Skip to main content

Ζυρίχη – Αλπικό Τρένο ΠΑΣΧΑ 2022! από 595€

από Θεσσαλονίκη

5 ημέρες

Αναχωρήσεις: 22/04/2022

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

1η μέρα: Θεσσαλονίκη - Ζυρίχη

Πτήση για τη Ζυρίχη. Άφιξη και αναχωρούμε για την περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της φημισμένης πόλης των τραπεζών. Ξεκινάμε με τη Γοτθική εκκλησία Φραουενμίνστερ, που είναι διακοσμημένη με θαυμάσια βιτρό του Μαρκ Σανγκάλ. Αμέσως μετά η παλιά ιστορική πόλη με τα στενά δρομάκια, η κεντρική οδός Μπανχοφστράσε με τα κτίρια που στεγάζουν τις μεγάλες τράπεζες, καθώς και τα πολυτελή μαγαζιά και κομψά καφέ και τέλος η πανέμορφη παραλίμνια περιοχή της πόλης θα συμπληρώσουν την περιήγησή μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην πόλη με το συνοδό μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ζυρίχη – Ιντερλάκεν – Λουκέρνη

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι το Ιντερλάκεν, την πόλη ανάμεσα σε δύο λίμνες. Βρίσκεται πραγματικά στο κέντρο της χώρας των Αλπεων, ανάμεσα σε δύο λίμνες, και αποτελεί έναν από τους πιο «κλασικούς» τουριστικούς προορισμούς, όχι μόνο γιατί προσφέρει άμεση πρόσβαση στα περίφημα χιονοδρομικά κέντρα του Γιουνγκφράου, αλλά και γιατί μπορεί να γίνει αφετηρία για μια χορταστική περιήγηση στην Ελβετία. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση. Συνεχίζουμε για τη κουκλίστικη Λουκέρνη με την περίφημη σκεπαστή ξύλινη γέφυρα του 14ου αι., που η οροφή της απεικονίζει όλη την ιστορία της Ελβετίας. Οι ζωγραφιστές προσόψεις των σπιτιών και το απίστευτα όμορφο Αλπικό τοπίο που την περιβάλλει συνθέτουν αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη γνώριμη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ζυρίχη - Αλπικό τρένο - Ολοήμερη εκδρομή στο θέρετρο του Σεν Μόριτζ (προαιρετικά)

Μετά το πρωινό μας προαιρετικά θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι τη πόλη της Κουρ, όπου θα επιβιβαστούμε στο περίφημο Αλπικό τραίνο της Rhaetian Railways που θα μας μεταφέρει στο υπέροχο Σεν Μόριτζ  (συμπεριλαμβανομένου του εισιτηρίου του τρένου κόστος ενήλικα 80€/παιδί 40€). Η διαδρομή είναι μοναδική και το χιονισμένο τοπίο των Άλπεων παροιμιώδες. Το ίδιο δε το Σεν Μόριτζ είναι η επιτομή του χειμερινού θέρετρου με τον αυθεντικό κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του και φυσικά αποτελεί την ιδιαίτερα αγαπητή τοποθεσία της ελίτ της αριστοκρατίας. Χρόνος ελεύθερος να περιπλανηθείτε στην περιοχή με τα θαυμάσια σαλέ, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πολυτελή καταστήματα και φυσικά τα «σικ» καφέ και εστιατόρια. Το απόγευμα  οδική μεταφορά στη γνώριμη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου - Στάιν αμ Ράιν

Το πρωί αναχωρούμε για την περιοχή Σαφχάουζεν, όπου βρίσκονται οι εντυπωσιακοί καταρράκτες που δημιουργεί ο ποταμός Ρήνος. Στη συνέχεια, αφού διασχίσουμε τα νοητά σύνορα με τη Γερμανία, θα επισκεφθούμε το λιλιπούτειο μα συνάμα κουκλίστικο παραποτάμιο χωριό Στάιν αμ Ράιν, ένα μικρό μεσαιωνικό χωριουδάκι που όσοι το επισκέπτονται θαυμάζουν τα γεμάτα ζωγραφιές σπίτια. Επειδή η Βόρεια Ελβετία κατά τους περασμένους αιώνες είχε επηρεαστεί πάρα πολύ από την γερμανική αρχιτεκτονική,  οι  Ελβετοί δίκαια ονομάζουν  το Stein am Rhein, Ρότενμπουργκ της Ελβετίας. Ένας μικρός πεζόδρομος που θα μαγέψει κάθε επισκέπτη, γιατί  στην κεντρική πλατεία του, τη Rathausplatz,  το κτίριο του Δημαρχείου  που κλέβει την παράσταση με τον όγκο του και τις ζωγραφιές του είναι ένα κόσμημα για την πόλη και είναι διακοσμημένο με παραστάσεις  που αναπαριστούν την ιστορία της πόλης και της περιφέρειας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ζυρίχη – Θεσσαλονίκη

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Early booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

595€

645€

+185€

545€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Ζυρίχη – Θεσσαλονίκη με Swiss
  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις στο Courtyard by Marriott Zurich City Nord 4* ή παρόμοιο
  • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 165€
  • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους, κάστρα κλπ
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Πτήσεις με Swiss:

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

22/04

Θεσσαλονίκη

Ζυρίχη

10.30

11.55

LX 1851

26/04

Ζυρίχη

Θεσσαλονίκη

12.00

15.15

LX 1852

 

*** Η είσοδος στους μουσειακούς χώρους εξαρτάται απο την διαθεσιμότητα την στιγμή της επίσκεψης, καθότι πλέον δεν επιτρέπονται ομαδικές κρατήσεις και οι επισκέπτες μπαίνουν σε ομάδες των 10-15 ατόμων. Για την είσοδο απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή εναλλακτικά αρνητικό τέστ covid-19.

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας