Skip to main content

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023! από 1395€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 19/5 | 16, 25/6 | 9, 16, 23, 30/7 & 6, 11, 20, 27/8 | 3, 17/9/2023...8 ΗΜΕΡΕΣ

Κομψές πόλεις με εξαιρετικά μουσεία, γκαλερί και εστιατόρια υπάρχουν πολλές. Όταν όμως προσθέσουμε στην εξίσωση καταπράσινα μαγευτικά τοπία που προβάλλουν σαν θρύλοι στον ορίζοντα και συναρπαστικές υπαίθριες εμπειρίες, τότε η Σκανδιναβία υπερέχει ξεκάθαρα.

Από την Κοπεγχάγη που λες και ξεπήδησε από παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στο πολυεθνικό Όσλο της πράσινης ανάπτυξης και τα ανεπανάληπτα φιόρδ ως τη ρομαντική Στοκχόλμη με τις γέφυρες και τις μοντέρνες γειτονιές, αυτό το ταξίδι 8 ημερών περιέχει τα πάντα.

Έχοντας χτενίσει από άκρη σ’ άκρη εδώ και χρόνια τον ευρωπαϊκό βορρά, σχεδιάσαμε με κάθε λεπτομέρεια το ωραιότερο και πληρέστερο ταξιδιωτικό πρόγραμμα –χωρίς τίποτα προαιρετικό- για την απόλυτη σκανδιναβική εμπειρία!

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 

… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές …

 

ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ταξίδι με άρτια κατανομή χρόνου, αεροπορικές μετακινήσεις και

οδικές αποστάσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος χωρίς περιττά χιλιόμετρα

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια απευθείας πτήσεων με AEGEAN

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ Κοπεγχάγη - Μπέργκεν με SCANDINAVIAN

 

ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόγραμμα με ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ οδοιπορικό στην ανεπανάληπτη φύση

της Νορβηγίας που περιλαμβάνει το τουριστικό θέρετρο του ΓΚΕΪΛΟ

 

  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*/4*sup με πρωινό μπουφέ καθημερινά

Στοκχόλμη  : Clarion Amaranten / Scandic Anglais

Κοπεγχάγη : Scandic Spectrum / Radisson Blu Scandivania

Μπέργκεν   : Zander K/ Scancic Neptun

Όσλο          : Scandic Soli / Clarion The Hub

  • Μαγική διαδρομή με τραίνο Φλαμ Μύρνταλ
  • 2ωρη κρουαζιέρα Φλαμ - Γκουντβάνγκεν στο εντυπωσιακό Σογκνεν-φιορδ
  • Ξεναγήσεις/περιηγήσεις πόλεων σε Κοπεγχάγη, Όσλο, Στοκχόλμη, Μπέργκεν
  • ΔΩΡΟ κρουαζιέρα μιας ώρας στα κανάλια της Κοπεγχάγης
  • Ξενάγηση στο μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη με προπληρωμένες εισόδους σε προκαθορισμένους χρόνους για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια

…εσείς το ξέρατε;

Αγάπησα μια πολυθρόνα!

 Οι σημαντικότεροι σταθμοί του εμβληματικού σκανδιναβικού design

Στο Nationalmuseum της Στοκχόλμης φιλοξενήθηκε μια μοναδική έκθεση μέσω της οποίας σκιαγραφούνταν ο ρόλος του σκανδιναβικού design στο πολιτιστικό και κοινωνικό σύνολο, αλλά και η ταυτότητα, η φιλοσοφία και οι τάσεις που το χαρακτηρίζουν.

Με την ίδια την καρέκλα να κυριαρχεί ως το απόλυτο σχεδιαστικό αντικείμενο των urban gurus, ανάμεσα σε μια πληθώρα εκθεμάτων, ο σκανδιναβικός σχεδιασμός βρέθηκε στο επίκεντρο ακόμα μια φορά.

Η συγκεκριμένη έκθεση αν και τελείωσε, είναι μόνο μία από τις αναρίθμητες ευκαιρίες που μας δίνουν οι σκανδιναβικές πρωτεύουσες για να εξερευνήσουμε την ιστορία των εμβληματικών σχεδίων, όπως διαφαίνονται μέσα από πτυχές της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, αλλά και της καθημερινής ζωής. Αρπάζουμε με τη σειρά μας την αφορμή για να σταθούμε στα εξής:

 

  • Στα τέλη του 19ου αιώνα, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι μετανάστευσαν στην Αμερική από τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Μαζί τους φαίνεται πως μετανάστευσαν και οι βιοτεχνικές τους δεξιότητες, οι οποίες μεταλαμπαδεύτηκαν στις επόμενες γενιές των μεταναστών. Πολλοί από αυτούς έπιασαν δουλειά ως επιπλοποιοί και μεταποιητές επίπλων, επισφραγίζοντας την παράδοση της τέχνης της παλιών Σκανδιναβών επιπλοποιών.
  • Στη δεκαετία του 1920 οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Σκανδιναβίας και ΗΠΑ επηρέασαν τις εξελίξεις στον σχεδιασμό με τις εμπορικές εκθέσεις να εισάγουν πρωτοπόρες ιδέες και πολιτιστικά στοιχεία στην αμερικανική ήπειρο. Χάρη στα ΜΜΕ, το σκανδιναβικό μοντέλο έγινε ευρέως γνωστό.
  • Περίπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘30 μια ομάδα από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές όπως ο Eero Saarinen, ο Verner Panton, και ο Μaija Isola, δημιούργησαν τη χρυσή εποχή του σκανδιναβικού design. Στα αντικείμενα και τα έπιπλα που σχεδίαζαν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις λειτουργικές αρχές του σκανδιναβικού τρόπου ζωής, όσο και την ultra modern φιλοσοφία τους.
  • O όρος scandinavian design επινοήθηκε τη δεκαετία του 1950 κι έγινε γνωστός σε παγκόσμια κλίμακα ως το εργονομικό και σύγχρονο σχέδιο από τις σκανδιναβικές χώρες.
  • Το σχέδιο που χρησιμοποιήθηκε ως δυνατό εξαγώγιμο προϊόν, γρήγορα πήρε διαστάσεις εργαλείου πρωταγωνιστώντας στον εσωτερικό διάκοσμο, την αρχιτεκτονική και την τέχνη.
  • Στα 1980 κάνουν την εμφάνισή τους στο σχεδιαστικό γίγνεσθαι μια σειρά άλλων εθνών, όπως η Ιταλία και η Ιαπωνία με το σύγχρονο design να στρέφει τα μάτια του προς την παγκοσμιοποίηση.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

Ημέρα 1η : Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Κοπεγχάγη

Αβανγκάρντ και ζωή σαν παραμύθι (με κρουαζιέρα ΔΩΡΟ για το καλύτερο welcome drink στην πόλη!)

 

Χαρούμενοι άνθρωποι πάνω στο ποδήλατό τους κινούνται με άνεση στους λιθόστρωτους δρόμους, ασκούνται στα τεράστια πάρκα, δουλεύουν στα γραφικά αρχοντικά που ο δαιμόνιος designer έχει μετατρέψει σε πράσινα μεταμοντέρνα κτίρια. Τα πάντα στη Δανία έχουν βαφτιστεί στην κολυμπήθρα του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν κι αυτό είναι  κάτι που αντιλαμβανόμαστε με την άφιξή μας στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης!

Χτισμένη πάνω σε δύο νησιά που συνδέονται με πέντε γέφυρες, η Κοπεγχάγη, είναι πόλη που αγαπά τις σύγχρονες τάσεις κι επιβραβεύει την εναλλακτική σκέψη, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως η παραλία δεν βρίσκεται στην άκρη της πόλης, αλλά στη...μέση της!

Ξεκινώντας την ξενάγηση μας από το νησί Ama με τους κήπους των Ολλανδών και το πανεπιστήμιο,  θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Ιησού Σωτήρα  με το εντυπωσιακό καμπαναριό ύψους 90μ και τα 400 εξωτερικά σκαλιά ως την κορυφή!, το Μεγάλο Κανάλι με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την promenade στο Sydhaven, εκεί που η σύγχρονη πόλη σφύζει από ζωή με τα εμπορικά κέντρα και τα ατμοσφαιρικά καφέ.

Θα συνεχίσουμε ως το ιστορικό κέντρο της πόλης, και θα δούμε εξωτερικά το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού, την γλυπτοθήκη Carlsberg και το ρολόι - θερμόμετρο  των τεσσάρων εποχών. Θα απολαύσουμε την πλατεία Δημαρχείου με το άγαλμα του πιο αγαπημένου Δανού, Hans Christian Andersen και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Συνέχεια για το Amalienborg, την κατοικία της βασιλικής οικογένειας, την πανέμορφη πλατεία των ανακτόρων και την εκκλησία Fredericks Kirke σε στυλ ροκοκό. Η θέα προς την όπερα και το λιμάνι της βασιλικής οικογένειας είναι μαγευτική! Το άγαλμα της θεάς Gefion με το εντυπωσιακό συντριβάνι, η αγγλικανική εκκλησία St Alban's και το πάρκο του Β' παγκοσμίου πολέμου με τα αμέτρητα γλυπτά είναι ο επόμενος σταθμός μας.

Θα συνεχίσουμε με μια πανοραμική βόλτα για να θαυμάσουμε εξωτερικά τον βοτανικό κήπο,  το κάστρο  Rosenberg και το υπέροχο κτήριο της εθνικής πινακοθήκης. Καθ' οδόν για το Nordhavnen θα δούμε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και φυλακές του 19ου αι. για να καταλήξουμε στη Μικρή Γοργόνα- το σύμβολο της πόλης,  που μας περιμένει πάντα εκεί για μια μοναδική φωτογραφία!!

Η συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή, αφού μεταφερόμαστε στο δημοφιλές κτήριο της Βουλής για να θαυμάσουμε εξωτερικά την υπέροχη αρχιτεκτονική του και να επισκεφτούμε τον κήπο της εθνικής βιβλιοθήκης με το άγαλμα του γνωστού Δανού φιλοσόφου Kierkegaard. Τα ανάκτορα Christiansborg και το παλιό χρηματιστήριο σε ρυθμό Ολλανδικής Αναγέννησης είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά της πόλης! 

Καταλήγουμε στο δημοφιλές Nyhavn, αγαπημένο σημείο της πόλης του Hans Christian Andersen. Θα θαυμάσουμε την πλατεία των βασιλέων και το ξεχωριστό βασιλικό θέατρο πριν επιβιβαστούμε  για μια υπέροχη κρουαζιέρα στα κανάλια της Κοπεγχάγης! Οι χαρακτηριστικές χαμηλές γέφυρες, το Μαύρο Διαμάντι, η μποέμ συνοικία Christianhavn  και το υπέροχο μουσείο Thorvaldsen με τις τοιχογραφίες, αποδεικνύουν ότι η κρουαζιέρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ξενάγησης, αφού μόνο έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε όλες αυτές τις ομορφιές!!

Στον ελεύθερο απόγευμα , σας προτείνουμε μια βόλτα στο ανοιχτό πάρκο ψυχαγωγίαςTivoli, μοναδικό στο είδος του και μια εξερεύνηση στα σοκάκια της Stroget τον χαρακτηριστικό πεζόδρομο. Ώρα για ψώνια, περιπλάνηση κ μια παραδοσιακή δανέζικη μπύρα!

 

 

Ημέρα 2η : Κοπεγχάγη

Cocktail Copenhagen: Ορθοπεταλιές και σκανδιναβικό ντιζάιν στην πιο cool πρωτεύουσα της Ευρώπης!

 

Και τι δεν προσφέρει μια ελεύθερη μέρα στην Κοπεγχάγη! Επισκέψεις σε ναούς του interior design, ψώνια, φαγητό και ποτό στις hip γειτονιές. Μην ξεχνάτε πως στην Κοπεγχάγη, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι κυκλοφορούν στους μεγάλους διαμορφωμένους ποδηλατοδρόμους κι αυτό είναι μια τέλεια ιδέα και για τους επισκέπτες της πόλης! Περπατώντας ή ποδηλατώντας μπορείτε να γνωρίσετε όλη την πόλη, ως τη μοντέρνα περιοχή Vesterbro χαζεύοντας τα αξιοθέατα κατά μήκος της προκυμαίας.

Μια ακόμα ιδέα είναι η επίσκεψη στη φημισμένη Carlsberg Glyptotek, την εκπληκτική γκαλερί που κατασκευάστηκε με τα κέρδη από την ομώνυμη εταιρεία παρασκευής της διάσημης δανέζικης μπύρας. Σε άλλη λογική, τα κοντινά στην πρωτεύουσα, μεγαλόπρεπα κάστρα, θα σας φέρουν σε επαφή με τις ένδοξες πολεμικές ιαχές των προγόνων της χώρας.

Ο διάσημος πεζόδρομος Stroget ο οποίος καταλήγει στη μεγάλη πλατεία, Kongens Nytorv, είναι γεμάτος με καταστήματα γνωστών οίκων μόδας, αλλά και εναλλακτικών νέων σχεδιαστών, ενώ ο παράλληλος δρόμος Straedet με τα καφέ, τις αντίκες και τις γκαλερί θα σας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο στο μοντέρνο ευ ζην της πόλης.

Το απόγευμα ένας περίπατος στον κήπο του Royal Library Garden προβλέπεται ιδανικός. Το καλοκαίρι, κάτω από την αιωνόβια μουριά, οι βιβλιόφιλοι απολαμβάνουν το βιβλίο τους απογειώνοντας το ευρωπαϊκό ζεν!

Κι ύστερα, καφές στην Norrebro. Η πρώην εργατική συνοικία έχει μεταμορφωθεί σε μια δυναμική περιοχή με multi culti χαρακτήρα, παραδίδοντας μαθήματα αστικής μεταμόρφωσης και πρωτοπορίας.

 

Ημέρα 3η : Κοπεγχάγη – Μπέργκεν

Φιόρδ, κάστρα και πιάτα με άγριο σολομό!

 

Η πρωινή απευθείας πτήση θα μας μεταφέρει από την Κοπεγχάγη στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Ωκεανός, φιόρδ, λίμνες, πράσινο, χρωματιστά σπίτια στους λόφους, παραδοσιακό λιμάνι, ήπιο κλίμα, ζωντάνια και ποιότητα ζωής. Όλα αυτά συνδυάζει το Μπέργκεν, το οποίο αποτελεί από τις πιο αγαπημένες μας στάσεις στη Σκανδιναβία.

Από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης, η προκυμαία Μπρίγκεν προστατεύεται από την Ουνέσκο ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς κι όχι άδικα. Τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια που κάποτε ήταν αποθήκες ψαριών των εμπόρων της Χανσεατικής Ένωσης, τώρα στεγάζουν καφέ και εστιατόρια, προσφέροντας στη μικρή πόλη μια φυσική συνέχεια και έναν δεύτερο κύκλο ζωής προσαρμοσμένο στο σήμερα.

Λόγω της προνομιούχας γεωγραφικής θέσης της, η πόλη προσφέρεται για εξορμήσεις στα νότια φιορδ της χώρας και φυσικά για υπέροχες πεζοπορίες στα γύρω βουνά.

Πέντε λεπτά μόλις από το Μπρύγκεν, βρίσκεται μία από τις πιο ξακουστές υπαίθριες ψαραγορές της βόρειας Ευρώπης. Στη Fisketorget θα δείτε ευμεγέθεις σολομούς και μια τεράστια ποικιλία θαλασσινών, τα οποία μάλιστα μπορείτε να γευτείτε σε πολλές γαστρονομικές επιλογές στα γύρω μαγαζάκια.

Τέλος, τα κτίρια του πανεπιστημίου, ο πύργος Μπέργκενχους, το καταπράσινο Byparken με τα μουσεία τέχνης, το ανακαινισμένο κάστρο και η εκκλησία της Παρθένου (Mary’s Church) είναι κάποιοι από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της υπέροχης περιήγησης μας στην πόλη με τους ευγενικούς ανθρώπους που θα κερδίσουν τη συμπάθειά σας.

Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

 

Ημέρα 4η : Μπέργκεν (κρουαζιέρα Σόγκνενφιορδ - τραίνο Φλαμ/Μύρνταλ, Γκέιλο) – Όσλο

Με το δάχτυλο στη…φωτογραφική μηχανή: Μια κρουαζιέρα-σκανδιναβικό υπερθέαμα!

 

Το «μενού της ημέρας» περιλαμβάνει βαθιά φαράγγια, πανύψηλους καταρράκτες, αιώνιους παγετώνες, ορεινές φάρμες και περιστροφικές σήραγγες. Τα μάτια ρουφούν αδηφάγα αυτές τις εικόνες!

Από το Γκουντβάνγκεν στο οποίο θα μεταφερθούμε αρχικά, πρόκειται να επιβιβαστούμε στο πλοίο για τη 2ωρη συναρπαστική κρουαζιέρα στο Σόγκνενφιορδ με το θέαμα των καταρρακτών να μας συντροφεύει σε όλη την διαδρομή μέχρι το γραφικό χωριό Φλαμ.

Ακολουθεί η εξαιρετική διαδρομή προς τον σταθμό Μύρνταλ. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η σιδηροδρομική διαδρομή από τον σταθμό του Μύρνταλ στο Φλαμ, κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο όμορφες όχι μόνο της Νορβηγίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου!

 

Συνεχίζουμε με το τραίνο για το Γκέιλο, τόπο διακοπών όλο το χρόνο αλλά κυρίως τη χειμερινή περίοδο. 1.178 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, το θέρετρο διαθέτει 2 χιονοδρομικά κέντρα, 20 τελεφερίκ, 39 αλπικές πλαγιές διαφορετικού μήκους και επιπέδου δυσκολίας, και 5 πίστες για σκι αντοχής, συνολικής έκτασης 217 χιλιομέτρων.

Άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο Όσλο.

 

Ημέρα 5η : Όσλο

Καλλιτεχνική πρωτοπορία, πολυεθνικός χαρακτήρας και πράσινη ανάπτυξη.

 

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας που το χειμώνα αποτελεί πόλο έλξης των σκιέρ, το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε μια διαφορετική πόλη με το θερμόμετρο να ανεβαίνει και να μην «σοκάρει» τους επισκέπτες της.

Στον μυχό του ομώνυμου φιόρδ, αριστοτεχνικά χτισμένο και απλωμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές των γύρω λόφων, η πόλη -πλαισιωμένη από 40 νησιά- βρίθει από ιστορικά κτίρια και φυσικές ομορφιές, ανάμεσα στις οποίες πράσινοι λόφοι και βουνά, ένα άγριο δάσος με όχι μία, ούτε δύο, αλλά…343 λίμνες!

Όμως, το βλέμμα του περιπατητή θα τραβήξει πρωτίστως το κέντρο της που το καλοκαίρι σφύζει από το πολύχρωμο ανθρώπινο σμάρι. Κατά μήκος της κεντρικής αρτηρίας βρίσκονται αριστοκρατικά κτίρια όπως ο Καθεδρικός Ναός, το πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο, το Εθνικό Θέατρο και η Βασιλική Κατοικία.

Κι αν το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, διάσημο και πολυφωτογραφισμένο εξαιτίας της απονομής των Νόμπελ Ειρήνης είναι μια πρώτης τάξεως τουριστική ατραξιόν, ένα σωρό από νεόκτιστα κτίρια παραδίδουν μαθήματα αστικής πρωτοπορίας σε νεοφώτιστους αρχιτέκτονες και λάτρεις του design.

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, η Όπερα που στο σχήμα της θυμίζει παγόβουνο, αλλά και το πρόσφατο στολίδι της πόλης, το Μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Edvard Munch, εντυπωσιάζουν με τις καθαρές μινιμαλιστικές γραμμές τους.  

Στη συνέχεια περιηγούμαστε στο μοναδικό υπαίθριο μουσείο γλυπτικής  με τις δραματικές συνθέσεις του μεγάλου Νορβηγού γλύπτη, Βίγκελαντ.

Χρόνος ελεύθερος για αγορές και βόλτες στην αριστοκρατική κεντρική οδό Καρλ Γιόχαν, μουσεία (το Μουσείο των Πλοίων των Βίκινγκς είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης), φαγητό και ποτό στα μπαρ της προκυμαίας Άκερμπρύγκε είναι μερικές μόνο από τις αναρίθμητες επιλογές για μια υπέροχη μέρα στο καλοκαιρινό Όσλο.

 

Ημέρα 6η : Όσλο – Στοκχόλμη

Στη «Βενετία του Βορρά»: Ρομαντικός χαρακτήρας και αστική πρωτοπορία σε μια πόλη –σταθμό.

 

Συνεχίζοντας το υπέροχο αυτό ταξίδι στην Σκανδιναβία αφήνουμε τη Νορβηγία και κατευθυνόμαστε οδικώς μέσω της λίμνης Βένερν, για την «πόλη ανάμεσα στις γέφυρες», όπως σημαίνει το όνομά της, την εκπληκτική Στοκχόλμη!

Τοποθετημένη στρατηγικά πάνω σε 14 νησιά που ενώνονται με περισσότερες από 50 γέφυρες ανάμεσα στη λίμνη Malaren και τη Βαλτική, η Στοκχόλμη αποκαλύπτει στον επισκέπτη το ρομαντικό μεν, πολυσήμαντο δε, πρόσωπό της που σφύζει από φύση, αλλά και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα!

Αριστοκρατικά παλάτια, ολάνθιστοι κήποι, αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα, λουθηρανικές εκκλησίες και μία αξιόλογη γκάμα από μουσεία σύγχρονης τέχνης, αρχιτεκτονικής και ντιζάιν κάνουν τη Στοκχόλμη να ξεχωρίζει στον βόρειο-ευρωπαϊκό χάρτη ως μια από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις με αληθινά ρομαντική αύρα. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η πόλη βρίθει από γέφυρες φαίνεται να δικαιώνει το προσωνύμιό της ως «Βενετία του Βορρά» με τον καλύτερο τρόπο.

Γεμάτη με ιστορικά κτήρια, μια πανέμορφη παλιά πόλη, μουσεία και φυσικά, πρωτοπόρο αρχιτεκτονικό ντιζάιν, η βόρειο- ευρωπαϊκή πρωτεύουσα συνδυάζει έξοχα το μοντέρνο με το κλασικό προφίλ μιας πόλης που έχει πολλούς άσσους στο μανίκι της.

Μια πρώτη βόλτα στην πόλη θα μας δώσει μια γεύση, σαν μικρό amuse bouche όλων των παραπάνω, προετοιμάζοντάς μας και συνάμα ανοίγοντάς μας την όρεξη για τη μεστή ξενάγηση της αυριανής μέρας.

 

 

Ημέρα 7η : Στοκχόλμη

Αγέραστη, μεγαλοαστή κοσμοπολίτισσα

Η σημερινή μας περιήγηση στην πανέμορφη πόλη- ορόσημο για το ευρωπαϊκό ευ ζην θα μας αποκαλύψει τις ανεπανάληπτες ομορφιές της σουηδικής αριστοκρατικής πρωτεύουσας.

Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο Gamla Stan με τα πολλά μεσαιωνικά κτίρια γινόμαστε μάρτυρες ενός εξαιρετικά διαφυλαγμένου μυστικού, το οποίο ο χρόνος έχει αφήσει αναλλοίωτο. Άλλωστε, η πόλη δεν βομβαρδίστηκε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πράγμα που τη βοηθά να κρατά περήφανα το αρχιτεκτονικό της σφρίγος.

Το περιβόητο Δημαρχείο, με τη Χρυσή Αίθουσα όπου διεξάγεται η δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων με το βραβείο Νόμπελ επιστημόνων και καλλιτεχνών, τα νεοκλασικά βασιλικά ανάκτορα, η μεγαλοπρεπής μπαρόκ Όπερα, η πλατεία Ομονοίας καθώς και τα πολλά αριστοκρατικά κτίρια του κέντρου τραβάνε το ενδιαφέρον μας με την πρώτη ματιά!

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και την επίσκεψη στο μοναδικό στο είδος του μουσείο Βάσα –εδώ που εκτίθεται το θρυλικό πολεμικό πλοίο το οποίο βυθίστηκε στη λίμνη το 1623 και ανελκύστηκε σχεδόν άθικτο μετά από 333 χρόνια-, μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια απίστευτα μεστή περιήγηση που θα μας φέρει σε επαφή με το παρελθόν και φυσικά, το παρόν της πόλης.

Το απόγευμα είναι ελεύθερο. Από τα ενδιαφέροντα θεματικά μουσεία ως την αλλαγή φρουράς στο βασιλικό ανάκτορο ως τον καφέ στα μοντέρνα στέκια, οι επιλογές διαφέρουν ανάλογα με τις προσωπικές αναζητήσεις. Μπορείτε να επισκεφτείτε το υπαίθριο λαογραφικό μουσείο του Skansen, να περπατήσετε στον εμπορικό πεζόδρομο της Drottningsgatan, να περιηγηθείτε στο νότιο νησί με τον μποέμ χαρακτήρα και τα χιπ μπαράκια,  ή ακόμα να απολαύσετε μία ωριαία κρουαζιέρα κάτω από τις γέφυρες. Γειτονιές όπως η SoFo και το Ostermalm, αποτελούν σταθερές μεν, εναλλακτικές δε, αξίες της πόλης για το «ψαγμένο» ταξιδιωτικό κοινό και γνωρίζουν τον επισκέπτη με τον τρόπο ζωής των Σουηδών, αλλά και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης.

 

Ημέρα 8η : Στοκχόλμη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Η θρυλική Σκανδιναβία  ένα εξαιρετικό ταξίδι πλούσιο σε ξεναγήσεις και τις θρυλικές ομορφιές της σκανδιναβικής χερσονήσου τελειώνει σήμερα.

Γεμάτοι  με εικόνες φυσικής ομορφιάς, αστικής πρωτοπορίας και έχοντας πλέον πάρει το χρίσμα του βόρειο-ευρωπαϊκού ευ ζην, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο Arlanda, όπου και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Κοπεγχάγη

07.50

10.10

3η μέρα

Κοπεγχάγη - Μπέργκεν 

08.05

09.25

8η μέρα

Στοκχόλμη – Αθήνα

12.40

17.15

 

Θεσσαλονίκη - Αθήνα

06.00

06.55

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

18.05

19.00

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι Διατροφή

Αναχώρηση

 

 

Ξενοδοχεία

 

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ

 

8 μέρες

 

 Πρωινό

 

25/6

16, 30/7

6, 11, 20, 27/8

4*sup

 

Radisson Blu / Scandic

1.395

+540

+490

Περιλαμβάνονται κόστη τραίνου και κρουαζιέρας στο Φιόρδ, και κόστος εισόδου στο μουσείο Βάσα

ΔΩΡΟ κρουαζιέρα στην Κοπεγχάγη 

 

16/6

9, 23/7

17/9

1495

+540

19/5

3/9

1.595

+580

  • Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -200€

 

 σας προσφέρει:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean Αirlines Αθήνα Κοπεγχάγη // Στοκχόλμη Αθήνα
  • Αεροπορική μετάβαση Κοπεγχάγη - Μπέργκεν με την Scandinavian
  • Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*/4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια

Στοκχόλμη  : Courtyard Marriott/ Elite hotel Adlon

Κοπεγχάγη : Scandic Spectrum / Radisson Blu Scandivania

Μπέργκεν   : Zander K/ Scancic Neptun

Όσλο          : Scandic St Olavs / Clarion The Hub

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ διαδρομή με τρένο στη Νορβηγία
  • Οδοιπορικό στην Νορβηγία μέχρι το Μπέργκεν και το Γκέιλο
  • Κρουαζιέρα από το Φλαμ στο Γκουντβάνγκεν στο εντυπωσιακό βαθύ Σόγκνεφιορδ
  • Είσοδος στο μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη
  • ΔΩΡΟ κρουαζιέρα στην Κοπεγχάγη
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός όσων αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.