Skip to main content

ΙΣΛΑΝΔΙΑ – Aurora Borealis 28η Οκτωβριου 2022 απο 1890

Snowmobiles, Παρατήρηση Φαλαινών, Μουσείο λάβας, Γκέιζερ Ηφαίστεια Παγετώνες

Το πιο πλήρες πρόγραμμα με 3 νύχτες στο κοσμοπολίτικο & ακριβό Ρέικιαβικ & 2 νύχτες στην επαρχία

7 ΗΜΕΡΕΣ/ 5 ΝΥΚΤΕΣ    22 - 28/10

 

  • Στο Ρέικιαβικ μένουμε στο εκπληκτικό ξενοδοχείο GRAND 4* / 3 διανυκτερεύσεις στην ακριβή πρωτεύουσα
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην νότια όμορφη επαρχία της χώρας
  • Πλούσιο πρωινό καθημερινά & 5 γεύματα συνολικά ( 1 γεύμα & 4 γκουρμέ δείπνα )
  • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο (ΜΟΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!)
  • Δραστηριότητα με μηχανάκια χιονιού Snowmobile συνολικής διάρκειας 2,5 ωρών
  • Eπίσκεψη στις σπηλιές του παγετώνα Langjokull
  • Είσοδοι και ξενάγηση σε δύο μουσεία. Στο PERLAN, στο Ρέυκιαβικ και στο Μουσείο Λάβας στον παγετώνα Eyjafjallajokull 
  • Είσοδος στη περίφημη BLUE LAGOON
  • Επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Θίνγκβελιρ
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες Seljalandsfoss, Skogarfoss & Gullfoss, στις θερμές πηγές του Geysir και φυσικά στις μοναδικές παραλίες του Diamond Beach & Black Lava Sand Beach στα νότια του νησιού
  • Παρατήρηση φαλαινών
  • Εμπειρότατος Αρχηγός / συνοδός του ταξιδιού με τεράστια εμπειρία και γνώσεις για το νησί

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ρέυκιαβικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης βρίσκετα στην χερσόνησο του Ρέκιανες, μια περιοχή σχεδόν σεληνιακού τοπίου, καλυμμένη από λάβα. Το γυμνό, απόκοσμο τοπίο δίνει τη θέση του στα προάστεια της πρωτεύουσας όπου κυριαρχούν κτίρια γραφείων μεγάλων εταιριών με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ζει σήμερα το 70% του πληθυσμού της χώρας! Όμως η πρωτεύουσα η «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι και η βορειότερη πρωτεύουσα του Κόσμου, διατηρεί τον «επαρχιακό» της χαρακτήρα –κυρίως στο κέντρο της πόλης– ενώ κοσμείται από αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα κτίρια όπως το καινούργιο κτίριο της Όπερας στο λιμάνι, το παλιό Πολιτιστικό Κέντρο και τις ιστορικές οικίες στην ανακαινισμένη προκυμαία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Το φουτουριστικό Harpa Concert Hall στο λιμάνι της πόλης

Το μουσείο Perlan στο Ρέυκιαβικ

 

Ημέρα 2η: Ρέυκιαβικ ( παγετωνικές σπηλιές)

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο μπουφέ του ξενοδοχείου μας, ξεκινάμε μέσω του Husavell για μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία στον παγετώνα Langjokull. Η χειμωνιάτικη φύση στην Ισλανδία είναι καθηλωτική! Τεράστιοι όγκοι πάγου, εκατομμύρια χρόνια, συμπιέζονται, συνθλίβοντας το υπόστρωμα.

Ο παγωμένος αέρας, η αντανάκλαση του λευκού χιονιού και η απεραντωσύνη του τοπίου δεν περιγράφονται! Ο άνθρωπος σίγουρα δαμάζει τη φύση αλλά η ανυπέρβλητη δύναμη και ομορφιά της θα μας αποκαλυφθεί στην επίσκεψη των τεχνητών σπηλαίων μεσα στο χιόνι όπου θα ξεναγηθούμε και θα μάθουμε τα μυστικά… των πάγων. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ρέυκιαβικ. Ένα χαλαρωτικό σκανδιναβικό μασάζ ή ζεστή σάουνα είναι ό,τι καλύτερο για να χαλαρώσετε λίγο πριν το βραδυνό φαγητό. Αν πάλι αισθάνεστε αρκετά δραστήριοι επισκεφθείτε κάποιο από τα μοντέρνα εμπορικά κέντρα της πόλης. Το βράδυ θα «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!

Καταρράκτης Seljalandsfoss

 

Ημέρα 3η: Ρέυκιαβικ – Βικ

Μετά το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα και ξεκινάμε για την εξερεύνηση του νησιού. Προορισμός μας οι νότιες ακτές. Πρώτη μας στάση το μουσείο της Λάβας όπου θα μάθουμε τα πάντα για την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull που το 2010 εκτίναξε λάβα και ηφαιστειακή σκόνη που σκέπασε τον ουρανό της Ευρώπης και καθήλωσε όλη την αεροπορική βιομηχανία για αρκετές μέρες με τεράστιο οικονομικό φυσικά κόστος. Σε ειδική αίθουσα προβολής θα απολαύσουμε ένα κατατοπιστικότατο φιλμ, θα μάθουμε για τα ηφαίστεια και την ηφαιστειακή δραστηριότητα καθώς και για τον τρόπο που γίνεται η παρακολούθησή τους και θα δούμε πετρώματα σπάνια από τις διάφορες εκρήξεις.

Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μερικούς από τους ομορφότερους καταρράκτες, τον Σελιαλάντ και τον ιδιαίτερα φωτογενή Σκόγκα, καθώς και την προστατευόμενη περιοχή του Ντιρχολέ, όπου έχουν τις φωλιές τους εκατοντάδες σπάνια πτηνά Paffins.

Καταρράκτης Skogafoss

Οι ακτές του Ντίροχλε

Τελικός μας προρισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε.

 

Ημέρα 4η: Βικ ( οδήγηση με snowmobiles στο παγετώνα Myrdalsjokull – Diamond Beach)

Σήμερα μας περιμένει μία άλλη μοναδική εμπειρία. Με ειδικά μηχανάκια χιονιού (snowmobiles) θα διασχίσουμε ένα κομμάτι του τεράστιου υδάτινου όγκου στις πλαγιές του παγετώνα που φτάνουν μέχρι και τα 1.000μ υψόμετρο! Εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας που ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας μέσα στο μοναδικό σπήλαιο πάγου που θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τις μοναδικές αντανακλάσεις και τους ήχους στα έγκατα του παγετώνα! Βρισκόμαστε στα εδάφη του Εθνικού πάρκου Σκάφταφελ ή Βάτναγιοκουλ όπως είναι επίσης γνωστό. Είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της Ισλανδίας και καλύπτει το 13% του εδάφους της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον ομώνυμο παγετώνα Vatnajökull. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως εδώ, όπου η αέναη μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και να δημιουργεί ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά τοπία που προέρχονται από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η διάσημη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιοκούλσαρλον που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στη γύρω περιοχή. Σήμερα έχει μέγεθος περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Παράλληλα είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα.

Η επίσκεψή μας μέσα στη λίμνη, με ειδικές αμφίβιες βάρκες είναι μία εμπειρία που θα μας αποκαλύψει σε όλη της τη διάσταση τη μαγεία και τα θαύματα που προσφέρει η υπέροχη αυτή περιοχή και αποτελεί ακόμη ένα δείγμα, ότι δεν συμβιβαζόμαστε για λόγους κόστους παραλείποντας τέτοιες συγκλονιστικές εμπειρίες, όπως συμβαίνει στα συνήθη προγράμματα. Η μέρα μας θα κλεισει με επίσκεψη στην «Διαμαντένια Ακτή» που πήρε το ονομά της από τα εκατομμύρια μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια πάγου που ερχόμενα σε επαφή με το θαλασσινό νερό, παίρνουν υπέροχα σχήματα και μία αλόκοτη διαύγεια που τα κάνει πραγματικά να μοιάζουν με τεράστια διαμάντια!  Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Βικ.

 

Ημέρα 5η: Βικ – Golden Circle tour/ Εθνικό Πάρκο Θίνκβελιρ, καταρράκτης Γκούλφος, θερμές πηγές Γκέισιρ - Ρέυκιαβικ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την περιοχή του διάσημου Γκέισιρ, του Μεγάλου Πίδακα, ο οποίος έδωσε το όνομά του και χαρακτηρίζει τους θερμοπίδακες παγκοσμίως. Πρώτα ο ίδιος ο Γκέισιρ και αμέσως μετά ο Στρόκουρ, που εκτοξεύει το θερμό νερό σε ύψος 30μ. μαζί με τις θερμές πηγές που τους περιστοιχίζουν συνθέτουν ένα υπέροχο, ξεχωριστό τοπίο, ενδεικτικό της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης της Ισλανδίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αμέσως μετά μας περιμένει ο επιβλητικός Γκούλφος, ο «Χρυσός» καταρράκτης που αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της νησιωτικής χώρας. Αμέσως μετά μας περιμένει η παγκοσμίως διάσημη περιοχή του Θίνκβελιρ που όχι μόνο είναι το πιο ιστορικό σημείο του νησιού μιας και εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό σε συνεχή λειτουργία κοινοβούλιο της παγκόσμιας ιστορίας, που ιδρύθηκε το 930, αλλά είναι και το σημείο που συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες της Βορείου Αμερικής και της Ευρασίας. Ο μοναδικός αυτός συνδιασμός Πολιτικής Ιστορίας και Γεωλογικών Φαινομένων κάνουν το μέρος πραγματικά μοναδικό. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέυκιαβικ.

 

Ημέρα 6η: Ρέυκιαβικ (παρατήρηση φαλαινών - Γαλάζια Λίμνη) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας γιατί στη συνέχεια σας περιμένει μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία: θα επιβιβαστούμε σε ειδικό «φαλαινοθηρικό» και αν είμαστε τυχεροί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το εξαιρετικό θέαμα των μεγαλύτερων θηλαστικών ζώων του πλανήτη, που συναντώνται σε αφθονία στον Βόρειο Ατλαντικό. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Ρέυκιαβικ όπως το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό (με το άγαλμα του Έρικσον), την εκκλησία Hallgrνmskirkja στο κέντρο της πόλης, και το Δημαρχείο και θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο εμπορικό κομμάτι. Ακολουθεί επίσκεψη στο μουσείο Perlan στο Οσκγιούχλιο. Στην ουσία είναι η μετασκευή των δεξαμενών νερού της πόλης σε έναν εξαιρετικό εκθεσιακό χώρο όπου φιλοξενούνται συλλογές που θα μας μυήσουν στην ιδιαίτερη χλωρίδα, πανίδα αλλά και γεωλογική διαφορετικότητα του νησιού!

Η μέρα μας θα κλείσει με την υπέροχη και φημισμένη Ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon). Εδώ θα απολαύσετε ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο στα θερμά κατάλευκα νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο. Η εν λόγω λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας ενός γειτονικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο και συσσωρεύτηκε στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας τη λαγκούνα. Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα τέτοιο ταξίδι στις εσχατιές της Ευρώπης! Μετά το χαλαρωτικό μπάνιο θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ από όπου πετάμε για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 7η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Το μεσημέρι άφιξη στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Μόναχο

19:25

21:00

Μόναχο- Ρέυκιαβικ

22:55

00:50

Ρέυκιαβικ – Μόναχο

01:45

07:30

Μόναχο – Αθήνα

11:10

14:35

  

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Αurora Borelalis

 

(7 ημ.)

Ημιδιατροφή (5 γεύματα συνολικά)

22/10

 

4* & 3*διακ

1.890

+480

+520

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με LUFTHANSA
  • Πλούσιο πρωινό καθημερινά & 5 γεύματα συνολικά ( 1 γεύμα & 4 γκουρμέ δείπνα τριών πιάτων )
  • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο (ΜΟΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!)
  • Snowmobile διάρκειας 2,5 ωρών
  • Επίσκεψη στις σπηλιές του παγετώνα Langjokull
  • Είσοδοι και ξενάγηση σε δύο μουσεία. Στο PERLAN, στο Ρέυκιαβικ και στο Μουσείο Λάβας στον παγετώνα Eyjafjallajokull 
  • Είσοδος στη περίφημη BLUE LAGOON
  • Επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Θίνγκβελιρ
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες Seljalandsfoss, Skogarfoss & Gullfoss, στις θερμές πηγές του Geysir και φυσικά στις μοναδικές παραλίες του Diamond Beach & Black Lava Sand Beach στα νότια του νησιού
  • Παρατήρηση φαλαινών
  • Φιλοδωρήματα
  • Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Εμπειρότατο αρχηγό / συνοδό με τεράστια εμπειρία και γνώσεις για το νησί

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αχθοφορικά, ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα