Skip to main content

Βορεια Ισπανια 28η Οκτωβριου 2021 απο 585,00

Βορεια Ισπανια 5 μερες 27/10 

Βορεια Ισπανια 6 μερες 23/10

 

 ΤΙΜΕΣ

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΗΜ.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 

ΔΙΚΛΙΝΟ

 

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 

ΠΑΙΔΙΚΟ

 

ΦΟΡΟΙ

ΒΟΡΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΜΕ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ

 ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

5

 

6

27/10

 

23/10

585,00€

 

660,00€

785,00€

 

875,00€

585,00€

 

660,00€

240,00€ LH

 

240,00€ LH

              

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΜΕΡΕΣ 23/10 

 

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και μεσημεριανή πτήση (μέσω ενδιάμεσου σταθμού) για το Μπιλμπάο, τη μεγαλύτερη πόλη τής Χώρας των Βάσκων. Άφιξη, παραλαμβάνουμε αποσκευές κι αμέσως ξεκινάει η «βουτιά» στην Ομορφιά.

Πρώτος σταθμός, το  Μαργαριτάρι της Καντάμπριας: το Σαν Σεμπαστιάν! Ήδη με την πρώτη επαφή στη διαδρομή, όλο το περιβάλλον, τα βάσκικα βουνά, τα caserios, παραδοσιακά αγροκτήματα στις πλαγιές, το συγκλονιστικό πράσινο, τα άγρια πουλιά... όλα συνάδουν ότι εδώ «φυσάει άλλος αέρας».

Άφιξη, τακτοποίηση και λίγος χρόνος για ξεκούραση. Πριν νυχτώσει όμως θα βγούμε βόλτα στην ωραιότερη πόλη της Ισπανίας, πόλη που μπορεί με χάρη και έπαρση να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ωραία πόλη του κόσμου και που συγχρόνως έχει και τα περισσότερα Michelin εστιατόρια ανά κάτοικο! Οι συνεργάτες μας περνούν μεγάλα διαστήματα στη Χώρα των Βάσκων και τη γνωρίζουνε καλά, αφήστε τη νύχτα πάνω μας, μαγική... Επιτρέψτε μας να σας δείξουμε εκ των έσω τι σημαίνει συνδυασμός Υψηλής Αισθητικής στην Αρχιτεκτονική και Ιδιοφυίας στις Γεύσεις.

Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΜΠΙΑΡΙΤΖ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Πρωινό και ξεκινάμε αμέσως την Πανοραμική μας Ξενάγηση σε μια πόλη κόσμημα!

Θα περπατήσουμε στην Παλιά Πόλη, Καθεδρικοί, Δημαρχεία-Καζίνο, όμορφες γέφυρες που διασχίζουν τον ποταμό «URUMEA», ωραίες πλατείες κλειστές και ανοιχτές, αρχοντικά, Παλάτια, το παλάτι και το «Πάρκο Μιραμάρ», τα γλυπτά, το  Χτένι του Ανέμου, η Concha του San Sebastián, η πλέον περίφημη παραλία όλης της Ισπανίας, μοιάζει η αστική ομορφιά να δάμασε την αγριάδα του Ατλαντικού...

Με το τέλος τής πρωινής ξενάγησης αναχωρούμε για το Μπιάριτζ, στο νοτιοδυτικό σημείο της Γαλλίας, το γαλλικό κομμάτι της Χώρας των Βάσκων.  Εδώ "ξεκουράζονταν" η αγγλική, η γαλλική, η ισπανική κι η ρωσική Αριστοκρατία! Σήμερα είναι ένα απ' τα πλέον Κοσμοπολίτικα θέρετρα.

Πλούσιοι, βαθύπλουτοι, νεόπλουτοι, νεόπτωχοι, σέρφερ, παραθεριστές τριμήνου αλλά και τουρίστες ενός απογεύματος όλοι εκεί, γύρω απ' το Hôtel du Palais το Ανάκτορο που έχτισε κάποτε ο Ναπολέων ο 3ος για την Ευγενία Μοντίχο.

Περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία του Μπιαρίτζ και χρόνος ελεύθερος για καφέ ή και για όποιον το επιθυμεί για επίσκεψη στο Muse de lα Mer κι ύστερα αφήνουμε το φημισμένο γαλλοβασκικό θέρετρο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το Σαν Σεμπαστιάν.

Διανυκτέρευση

 

3η ΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ –ΠΑΜΠΛΟΝΑ- ΒΙΤΟΡΙΑ -ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Πρωινό και αναχωρούμε για την Ναβάρα, εκδρομή στην καρδιά της Βασκίας, το αρχαίο Βασίλειο της Ναβάρας που πολύ ειρωνικά σήμερα δεν ανήκει διοικητικά στη Χώρα των Βάσκων. Θα πάμε πρώτα στην Παμπλόνα, τη Βασκική Ιρούνια στα Πυρηναία, πρωτεύουσα κάποτε των Βασκικού Βασιλείου αλλά και βασίλισσα στην καρδιά του Χέμινγουεϊ στο μεσοπόλεμο καθώς καταγοητεύτηκε με το προαιώνιο έθιμο των San Fermines, τον συνεπήρε το πώς αψηφούσαν οι Βάσκοι τον κίνδυνο του θανάτου τρέχοντας μπρος εκείνοι και πίσω τους οι ταύροι κι έγραψε το «Ο ΗΛΙΟΣ ΑΝΑΤΕΙΛΛΕΙ ΞΑΝΑ» που μετέτρεψε την Παμπλόνα από μια πόλη της Βασκίας σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό έστω και γι' αυτό της και μόνο το έθιμο. Πόλη γεμάτη με στενά δρομάκια, θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα σημεία της, θα κάνουμε όλη τη διαδρομή του Εθίμου, θα έχουμε και χρόνο για καφέ και σουβενίρ και στη συνέχεια θ' αναχωρήσουμε για τη Βιτόρια, Vitoria-Gasteiz, την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων. Άλλη πόλη θαύμα και παράδειγμα μεταμόρφωσης, διατήρησε το μεσαιωνικό της πρόσωπο με τα δρομάκια που φέρουν το όνομα των ισχυρών κάποτε συντεχνιών αλλά έφτιαξε και το σύγχρονο προφίλ της, δημιούργησε συνθήκες ανθρώπινες για τους κατοίκους της και κατάφερε μ' ένα Πρόγραμμα - Παγκόσμιο Παράδειγμα να ανακηρυχθεί  Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης πριν λίγα χρόνια. Θα περιηγηθούμε και δω σε κάθε της σημαντική γωνιά για να δούμε τα πιο αξιόλογα σημεία που τη στολίζουν, όπως τους δυο Καθεδρικούς της, την Πλατεία Νίκης, από κει στην Πλατεία Ισπανίας, θα δούμε τα παλιά τείχη, αρχοντικά αλλά και την πιο Τζαζ γειτονιά όλης της Χώρας των Βάσκων. Χρόνος για φαγητό και κατευθυνόμαστε σε άλλη μια σπουδαία πόλη, παράδειγμα για πολλά και για πολλούς, το “Ασχημόπαπο που έγινε Κύκνος” της Ισπανίας: το Μπιλμπάο!

Άφιξη, τακτοποίηση και έξοδος. Δε μας αρέσει να δίνουμε οδηγίες απλά επί χάρτου, να μένει ο κόσμος μόνος και ειδικά την πρώτη βραδιά. Ο άνθρωπός μας θα σας συνοδεύσει για μια μικρή πρώτη βόλτα, ένα περιπατητικό mini-by night στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της πόλης πάνω στον οποίο βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας, την οδό Ercilla, θα απολαύσουμε τα άκρως ενδιαφέροντα πέριξ ως τον ποταμό Νερβιών για ν’ απολαύσει ο καθένας την μεταμόρφωση αυτής της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο.

Διανυκτέρευση

 

4η ΜΕΡΑ: BILBAO – GUGGENHEIM

Πρωινό και πάμε πρώτα να γνωρίσουμε αυτό το πρώην ασχημόπαπο και νυν κύκνο. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη από το πιο παλιό κομμάτι της, εκεί που κάποτε γεννήθηκε, απ’ το Casco Viejo.

Το Μπιλμπάο είναι η μεγαλύτερη πόλη τής Χώρας των Βάσκων και είναι χτισμένο στις όχθες τού ποταμού Νερβιών. Σαν απ' αυτόν να ποτίζονταν τα γύρω χωριά, μεγάλωναν και μεγάλωναν όλα , το ένα χωριό ενώνονταν με τ’ άλλο ώσπου με το πέρασμα των αιώνων ενώθηκαν όλα κι έγιναν  ένα, το ένα και Μοναδικό Bilbo! (στα βασκικά)

Περίπατος σε ένα από τα ωραιότερα ιστορικά κέντρα, το Νεοκλασικό πρόσωπο της πόλης. Βλέπουμε την Plaza Nueva, την πλατεία όπου οι bilbainos μαζεύονται για να τσιμπήσουν κάτι πριν παν για φαγητό, λατρεύουν το φαγητό οι Βάσκοι, θα δούμε και την Πλατεία Miguel de Unamuno, θα σταθούμε και στην Όπερα του Μπιλμπάο, το εντυπωσιακό Teatro Arriaga δίπλα στη γέφυρα Arenal που οδηγεί στην περίφημη  Gran Vía de Don Diego López de Haro, τον τόπο όπου μετακόμισε η παλιά αριστοκρατία του Μπιλμπάο κι ύστερα θα περάσουμε στην άλλη πλευρά τής πόλης!

Σημαντικότατο εμπορικό και βιομηχανικό λιμάνι του Βορρά αλλά και πανευρωπαϊκός πόλος προσέλευσης τουριστών πια το Μπιλμπάο! Θα δούμε αυτές τις μέρες πώς με αφορμή μια κρίση και μια φυσική καταστροφή ξαναγεννιέται μια πόλη.

Φουτουριστικές είσοδοι μετρό σχεδιασμένες από τον Norman Foster, δουλειές του Φιλίπ Σταρκ, του Ισοζάκι, του Καλατράβα, του Φρανκ Γκέρυ, η αφρόκρεμα της Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής έβαλε το χέρι της και το Μπιλμπάο μεταμορφώθηκε.

Κορύφωση η κατάληξη μπροστά στο ίσως σημαντικότερο αρχιτεκτόνημα του 20ου αιώνα.

Το ίδρυμα Σολομών Ρ. Γκουγκενχάιμ το 1997 αποφάσισε το Μπιλμπάο να είναι η πόλη του Ευρωπαϊκού του παραρτήματος και κατασκευάστηκε εδώ το περίφημο μουσείο που φέρει το όνομά του, σήμα κατατεθέν της πόλης πια: Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γκουγκενχάιμ. Αφού δούμε κάθε πλευρά αυτού του αριστουργήματος και ό,τι γλυπτό το περιβάλει στους εξωτερικούς χώρους, θα επισκεφτούμε και εσωτερικά το σημαντικότερο ίσως αρχιτεκτόνημα του 20ου αιώνα.

Με το τέλος της ξενάγησης χρόνος ελεύθερος για μια μικρή προσωπική σχέση μ’ αυτό το αριστούργημα.

Απόγευμα ελεύθερο για να περιηγηθείτε στην αγορά, στην Καλέα Ερθίγια, στην Γκραν Βία ή κατά μήκος του ποταμού για να απολαύσει ο καθένας την μεταμόρφωση αυτής της πόλης.

Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ: BILBAO – GERNIKA… PLUS!!!

Προτελευταία η σημερινή ημέρα και θέλουμε να σας προσφέρουμε με το δικό μας τρόπο μία παντοτινή ανάμνηση! Εκδρομή στο ωραιότερο κομμάτι της Χώρας των Βάσκων!!!!!

 Δεν το αποκαλύπτουμε, ακολουθήστε μας…

Η εκδρομή αυτή θα καταλήξει σ’ ένα Παγκόσμιο Σύμβολο: στη Gernika! Ξενάγηση, στο βομβαρδισμένο χωριό και μια σπουδαία έκπληξη! Πολιτικό Προσκύνημα στην πατρίδα της Πασιονάριας και του Ουναμούνο.

Με πλήρεις  όλες τις αισθήσεις επιστρέφουμε στο Μπιλμπάο. Προτελευταία βραδιά στην καρδιά της Βασκίας... Χρόνος ελεύθερος για ένα ωραίο δείπνο που κλείνει πάντα ανθρώπινα ένα ωραίο ταξίδι. 

Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη ή οι φιλότεχνοι μπορούν να επισκεφτούν την περίφημη Πινακοθήκη Καλών Τεχνών του Μπιλμπάο. Φροντίζουμε να έχουμε πάντα προτάσεις ώστε οι πελάτες μας να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Νωρίς το απόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο.

Ελπίζουμε πάντα σε λίγη μελαγχολία σε κάθε αποχαιρετισμό, εκείνη που νιώθει κανείς όταν κατά τη διάρκεια των ημερών του ταξιδιού έχει συμβεί κάτι πέρα απ’ την τυπική διεκπεραίωση.

Πτήση για Αθήνα.

 

Σημείωση: Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί ν' αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ & ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι αεροδρομίων

  660 €

875 €

240 €

ΠΤΗΣΕΙΣ: ΜΕ LUFTHANSA 

23-28.10   

LH1757 23OCT ATHMUC 0600 0735
LH1824 23OCT MUCBIO 0840 1050
LH1145 28OCT BIOFRA 1755 2000
LH1284 28OCT FRAATH 2100 0045+1

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Έλληνα Συνοδό- Ξεναγό καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τοπικός ξεναγός όπου απαιτείται
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων
  • Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4* [Σαν Σεμπαστιάν (2), Μπιλμπάο (3) ] με πρωινό (μπουφές)
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Ασφάλεια COVID 19

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται

 


 

ΒΟΡΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ  27-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
5 ημέρες / 4 διανυκτερεύσεις

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΙΑΡΙΤΖ- ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση (μέσω ενδιάμεσου σταθμού) για το Μπιλμπάο, τη πόλη τη μεγαλύτερη πόλη τής Χώρας των Βάσκων. Άφιξη, παραλαμβάνουμε αποσκευές κι αμέσως ξεκινάει η «βουτιά» στην Ομορφιά. Αναχωρούμε για το Μπιάριτζ, στο νοτιοδυτικό σημείο της Γαλλίας, το γαλλικό κομμάτι της Χώρας των Βάσκων.  Εδώ "ξεκουράζονταν" η αγγλική, η γαλλική, η ισπανική κι η ρωσική Αριστοκρατία! Σήμερα είναι ένα απ' τα πλέον Κοσμοπολίτικα θέρετρα.

Πλούσιοι, βαθύπλουτοι, νεόπλουτοι, νεόπτωχοι, σέρφερ, παραθεριστές τριμήνου αλλά και τουρίστες ενός απογεύματος όλοι εκεί, γύρω απ' το Hôtel du Palais το Ανάκτορο που έχτισε κάποτε ο Ναπολέων ο 3ος για την Ευγενία Μοντίχο.

Περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία του Μπιαρίτζ και χρόνος ελεύθερος για καφέ ή και για όποιον το επιθυμεί για επίσκεψη στο Muse de lα Mer κι ύστερα αφήνουμε το φημισμένο γαλλοβασκικό θέρετρο και παίρνουμε το δρόμο για το  Μαργαριτάρι της Καντάμπριας: το Σαν Σεμπαστιάν! Ήδη με την πρώτη επαφή στη διαδρομή, όλο το περιβάλλον, τα βάσκικα βουνά, τα caserios, παραδοσιακά αγροκτήματα στις πλαγιές, το συγκλονιστικό πράσινο, τα άγρια πουλιά... όλα συνάδουν ότι εδώ «φυσάει άλλος αέρας».

Άφιξη, τακτοποίηση και λίγος χρόνος για ξεκούραση. Πριν νυχτώσει όμως θα βγούμε βόλτα στην ωραιότερη πόλη της Ισπανίας, πόλη που μπορεί με χάρη και έπαρση να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ωραία πόλη του κόσμου και που συγχρόνως έχει και τα περισσότερα Michelin εστιατόρια ανά κάτοικο! Οι συνεργάτες μας περνούν μεγάλα διαστήματα στη Χώρα των Βάσκων και τη γνωρίζουνε καλά, αφήστε τη νύχτα πάνω μας, μαγική... Επιτρέψτε μας να σας δείξουμε εκ των έσω τι σημαίνει συνδυασμός Υψηλής Αισθητικής στην Αρχιτεκτονική και Ιδιοφυίας στις Γεύσεις.  Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ –ΠΑΜΠΛΟΝΑ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Πρωινό και ξεκινάμε αμέσως την Πανοραμική μας Ξενάγηση σε μια πόλη κόσμημα!

Θα περπατήσουμε στην Παλιά Πόλη, Καθεδρικοί, Δημαρχεία-Καζίνο, όμορφες γέφυρες που διασχίζουν τον ποταμό «URUMEA», ωραίες πλατείες κλειστές και ανοιχτές, αρχοντικά, Παλάτια, το παλάτι και το «Πάρκο Μιραμάρ», τα γλυπτά, το  Χτένι του Ανέμου, η Concha του San Sebastián, η πλέον περίφημη παραλία όλης της Ισπανίας, μοιάζει η αστική ομορφιά να δάμασε την αγριάδα του Ατλαντικού...

Με το τέλος τής πρωινής ξενάγησης, χρόνος ελεύθερος για Pintxos, τους περίφημους βασκικούς μεζέδες. Το Σαν Σεμπαστιάν αυτοσχεδιάζει γαστρονομικά και ικανοποιεί και τα πιο δύσκολα γούστα.

Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για την Ναβάρα, εκδρομή στην καρδιά της Βασκίας, το αρχαίο Βασίλειο της Ναβάρας που πολύ ειρωνικά σήμερα δεν ανήκει διοικητικά στη Χώρα των Βάσκων. Θα πάμε πρώτα στην Παμπλόνα, τη Βασκική Ιρούνια στα Πυρηναία, πρωτεύουσα κάποτε των Βασκικού Βασιλείου αλλά και βασίλισσα στην καρδιά του Χέμινγουεϊ στο μεσοπόλεμο καθώς καταγοητεύτηκε με το προαιώνιο έθιμο των San Fermines, τον συνεπήρε το πώς αψηφούσαν οι Βάσκοι τον κίνδυνο του θανάτου τρέχοντας μπρος εκείνοι και πίσω τους οι ταύροι κι έγραψε το “ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ Θ' ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΞΑΝΑ” που μετέτρεψε την Παμπλόνα από μια πόλη της Βασκίας σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό έστω και γι' αυτό της και μόνο το έθιμο. Πόλη γεμάτη με στενά δρομάκια, θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα σημεία της, θα κάνουμε όλη τη διαδρομή του Εθίμου, θα έχουμε και χρόνο για καφέ και σουβενίρ και στη συνέχεια θ' αναχωρήσουμε για μια σπουδαία πόλη, παράδειγμα για πολλά και για πολλούς, το “Ασχημόπαπο που έγινε Κύκνος” της Ισπανίας: το Μπιλμπάο!

Άφιξη, τακτοποίηση και έξοδος. Δε μας αρέσει να δίνουμε οδηγίες απλά επί χάρτου, να μένει ο κόσμος μόνος και ειδικά την πρώτη βραδιά. Ο άνθρωπός μας θα σας συνοδεύσει για μια μικρή πρώτη βόλτα, ένα περιπατητικό mini-by night στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της πόλης πάνω στον οποίο βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας, την οδό Ercilla, θα απολαύσουμε τα άκρως ενδιαφέροντα πέριξ ως τον ποταμό Νερβιών για ν’ απολαύσει ο καθένας την μεταμόρφωση αυτής της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο.

Διανυκτέρευση

 

3η ΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ –ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ-ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ-ΑΛΤΑΜΙΡΑ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Πρωινό και ξεκινάει άλλη μια μέρα που θα μπει στο κουτάκι των Συλλεκτικών της Μνήμης μας. Εκδρομή στη γειτονική Αυτονομία, την Καντάμπρια με το περίφημο Σανταντέρ και όχι μόνο.

Η πόλη είναι κτισμένη στις νότιες ακτές του ακρωτηρίου Μαγιόρ, ενώ παράλληλα απλώνεται σε μια ατέλειωτη παραλία μοναδικής γοητείας, την πρώτη παραλία επί ισπανικής επικράτειας όπου τόλμησε γυναίκα να κάνει μπάνιο με μπικίνι κι όχι με ολόσωμο μαγιό.

Πανοραμικά θα διασχίσουμε και θα δούμε όλο το Ιστορικό Κέντρο της πόλης, κατά μήκος του λιμανιού, τον Καθεδρικό, το Ταχυδρομείο και το περίφημο Καζίνο του Σανταντέρ, το Gran Casino del Sardinero.  Τέλος θα σταματήσουμε στη Χερσόνησο της Magdalena όπου εκτός απ' το θαλάσσιο πάρκο εκεί βρίσκεται και το Βασιλικό Ανάκτορο που έκτισαν οι κάτοικοι της πόλης για τις διακοπές του βασιλικού ζεύγους.

Και μετά από μια υπέροχη βόλτα στο Δημοτικό πια πάρκο όπου βρίσκεται το Ανάκτορο, αναχωρούμε προς ένα απ' τα ωραιότερα χωριά της Ισπανίας, τη Santillana del Mar. Στάση, περιήγηση, λίγος χρόνος ελεύθερος  και στη συνέχεια θ' ανοίξουμε ρωγμή στο χρόνο και θα επισκεφτούμε ζωγραφική 14.000 έως και 35.000 χρόνων... στη Neo-Cueva de Altamira, την Αλταμίρα που βρήκε θέση ακόμα και στην ποίηση του Καββαδία στο ποίημά του “ΓΥΝΑΙΚΑ”.

Πάμε 35.000 χρόνια πίσω σήμερα...

Κι μετά απ' αυτή τη μοναδική εμπειρία επιστροφή στο Μπιλμπάο.

Χρόνος ελεύθερος για δείπνο. Διανυκτέρευση

 

4η ΜΕΡΑ: BILBAO – GERNIKA – URDAIBÁI – SAN JUAN DE GASTELUGATXE

Πρωινό και πάμε πρώτα να γνωρίσουμε αυτό το πρώην ασχημόπαπο και νυν κύκνο. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη από το πιο παλιό κομμάτι της, εκεί που κάποτε γεννήθηκε, απ’ το Casco Viejo.

Το Μπιλμπάο είναι η μεγαλύτερη πόλη τής Χώρας των Βάσκων και είναι χτισμένο στις όχθες τού ποταμού Νερβιών. Σαν απ' αυτόν να ποτίζονταν τα γύρω χωριά, μεγάλωναν και μεγάλωναν όλα , το ένα χωριό ενώνονταν με τ’ άλλο ώσπου με το πέρασμα των αιώνων ενώθηκαν όλα κι έγιναν  ένα, το ένα και Μοναδικό Bilbo! (στα βασκικά)

Περίπατος σε ένα από τα ωραιότερα ιστορικά κέντρα, το Νεοκλασικό πρόσωπο της πόλης. Βλέπουμε την Plaza Nueva, την πλατεία όπου οι bilbainos μαζεύονται για να τσιμπήσουν κάτι πριν παν για φαγητό, λατρεύουν το φαγητό οι Βάσκοι, θα δούμε και την Πλατεία Miguel de Unamuno, θα σταθούμε και στην Όπερα του Μπιλμπάο, το εντυπωσιακό Teatro Arriaga δίπλα στη γέφυρα Arenal που οδηγεί στην περίφημη  Gran Vía de Don Diego López de Haro, τον τόπο όπου μετακόμισε η παλιά αριστοκρατία του Μπιλμπάο κι ύστερα θα περάσουμε στην άλλη πλευρά τής πόλης!

Σημαντικότατο εμπορικό και βιομηχανικό λιμάνι του Βορρά αλλά και πανευρωπαϊκός πόλος προσέλευσης τουριστών πια το Μπιλμπάο! Θα δούμε αυτές τις μέρες πώς με αφορμή μια κρίση και μια φυσική καταστροφή ξαναγεννιέται μια πόλη.

Φουτουριστικές είσοδοι μετρό σχεδιασμένες από τον Norman Foster, δουλειές του Φιλίπ Σταρκ, του Ισοζάκι, του Καλατράβα, του Φρανκ Γκέρυ, η αφρόκρεμα της Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής έβαλε το χέρι της και το Μπιλμπάο μεταμορφώθηκε.

Κορύφωση η κατάληξη μπροστά στο ίσως σημαντικότερο αρχιτεκτόνημα του 20ου αιώνα.

Το ίδρυμα Σολομών Ρ. Γκουγκενχάιμ το 1997 αποφάσισε το Μπιλμπάο να είναι η πόλη του Ευρωπαϊκού του παραρτήματος και κατασκευάστηκε εδώ το περίφημο μουσείο που φέρει το όνομά του, σήμα κατατεθέν της πόλης πια: Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γκουγκενχάιμ. Αφού δούμε κάθε πλευρά αυτού του αριστουργήματος και ό,τι γλυπτό το περιβάλει στους εξωτερικούς χώρους, θα επισκεφτούμε και εσωτερικά το σημαντικότερο ίσως αρχιτεκτόνημα του 20ου αιώνα.

Με το τέλος της ξενάγησης χρόνος ελεύθερος για μια μικρή προσωπική σχέση μ’ αυτό το αριστούργημα κι ύστερα, η κορύφωση! Τελευταίο απόγευμα και θέλουμε να σας προσφέρουμε με το δικό της τρόπο μία παντοτινή ανάμνηση! Εκδρομή στο ωραιότερο κομμάτι της Χώρας των Βάσκων… Δεν το αποκαλύπτουμε, ακολουθήστε μας…

Η εκδρομή αυτή θα καταλήξει σ’ ένα Παγκόσμιο Σύμβολο: στη Gernika! Ξενάγηση, στο βομβαρδισμένο χωριό και μια σπουδαία έκπληξη! Πολιτικό Προσκύνημα στην πατρίδα της Πασιονάριας και του Ουναμούνο.

Με πλήρεις όλες τις αισθήσεις επιστρέφουμε στο Μπιλμπάο.

Τελευταία βραδιά στην καρδιά της Βασκίας... Χρόνος ελεύθερος για ένα ωραίο δείπνο που κλείνει πάντα ανθρώπινα ένα ωραίο ταξίδι.  Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα, ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη ή οι φιλότεχνοι μπορούν να επισκεφτούν την περίφημη Πινακοθήκη Καλών Τεχνών του Μπιλμπάο. Φροντίζουμε να έχουμε πάντα προτάσεις ώστε οι πελάτες μας να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το απόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο.

Ελπίζουμε πάντα σε λίγη μελαγχολία σε κάθε αποχαιρετισμό, εκείνη που νιώθει κανείς όταν κατά τη διάρκεια των ημερών του ταξιδιού έχει συμβεί κάτι πέρα απ’ την τυπική διεκπεραίωση.

Πτήση για Αθήνα.

 

Σημείωση: Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί ν' αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ & ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι αεροδρομίων

  585 €

785 €

240 €

 

ΠΤΗΣΕΙΣ: ΜΕ LUFTHANSA

27-31.10  

LH1757 27OCT ATHMUC 0600 0735
LH1824 27OCT MUCBIO 0840 1050
LH1145 31OCT BIOFRA 1750 2000
LH1284 31OCT FRAATH 2050 0035+1

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Έλληνα Συνοδό- Ξεναγό καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τοπικός ξεναγός όπου απαιτείται
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων
  • Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4* [Σαν Σεμπαστιάν (1), Μπιλμπάο (3) ] με πρωινό (μπουφές)
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Ασφάλεια COVID 19

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται