Skip to main content

 ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΒΗΡΙΚΗΣ 1/8/2022 απο 1395

Αναχώρηση: 01-10/08  Πορτογαλια Ισπανια 10 μερες

 

 

1η ημέρα 01/08: ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ    

Αναχώρηση από την Αθήνα με προορισμό την Πορτογαλική πρωτεύουσα. Μεταφορά από το αεροδρόμιο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:  02/08  ΛΙΣΑΒΟΝΑ  (ξενάγηση πόλης)      

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο . Στη σημερινή  ξενάγησή μας  θα  επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, που χτίστηκε το 1515,  στις όχθες του ποταμού Τάγος (Tagus) για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης. Στη  συνέχεια,  θα  επισκεφτούμε τη συνοικία της Αλφάμα  μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Λισαβόνας, που  είναι γεμάτη  με καταστήματα που πωλούν παραδοσιακά χειροτεχνήματα. Το ιστορικό τραμ με τον αριθμό 28 γεμίζει επιβάτες, καθώς περνά μέσα από την Αλφάμα με κατεύθυνση το κάστρο Σάο Ζόρζε του 11ου αιώνα. Η τοποθεσία Μιραντούρο Ντα Γράτσα  προσφέρει  πανοραμική θέα της πόλης μέχρι τον ποταμό Τάγο. Χρόνος ελεύθερος.  Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να περπατήστε ως την πλατεία Ρόζιο, εκεί που χτυπάει δυνατά η καρδιά της Λισσαβόνας, και  να παρασυρθείτε στους έντονους ρυθμούς της πόλης.  To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Αμαλία  Ροντρίγκες.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: 03/08 ΛΙΣΑΒΟΝΑ-ΣΙΝΤΡΑ-ΚΑΣΚΑΙΣ-ΕΣΤΟΡΙΛ   

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για μια λατρεμένη εκδρομή: Εστορίλ ,Κασκάις , Σίντρα.  Πρώτα μια στάση στο Εστορίλ, μπροστά στο περίφημο Καζίνο το οποίο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου είχε γίνει «γιάφκα» κατασκόπων. Ύστερα θα σταματήσουμε στο Κασκάις για περίπατο και καφέ . Τρίτος σταθμός του απογεύματος η Σίντρα, ο «Επίγειος Παράδεισος», σύμφωνα με το Λόρδο Βύρωνα. Καθόλου τυχαία οι Πορτογάλοι βασιλείς επέλεξαν τη Σίντρα για να χτίσουν τα θερινά τους Ανάκτορα. Θρίαμβος του Πράσινου, η Φύση γιορτάζει εδώ! Περιήγηση στο χωριό και χρόνος ελεύθερος για να χαθεί κανείς στα σοκάκια με τα απίθανα μαγαζιά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Λισαβόνα.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: 04/08  ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΦΑΤΙΜΑ – ΚΟΙΜΠΡΑ -  ΠΟΡΤΟ   

Πρωινό στο  ξενοδοχείο. Αναχώρηση  για  την  θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας τη Φατίμα που πήρε  το όνομά της από την εμφάνιση της  Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα Κόβα Ντα Ίρια και από τότε αναδείχθηκε  η  τοποθεσία με την μεγαλύτερη  προσέλευση προσκυνήματος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πόλη Κοίμπρα, που έχει  ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης , την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στυλ, ενώ στην συνέχεια  θα δούμε την άνω πόλη, καθώς επίσης και την παλιά πόλη για να περπατήσουμε στα σοκάκια της και να καταλήξουμε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού όπου είναι θαμμένος και ο 1ος βασιλιάς ιδρυτής της χώρας. Η πόλη με τα παραδοσιακά σπίτια κατά μήκος του ποταμού Μοντέγκο αποτελεί μαζί με το πανεπιστήμιο τα κυριότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης. Αργά το απόγευμα άφιξη στο μεσαιωνικό Πόρτο, τη δεύτερη πιο σημαντική πόλη της Πορτογαλίας με τα ξακουστά κρασιά του, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούρου (Douro). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα :05/08  ΠΟΡΤΟ  (ξενάγηση  πόλης)

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Στην  ξενάγηση μας  θα επισκεφθούμε την  περιοχή Ριμπέϊρα,  που εκτίνεται κατά μήκος του ποταμού, με  πολλά παραδοσιακά καταστήματα και με μία ανοιχτή αγορά.  Στην άνω πόλη θα δούμε τον Καθεδρικού Ναό και το υπέροχο κτίριο που στεγάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το  ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, που σήμερα  στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του. Επιστροφή  το μεσημέρι στο ξενοδοχείο  και απόγευμα  ελεύθερο. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

6η μέρα : 06/08  ΠΟΡΤΟ -  ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ – ΑΒΙΛΑ –  ΜΑΔΡΙΤΗ   

Μετά  το πρωινό μας, αναχώρηση για την μεσαιωνική Σαλαμάνκα στην βόρεια  Ισπανία,   χτισμένη  στις όχθες του ποταμού Τορμές, γνωστή για το πανεπιστήμιο της που είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Το ιστορικό της κέντρο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, το Σπίτι των Κοχυλιών που στεγάζει την δημοτική βιβλιοθήκη και  την Πλάθα Μαγιόρ ( Μεγάλη Πλατεία) του 18ου αιώνα που αποτελεί ένα μπαρόκ στολίδι. Αναχώρηση για τη Μαδρίτη. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε την Άβιλα, γνωστή για τα μεσαιωνικά της τείχη καθώς και για την αναλογία εκκλησιών σε σχέση με τον πληθυσμό της, σε όλη τη χώρα.  Αργά το απόγευμα άφιξη στη Μαδρίτη, πρωτεύουσα  της Ισπανίας,  χτισμένη στο κέντρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, σε υψόμετρο 667 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

7η μέρα: 07/08  ΜΑΔΡΙΤΗ (ξενάγηση) 

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Στην  πανοραμική ξενάγηση θα δούμε τα αναρίθμητα αξιοθέατα που “στολίζουν” την Μαδρίτη. Θα δούμε την μεσαιωνική πλατεία “Πλάθα Μαγιόρ”, την Πουέρτα δελ Σολ (την πόρτα του ήλιου) που είναι  το γεωγραφικό  κέντρο  της Ισπανίας, την Πλάθα δε Οριέντε  που την διακοσμούν τα αγάλματα των Ισπανών βασιλέων, το κτίριο που στεγάζει το Βασιλικό Παλάτι με τα 2.500 δωμάτια, και τον Καθεδρικό Ναό της Αλμουδένα.  Θα διασχίσουμε μεγάλες Λεωφόρους όπως την Λεωφόρου Πράδο, όπου βρίσκονται μεγάλα μουσεία, όπως η Πινακοθήκη του Πράδο και Μοντέρνας Τέχνης Ρέϊνα Σοφία, θα δούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα και το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την Βουλή. Θα περάσουμε από τις πλατείες του Ποσειδώνα και της Θεάς Κυβέλης με το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Ταχυδρομείου, την Πύλη του Αλκαλά και το μεγάλο Πάρκο Ρετίρο. Τέλος θα  διασχίσουμε την μεγάλη λεωφόρο Καστελιάνα με τα μοντέρνα κτίρια, το γήπεδο Μπερναμπέου και την Πλατεία του Χριστόφορου Κολόμβου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα:08/08  ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ    

Μετά το πρωινό, αναχώρηση οδικώς για τη  Βαρκελώνη.  Καθ’ οδόν, θα επισκεφθούμε τη Σαραγόσα, την πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγονίας, με τα χαρακτηριστικά κτίρια της τέχνης «μουδεχάρ», και με αρχιτεκτονική  διακόσμηση επηρεασμένη από τη μουσουλμανική παράδοση με στοιχεία από τη χριστιανική κουλτούρα και το γοτθικό στιλ.  Θα δούμε την επιβλητική εκκλησία, την Βασιλική της Πιλάρ,  και τον Καθεδρικό Ναό Λα Σέο, που έχουν ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Βαρκελώνη, μεταφορά και  τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας στο γνωστό πεζόδρομο Ράμπλα και την περιοχή της Μπαρτσελονέτα στο λιμάνι.    Διανυκτέρευση.

9η μέρα: 09/08   ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ξενάγηση)

 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα διασχίσουμε μεγάλες λεωφόρους και θα περάσουμε από την Πλατεία Ισπανίας με το «Μαγικό Σιντριβάνι» και θα ανηφορήσουμε στον λόφο Μονζουίκ, όπου βρίσκεται το Ισπανικό Χωριό, μια μικρογραφία χαρακτηριστικής ισπανικής αρχιτεκτονικής.  Εδώ βρίσκονται και οι περισσότερες από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν το 1992. Στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε στο  λιμάνι της πόλης, όπου δεσπόζει το μνημείο του Χριστόφορου Κολόμβου, θα διασχίσουμε τη διάσημη πεζοδρομημένη λεωφόρο Ράμπλα και θα καταλήξουμε στην Πλατεία της Καταλονίας, για να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης, όπου δεσπόζει ο γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Ευλαλίας, και θα καταλήξουμε στην παραλία Μπαρτσελονέτα και στο Ολυμπιακό Χωριό. Τέλος, θα επισκεφτούμε την αντισυμβατική εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (της Ιεράς Οικογένειας), έργο του μοντερνιστή Καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί. Υπόλοιπο  ημέρας ελεύθερο.

10η μέρα: 10/08 ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ-ΑΘΗΝΑ

Ημέρα ελεύθερη και αναχώρηση για Αθήνα αργά το βράδυ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  •  Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής

KΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ σε ΔΙΚΛΙΝΟ: 1.395€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: κατόπιν ζήτησης
ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19: 400€
ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ: 1795€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Λισσαβώνα (μέσω Βαρκελώνης) και Βαρκελώνη-Αθήνα με πτήσεις της Vueling
  • 1 αποσκευή 23 κιλών και 1 χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Γεύματα σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔEN ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι  (Λισαβόνα 4  , Πόρτο  4€, Λισαβόνα  6€   και Ισπανία  18 € )

ΠΤΗΣΕΙΣ

  • 01/08 ΑΘΗΝΑ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 14:55-17:05
    01/08 ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ-ΛΙΣΑΒΟΝΑ 20:15-21:20
  • 10/08 ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ-ΑΘΗΝΑ 23:20-03:15