Skip to main content

Καθαρά Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη 2023 απο 495

4 & 5 Μέρες    24 & 25/2/23

Κρουαζιέρα στο Βόσπορο  & Πριγκηπόνησα- Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ - Πλούσιο πρόγραμμα Ξεναγήσεων - Δώρο 3 γεύματα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4 ΗΜΕΡΩΝ

1η ΜΕΡΑ: ΕΛΛΑΔΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - Ξενάγηση παλιάς πόλης (Αγιά Σοφιά - Μπλε Τζαμί - Τοπ Καπί -- Σκεπαστή Αγορά)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, συνάντηση με τον αρχηγό σας και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την ιστορική αυτή πόλη. Η περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί», όπως έχει ονομαστεί από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέντ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων, Τοπ Καπί, σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση με την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5.000 μαγαζάκια , το γραφικό Καπαλί Τσαρσί & την Αιγυπτιακή Αγορά. Εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ & Κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα
Πρωινό και αναχώρηση για μια εκδρομή / κρουαζιέρα όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τα πανέμορφα, ξακουστά Πριγκηπόνησα, τη Χάλκη και την Πρίγκηπο, καταπράσινες κηλίδες που στολίζουν τα νερά του κόλπου. Λίγα λεπτά αφού ξεκινήσει το πλοίο, στ’ αριστερά μας θα συναντήσουμε το πανέμορφο κτήριο του σταθμού, το οποίο όλοι έχουμε δει στην «Πολίτικη Κουζίνα». Μην παραλείψετε να το βγάλετε μια φωτογραφία! Πρώτη μας στάση, η Χάλκη όπου θα επισκεφθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής... Μετά την Χάλκη, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία όπου θα γευματίσουμε και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Το βράδυ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα κέντρα με χορό της κοιλιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - Επίσκεψη - ξενάγηση στα Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο
Πρωινό και αναχωρούμε για το Παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, τόπος προσκυνήματος για τους φανατικούς κεμαλιστές μιας και ο Κεμάλ Ατατούρκ, άφησε εδώ την τελευταία του πνοή το 1938. Εδώ θα θαυμάσετε τον μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν τις αίθουσες και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε όλες τις αίθουσες του παλατιού. Στο σύνολο 23, μοιρασμένες σε δύο ορόφους, οι οποίοι χωρίζουν από μια καταπληκτική σκάλα. Μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες στους εξωτερικούς χώρους μόνο του παλατιού και συγκεκριμένα στην έξοδο προς τον Βόσπορο. Ακολουθεί η κρουαζιέρα/εκδρομή στα Στενά του Βοσπόρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Κρεμαστή γέφυρα και να περάσουμε στο Ασιατικό τμήμα της Κων/πολης. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - Βυζαντινές Εκκλησίες - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και σήμερα θα ξεναγηθούμε στις σημαντικότερες Βυζαντινές εκκλησίες της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη, το Επταπύργιο και θα μεταφερθούμε στο Μπαλουκλί. Αφού δούμε την περίφημη αυτή εκκλησία και θαυμάσουμε τα ψάρια της Ζωοδόχου Πηγής, συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών, η οποία μνημονεύεται συχνά στα συναξάρια, εκεί όπου κατά τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εκκλησιάζονταν ο βασιλιάς και οι αυλικοί. Στην εκκλησία αυτή εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με την περίφημη Μονή της Χώρας με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα μεταφερθούμε στην Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5 ΗΜΕΡΩΝ

1η ΜΕΡΑ: ΕΛΛΑΔΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - Ξενάγηση παλιάς πόλης (Αγιά Σοφιά - Μπλε Τζαμί - Τοπ Καπί -- Σκεπαστή Αγορά)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, συνάντηση με τον αρχηγό σας και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την ιστορική αυτή πόλη. Η περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί», όπως έχει ονομαστεί από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέντ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων, Τοπ Καπί, σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση με την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5.000 μαγαζάκια , το γραφικό Καπαλί Τσαρσί & την Αιγυπτιακή Αγορά. Εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - Επίσκεψη - ξενάγηση στα Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Πρωινό και αναχωρούμε για το Παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, τόπος προσκυνήματος για τους φανατικούς κεμαλιστές μιας και ο Κεμάλ Ατατούρκ, άφησε εδώ την τελευταία του πνοή το 1938. Εδώ θα θαυμάσετε τον μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν τις αίθουσες και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε όλες τις αίθουσες του παλατιού. Στο σύνολο 23, μοιρασμένες σε δύο ορόφους, οι οποίοι χωρίζουν από μια καταπληκτική σκάλα. Μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες στους εξωτερικούς χώρους μόνο του παλατιού και συγκεκριμένα στην έξοδο προς τον Βόσπορο. Ακολουθεί η κρουαζιέρα/εκδρομή στα Στενά του Βοσπόρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Κρεμαστή γέφυρα και να περάσουμε στο Ασιατικό τμήμα της Κων/πολης.Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ & Κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα

Πρωινό και αναχώρηση για μια εκδρομή / κρουαζιέρα όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τα πανέμορφα, ξακουστά Πριγκηπόνησα, τη Χάλκη και την Πρίγκηπο, καταπράσινες κηλίδες που στολίζουν τα νερά του κόλπου. Λίγα λεπτά αφού ξεκινήσει το πλοίο, στ’ αριστερά μας θα συναντήσουμε το πανέμορφο κτήριο του σταθμού, το οποίο όλοι έχουμε δει στην «Πολίτικη Κουζίνα». Μην παραλείψετε να το βγάλετε μια φωτογραφία! Πρώτη μας στάση, η Χάλκη όπου θα επισκεφθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής... Μετά την Χάλκη, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία όπου θα γευματίσουμε και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Το βράδυ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα κέντρα με χορό της κοιλιάς. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ | Εκδρομή στις Βυζαντινές Εκκλησίες

Πρωινό και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Το μεσημέρι αναχωρούμε για τις Βυζαντινές Εκκλησίες. Θα περάσουμε τα Θεοδοσιανά τείχη και το Επταπύργιο και θα μεταφερθούμε στο Μπαλουκλί. Αφού δούμε την περίφημη αυτή εκκλησία και θαυμάσουμε τα ψάρια της Ζωοδόχου Πηγής, συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών, η οποία μνημονεύεται συχνά στα συναξάρια, εκεί όπου κατά τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εκκλησιάζονταν ο βασιλιάς και οι αυλικοί. Στην εκκλησία αυτή εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με την περίφημη Μονή της Χώρας με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα μεταφερθούμε στην Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Ελλάδα.

 

Αναχωρήσεις 24 & 25/2/23

Early Booking Offer      ( Για κρατήσεις έως 30 Μέρες πριν την αναχώρηση και για τις 10 πρώτες θέσεις )

ΜΕΡΕΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ
Παιδί 12 ετών μαζί με 2 ενήλικες

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 
 

4

%Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Feronya Taksim 4*

495 €

455 €

625 €

 

Metropolitan Taksim /  Lamartine 4* Sup

550 €

490 €

690 €

 

Parma Taskim 5* /Peak Hotel 5*

670 €

575 €

855 €

 

5

%Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Feronya Taksim 4*

550 €

495 €

715 €

 

Metropolitan Taksim /  Lamartine 4* Sup

595 €

550 €

795 €

 

Parma Taskim 5* /Peak Hotel 5*

725 €

670 €

1.020 €

 

 κανονικες τιμες = 

ΜΕΡΕΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ
Παιδί 12 ετών μαζί με 2 ενήλικες

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

4       

%Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

Feronya Taksim 4*

550 €

495 €

675 €

Metropolitan Taksim /  Lamartine 4* Sup

595 €

550 €

750 €

Parma Taskim 5* /Peak Hotel 5*

695 €

630 €

895 €

5

%Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">
Feronya Taksim 4*

595 €

550 €

765 €

Metropolitan Taksim /  Lamartine 4* Sup

650 €

595 €

850 €

Parma Taskim 5* /Peak Hotel 5*

775 €

725 €

1.070 €

 Οι τιμές είναι κατά άτομο σε € και ισχύουν κατόπιν διαθεσιμότητας. Ενημερωθείτε από τους πωλητές μας για τις τελικές τιμές.

  • Συμβουλή: Να κάνετε κράτηση τουλάχιστον 1 μήνα πριν την αναχώρηση για να αποφύγετε τυχόν επιβαρύνσεις.
  • Σε περίπτωση αύξησης τιμών από τις αεροπορικές εταιρείες ή άλλες υπηρεσίες, πιθανόν να υπάρξει αντίστοιχη αναπροσαρμογή τιμών.

Γενικές σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Ενδεικτικές πτήσεις από Αθήνα με Turkish Airlines :

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ    09.50 - 12.15 

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ    19.55 - 20.25

Προσοχή: Οι παραπάνω ώρες και πτήσεις είναι ενδεικτικές. Τις τελικές ώρες και πτήσεις τις παραλαμβάνετε με το τελικό ενημερωτικό πρόγραμμα της εκδρομης σας μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως 
  • Κόστος αποσκευής 20kg
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο ανάλογο της επιλογής σας με πρωινό
  • 3 γεύματα σε επιλεγμένα τοπικά εστιατόρια κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  • Περιηγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
  • Εισιτήρια για κρουαζιέρες σε Βόσπορο & Πριγκηπόνησα
  • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός - αρχηγός / συνοδός
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική Ασφάλεια Covid
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια δωρεάν ! (ζητήστε μας τους όρους συμβολαίου)
  • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου: 150 €
  • Φιλοδωρήματα προαιρετικά
  • Εισόδους σε μουσεία /μνημεία 
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα