Γαστρονομικό Ταξίδι στη Χώρα των Βάσκων |Ιούνιος 2021- Σεπτέμβριος 2021 απο 1590,00
Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις 26/6, 28/8, 25/9 Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος είναι πεπειραμένος γευσιγνώστης και κριτικός εστιατορίων στο «Αθηνόραμα». Έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια Academy Chair για τον θεσμό World’s 50 Best Restaurants και ταξιδεύει στον πλανήτη δοκιμάζοντας κορυφαία εστιατόρια.
Κλείστε εως 15/10/20 και κερδιστε 5% εκπτωση*! - Κρατηση χωρις Προκαταβολη!
Προγραμματίστε ανέμελα* - Διπλανη θέση κενή και άλλες παροχές με πρωτόκολλο ασφαλείας
Είναι ένα ταξίδι σχεδιασμένο με σκοπό να διεισδύσουμε στα άδυτα της βασκικής κουζίνας, γι’ αυτό άλλωστε θα επισκεφθούμε το Μπιλμπάο και το Σαν Σεμπαστιάν, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα (αναλογικά) βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin. Καλό φαγητό, όμως, χωρίς καλό κρασί δε γίνεται, γι’ αυτό λοιπόν έχουμε συμπεριλάβει επίσκεψη σε εξαιρετικό οινοποιείο, στην πιο φημισμένη οινοπαραγωγό περιοχή της Ισπανίας, τη Ριόχα, όπου θα δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά σε κορυφαίο οινοποιείο-αρχιτεκτονικό αριστούργημα, ενώ στο Σαν Σεμπαστιάν θα γευτούμε και txakoli, το γνωστό τοπικό λευκό κρασί. Στο ταξίδι μας, φυσικά, θα μας συνοδέψει ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, πεπειραμένος γευσιγνώστης και κριτικός εστιατορίων, ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να μας μυήσει στον μαγικό κόσμο της βασκικής κουζίνας.
- Σπάνια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων σε κεντρκή περιοχή στο Σαν Σεμπαστιάν, για να είστε μέσα στη ζωή την υψηλότερη περίοδο και για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές χάρες του διάσημου θέρετρου.
- Διαμονή δύο διανυκτερεύσεων σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μπιλμπάο.
- Οινογνωσία σε εξαιρετικό οινοποιείο.
- Επτά γεύματα - δείπνα προσεκτικά επιλεγμένα σε ειδικά εστιατόρια με μεγάλο κόστος (διαβάστε στο ημερήσιο πρόγραμμα).
- Είσοδος στο μουσείο Γκουγκενχάιμ και ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του έλληνα αρχηγού
- Οι κρατήσεις στα εστιατόρια που αναφέρουμε έχουν γίνει για την ομάδα των ταξιδιωτών και ισχύουν για κρατήσεις έναν μήνα πριν από την αναχώρηση. Για τους ταξιδιώτες που θα πραγματοποιήσουν κράτηση σε λιγότερο από έναν μήνα από την ημερομηνία αναχώρησης ενδέχεται να έχουμε αλλαγές στις αναφερόμενες υπηρεσίες, οπότε θα ενημερωθούν ανάλογα και θα αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μεσημεριανό γεύμα, ποτό το απόγευμα πριν από το δείπνο, δείπνο σε διάσημο γκουρμέ εστιατόριο)
Συνάντηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από όπου θα πετάξουμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Χώρα των Βάσκων και το Μπιλμπάο. Άφιξη στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Το πιο γευστικό καλωσόρισμα στη Χώρα των Βάσκων μάς περιμένει σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και όμορφα pintxos-bar της πόλης, το οποίο έχουμε επιλέξει για εσάς (οι Βάσκοι αποκαλούν «πίντσος» τα τάπας). Εδώ, σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1903, γεμάτο από τοιχογραφίες, αραβικά πλακάκια, βιτρό, σκαλιστά ταβάνια και περίτεχνους πολυελαίους που θυμίζουν παλάτια στην Ανδαλουσία, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση της πλούσιας βασκικής κουζίνας (περιλαμβάνεται το μεσημεριανό).
Πόλη μέχρι πρότινος άκρως βιομηχανική, το Μπιλμπάο πέρασε στα τέλη του περασμένου αιώνα μια σοβαρή κρίση… ταυτότητας: η βιομηχανία έπνεε τα λοίσθια και οι Αρχές της πόλης πήραν μια τολμηρή απόφαση για να δώσουν στην πόλη τους την ώθηση που χρειαζόταν, αποφασίζοντας να ποντάρουν στον πολιτισμό: το μέλλον τούς δικαίωσε και το Μπιλμπάο απογειώθηκε, γνωρίζοντας ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και φιγουράροντας πλέον ανάμεσα στις πιο ευημερούσες πόλεις της Ισπανίας. «Ναυαρχίδα» του τουριστικού προϊόντος της πρωτεύουσας των Βάσκων είναι το παγκοσμίου φήμης Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, το οποίο φυσικά θα επισκεφθούμε, ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα διά χειρός Φρανκ Γκέρι και σήμα-κατατεθέν της πόλης, καθώς προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση με τον ριζοσπαστικό σχεδιασμό του. Το Γκούγκενχαϊμ καμαρώνει, επίσης, και για το «Νerua», το γκουρμέ εστιατόριό του, βραβευμένο με αστέρι Michelen, στο οποίο ο σεφ Γιοσεάν Αλίγια (Josean Alija) «κεντάει» μια έντεχνη κουζίνα, που εστιάζει σε εξαιρετικά υλικά, μεταφράζοντας κλασικά πιάτα των Βάσκων σε μια πιο δημιουργική προσέγγιση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο διάσημο εστιατόριο «Nerua» (μενού 5 πιάτων 100€ με κρασί – περιλαμβάνεται). Αμέσως μετά το δείπνο επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πριν από το δείπνο θα σας κεράσουμε ένα εξαιρετικό δροσιστικό gin tonic σε ένα rooftop που επιλέξαμε, με φανταστική θέα στο -σαν γλυπτό από τιτάνιο- κτίριο Γκούγκενχαϊμ Μπιλμπάο, το οποίο αιχμαλωτίζει το φως του ήλιου που πάει να δύσει και βρίσκεται ακριβώς απέναντί του.
2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΕΛΤΣΙΕΓΚΟ (Οινογνωσία) – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Δείπνο)
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τη Μερκάντο ντε λα Ριβέρα, μια τεράστια αγορά τροφίμων που στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αρτ ντεκό κτίριο, στις όχθες του ποταμού Νερβιόν. Οι Βάσκοι δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις φρέσκες πρώτες ύλες, επομένως εδώ θα βρούμε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Εουσκάντι (Χώρα των Βάσκων), όπως και εστιατόριο με τάπας.
Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς την περιοχή της Ριόχα, την πιο φημισμένη οινοπαραγωγό περιφέρεια της Ισπανίας, όπου θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Marqués de Riscal, στην πόλη Ελτσιέγκο. Το εντυπωσιακό σε αυτό το οινοποιείο είναι ότι μοιάζει καταπληκτικά με το κτίριο του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ, γεγονός όχι τυχαίο, μια και σχεδιαστής αυτού του κτιρίου είναι επίσης ο Φρανκ Γκέρι. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Marqués de Riscal, που θεωρείται το πιο φημισμένο ισπανικό chateau του 21ου αι., και φυσικά θα δοκιμάσουμε κρασιά της τοπικής παραγωγής (περιλαμβάνεται η οινογνωσία). Για το βράδυ θα δειπνήσουμε σε κορυφαίο τάπας μπαρ του Μπιλμπάο (περιλαμβάνεται). Διανυκτέρευση.
Θα σας παρέχουμε λίστα με τα καλύτερα καφέ και ζαχαροπλαστεία του Μπιλμπάο και θα επισκεφτούμε δύο προχωρημένα concept stores.
3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΤΟΛΟΣΑ (Μεσημεριανό σε παραδοσιακή ασαδόρ) – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ
Η γαστρονομική μας περιήγηση στη Χώρα των Βάσκων θα συνεχιστεί στην πόλη Τολόσα, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Μπιλμπάο. Σήμα-κατατεθέν της πόλης (τουριστικά, γαστρονομικά, ακόμα και αρχιτεκτονικά) είναι η αγορά Τινγκλάδο, η ανοιχτή αγορά που κάθε Σάββατο φιλοξενεί ένα αληθινό πανηγύρι γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων,συγκεντρώνοντας τους καλύτερους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε το γεύμα μας στο διάσημο «Casa Julián», μια εξαιρετική παραδοσιακή ταβέρνα (στα Ισπανικά αποκαλείται «asador», δηλαδή ψησταριά) με καταπληκτικά κρέατα, που τιμούν ιδιαίτερα κορυφαίοι σεφ της χώρας, όπως ο παγκοσμίου φήμης Φεράν Αντριά (περιλαμβάνεται το μεσημεριανό).
Μετά το γεύμα μας θα αναχωρήσουμε για το Σαν Σεμπαστιάν, που θεωρείται νούμερο 1 γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης. Χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον ανάμεσα σε δύο αμμουδερές παραλίες, η Ντονόστια (όπως λέγεται στα βασκικά το Σαν Σεμπαστιάν) κατέχει ένα ιδιαίτερο ρεκόρ: η Παλιά Πόλη της έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγωνικό μέτρο στην Ισπανία, ενώ ολόκληρη η πόλη έχει τέσσερα εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin, την ώρα που μια πόλη σαν την Αθήνα με υπερπολλαπλάσιο πληθυσμό δεν έχει κανένα!
Το απόγευμα μπορούμε να ακολουθήσουμε τον αρχηγό μας σε μια βόλτα στα τάπας μπαρ του Σαν Σεμπαστιάν. Μια αγαπημένη, άλλωστε, συνήθεια ντόπιων και επισκεπτών εδώ είναι ακριβώς αυτή, το λεγόμενο «txikiteo» (τσικιτέο), δηλαδή pintxo-μπαρότσαρκα, επισκεπτόμενοι διαδοχικά πολλά pintxos bar, δοκιμάζοντας παντού από λίγα pintxos. Διανυκτέρευση στο Σαν Σεμπαστιάν.
*Το Σαν Σεμπαστιάν είναι ο παράδεισος του gin tonic και στα εξαιρετικά μπαρ του απολαμβάνεις μια μοναδική κουλτούρα οινογευσίας. Θα σας παρέχουμε λίστα με μπαρ που το φτιάχνουν εξαιρετικά, καθώς επίσης και λίστα με τα καλύτερα καφέ και εστιατόρια του Σαν Σεμπαστιάν.
4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ (Σπέσιαλ μεσημεριανό σε μπαρ-ρέστοραν που ειδικεύεται στη «σίδρα» και βραδινό σε διάσημο τάπας μπαρ)
Μετά το πρωινό μας θα απολαύσουμε μια βόλτα στην πόλη ή έναν χαλαρωτικό περίπατο στην παραλία. Η λεγόμενη Κόντσα είναι η μεγαλύτερη από τις δύο αμμουδιές του Σαν Σεμπαστιάν, σε τέλειο ημικυκλικό σχήμα, και γνωρίζει μεγάλες δόξες το καλοκαίρι.
Το αγαπημένο παραδοσιακό ποτό των Βάσκων είναι η sidra (σίδρα = μηλίτης οίνος), λατρεύουν μάλιστανα την απολαμβάνουν στα sagardotegi, μπαρ-εστιατόρια που ειδικεύονται στη σίδρα, όπου πίνουν σημαδεύοντας με το ποτήρι τον μηλίτη που ρέει από μεγάλα βαρέλια. Έχουμε επιλέξει για εσάς ένα από τα καλύτερα sagardotegi, στο οποίο και θα απολαύσουμε παραδοσιακές βασκικές σπεσιαλιτέ με συνοδεία άφθονης σίδρας. Το γεύμα περιλαμβάνει ομελέτα με σπέσιαλ παστό μπακαλιάρο, τηγανητό παστό μπακαλιάρο με πιπεριές, rib-eye στα κάρβουνα και γλυκό κυδώνι με φουντούκια και αμύγδαλα.
Προαιρετικά προτείνεται γεύμα στο εστιατόριο «Mugaritz», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, με μόνιμη παρουσία στα top-10 World’s 50 Best Restaurants και βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin. Η κουζίνα του σεφ Αντόνι Λουίς Αντούριθ (Andoni Luis Aduriz) αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία με μια ιντελεκτουέλ δημιουργική γαστρονομία χωρίς προηγούμενο. Προηγείται ξενάγηση στον μοναδικό βοτανικό κήπο, όπου καλλιεργούνται πάνω από 100 βότανα και λουλούδια που χρησιμοποιούνται όλα στην κουζίνα (μενού €204, ποτά έξτρα, χρειάζεται πολύ έγκαιρη προκράτηση). Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε εξαιρετικό τάπας μπαρ του Σαν Σεμπαστιάν, στο οποίο συχνάζουν οι καλύτεροι σεφ της πόλης, βραβευμένο πολλές φορές για τα δημιουργικά pintxos του (περιλαμβάνεται). Διανυκτέρευση στο Σαν Σεμπαστιάν.
Επίσκεψη σε ένα παλιό εργοστάσιο καπνού που έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο διεθνές πολιτιστικό κέντρο και από την ταράτσα του απολαμβάνεις φανταστική θέα της πόλης.
5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΓΚΕΤΑΡΙΑ – ΣΕΝ ΖΑΝ ΝΤΕ ΛΟΥΖ – ΜΠΙΑΡΡΙΤΖ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ (Δείπνο)
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την παραθαλάσσια πόλη Γκετάρια, γενέτειρα του θαλασσοπόρου Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο, του πρώτου καπετάνιου που ολοκλήρωσε τον γύρο του κόσμου. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το γραφικό λιμανάκι και το μουσείο του διάσημου σχεδιαστή μόδας Cristobal Balenciaga, ενώ θα επισκεφθούμε και ένα από τα καλύτερα τοπικά οινοποιεία, στο οποίο θα δοκιμάσουμε txakoli, το τοπικό λευκό κρασί των Βάσκων.Το μεσημέρι προτείνεται γεύμα στο διάσημο «Elcano», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στον κόσμο, βραβευμένο με αστέρι Michelin (το κόστος ενός γεύματος υπολογίζεται περίπου στα €100 και χρειάζεται προκράτηση).Το απόγευμα θα περάσουμε τα σύνορα για μια σύντομη βόλτα στη γαλλική πλευρά της Χώρας των Βάσκων, και συγκεκριμένα στο Σεν Ζαν ντε Λουζ (Saint Jean de Luz) και στο Μπιαρίτζ (Biarritz). Πόλη όπου ο κοσμοπολίτικος αέρας πνέει δυνατά, το Μπιαρίτζ θεωρείται επίσης και κορυφαίος διεθνής προορισμός για σερφ!Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο Σαν Σεμπαστιάν, σε ένα μοναδικό fun εστιατόριο κορυφαίου σεφ, η κουζίνα του οποίου συνδυάζει την κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής και των Βάσκων (περιλαμβάνεται). Διανυκτέρευση στο Σαν Σεμπαστιάν.
6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΑΘΗΝΑ
Αφού απολαύσουμε την πρωινή μας βόλτα στο Σαν Σεμπαστιάν, χορτασμένοι πια από τις πλούσιες εικόνες, αλλά κυρίως από τις γεύσεις της Χώρας των Βάσκων, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.
ΤΙΜΕΣ
Ξενοδοχείο | Τύπος Δωματίου | Κόστος | Φόροι |
---|---|---|---|
- | Double Room | 1590 € | 250 € |
Twin Room | 1590 € | 250 € | |
Triple Room | 1590 € | 250 € | |
Single Room | 2080 € | 250 € |
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
- Πέντε διανυκτερεύσεις συνολικά, στο Σαν Σεμπαστιάν και στο Μπιλμπάο σε ξενοδοχειο 4 *.
- Είσοδος στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ.
- Οινογνωσία σε επιλεγμένο οινοποιείο.
- Επτά ειδικά γεύματα-δείπνα δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα .
- Έμπειρος Έλληνας ξεναγός. Επιπλέον ξεναγήσεις με τοπικό ξεναγό πέραν του Έλληνα ξεναγού-συνοδού".
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250