Skip to main content

Ελβετικές και Γαλλικές Άλπεις, με διαμονή στη Γενεύη | Χριστούγεννα 2022 από 989€

21/12, 28/12   Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Απευθείας πτήσεις για τη Γενεύη με τη Swiss.
  • Σπάνια διαμονή στη Γενεύη, που λόγω υψηλού κόστους είναι «καταδικασμένη» σε μονοήμερες επισκέψεις από άλλες πόλεις. Ειδικά την περίοδο των γιορτών η διαμονή στην πόλη της Γενεύης είναι πολύ ακριβή: ωστόσο επιλέγουμε τη Γενεύη για τη διαμονή μας ως την ιδανικότερη βάση για την πραγματοποίηση του προγράμματός μας.
  • Πλήρης πανοραμικός γύρος της λίμνης Λε Μαν (ή λίμνη της Γενεύης) στις καλύτερες γωνιές της Ελβετίας και της Γαλλίας.
  • Διαμονή στη Γενεύη στο ξενοδοχείο Warwick Geneva 4* με πρωινό.
  • Είσοδος στο καταπληκτικό χιονοδρομικό κέντρο Glacier 3000, στις Ελβετικές Άλπεις!
  • Περιλαμβάνεται και διπλή διαδρομή με το τελεφερίκ στο Glacier 3000!
  • Επίσκεψη στο διάσημο χιονοδρομικό κέντρο Σαμονί (Chamonix) στις Γαλλικές Άλπεις
  • Προσεκτικά σχεδιασμένες επισκέψεις και περιηγήσεις.
  • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό Υβουάρ, ένα από τα Πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας!
  • Διαδρομές στο μεσαιωνικό δουκάτο της ΣαΒοΐας, με επισκέψεις όχι μόνο στο Υβουάρ αλλά και στα υπέροχα χωριά Αννεσί και Σαμπερί.
  • Περιήγηση στη Γενεύη και στη Λωζάννη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις στις όχθες της λίμνης Λε Μαν.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Με Έλληνα αρχηγό/συνοδό που θα είναι συνεχώς μαζί σας.
  • Προσοχή οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά,

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΓΕΝΕΥΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γενεύη, στο δυτικό, γαλλόφωνο τμήμα της Ελβετίας. Χτισμένη στη νότια πλευρά της ομώνυμης λίμνης, η Γενεύη είναι γνωστή ως πόλη όπου εδρεύουν πολυάριθμοι Διεθνείς Οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΓΕΝΕΥΗ: εκδρομή ΙΒΟΥΑΡ – ΕΒΙΑΝ – ΜΟΝΤΡΕ – GLACIER 3000

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για μια γεμάτη ημέρα! Κινούμαστε προς τα ανατολικά, μπαίνουμε στη Γαλλία και ερχόμαστε στην πρώτη στάση της διαδρομής μας, το μεσαιωνικό χωριό της Υβουάρ (Yvoire). Χτισμένη όπως και η Γενεύη στην όχθη της λίμνης, στην περιοχή της Άνω Σαβοΐας, η Υβουάρ συγκαταλέγεται στον επίσημο κατάλογο με τα Πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας και δεν θα δυσκολευτούμε να καταλάβουμε το γιατί. Με πάνω από 700 χρόνια ιστορίας, τα τείχη και το κάστρο του 14ου αιώνα μα κυρίως με τα υπέροχα πετρόκτιστα σπίτια της, η Υβουάρ είναι απίστευτα γραφική και θα μας ενθουσιάσει.

Προσεγγίζουμε στη συνέχεια την λουτρόπολη Εβιάν, παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή του ομώνυμου εμφιαλωμένου νερού. Φτάνοντας στη συνέχεια στον ανατολικό μυχό της λίμνης της Γενεύης μπαίνουμε ξανά σε ελβετικό έδαφος και ερχόμαστε στο Μοντρέ μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελβετίας θέρετρο ιδιαίτερα δημοφιλές στους κύκλους του διεθνούς τζετ σετ. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για την πληθώρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ που εκτυλίσσονται εκεί όλο το χρόνο με το Jazz Festival να αποτελεί μία από τις κορυφαίες μουσικές συναντήσεις παγκοσμίως.

Επόμενος, και κορυφαίος σταθμός της ημέρας, είναι στο Glacier 3000, στις Άλπεις της Βέρνης. Είναι ένας παγετώνας που απλώνεται στις ελβετικές Άλπεις και κάθε χειμώνα (μέχρι και τις αρχές Μαΐου!) συγκεντρώνει τους απανταχού λάτρεις του σκι και των χειμερινών αθλημάτων σε ένα πελώριο Snow Park. Απολαύστε το χιόνι όπως ποτέ άλλοτε, ατενίστε την απίστευτη θέα με τις χιονισμένες βουνοκορφές με το βλέμμα να φτάνει μέχρι το περίφημο Μάτερχορν και βάλτε σε δοκιμασία τις γνώσεις σας στο σκι!

Επιστροφή στη Γενεύη και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΓΕΝΕΥΗ - εκδρομή στη Γαλλία: ΑΝΝΕΣΙ – ΣΑΜΠΕΡΙ – ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μία νέα εκδρομή στη Γαλλία! Σήμερα κατευθυνόμαστε νότια, με πρώτο μας σταθμό την πόλη Αννεσί, χτισμένη πάνω στην ομώνυμη λίμνη στους πρόποδες των Γαλλικών Άλπεων και είναι μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας.

Η λίμνη Αννεσί δημιουργήθηκε από παγετώνες, είναι τιρκουάζ (!) μοιάζει με φυσική πισίνα και θεωρείται από τις καθαρότερες της Ευρώπης. Σε αυτή εκβάλλουν τα γραφικά κανάλια που διασχίζουν την πόλη και δημιουργούν ένα τοπίο ειδυλλιακό.

Στην Αννεσί θα κάνουμε μία απολαυστική βόλτα με τα πόδια μέσα στα κανάλια της παλιάς πόλης. Θα δούμε το Κάστρο του Νησιού, μια πρώην φυλακή του 12ου αι. (ως τη Γαλλική Επανάσταση). Θα δούμε επίσης, το βασιλικό Κάστρο Ανεσί, το οποίο σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο. Και φυσικά θα περάσουμε από το Νο 1 τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, τη Γέφυρα της Αγάπης. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα και θα περάσουμε στους καταπράσινους Κήπους της Ευρώπης με τη συγκλονιστική θέα προς τη λίμνη και την πόλη. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, δοκιμάστε και τη φημισμένη τοπική λιχουδιά: σάντουις ρακλέτ με λιωμένο αλπικό τυρί… Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας η Σαμπερί, πρωτεύουσα του Δουκάτου της Σαβοΐας από τον 12ο αιώνα στην Κοιλάδα του Ροδανού. Η πόλη εκτείνεται από τις πλαγιές των αμπελώνων της Κοιλάδας της Σαβοΐας έως σχεδόν τις όχθες της λίμνης Μπουρζέ. Διαθέτει πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά και λόγω της τοποθεσίας της στις Άλπεις πλαισιώνεται από συγκλονιστικά φυσικά τοπία.

Εμείς στην ξενάγησή μας στη Σαμπερί θα περπατήσουμε μέσα στο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο και θα δούμε το ομώνυμο κάστρο που υπήρξε βασιλική κατοικία από τον 13ο αιώνα και που σήμερα στεγάζει διοικητικές υπηρεσίες. Θα δούμε επίσης το Νο 1 έμβλημα της πόλης, το Σιντριβάνι των Ελεφάντων που κατασκευάστηκε το 1838 προς τιμήν του Κόμη του Μπουάν για τις στρατιωτικές νίκες του στην Ινδία. Επόμενη στάση μας θα είναι ο γοτθικός ναός του Αγίου Φραγκίσκου της Σαλ, που κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα και ο οποίος διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή τοιχογραφιών με την τεχνική της οφθαλμαπάτης.

Τελευταίος σταθμός της ημέρας η Γκρενόμπλ, πανέμορφη πόλη στην αγκαλιά των Γαλλικών Άλπεων. Η θέα με τις χιονισμένες βουνοκορφές που φαίνεται να στεφανώνουν την Γκρενόμπλ είναι μοναδική, ενώ σημειώστε πως η πόλη προσφέρεται για ατελείωτο περπάτημα: θεωρείται ως η πιο… φλατ πόλη στη Γαλλία, παρότι βρίσκεται τόσο κοντά στις Άλπεις! Θα χαρούμε λοιπόν τη βόλτα μας στην Γκρενόμπλ, την Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2022, και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Γενεύη. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΓΕΝΕΥΗ (ξενάγηση) – εκδρομή σε ΛΩΖΑΝΝΗ – ΓΚΡΙΓΙΕΡ

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί αυτές τις μέρες, την κοσμοπολίτικη Γενεύη. Θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης, θα δούμε το περίφημο μεγάλο σιντριβάνι, το ύψος του νερού του οποίου φθάνει τα 140 μέτρα, θα δούμε το μνημείο της Μεταρρύθμισης, τον Καθεδρικό ναό, το σπίτι του Καποδίστρια, το Δημαρχείο, το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών και άλλα πολλά.

Όμως η ημέρα μας δεν έχει ακόμα αρχίσει: αφήνουμε τη Γενεύη για μία ακόμα εκδρομή, και κινούμαστε στη βόρεια πλευρά της λίμνης Λε Μαν, με πρώτο μας σταθμό τη Λωζάνη. Γνωστή σε εμάς για την ομώνυμη Συνθήκη που υπογράφηκε εδώ το 1924, η Λωζάνη θεωρείται «μεγαλούπολη» για τα ελβετικά δεδομένα, δεν παύει ωστόσο να είναι γραφική και όμορφη, αλλά και προικισμένη με εξαιρετικό location. Στα αξιοθέατά της ξεχωρίζει ο καθεδρικός της Παναγίας (Νοτρ Νταμ) του 12ου αιώνα!

Διαφορετικό είναι το σκηνικό που συναντάμε στην επόμενη επίσκεψη της ημέρας, καθώς ερχόμαστε σε μία από τις «κοιτίδες» των ορεσίβιων τυροκόμων, την Γκριγιέρ. Η κουκλίστικη αυτή καστροπολιτεία μοιάζει ξεχασμένη στον ύπνο της ωραίας κοιμωμένης, ανέγγιχτη από το άγχος και τον σύγχρονο ρυθμό ζωής. Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας στην Γκριγιέρ, επιστρέφουμε στη Γενεύη. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΓΕΝΕΥΗ – εκδρομή στη Γαλλία: ΚΛΥΖ – ΣΑΜΟΝΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε ξανά για τη Γαλλία, αυτή τη φορά με τελικό μας προορισμό το περίφημο χειμερινό θέρετρο του Σαμονί!

Καθοδόν κάνουμε στάση στην πόλη Κλυζ (Cluses), ακόμη μία όμορφη πόλη της Άνω Σαβοΐας, που μεταξύ άλλων ξεχωρίζει για την έντονη παρουσία της στα τεχνολογικά τεκταινόμενα της Γαλλίας, με παράδοση στην κατασκευή μεταλλικών μικροεξαρτημάτων.

Όμως το highlight της ημέρας είναι το διάσημο Σαμονί, ένα από τα πρώτα χειμερινά θέρετρα της Γαλλίας. Βρίσκεται στο περίφημο Μονμπλάν, ιδανική τοποθεσία για χειμερινά σπορ που δικαίως φιλοξένησε και τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924. Θα έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε το τοπίο, το χιόνι και τον απίστευτα καθαρό αέρα!

Επιστροφή στη Γενεύη και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΓΕΝΕΥΗ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 989€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 989 € 340 €
  Twin Room 989 € 340 €
  Triple Room 989 € 340 €
  Single Room 1599 € 340 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1049€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1099 € 340 €
  Twin Room 1099 € 340 €
  Triple Room 1099 € 340 €
  Single Room 1759 € 340 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.
  • Οι τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Είσοδος στο χιονοδρομικό κέντρο Glacier 3000 και διπλή διαδρομή με το τελεφερίκ.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας τοπικός συνοδός
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

*Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 340
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LX 1823

21/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΓΕΝΕΥΗ

15:00

16:55

LX 1822

26/12/2022

ΓΕΝΕΥΗ – ΑΘΗΝΑ

10:35

14:15

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LX 1823

28/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΓΕΝΕΥΗ

15:00

16:55

LX 1822

02/01/2023

ΓΕΝΕΥΗ – ΑΘΗΝΑ

10:35

14:15