
  • Γεύματα καθημερινά
  • Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι
  • Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου
  • Εκδρομή με Snowmobile με ειδικά ρούχα και μπότες
  • Γεύμα στο Ice Restaurant στο χωριό του Αϊ Βασίλη
  • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και βόλτα με έλκηθρο ταράνδων
  • Επίσκεψη σε φάρμα σκυλιών χάσκι και βόλτα με έλκηθρο χάσκι
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Μεταφορά στο Santa Park με προαιρετική είσοδο (42€ ενήλικας, 36€ παιδί 3 έως 12 ετών & παιδί έως 3 ετών ελεύθερη είσοδος)
  • Μεταφορά και είσοδος στο Ζωολογικό κήπο της Ράνουα
  • Ειδικοί τοπικοί αρχηγοί κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων
  • Αρχηγός εκδρομής από την Αθήνα
  • ΦΠΑ, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Ενημερωτικό έντυπο (3 ημέρες πριν την αναχώρηση)
  • Μεταφορά στις εκβολές του ποταμού Ounas  στον Αρκτικό Κύκλο στις 31/12 το βράδυ και φαντασμαγορικό πάρτι για την αλλαγή της χρονιάς
  • Φόροι αεροδρομίων
     

ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ

  • Μεταφορά και είσοδος στο μουσείο Arktikum
  • Είσοδος στο SnowmanWorld στο χωριό του Αϊ Βασίλη
  • Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Βραδινή εξόρμηση για το Βόρειο Σέλας. 

Το Βόρειο Σέλας, είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στην Φινλανδική Λαπωνία. Η θέση μας στον Αρκτικό Κύκλο μας δίνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να το δούμε. Ο οδηγός μας θα σας οδηγήσει έξω από την πόλη φτάνοντας στα καλύτερα σημεία για να απολύσουμε ένα Φινλανδικό πικνίκ κάτω από τα φώτα του Βόρειου Σέλαος.

Διάρκεια: 3 ώρες

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με λεωφορείο, εκδρομικό γεύμα με λουκάνικα γλυκό, ζεστά ροφήματα και πληροφορίες για το Βόρειο Σέλας από τον τοπικό ξεναγό.

Τιμή: €70 ο ενήλικας & €55 για παιδιά από 4 έως 14 ετών

 

 

Kωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

A3 - 4090

28/12/22

ATH – RVN

08:30

13:10

Αθήνα - Ροβανιέμι

A3 - 4091

02/01/23

RVN - ATH

13:50

18:20

Ροβανιέμι - Αθήνα

 

  • Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.
  • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40%. Εξόφληση 3 εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Ακυρωτικά σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιώτη: Μέχρι και 30 μέρες πριν την αναχώρηση: 20%. 30 -20 μέρες πριν την αναχώρηση: 50%. Σε περίπτωση ακύρωσης λιγότερο από 20 μέρες πριν την αναχώρηση: το σύνολο της αξίας της εκδρομής.
  • Παρακαλούμε ζητήστε μας τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής σε οργανωμένο ταξίδι
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης

Μερικά tips για την ένδυσή σας

  • Ντυθείτε με αρκετές στρώσεις ρούχων. Χρησιμοποιείστε πολλά αλλά λεπτά (σε πάχος) ζεστά ρούχα, παρά λίγα και πολύ χοντρά.
  •  Θα σας κρατήσουν ζεστούς και ταυτόχρονα θα έχετε την δυνατότητα να αφαιρέσετε κάποιο ρούχο σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει. Προτεραιότητα είναι να μείνετε στεγνοί.
  • Πρώτα μια λεπτή μπλούζα η ισοθερμικό, αποφύγετε καθαρό βαμβάκι, λινό ή άλλα παρόμοια υλικά που κρατούν υγρασία.  Προτιμήστε ρούχα με συνθετικές ίνες.
  • Το επόμενο  θα πρέπει να είναι ένα πλεκτό πουλόβερ, μπλούζα ή fleece. Αυτό θα σας κρατήσει ζεστούς. Επίσης  παντελόνι ή μπουφάν του ski ή snowboard θα ήταν ιδανικό. 
  • Χοντρές  κάλτσες (το καλύτερο θα ήταν να φορέσετε 1 λεπτό και 1 ή 2 χοντρά  ζευγάρια κάλτσες το ένα πάνω στο άλλο)
  • Μπορείτε να έχετε μαζί σας, ισοθερμικά λεπτά γάντια, γιατί θα σας δοθούν από τους υπευθύνους ειδικά γάντια να φορέσετε πάνω από τα δικά σας για την οδήγηση του snowmobile . 
  • Επίσης, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας, μια καλή ενυδατική κρέμα, καθώς ο κρύος αέρας μπορεί να ξεράνει το δέρμα και τα χείλη σας.

Πώς πρέπει να ντυθούν τα παιδιά;

  • Ομοίως με τους ενήλικες. Θυμηθείτε τις λεπτές και ζεστές στρώσεις ρούχων που αναφέραμε πιο πάνω. Όσο τα παιδιά είναι σε κίνηση, θα ζεσταίνονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι ενήλικες, επομένως μια στρώση από τα ρούχα τους  μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί. Τα μικρότερα παιδιά, όπως τα μωρά και τα νήπια, πρέπει να ‘’προστατεύονται’’ με περισσότερα στρώματα, καθώς δεν κινούνται τόσο πολύ.