Skip to main content

Λευκές Νύχτες στη μαγική Σκανδιναβία, με σπάνια διανυκτέρευση μέσα σε φιόρδ και εσωτερική πτήση Όσλο-Στοκχόλμη | Καλοκαίρι 2023 Διάρκεια: 11,12 ΗΜΕΡΕΣ από 1799

Αναχωρήσεις: 20/6, 27/6, 30/6, 7/7, 11/7, 21/7, 28/7, 1/8, 4/8, 8/8, 11/8, 12/8, 13/8, 15/8, 18/8, 22/8, 25/8

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την παραμυθένια πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη.

Η Κοπεγχάγη, όπως θα διαπιστώσετε, είναι μια παραμυθένια πόλη. Κατ’ αρχάς είναι η γενέτειρα του διασημότερου παραμυθά του κόσμου, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Όμως η παραμυθένια εικόνα της, οφείλεται εν πολλοίς στην αρχιτεκτονική της. Θα δούμε γραφικές γειτονιές με χρωματιστά σπίτια μέσα στα κανάλια, θα δούμε λαμπρά μπαρόκ, αναγεννησιακά, ρομαντικά, νεοκλασικά κτίρια, όμορφες πλατείες, αλλά και σούπερ ντιζάιν οικοδομήματα, όπως η εντυπωσιακή Όπερα. Η Κοπεγχάγη, πέρα από μια κουκλίστικη κλασική πόλη της Βόρειας Ευρώπης, είναι και η πρωτεύουσα του σύγχρονου σχεδιασμού. Το μείγμα λοιπόν, της παλιάς και της νέας αρχιτεκτονικής την κάνει από την πρώτη ματιά συναρπαστική.

Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, τον κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Παλάτι, το κανάλι Νίχαβν, το Χρηματιστήριο, καθώς και το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Μια πόλη που συνδυάζει τις παραμυθένιες γωνιές του παρελθόντος που αποτελούν σκηνικό των ιστοριών του αγαπημένου της τέκνου του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με τη μοντέρνα όψη , έργο φημισμένων Δανών δημιουργών.

Στη συνέχεια θα κάνουμε μία μικρή κρουαζιέρα στα κανάλια, για να απολαύσουμε την πόλη από μία διαφορετική οπτική γωνία. Κατά το ελεύθερο απόγευμά σας μπορείτε να περπατήσετε και να ψωνίσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της Στρόγκετ, ενώ για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το φαντασμαγορικό Τίβολι, ένα από τα διασημότερα πάρκα διασκέδασης του κόσμου. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΩΡΧΟΥΣ (Διαδρομή με φέρρυ)

Πρωινή αναχώρηση για την δυτική πλευρά της χώρας, στη χερσόνησο Σιέλαντς Οντ με το ομώνυμο λιμάνι, περνώντας έξω από την Ροσκιλνντε, πόλη με πλούσια ιστορία, η οποία ανάγεται από την προχριστιανική εποχή των Βίκινγκς. Επιβίβαση στο φέρρυ που θα μας μεταφέρει στο ατμοσφαιρικό Ώρχους (συχνά στα ελληνικά προφέρεται και Ώρχους) την «pocket city», όπως αποκαλούν οι Δανοί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό εμπορικό λιμάνι της χώρας, καθώς τα πάντα εκεί είναι κοντά. Το Ώρχους (Århus) βρίσκεται στην χερσόνησο της Γιουτλάνδης και προσφέρει πολλές επιλογές διασκέδασης και μοναδικούς χώρους τέχνης. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη.

Τα αρχιτεκτονικά στυλ, και εδώ, πέρα από το ότι προσφέρουν μια πανέμορφη εικόνα, μαρτυρούν με λεπτομέρεια όλους τους σταθμούς στην πορεία της. Ρωμανικά, γοτθικά, αναγεννησιακά, μπαρόκ, ροκοκό κτίρια ανακατεύονται με τον δανέζικο ρομαντισμό, τον νορβηγικό κλασικισμό, τον νεοκλασικισμό, το αυτοκρατορικό στυλ αλλά και τον φονξιοναλισμό. Αυτό το γεγονός την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, διότι όπως θα δούμε όλη η δράση συγκεντρώνεται στα παλαιότερα ιστορικά τμήματά της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΩΡΧΟΥΣ – ΧΙΡΤΣΑΛΣ – ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΑΝΤ (F/B στη Βόρεια Θάλασσα) – ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ

Αναχώρηση για το Χίρτσαλς, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό το Κρίστιανσαντ. Η πρώτη γνωριμία με τη Νορβηγία κόβει την ανάσα. Σε κάθε στροφή αντικρύζουμε τοπία ανείπωτης ομορφιάς. Μια διαδρομή που κυλά σαν μελωδικό τραγούδι, ανάμεσα σε φιόρδ, δάση, λίμνες, γραφικά χωριουδάκια.

Προορισμός μας το όμορφο Στάβανγκερ, την τρίτη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας. Χτισμένο στην νοτιοδυτική ακτή της Νορβηγίας, το Στάβανγκερ περιβάλλεται από πανέμορφα φιόρδ και προσφέρει στον επισκέπτη τοπία απίστευτου κάλλους.

Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Σκανδιναβίας, το παλιό κέντρο της οποίας αποτελείται από λευκά ξύλινα κτίρια του 18ου και του 19ου αι., που προσδίδουν μια ιδιαίτερη αισθητική σε αυτό το όμορφο Σκανδιναβικό λιμάνι. Τα αξιοθέατα συμπληρώνονται από τον καθεδρικό ναό, το μουσείο πετρελαίου, ένα μοντέρνο οικοδόμημα στην περιοχή του λιμανιού και το μουσείο κονσερβοποιίας, που αφηγείται τη σύγχρονη οικονομική ιστορία της πόλης.

Ελεύθερος χρόνος στο γραφικό λιμάνι με τα παραδοσιακά μπαράκια και εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ – ΜΠΕΡΓΚΕΝ (Οδική και Εν πλω διαδρομή)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μία από τις θεαματικότερες και διασημότερες για την ομορφιά τους δια-δρομές στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη διαδρομή από το Στάβανγκερ στο Μπέργκεν, η οποία περνά μέσα από μαγικά Σκανδιναβικά τοπία κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού, που εναλλάσσονται ανάμεσα σε μεγάλα και γραφικά ποτάμια, ψηλούς καταρράκτες, βαθιές λίμνες και γραφικά νορβηγικά χωριουδάκια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Η διαδρομή γίνεται οδικά και εν πλω με δύο φέρρυ.

Άφιξη στην πρώτη πρωτεύουσα της Νορβηγίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, το αριστοκρατικό Μπέργκεν, ένα αληθινό κόσμημα, η παλιά πόλη του οποίου προστατεύεται από την UNESCO. Ως τον 19ο αιώνα ήταν η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας – μετά την ξεπέρασε το Όσλο, που τότε ονομαζόταν Χριστιανία. Σήμερα το Μπέργκεν είναι μια πανέμορφη πόλη, η οποία περιβάλλεται από 7 βουνά και βλέπει στον Ατλαντικό. Είναι ισχυρή ναυτιλιακή βάση και το δεύτερο πολυπληθέστερο αστικό κέντρο της χώρας. Το ιστορικό κέντρο της, με τα πανέμορφα χρωματιστά σπίτια του 15ου αιώνα, έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε για μία εντυπωσιακή περιήγηση. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον ξύλινο μεσαιωνικό ναό Φάντοφτ του 1150. Θα πάμε όμως και στη διάσημη Ψαραγορά της Μπέργκεν, που βρίσκεται στο λιμάνι και λειτουργεί από το 1200.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία Φάντοφτ και την παγκοσμίως γνωστή ψαραγορά. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΕΡΓΚΕΝ – διαδρομή με τραίνο ΒΟΣ-ΜΥΡΝΤΑΛ-ΦΛΟΜ – κρουαζιέρα στο ΦΙΟΡΔ ΝΕΡΕΪΦΙΟΡΝΤ – ΓΚΟΥΝΤΒΑΝΓΚΕΝ – ΦΙΟΡΔ ΧΑΡΝΤΑΝΓΚΕΡ (στο Ulvik ή στο Oyestese, ανάλογα με την αναχώρηση)

Νωρίς σήμερα το πρωί αναχωρούμε οδικώς για να ανακαλύψουμε τον λόγο για τον οποίο λένε ότι η φύση της Νορβηγίας είναι «ασύλληπτα όμορφη». Τα Νορβηγικά φιόρδ, τα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, οι αμέτρητοι καταρράκτες - πόση ομορφιά αντέχετε;

Αφήνουμε λοιπόν σήμερα το Μπέργκεν και συνεχίζοντας τη διαδρομή μας προσεγγίζουμε το φιόρδ Χάρντανγκερ. Φτάνουμε στο Βος όπου θα επιβιβαστούμε σε τραίνο και θα κάνουμε την εκπληκτική διαδρομή Βος-Μύρνταλ και Μύρνταλ-Φλομ, απολαμβάνοντας μία ακόμα εντυπωσιακή πλευρά της νορβηγικής φύσης. Αυτή η διαδρομή με τραίνο θεωρείται από τις ωραιότερες στον κόσμο και κατά καιρούς συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις των κορυφαίων ειδικών του ταξιδιού!

Στη συνέχεια μας περιμένει μίνι κρουαζιέρα στο Νέρεϊφιορντ (Nærøyfjord) που θα μας φέρει μέχρι το Γκούντβανγκεν, στην καρδιά του φιόρδ. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου τα χρώματα της περιοχής κάνουν το τοπίο να φαίνεται τόσο διαφορετικό!

Θα συνεχίσουμε οδικώς για το φιόρδ Χαρντάνγκερ, για πολλούς το ωραιότερο από τα νορβηγικά φιόρδ! Σήμερα μάλιστα θα μείνουμε στην περιοχή του Χαρτάνγκερ για να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή την απίστευτη ομορφιά! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο φιόρδ. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΦΙΟΡΔ ΧΑΡΝΤΑΝΓΚΕΡ – ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΝΤΑΝΓΚΕΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΒΟΡΙΝΓΚΦΟΣ – ΟΣΛΟ

Ξεκινάμε σήμερα με τελικό μας προορισμό το Όσλο. Καθοδόν και φτάνουμε στη Γέφυρα Χάρντανγκερ και τον καταρράκτη Βόρινγκφος (Voringfoss). Τα νερά του πέφτουν από 145 μέ¬τρα ύψος (182 αν συμπεριλάβουμε και ένα βραχώδες κομμάτι όπου τα νερά δεν πέφτουν κάθετα), και είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Νορβηγίας.

Συνεχίζουμε οδικώς για το Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος στην πόλη.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΟΣΛΟ (περιήγηση) – πτήση για ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Περιήγηση στο Όσλο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το λιμάνι με το επιβλητικό Δημαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου κατά τη διάρκεια της κατοχής είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο, την χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν καθώς και το υπέροχο πάρκο Φρόγκνερ με τα έργα του Γουστάβου Βίγκελαντ, που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς.

Το Όσλο κερδίζει τους επισκέπτες τους καθώς είναι μια πολύ κομψή πόλη που εκσυγχρονίζεται συνεχώς. Σε κάθε γωνιά της γίνεται αναφορα σε σπουδαίους δημιουργούς και αποτελεί σημαντικό καλλιτεχνικό κέντρο.

Το απόγευμα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Όσλο από όπου θα πετάξουμε για τη Σουηδία, με προορισμό μας φυσικά την πρωτεύουσα Στοκχόλμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε δεκάδες νησιά και νησάκια. Διανυκτέρευση στη Στοκχόλμη.

 

8η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: Είσοδοι σε Δημαρχείο, Μουσείο Βάσα

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Στοκχόλμη, μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου. Είναι χτισμένη σε 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες. Τα πανέμορφα κτίρια, το πράσινο, ο καθαρός αέρας και τα κανάλια, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της, τα οποία θα προσέξουμε αμέσως. Έξω από την πόλη στα ανατολικά, και κατά μήκος της ακτής, βρίσκεται η αλυσίδα νησιών του αρχιπελάγους της Στοκχόλμης. Η περιοχή έχει κατοικηθεί από τη Λίθινη Εποχή, την 6η χιλιετία π.Χ. ενώ η πόλη ιδρύθηκε το 1252 από τον Σουηδό ηγεμόνα Μπίργιερ Γιαρλ. Όλα τα αξιοθέατα που θα δούμε σήμερα βρίσκονται κοντά μεταξύ τους – δηλαδή θα μπορούσε κανείς να τα δει και περπατώντας.

Αν θεωρείτε υπερβολή ότι η Στοκχόλμη είναι η ωραιότερη πόλη του κόσμου, τότε σίγουρα θα παραδεχθείτε ότι είναι μια από τις ομορφότερες. Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την Γκάμλα Σταν, την παλιά πόλη, τις ιστορικές εκκλησίες, το φημισμένο Δημαρχείο του 16ου αι. με την χρυσή του αίθουσα, όπου γίνεται η δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων με Νόμπελ, την Βουλή, την Όπερα, καθώς και το εντυπωσιακό, μονοθεματικό μουσείο Βάσα με το ομώνυμο πλοίο, που βυθίστηκε στο πρώτο του ταξίδι κατά τον 17ο αι. και ανελκύθηκε μετά από 333 χρόνια παραμονής στον βυθό του λιμανιού της Στοκχόλμης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΟΥΨΑΛΑ – F/B Κρουαζιέρα στη Βαλτική

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μία εκδρομή στην Ουψάλα. Η Ουψάλα βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης, στις όχθες του ποταμού Φίρις. Είναι το θρησκευτικό κέντρο της Σουηδίας − η έδρα του Αρχιεπισκόπου βρίσκεται εκεί από το 1164. Η Ουψάλα είναι, επίσης, διάσημη για το πανεπιστήμιό της, το οποίο ιδρύθηκε το 1477 και είναι το παλαιότερο στη Σκανδιναβία και τη βόρεια Ευρώπη.

Στη βόλτα μας, θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Φυσικά θα πάμε στον διάσημο καθεδρικό, σε γαλλικό γοτθικό στυλ, ο οποίος χτιζόταν από το 1272 έως το 1420. Βρίσκεται ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και τον Φίρις. Ακολουθεί το επιβλητικό Βασιλικό Κάστρο, το οποίο χτίστηκε τον 16ο αιώνα ως δεύτερη έδρα της δυναστείας των Βάσα. Σήμερα κατοικεί εκεί ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ουψάλα.

Θα δούμε και το διάσημο Πανεπιστήμιο, Νο 1 στη Σουηδία: απόφοιτοί του, μεταξύ άλλων διάσημων, ήταν ο αστρονόμος Άντερς Κέλσιος, ο οποίος εφεύρε τη μονάδα μέτρησης της θερμοκρασίας αλλά και ο φυσικός και φυσιοδίφης Κάρολος Ληναίος, ο οποίος δημιούργησε την ταξινόμηση των ειδών.

Κατόπιν θα επιστρέψουμε στη Στοκχόλμη και το απόγευμα θα επιβιβασθούμε σε πλοίο για μια απολαυστική κρουαζιέρα στη Βαλτική και το Σουηδικό Αρχιπέλαγος με τα 24.000 νησιά. Τελικός προορισμός μας θα είναι το Ελσίνκι στη Φινλανδία.

Η Βαλτική Θάλασσα είναι βραχίονας του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, ο οποίος περικλείεται από τη Σκανδιναβική Χερσόνησο, τις ηπειρωτικές χώρες της Βόρειας, Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης και τη Δανία. Χώρες που βρέχονται από τη Βαλτική είναι οι Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία.

Το ταξίδι μας θα διαρκέσει όλο το βράδυ. Όσο υπάρχει φως θα μπορούμε να απολαύσουμε τα υπέροχα τοπία, τα καταπράσινα νησιά και την άγρια ομορφιά της Βαλ¬τικής Θάλασσας. Διανυκτέρευση στο πλοίο στη Βαλτική.

 

10η ημέρα: ΕΛΣΙΝΚΙ

Αποβίβαση στην Φινλανδία και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην «κόρη της Βαλτικής», το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό, την υπέροχη κεντρική πλατεία με το Πανεπιστήμιο και τη Βιβλιοθήκη, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, την «Εκκλησία των Βράχων», μια μοναδική εκκλησία θαμμένη μέσα στον γρανίτη, το Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς επίσης και το μνημείο προς τιμήν του Γιαν Σιμπέλιους, του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας.

Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε φέρρυ για να μεταβούμε στο περίφημο «Κάστρο της Φινλανδίας», το Suomenlinna, ένα επιβλητικό αμυντικό φρούριο που εκτείνεται σε 6 νησιά του Ελσίνκι και αποτελούσε τμήμα της οχυρωματικής γραμμής της πόλης του Ελσίνκι και κατ' επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας απέναντι στην ρωσική επεκτατική πολιτική. Εμπνευστής και χρηματοδότης του έργου ήταν η Σουηδική βασιλική οικογένεια, ενώ οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 1748. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γεωστρατηγική χωροθέτηση του έργου ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς διασφάλιζε τα στενά περάσματα της εισόδου στην ηπειρωτική χώρα. Για πολλές δεκαετίες ήταν η κύρια αμυντική γραμμή της Σουηδικής κυριαρχίας και καθόλου άδικα είχε χαρακτηριστεί από πολλούς η πυριτιδαποθήκη της περιοχής. Κατά τον Φινλανδικό πόλεμο, το φρούριο έπεσε στα χέρια των Ρώσων στις 03.05.1808 και άνοιξε τον δρόμο για την οριστική κατάληψη της Φινλανδίας από τις Ρωσικές δυνάμεις. Επιστροφή στο Ελσίνκι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

11η ημέρα: ΕΛΣΙΝΚΙ – ΠΟΡΒΟΟ – Πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό Πόρβοο με την μοναδική ατμόσφαιρά του. Η παλιά πόλη του Πόρβοο χρονολογείται από τον μεσαίωνα. Περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του 14ου αι., που έχει καεί 5 φορές, με πιο πρόσφατη το 2006. Οι εργασίες ανακαίνισης διήρκεσαν 2 χρόνια και τελικά ο ναός επαναλειτούργησε το 2008. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Ελσίνκι, από όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Στις αναχωρήσεις 30.06, 07.07, 21.07, 28.07, 04.08, 11.08, 13.08, 15.08, 18.08 και 25.08 το πρόγραμμα είναι 12ήμερο και εκτελείται αντίστροφα, με άφιξη στο Ελσίνκι και επι-στροφή από Κοπεγχάγη, περιλαμβάνοντας μία (1) ε¬πιπλέον διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 490 €
  Twin Room 1799 € 490 €
  Triple Room 1799 € 490 €
  Single Room 2439 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 490 €
  Twin Room 1799 € 490 €
  Triple Room 1799 € 490 €
  Single Room 2439 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες - Τιμή από 1979€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1979 € 490 €
  Twin Room 1979 € 490 €
  Triple Room 1979 € 490 €
  Single Room 2679 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες - Τιμή από 1979€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1979 € 490 €
  Twin Room 1979 € 490 €
  Triple Room 1979 € 490 €
  Single Room 2679 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 490 €
  Twin Room 1799 € 490 €
  Triple Room 1799 € 490 €
  Single Room 2439 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες - Τιμή από 1979€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1979 € 490 €
  Twin Room 1979 € 490 €
  Triple Room 1979 € 490 €
  Single Room 2679 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες - Τιμή από 1979€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1979 € 490 €
  Twin Room 1979 € 490 €
  Triple Room 1979 € 490 €
  Single Room 2679 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 490 €
  Twin Room 1799 € 490 €
  Triple Room 1799 € 490 €
  Single Room 2439 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες - Τιμή από 2029€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2029 € 490 €
  Twin Room 2029 € 490 €
  Triple Room 2029 € 490 €
  Single Room 2729 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1849€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1849 € 490 €
  Twin Room 1849 € 490 €
  Triple Room 1849 € 490 €
  Single Room 2489 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες - Τιμή από 2029€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2029 € 490 €
  Twin Room 2029 € 490 €
  Triple Room 2029 € 490 €
  Single Room 2729 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1849€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1849 € 490 €
  Twin Room 1849 € 490 €
  Triple Room 1849 € 490 €
  Single Room 2489 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες - Τιμή από 2029€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2029 € 490 €
  Twin Room 2029 € 490 €
  Triple Room 2029 € 490 €
  Single Room 2729 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1849€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1849 € 490 €
  Twin Room 1849 € 490 €
  Triple Room 1849 € 490 €
  Single Room 2489 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες - Τιμή από 2029€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2029 € 490 €
  Twin Room 2029 € 490 €
  Triple Room 2029 € 490 €
  Single Room 2729 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες - Τιμή από 1979€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1979 € 490 €
  Twin Room 1979 € 490 €
  Triple Room 1979 € 490 €
  Single Room 2679 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ημέρες - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 490 €
  Twin Room 1799 € 490 €
  Triple Room 1799 € 490 €
  Single Room 2439 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες - Τιμή από 1979€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1979 € 490 €
  Twin Room 1979 € 490 €
  Triple Room 1979 € 490 €
  Single Room 2679 € 490 €

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €

  

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* & 4*sup.
  • Μία διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο στην Βαλτική σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες (Υπάρχει επιβάρυνση για δίκλινες εξωτερικές και για μονόκλινες καμπίνες)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Κρουαζιέρα στα κανάλια της Κοπεγχάγης
  • Είσοδος στο Μουσείο Βάσα στην Στοκχόλμη
  • Είσοδος στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης
  • Εκδρομή στην Ουψάλα
  • Εκδρομή στο κάστρο Σουομενλίνα στο Ελσίνκι
  • Εκδρομή στην γραφική πόλη Πόρβοο
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός που γνωρίζει την Σκανδιναβική κουλτούρα και έχει τεράστια προϋπηρεσία στην περιοχή - ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Σκανδιναβία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 490 €
  • Αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

 

Στις παρακάτω αναχωρήσεις το πρόγραμμα είναι 11ήμερο, με άφιξη στην Κοπεγχάγη και  επιστροφή από Ελσίνκι.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

20/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

07:50

10:10

Α3 765

30/06/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

27/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

07:50

10:10

Α3 765

07/07/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

11/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

07:50

10:10

Α3 765

21/07/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

01/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

07:50

10:10

Α3 765

11/08/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

08/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

07:50

10:10

Α3 765

18/08/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

12/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

07:50

10:10

Α3 765

22/08/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

15/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

07:50

10:10

Α3 765

25/08/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

22/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

07:50

10:10

Α3 765

01/09/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:45

 

 

Στις παρακάτω αναχωρήσεις το πρόγραμμα είναι 12ήμερο και εκτελείται αντίστροφα, με άφιξη στο Ελσίνκι και επιστροφή από Κοπεγχάγη, περιλαμβάνοντας μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

30/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:20

13:10

Α3 751

11/07/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

11:00

15:10

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

07/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:20

13:10

Α3 751

18/07/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

11:00

15:10

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

21/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:20

13:10

Α3 751

01/08/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

11:00

15:10

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

28/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:20

13:10

Α3 751

08/08/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

11:00

15:10

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

04/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:20

13:10

Α3 751

15/08/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

11:00

15:10

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

11/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:20

13:10

Α3 751

22/08/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

11:00

15:10

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

13/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:20

13:10

Α3 753

24/08/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

17:35

21:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

15/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:20

13:10

Α3 751

26/08/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

11:00

15:10

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

18/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:20

13:10

Α3 751

29/08/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

11:00

15:10

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

25/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

07:50

10:10

Α3 765

05/09/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:45