Skip to main content

Μαγική ΛΟΥΚΕΡΝΗ Αλπικό τρένο Κοσμοπολίτικο ΜΙΛΑΝΟ Χριστουγεννα 2022 απο 745

Λουγκάνο, Ιντερλάνκεν, Βέρνη    6ημερες  23  Δεκεμβρίου  ’22 

               

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο.  Αφιξη , επιβίβαση  στο λεωφορείο και  θα  αναχωρήσουμε  για την Ελβετία. Υπέροχα τοπία μας οδηγούν στο Λουγκάνο, στην πόλη που χτυπά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού και είναι χτισμένη επάνω στην ομώνυμη λίμνη. Η ομορφιά της δεν οφείλεται μόνο στη φύση, αλλά κυρίως στους κατοίκους της, που έχουν φροντίσει να τη διατηρούν τόσο παραδοσιακή όσο και σύγχρονη. Σύντομη περιήγηση και βόλτα στην παραλία της λίμνης. ‘Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Λουκέρνη. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την κουκλίστικη πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΛΟΥΚΕΡΝΗ (προαιρετική μετάβαση στο όρος Πιλάτους)  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στην εντυπωσιακή παλιά πόλη της  Λουκέρνης  με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Ελεύθερος χρόνος. Σας προτείνουμε μία επίσκεψη στο Όρος Πιλάτους με απίστευτη θέα από τα 2.100 μέτρα υψόμετρο.. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΝΚΕΝ -  ΒΕΡΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάνκεν την  πόλη μεταξύ των λιμνών όπως σημαίνει το όνομα του. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο θα επισκεφθούμε μία  από τις ομορφότερες και πιο σημαντικές πόλεις της Ελβετίας και πρωτεύουσα της, τη Βέρνη που είναι  κτισμένη στις όχθες του ποταμού Αάρ. Στην περιήγηση μας στην παλιά πόλη θα δούμε τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών με το ωραιότερο ωρολογιακό κουκλοθέατρο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου και το κτίριο που στεγάζει το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Λουκέρνη.  Διανυκτέρευση.  

4η μέρα:  ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΚΟΥΡ - ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ (ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ) - ΜΙΛΑΝΟ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  αναχώρηση για  μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Κουρ. Από εδώ θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Αναχώρηση  για  το  κοσμοπολίτικο Μιλάνο . Τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ (Περιήγηση πόλης) & (προαιρετική εκδρομή στο Κόμο)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε το Μιλάνο. Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα.  Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Χρόνος ελεύθερος. Προαιρετικά μπορείτε να συμμετάσχετε σε  προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό Κόμο, το οποίο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας και αποτελεί ένα πολυτελές προάστιο του Μιλάνου, που προσφέρει χαλάρωση και αναψυχή. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό του κέντρο και θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Κόμο. Επιστροφή στο  Μιλάνο . Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα :  ΜΙΛΑΝΟ (SHOPPING)  –  ΑΘΗΝΑ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα  ελεύθερη  για  αγορές   ως την ώρα  που θα  μεταφερθούμε  στο  αεροδρόμιο   για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.  

                                                                                  EARLY BOOKING

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                                               745€                            795€

Τιμή  σε μονόκλινο                                                              1045€                          1095€

Παιδική τιμή έως 7 ετών (τρίκλ. με 2 ενήλικες)                    545€                            595€

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχεία                                      210€                            210€

                                                               

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα - Μιλάνο - Αθήνα με την SKY EXPRESS.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • (3) διαν/σεις στο ξενοδοχείο Waldstätterhof 3*sup. Boutique Hotel στη Λουκέρνη και

 (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο Holiday inn Garibaldi ή παρόμοιο στο Μιλάνο . 

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 20 κιλά.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων (210€).
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoints (20€).
  • Εισιτήριο οδοντωτού- τελεφερίκ  για  το  όρος  Πιλάτους τιμή γκρουπ 65€ κατ’ άτομο και παιδική τιμή 47€.
  • Προαιρετική ασφάλεια Covid (20€).

Πτήσεις

Αναχώρηση: Αθήνα – Μιλάνο    13.00 - 14.35 


Επιστροφή:   Μιλάνο – Αθήνα    15.35 - 19:00

 

Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Σημαντική Σημείωση :

  Αναχωρήσεις από όλη την Ελλάδα: Πτήσεις εσωτερικού για Αθήνα από/προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη από 90€ επιπλέον χρέωση.