Skip to main content

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ Πασχα 2023 απο 895

ΓΚΣΤΑΑΝΤ ΣΕΝ ΜΟΡΙΤΖ  ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ  6 ΗΜΕΡΕΣ

14 – 19 Απριλίου

  

Πληρέστατο άρτια σχεδιασμένο πρόγραμμα στα ομορφότερα μέρη της

χώρας με διαμονή στις κοσμοπολίτικες πόλεις ΖΥΡΙΧΗ και ΛΟΖΑΝΗ

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΚΣΤΑΑΝΤ

 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήσεις με SWISS AIRLINES

Αθήνα – Ζυρίχη   07.05 – 08.55

Ζυρίχη – Αθήνα   18.00 – 21.35

 

Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ξενοδοχεία

ΖΥΡΙΧΗ :   4* ZURI BY FASBIND  

ΛΟΖΑΝΗ :   4* ALPHA PALMIERS

  • 3 διανυκτερεύσεις στην Ζυρίχη & 2 διανυκτερεύσεις στην γοητευτική Λοζάνη
  • Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Περιηγήσεις στις σημαντικότερες πόλεις, Γενεύη, Ζυρίχη, Λοζάνη, Βέρνη
  • Επίσκεψη στην κουκλίστικη Λουκέρνη με την σκεπαστή γέφυρα
  • Βόλτα στο γραφικό Ιντερλάκεν
  • Επίσκεψη στις κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις Μοντρέ και Βεβέ
  • Εκδρομή στους καταρράκτες του Ρήνου στο Σαφχάουζεν και στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό Στάιν αμ Ράιν
  • Επίσκεψη στη Γκρυγιέρ και στο Μπροκ
  • Προαιρετική εκδρομή στο διάσημο θέρετρο του Σεν Μόριτζ με τα τραίνα της Rhaetian Railways και επίσκεψη στη Βαντούζ στο μικροσκοπικό κρατίδιο του Λιχτενστάιν
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΠΕΙΡΟΣ Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας

  

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ζυρίχη (Λουκέρνη) 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας και αναχώρηση για τη Ζυρίχη. Μετά την άφιξή μας, το κομψό κέντρο της πόλης μας καλεί να το εξερευνήσουμε βήμα βήμα μέσα από τους δρόμους, τα καταστήματα και τα αξιοθέατα. Διακοσμημένη με τα αριστουργηματικά βιτρό του Μαρκ Σανγκάλ και του Ογκούστο Τζιακομέτι, η εκκλησία Φραουενμίνστερ, αλλοτινό μοναστήρι και καταφύγιο της γυναικείας αριστοκρατίας της Ευρώπης, συγκεντρώνει τα βλέμματα με τον γοτθικό της ρυθμό, τα έργα τέχνης, καθώς και τις ιστορίες που έχει να διηγηθεί στον επισκέπτη της. Η βόλτα στο Άλτσταντ, όπως ονομάζεται η παλιά ιστορική πόλη με τα στενά δρομάκια και τους  εμπορικούς διαδρόμους, αλλά και την κεντρική Μπανχοφστράσε με τα επιβλητικά κτίρια που στεγάζουν το τραπεζικό δίκτυο της χώρας, τα πολυτελή μαγαζιά και τα σικ καφέ επιβεβαιώνουν την υποψία πως περπατάμε σε μια ιδιαίτερα φιλόξενη ευρωπαϊκή πόλη, ενώ η πανέμορφη παραλίμνια περιοχή της θα ολοκληρώσει την γνωριμία μας μαζί της με τον καλύτερο τρόπο.

Βγαλμένη σαν από παραμύθι, η Λουκέρνη μας συστήνεται ως ο επόμενος σταθμός μας. Μεσαιωνική αρχιτεκτονική, ζωγραφιστές προσόψεις σπιτιών, μια περίφημη σκεπαστή ξύλινη γέφυρα στην οροφή της οποίας απεικονίζεται –ούτε λίγο, ούτε πολύ- η ιστορία της Ελβετίας και με το υπέροχο αλπικό τοπίο να δημιουργεί ένα ασύλληπτο φόντο, η πόλη κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Με την ομορφιά του αλπικού τοπίου να έχει για τα καλά ριζώσει στο βλέμμα μας, επιστρέφουμε στο πολυτελές 5* ξενοδοχείο μας στη Ζυρίχη, όπου και διανυκτερεύουμε.

 

Ημέρα 2η: Ζυρίχη (Καταρράκτες Ρήνου, Στάιν αμ Ράιν)

Στη βορειότερη πόλη της χώρας, μια ανάσα μόλις από τα σύνορα με τη Γερμανία, στην περιοχή του Σαφχάουζεν, ο Ρήνος σχηματίζει μια ορμητική υδατόπτωση, δημιουργώντας ένα θέαμα άκρως καθηλωτικό. Οι υπέροχοι καταρράκτες του είναι οι μεγαλύτεροι της Ευρώπης με πλάτος 150 μέτρων και ύψος που φτάνει τα 23 μέτρα!

Στις όχθες του Ρήνου, το λιλιπούτειο χωριό Στάιν αμ Ράιν με τα ξύλινα κτίρια του 16ου αιώνα και τις τοιχογραφίες στην πρόσοψη μας κάνουν να νιώθουμε λες και βρισκόμαστε μέσα σε κάποιο παραμύθι των αδερφών Γκριμ.

Επιστρέφοντας στη Ζυρίχη απολαμβάνουμε το απόγευμα ελεύθερο. Σπουδαία μουσεία όπως το περίφημο Ελβετικό Εθνικό Μουσείο, γκαλερί τέχνης, εξαιρετικά καταστήματα για ψώνια, αλλά και υπέροχα καφέ, εστιατόρια και μπαρ μας περιμένουν για να ζήσουμε τον παλμό της πόλης, όπως επιθυμούμε!

 

Ημέρα 3η: Ζυρίχη (ολοήμερη προαιρετική εκδρομή Βαντούζ Λιχτενστάιν /Σεν Μόριτζ με τραίνο) 

Ημέρα ελεύθερη και προτείνουμε ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην Βαντούζ και στο διάσημο θέρετρο του Σεν Μόριτζ. Αναχώρηση νωρίς το πρωί οδικώς για την την πόλη της Κουρ για να επιβιβαστούμε στο τραίνο της Rhaetian Railways που θα μας μεταφέρει στο υπέροχο Σεν Μόριτζ. Tο τοπίο των Άλπεων δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό στη διαδρομή μας προς το κοσμοπολίτικο θέρετρο της ευρωπαϊκής -και όχι μόνο- αριστοκρατίας. Έχοντας στη διάθεσή μας ελεύθερο χρόνο περιπλανιόμαστε στα πλακόστρωτα σοκάκια, θαυμάζουμε τα σαλέ και τα πολυτελή καταστήματα, επισκεπτόμαστε τα κομψά καφέ και τα εστιατόρια.

Λένε πως οι Ελβετοί με τα δρομολόγια των τραίνων τους τσεκάρουν την ακρίβεια των ρολογιών τους. Θα διαπιστώσουμε αυτή τους την εμμονή λοιπόν, στο τραίνο της επιστροφής, το οποίο μας αφήνει στην Κουρ. Κτισμένη σε μία όμορφη κοιλάδα κατά μήκος του Ρήνου και με πληθυσμό μόλις 5.500 κατοίκων, η γραφική Βαντούζ, πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κράτους του Λιχτενστάϊν θυμίζει περισσότερο μία γραφική, ήσυχη κωμόπολη με το κάστρο της να αποτελεί ορόσημο της πόλης.

Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη Ζυρίχη. 

 

Κόστος προαιρετικής ολοήμερη εκδρομής στο Σεν Μόριτζ με τραίνο : +90€ το άτομο

(μίνιμουμ συμμετοχή 10 ατόμων – περιλαμβάνεται μεταφορά και εισιτήρια τραίνου διπλής διαδρομής)

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής από την Ελλάδα

 

Ημέρα 4η: Ζυρίχη (Ιντερλάκεν, Γκστάαντ, Γκρυγιερ, Μπροκ) Λοζάνη 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την σημερινή μας μαγευτική διαδρομή όπου θα ανακαλύψουμε τις πιο καλά κρυμμένες ομορφιές της Ελβετίας!

Οι περιοχές που επισκεπτόμαστε ανταγωνίζονται σε ομορφιά η μια την άλλη, ξεκινώντας από το ειδυλλιακό Ιντερλάκεν. Χτισμένο ανάμεσα στις λίμνες Μπριένζ και Τουν μας καλεί να απολαύσουμε τη θαυμάσια θέα προς τα χιονισμένα αλπικά βουνά που το περιβάλλουν.

Στη συνέχεια αφού περιηγηθούμε στο φημισμένο ορεινό θέρετρο του Γκστάαντ θα κατευθυνθούμε στο γραφικό χωριό Μπροκ. Η παλαιότερη σοκολατοποιία της χώρας Maison Cailler παράγει σοκολάτες από το 1819 και μας αναμένει για ένα γευστικό ταξίδι που θα συναρπάσει τους γευστικούς μας κάλυκες!

Κι αν η σοκολάτα δημιούργησε στον ουρανίσκο μας την ανάγκη για εναλλαγή σε μια πιο αλμυρή γεύση, στο παραμυθένιο χωριό Γκρυγιέρ μπορούμε να δοκιμάσουμε τη φημισμένη γραβιέρα του. Χτισμένο σε ένα ύψωμα πάνω από τη πεδιάδα του Σάαν ποταμού με την εξαιρετική μεσαιωνική αρχιτεκτονική, το Γκρυγιέρ είναι γεμάτο από καλοδιατηρημένα μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ αλλά και delicatessen. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο κεντρικό μας ξενοδοχείο στη Λοζάνη.

 

Ημέρα 5η: Λοζάνη – (Γενεύη Μοντρέ Βεβέ) 

Την ώρα που η κεντρική πλατεία Πλας ντε Λα Παλί και ο Καθεδρικός Ναός Νοτρ Νταμ δεσπόζουν σε όλο τους το μεγαλείο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, μια πρωινή περιήγηση στη Λωζάνη επιβεβαιώνει τη φήμη της ως μια από τις πιο πράσινες πόλεις της Ευρώπης. Στο μεταξύ, το κτίριο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και αυτό του Ολυμπιακού Μουσείου αποτελούν ιδανικό φόντο για μερικές πρωινές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Μια μαγευτική διαδρομή στη λίμνη Λεμάν θα μας οδηγήσει αρχικά στην Γενεύη. Η περιήγησή μας στη γοητευτική πόλη με θέα το επιβλητικό Μον Μπλαν αρχίζει ευθύς αμέσως. Το Δημαρχείο, η Παλιά Πόλη με τα μεσαιωνικά κτίρια και τον περίφημο Καθεδρικό Ναό, τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Έδρας των Ηνωμένων Εθνών, η Έδρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, τα παραλίμνια πάρκα, καθώς και το σημείο στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η αυστριακή αυτοκράτειρα Σίσι, είναι μερικά από τα must see αυτής της αριστοκρατικής πόλης.

Κατευθυνόμενοι στην ανατολική πλευρά της λίμνης Λεμάν, μας περιμένει το γοητευτικό Βεβέ, που αποτελεί έδρα της πολυεθνικής εταιρείας Νεστλέ. Στο θαυμάσιο παραλιακό της μέτωπο, βρίσκεται το άγαλμα του Τσάρλι Τσάπλιν, καθώς το χωριό ήταν ο αγαπημένος του προορισμός.

Τέλος, η κοσμοπολίτικη κωμόπολη του Μοντρέ, θέρετρο της αριστοκρατίας των αρχών του 20ού αιώνα και γνωστή για το ομώνυμο μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι, διατηρεί ανέπαφη κάτι από την ποιότητα μιας εποχής που μπορεί να πέρασε ανεπιστρεπτί, άφησε όμως ξεκάθαρα το στίγμα της.

Στο παραλίμνιο κάστρο Σιγιόν που καθρεφτίζεται περήφανα στα νερά της λίμνης Λεμάν βγάζουμε φωτογραφίες, λίγο πριν επιστρέψουμε στη Λοζάνη, γεμάτοι με τις μοναδικές εικόνες και την εξαίσια πληρότητα που μας χάρισε αυτή η υπέροχη μέρα.

 

Ημέρα 6η : Λοζάνη ( Φρίμπουργκ Βέρνη ) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη 

Μια ακόμη μαγευτική διαδρομή θα ολοκληρώσει την τελευταία μέρα του ταξιδιού μας ανακαλύπτοντας μερικές ακόμη ομορφιές της Ελβετίας!

Χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες του ποταμού Σαρίν, η θαυμάσια διατηρημένη μεσαιωνική πόλη Φρίμπουργκ μας κατακτά με τον πρώτο περίπατο.

Περιτριγυρισμένη από τις Άλπεις και χτισμένη στις όχθες του ποταμού Αάρ, η Βέρνη, διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, μας μεταφέρει αμέσως μετά σε ένα αυθεντικά μεσαιωνικό σκηνικό. Με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και εμπορικά κτίρια της κεντρικής οδού  Kramgasse, τον επιβλητικό γοτθικό Καθεδρικό Ναό, τον Πύργο του Ρολογιού, ο οποίος αποτελεί και σήμα κατατεθέν της πόλης, το σπίτι που έζησε ο Αϊνστάιν όταν δίδασκε στο πανεπιστήμιο της πόλης, καθώς και τα διοικητικά κτίρια της χώρας (με σημαντικότερο από αυτά το εντυπωσιακό Ομοσπονδιακό Μέγαρο) μας εκπλήσσει με τις ομορφιές και τα αξιοθέατά της.

Το απόγευμα περνάμε την πύλη του αεροδρομίου της Ζυρίχης για την επιστροφή μας στην Ελλάδα μεταφέροντας στις αποσκευές μας σουβενίρ και στο μυαλό μας «καρτ ποστάλ» μιας χώρας που κερδίζει τον ταξιδιώτη με την παραμυθένια γοητεία και την απαράμιλλη κομψότητά της.

Και κάπου εκεί δίνουμε νοερά την υπόσχεση πως θα γυρίσουμε ξανά κοντά της.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί η σειρά των επισκέψεων χωρίς να παραλειφθεί κάποια υπηρεσία.

 

 ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

14 Απρ

Αθήνα – Ζυρίχη

07.05

08.55

19 Απρ

Ζυρίχη – Αθήνα

18.00

21.35

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Διατροφή

 

Αναχώρηση

 

 

Ξενοδοχεία

 

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ  

Γκστάαντ

Σεν Μοριτζ

Λιχτενστάιν

 

6 μέρες

 

Πρωινό

 

14 Απρ

 

4*

Zuri by Fassbind

Zurich

&

Alpha Palmiers Lausanne  

 

895

+430

+330

Περιλαμβάνονται δημοτικά τέλη ξενοδοχείων

check point

& parking

 Παιδί έως 11 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = έκπτωση -100€

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Πτήσεις με Swiss Airlines : Αθήνα Ζυρίχη Αθήνα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία ή παρόμοια

Ζυρίχη 4* ZURI BY FASSBIND

 Λοζάνη 4* ALPHA PALMIERS

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων & check point parking
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό σε όλο το ταξίδι

 

Κόστος προαιρετικής ολοήμερη εκδρομής στο Σεν Μόριτζ με τραίνο : +90€

(μίνιμουμ συμμετοχή 10 ατόμων – περιλαμβάνεται μεταφορά και εισιτήρια τραίνου διπλής διαδρομής)

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής από την Ελλάδα με την κράτηση

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση