Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ Ήλιος του Μεσονυκτίου ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2023 από 4390

 18 ΗΜΕΡΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

12/6 | 1/7

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Απλωμένη στο βόρειο άκρο της Ευρώπης η Σκανδιναβική Χερσόνησος αποτελεί ένα από τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη. Στο σύνολό της η περιοχή αυτή γύρω από τη θάλασσα της Βαλτικής προσφέρει στον επισκέπτη έναν συνδυασμό από ακραίες όσο και γοητευτικές πλευρές. Πλούσια βλάστηση, άγρια φύση, απόκρημνη ακτογραμμή, πρωτόγονα νησιά, μοντέρνες πόλεις, πάρκα, λίμνες αλλά και σπάνια αρχιτεκτονική, ενδιαφέροντα μουσεία και κοσμοπολίτικη ζωή. Εκτός από τις πρωτεύουσες των τεσσάρων κρατών της Χερσονήσου, το δρομολόγιο που ακολουθούμε σας ταξιδεύει στη μοναδική περιοχή των Νορβηγικών Φιόρδ, μέχρι το βορειότερο σημείο, στην περιοχή του Αρκτικού κύκλου. Εδώ, η μέρα, δεν εναλλάσσεται με νύχτα, το φως και το σκοτάδι κυριαρχούν για μήνες εναλλάξ και χαρίζουν στο τοπίο μια μαγεία πρωτόγνωρη για τους κατοίκους του νότου. Ένα ταξίδι που χτενίζει κυριολεκτικά την Σκανδιναβία.

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ 

  • Άφιξη και περιήγηση στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη. Τα μεσαιωνικά κτίρια, το Δημαρχείο και τα βασιλικά ανάκτορα, μερικά από τα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε
  • Εκδρομή στην Πανεπιστημιούπολη της Ουψάλα, με το σημαντικότερο Πανεπιστήμιο της Σουηδίας
  • Απολαυστικό ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο για το Ελσίνκι, διανύοντας το αρχιπέλαγος της Σουηδίας με τα 36.000 περίπου νησάκια
  • Υπέροχο δείπνο – buffet κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ελσίνκι και περιήγηση στην πόλη με τα κτίρια – μνημεία όπως ο Καθεδρικός ναός του Αγ. Νικολάου, η πλατεία της Γερουσίας, ο Ρώσικος καθεδρικός ναός Ουσπένσκι κ.ά.
  • Με πτήση, άφιξη στο Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Λαπωνίας. Ξενάγηση στο διάσημο χωριό του Άη Βασίλη, αλλά και στο ονομαστό Μουσείο Άρκτικουμ
  • Διασχίζοντας την Λαπωνία καταλήγουμε στο βορειότερο σημείο της Ευρώπης, στο νησί Μαγκερέυ
  • Βραδινή βόλτα και επίσκεψη στο περίπτερο του Βόρειου Ακρωτηρίου όπου θα απολαύσουμε τον Ήλιο του Μεσονυκτίου
  • Κατευθυνόμαστε στα δυτικά παράλια της Νορβηγίας, όπου επισκεπτόμαστε το υπαίθριο μουσείο της περιοχής στο φιόρδ Άλτα
  • Επιβίβαση σε πλοίο και διάσχιση του φιόρδ του Γκεϊράνκερ, τουριστικό σύμβολο της Νορβηγίας
  • Διαδρομή ανάμεσα από καταπράσινα χιονισμένα βουνά, με κατάληξη τις ακτές του μεγαλύτερου φιόρδ του κόσμου, του Σιγκνεφιόρντεν
  • Βόλτα στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, με τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια
  • Ανάβαση με τελεφερίκ στο λόφο Φλέγιεν, στο Μπέργκεν, όπου θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα της πόλης
  • Άφιξη στο Όσλο και ξενάγηση στα μοναδικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το διάσημο πάρκο Φρόγκνερ, το μουσείο με τα πλοία από την εποχή των Βίκινγκς κ.ά.
  • Πρωινή ξενάγηση στην πόλη της Κοπεγχάγης και στο εντυπωσιακό κτίριο του Δημαρχείου, το παλάτι Αμαλιένμποργκ και την μικρή γοργόνα-σήμα κατατεθέν της πόλης
  • Επίσκεψη στην διάσημη Πινακοθήκη της Σκανδιναβίας, την Γλυπτοτέκ
  • Επίσκεψη στο διάσημο Πάρκο Τίβολι 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Στοκχόλμη

Πρωινή αεροπορική αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη, που είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησιά τα οποία ενώνονται με διαδοχικές γέφυρες. Η Σουηδία αποτέλεσε για παραπάνω από 200 χρόνια το ισχυρότερο κράτος της Βόρειας Ευρώπης, που μόνο πολύ αργότερα, η άνοδος της Τσαρικής Ρωσίας, την περιόρισε σταδιακά στα σημερινά γεωγραφικά της όρια. Η λάμψη των ένδοξων εποχών είναι σαφής στα οικοδομήματα και τον χαρακτήρα της πόλης. Η Γκάμλα Σταν με τα μεσαιωνικά κτίρια, το κεραμιδόχρωμο Δημαρχείο όπου κάθε χρόνο στη διάσημη «Χρυσή Αίθουσα» γίνεται η δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων με το περίοπτο βραβείο Νόμπελ, τα βασιλικά ανάκτορα με τη νεοκλασική λιτότητα της αρχιτεκτονικής τους υφής, η μεγαλοπρεπής όπερα με τα μπαρόκ στοιχεία, τα εντυπωσιακά και συνάμα αριστοκρατικά δημόσια κτίρια του κέντρου και φυσικά το μουσείο που στεγάζει πολεμικό πλοίο Βάσα που βυθίστηκε το 1623 και ανελκύστηκε μετά από 333 χρόνια σχεδόν άθικτο από τον πυθμένα της λίμνης, θα σας κάνουν να συμφωνήσετε ότι… η Στοκχόλμη είναι η πιο αρχοντική πόλη της Σκανδιναβίας. Το βράδυ στη Στοκχόλμη αρχίζει ή τελειώνει πάντα με περίπατο στην Γκάμλα Σταν, το πιο παλιό νησί - συνοικία της πόλης, με τον μεσαιωνικό χαρακτήρα που διατηρείται αναλλοίωτος. Κατάληξη σχεδόν πάντα τα υπαίθρια καφέ της κεντρικής της πλατείας για μία παγωμένη Absolut … την «κομψή» απάντηση των Σουηδών στην κυριαρχία της ρώσικης βότκα ατενίζοντας τα παραδοσιακά κτίρια και τις γοτθικές εκκλησίες που τη περιβάλλουν.

 

Ημέρα 2η: Στοκχόλμη – Ουψάλα (Εν πλω) – Ελσίνκι

Στη σημερινή μας πρωινή εκδρομή θα επισκεφθούμε την Πανεπιστημιούπολη της Ουψάλα που όχι μόνο φιλοξενεί το σημαντικότερο Πανεπιστήμιο της Σουηδίας, αλλά παράλληλα είναι διανθισμένη από σημαντικά κτίρια όπως ο Καθεδρικός Ναός της με τους τάφους των σημαντικότερων Σουηδών Βασιλέων, το περίφημο Ανατομείο Γουσταβίνιουμ και φυσικά οι διάσημοι Βοτανικοί της Κήποι. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Στοκχόλμη. Η συνέχεια είναι και αυτή αποκαλυπτική, αφού επιβιβαζόμαστε στο κρουαζιερόπλοιο και μας περιμένει το αρχιπέλαγος της Σουηδίας, με τα 36.000 περίπου καταπράσινα νησάκια, ανάμεσα από τα οποία το πλοίο για 3 ολόκληρες ώρες κάνει ένα συνεχόμενο, γεμάτο πανέμορφες εικόνες πέρασμα μέχρι να βρεθούμε στην ανοιχτή θάλασσα με πορεία προς το Ελσίνκι. Όλα αυτά φυσικά συνοδεύονται με ένα εξίσου υπέροχο buffet δείπνο με έντονο άρωμα… Βαλτικής.

 

Ημέρα 3η: Ελσίνκι

Το πρωί μάς περιμένει το Ελσίνκι, μία πόλη κόσμημα, το προσωπικό στοίχημα ζωής του Καρλ Λουντβιχ Ένγκελ, του αρχιτέκτονα που αφού μαθήτευσε στη σχολή του μέγα Ραστρέλι (του ανθρώπου που έδωσε την μεγαλοπρέπεια που θαυμάζουμε στην Αγ. Πετρούπολη), ξεδίπλωσε τις αρετές του διαμορφώνοντας το υπέροχο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά συνοδεύονται από κτίρια - μνημεία που χάρισαν στην πόλη ιδιοφυΐες της εμβέλειας του Άλβαρ Αάλτο ή του Σαάρινεν. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου, η μεγαλοπρεπής πλατεία της Γερουσίας, ο Ρώσικος Καθεδρικός Ναός Ουσπένσκι το Εθνικό μουσείο, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός, το μέγαρο Φινλάνδια, το πάρκο του Σιμπέλιους με το μνημείο προς τιμήν του μεγάλου Φινλανδού συνθέτη, το κτίριο του Κοινοβουλίου και φυσικά η μοναδική εκκλησία των Βράχων, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το Ελσίνκι είναι περισσότερο ένα «ταξίδι» στην πορεία της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής των τελευταίων τριών αιώνων παρά μία ακόμη Βορειοευρωπαϊκή πόλη! Για το απόγευμα είναι επιβεβλημένη η βόλτα στον πεζόδρομο Εσπλανάντι με τις πυκνές δενδροστοιχίες, όπου ανάμεσά τους δεσπόζει το οβάλ σουηδικό θέατρο. Ακριβώς στο τέλος της είναι και το περίφημο καφέ Καπέλλι εκεί που ο Σιμπέλιους συνέθεσε το αριστούργημά του Finlandia και κατάφερε το δυσκολότερο, αποθανάτισε σε 17 λεπτά μουσικής σύνθεσης την «ψυχή» ενός έθνους, του Φινλανδικού.

 

Ημέρα 4: Ελσίνκι – Ροβανιέμι

Αλλαγή σκηνικού σήμερα, αφού εγκαταλείπουμε τον «αστικό» νότο της Σκανδιναβίας για τον απόμακρο βορρά, τις εσχατιές της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Πρώτος σταθμός η πρωτεύουσα της Λαπωνίας, Ροβανιέμι, που θα μας μεταφέρει η πρωινή μας πτήση. Το Ροβανιέμι αποτελεί μία πόλη έκπληξη λόγω της υποδειγματικής της ρυμοτομίας που βρίσκεται μόλις 8 χλμ. νότια του Αρκτικού Κύκλου. Το παγκοσμίως διάσημο χωριό του Άη Βασίλη, που συντηρεί τον ομορφότερο «μύθο» των παιδικών μας χρόνων και φυσικά το περίφημο Μουσείο Άρκτικουμ με τα καταπληκτικά εκθέματα τόσο της λαπωνικής κουλτούρας όσο και της αρκτικής φύσης και ζωής αποτελούν ανάμεσα στα άλλα τα αξιοθέατα της σημερινής μας ξενάγησης. Το βράδυ, μετά το φαγητό, μπορείτε να κάνετε μία …ηλιόλουστη (!) βόλτα μέχρι την φουτουριστική γέφυρα απολαμβάνοντας μία …σκανδιναβική νύχτα μέσα στη μέρα!

 

Ημέρα 5η: Ροβανιέμι – Βόρειο Ακρωτήριο

Η Φινλανδία είναι γνωστή σαν η χώρα των «χιλίων λιμνών». Παράλληλα με τις λίμνες, τα ατελείωτα δάση και τα άφθονα ποτάμια συνθέτουν την εικόνα του φινλανδικού τοπίου που θα απολαύσουμε κι εμείς στη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής προς τα βορειότερα τμήματα της χώρας διασχίζοντας πάντα τη Λαπωνία. Είμαστε πλέον στον Πολικό Κύκλο και συνεχίζουμε βόρεια, μέσα στην Αρκτική Ζώνη. Αφού περάσουμε από τις κωμοπόλεις Ίβαλο και Ίναρι, θα μπούμε σε νορβηγικό έδαφος και θα καταλήξουμε στο βορειότερο σημείο της Ευρώπης, το οποίο βρίσκεται πάνω στο νησί Μαγκερέϋ και στην κωμόπολη του νησιού Χόνιγκσβογκ. Το βράδυ μετά το δείπνο μάς περιμένει μία σπάνια ταξιδιωτική απόλαυση αφού θα κατευθυνθούμε στο σημείο που βρίσκεται το περίπτερο του Βορείου Ακρωτηρίου, στις 71ο 10΄, 21΄΄ Βόρειο Γεωγραφικό Πλάτος και θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε την εμπειρία του Ήλιου του Μεσονυκτίου.

 

Ημέρα 6η: Βόρειο Ακρωτήριο – Άλτα

Πρωινή αναχώρηση με νότια πλέον κατεύθυνση, για τα δυτικά παράλια της Νορβηγίας και το υπήνεμο φιόρδ της Άλτα. Η επίσκεψη του υπαίθριου μουσείου της περιοχής με τις βραχογραφίες από την νεολιθική εποχή, μοναδικές μαρτυρίες για τους αρχαίους κατοίκους της Σκανδιναβίας, αποτελεί και το αποκορύφωμα της περιήγησής μας στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης.

 

Ημέρα 7η: Άλτα - Οξφιόρντ – Τρόμσο

Η σημερινή διαδρομή γύρω από δαντελωτές παραλίες και κατά μήκος των κόλπων, θα μας μεταφέρει στο μικρό λιμάνι του Οξφιόρντ όπου επιβιβαζόμαστε στο φέρρυ μποτ για να προσεγγίσουμε την πρωτεύουσα του νορβηγικού Βορρά Τρόμσο, διασχίζοντας παράλληλα τα βόρεια φιόρδ της χώρας. Άφιξη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Τρόμσο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 8η: Τρόμσο

Το Τρόμσο είναι μία ακμάζουσα και ζωντανή πόλη που πέρα από το εμπόριο των πολύτιμων μετάλλων και την αλιεία του Μπακαλιάρου έχει και το σημαντικότερο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Σκανδιναβίας με ειδικευμένα τμήματα για την αρκτική γεωλογία και φύση. Τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης θα μας αποκαλυφθούν στη σημερινή μας ξενάγηση.

 

Ημέρα 9η: Τρόμσο – Τροντχάιμ

Σήμερα θα προσεγγίσουμε αεροπορικώς την κεντρική Νορβηγία και θα προσγειωθούμε στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας και νυν τρίτη μεγαλύτερη πόλη της, το ιστορικό Τροντχάιμ. Η απογευματινή μας περιήγηση στην πόλη που είναι κτισμένη στο σημείο που ο ποταμός Νιτέλβα εκβάλλει στη θάλασσα, κορυφώνεται με την επίσκεψη του θαυμάσιου Γοτθικού συγκροτήματος του Καθεδρικού Ναού Νίνταρος, τόπος στέψης των Νορβηγών Βασιλέων στη διάρκεια των ένδοξων χρόνων των Βίκινγκς.

 

Ημέρα 10η: Τροντχάιμ – Ολεσουντ

Η σημερινή μας διαδρομή είναι αποκαλυπτική αφού διανύοντας έναν από τους πιο ιστορικούς και εντυπωσιακούς αυτοκινητοδρόμους του ευρωπαϊκού βορρά, την περίφημη Λεωφόρο του Ατλαντικού περνώντας πάνω από δεκάδες γέφυρες που ενώνουν τα αναρίθμητα φιόρδ, θα φτάσουμε το απόγευμα στο γραφικό Όλεσουντ που θα μας φιλοξενήσει σήμερα το βράδυ.

 

Ημέρα 11η: Όλεσουντ – Γκεϊράνκερ

Είναι αλήθεια ότι τα πιο όμορφα και συνάμα φημισμένα φιόρδ της Νορβηγίας βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα των ακτών της, εδώ που βρισκόμαστε κι εμείς σήμερα. Η σύντομη πρωινή διαδρομή μάς οδηγεί στο χωριό όπου επιβιβαζόμαστε στο πλοίο που θα μας χαρίσει την διασημότερη εμπειρία παγκοσμίως σε σχέση με τα φιόρδς. Την διάσχιση του Φιόρδ του Γκεϊράνκερ, απόλυτο τουριστικό σύμβολο της Νορβηγίας.

 

Ημέρα 12η: Γκεϊράνκερ – Σογκνεφιόρντεν

Άλλη μια ανεπανάληπτη μέρα, σήμερα, αφού η διαδρομή μας όχι μόνο περνάει κατά μήκος μερικών από τα ομορφότερα φιόρδ της χώρας, αλλά μας οδηγεί ανάμεσα από καταπράσινα και συχνά χιονισμένα βουνά κι από μικρά χωριά που μοιάζουν περισσότερο με ζωγραφιά παρά με ρεαλιστικά τοπία. Το απόγευμα, αφού πρώτα δούμε τον εντυπωσιακό παγετώνα Γιστενταλμπριν θα καταλήξουμε στις ακτές του μεγαλύτερου φιόρδ του κόσμου, του εντυπωσιακού Σογκνεφιόρντεν, όπου η θάλασσα εισχωρεί στη στεριά 204 χλμ!!!

 

Ημέρα 13η: Σογκνεφιόρντεν – Μπέργκεν

Η μέρα μας ξεκινάει εντυπωσιακά! Η τελευταία μας κρουαζιέρα στο φιόρδ θα μας αποκαλύψει τη μαγεία του Σογκνεφιόρντεν. Τα ψηλά, καταπράσινα βουνά, τα τρεχούμενα νερά και ο ιδανικός συνδυασμός του υδάτινου στοιχείου με τη στεριά συνθέτουν εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς και χαρίζουν στιγμές βαθιάς ταξιδιωτικής απόλαυσης. Στη συνέχεια, οδικώς, θα φτάσουμε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, το Μπέργκεν. Μετά το φαγητό η βόλτα στο γραφικό Μπρύγγεν με τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια των εμπόρων της Χανσεατικής Λίγκας που έχουν πλέον μετατραπεί σε κάθε λογής τουριστικά καταστήματα και καφέ είναι ο καλύτερος τρόπος για μια πρώτη γνωριμία με την γραφική πόλη.

 

Ημέρα 14η: Μπέργκεν – Όσλο

Στην πρωινή μας περιήγηση θα ανακαλύψουμε τον λόγο που το Μπέργκεν θεωρείται η ομορφότερη πόλη της Νορβηγίας. Υπέροχη τοπογραφία, το χαρακτηριστικό χανσεατικό τμήμα της πόλης με το παραδοσιακό Μπρύγγεν, η ζωντανή ψαραγορά και φυσικά η ανάβαση με τελεφερίκ στο λόφο Φλέγιεν, όπου θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα της πόλης, θα ολοκληρώσουν τη γνωριμία μας με αυτήν. Στη συνέχεια η απογευματινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στην πρωτεύουσα Όσλο, την πιο πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

Ημέρα 15η: Όσλο – (Εν πλω) – Κοπεγχάγη

Το Όσλο, πέρα από την υψηλή ποιότητα αστικού περιβάλλοντος που προσφέρει στους …τυχερούς κατοίκους της, είναι γεμάτη από μοναδικά αξιοθέατα που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Το διάσημο πάρκο Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά αλλά ταυτόχρονα αντιφατικά γλυπτά του μεγαλύτερου Νορβηγού γλύπτη Βίγκελαντ, το μοναδικό στο είδος του μουσείο με τα πλοία από την εποχή των Βίκινγκς, το Μουσείο που στεγάζει το Φραμ, το πλοίο του Αμούσδεν, το Κοντίκι, η σχεδία των περιπλανήσεων του διάσημου Νορβηγού ανθρωπολόγου Χεγερνταχλ, και φυσικά το μοντέρνο κτίριο του Δημαρχείου της πόλης και το γεμάτο νεοκλασικά κτίρια ιστορικό της κέντρο αποτελούν τα σημαντικότερα σημεία της σημερινής μας ξενάγησης. Το απόγευμα, επιβιβαζόμαστε για μια ακόμη φορά σε πλοίο για την κρουαζιέρα που θα μας μεταφέρει στην Κοπεγχάγη. 

 

Ημέρα 16η: Κοπεγχάγη

Πρωινή ξενάγηση της αρχοντικής πόλης που αποπνέει εντονότατη την αύρα ενός ένδοξου παρελθόντος συνοδευμένο σαφώς από το υψηλότατο βιοτικό επίπεδο του παρόντος. Το εντυπωσιακό κτίριο του Δημαρχείου, η καρδιά της πόλης, το παλάτι Αμαλιένμποργκ με τη κομψή λιτότητά του, η μικρή γοργόνα, το λιλιπούτειο σήμα κατατεθέν της Κοπεγχάγης βγαλμένο μέσα από τα γοητευτικά παραμύθια του Άντερσεν, το παλιό Νομισματοκοπείο και φυσικά το ανάκτορο Ρόζενμπουργκ με τον φλαμανδικό αναγεννησιακό ρυθμό – πρότυπο καλλιτεχνικό τον 17ο αιώνα για τους παντοδύναμους τότε Δανούς και η αίθουσα με τους αμύθητης αξίας Θησαυρούς του Στέμματος είναι τα κυριότερα σημεία που θα σας αποκαλύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα μίας πόλης… μοναδικής. Όλα αυτά συνοδεύονται από την επίσκεψη στη σημαντικότερη Πινακοθήκη της Σκανδιναβίας, την περίφημη Γλυπτοτέκ. Το βράδυ μετά το φαγητό μια βόλτα στον διάσημο πεζόδρομο της Στρόγκετ με τα πολυτελή καταστήματα και τα γραφικά δρομάκια καταλήγει πάντα στο παλιό λιμάνι Νύχαβν όπου οι παλιές αποθήκες έχουν μετατραπεί σε trendy καφέ και εστιατόρια. Μία μπύρα Karlsberg ή Tuborg σε κάποιο από αυτά είναι μία τυπική δανέζικη συνήθεια που σίγουρα θα την απολαύσετε και εσείς.

 

Ημέρα 17η: Κοπεγχάγη

Σήμερα μας περιμένει η εκδρομή στο κοντινό Χέλσινγκερ εκεί που βρίσκεται το κάστρο του Κρόνενμπεργκ (μόλις 40 χλμ. έξω από την πόλη) εκεί που ο Shakespeare τοποθέτησε όλη τη δράση στο μνημειώδες έργο του, τον Άμλετ. Το ελεύθερο απόγευμα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για shopping στα κομψά καταστήματα της Στρόγκετ με τα high end προϊόντα των διάσημων δανέζικων εταιριών όπως η Jensen ή η Bang & Olefsen. Το βράδυ θα κάνουμε κι εμείς ό,τι κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο, θα επισκεφθούμε το διάσημο θεματικό πάρκο του Τίβολι. Εκεί αφού απολαύσουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους υπέροχους κήπους, να δούμε τις απίστευτες σε πραγματικές διαστάσεις αναπαραστάσεις διαφόρων ιστορικών εποχών και περιοχών του πλανήτη και φυσικά να απολαύσουμε συναυλίες και υπαίθριες παραστάσεις. Η νύχτα στο Τίβολι πάντα κλείνει, λίγο πριν τα μεσάνυχτα με τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, το επιστέγασμα μιας σίγουρα διαφορετικής βραδιάς, της τελευταίας μας στις εσχατιές της Ευρώπης.

 

Ημέρα 18η: Κοπεγχάγη – Αθήνα

Γεμάτοι πολύχρωμες και ξεχωριστές εντυπώσεις απ’ όσα βιώσαμε όλες αυτές τις μέρες, επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ

ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ

 

18 ημέρες

Πρωινό

12/6 & 1/7

4*, 3*

4.390

+1.190

+590

 

 

Το ταξίδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 3*
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες στα κρουαζιερόπλοια
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Λόγω ιδιορρυθμίας του σκανδιναβικού χώρου, δεν περιλαμβάνονται αχθοφορικά στα ξενοδοχεία και τα πλοία. Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας ελαφριές αποσκευές.
  • Στην Σκανδιναβία, ιδιαίτερα στο Βορρά, τα ξενοδοχεία έχουν δωμάτια τύπου combi (1 κρεβάτι + 1 καναπές που μετατρέπεται σε κρεβάτι).