Skip to main content

Ντοκιμαντέρ στη Μαδαγασκάρη, Λεωφόρος Μπαομπάπ | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019 από 2990€

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις  24/6, 12/8, 5/9, 9/10, 23/10, 7/11, 21/11

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Τα πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση καταπράσινα κανάλια του Πανγκαλάνες. Δύο διανυκτερεύσεις στο Πανγκαλάνες ώστε, μαζί με τη διανυκτέρευση στο Περινέ, να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να δούμε τους λεμούριους όπως πρέπει, και όχι να τους παρακάμψουμε βιαστικά.
  • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
  • Το ασύλληπτης ομορφιάς δάσος βροχής Περινέ με τους λεμούριους, τα ζώα - σύμβολα της Μαδαγασκάρης.
  • Το Ιφάτυ, ένας από τους καλύτερους προορισμούς καταδύσεων στο νότιο Ημισφαίριο, με τα πλούσια κοράλλια!
  • Το Πάρκο Ρενιάλα, γνωστό για το ξηρό δάσος του και τα 600 δέντρα μπαομπάμπ!
  • Την περίφημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ στην Μοροντάβα.
  • Το Τσίνγκυ, ένα αληθινό θαύμα της Φύσης, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
  • Το Πάρκο ?ντζα με τους λεμούριους με «τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά».
  • Τη Φάρμα Περέιρας, με τα πιο σπάνια είδη χαμαιλεόντων της χώρας, καθώς και άλλα ενδημικά είδη ερπετών και ζώων.
  • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
  • Την Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτα.
  • Επίσκεψη σε τοπική μονάδα κατασκευής χειροποίητου χαρτιού Antaimoro.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Ανταναναρίβο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη ή Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Όπως και να την αποκαλέσετε, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων.

2η ημέρα: Ανταναναρίβο

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και στη συνέχεια μια πρώτη βόλτα με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ανταναναρίβο – Περινέ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Περινέ, μέσω μιας διαδρομής που μας περνά μέσα από ορυζώνες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση για επίσκεψη στο Καταφύγιο Ερπετών Peyrieras όπου θα δούμε από κοντά τα πιο σπάνια είδη χαμαιλεόντων της χώρας, αλλά και πολλά άλλα είδη ερπετών και ζώων που συναντάμε μόνο στη Μαδαγασκάρη, πριν συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό, το Περινέ. Η περιοχή αυτή είναι διάσημη χάρη στους περίφημους λεμούριους: συναντώνται παντού στη Μαδαγασκάρη, μόνο στο Περινέ όμως θα δούμε από κοντά τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Το βράδυ θα κάνουμε έναν νυχτερινό περίπατο στο πάρκο, όπου –με λίγη τύχη- θα δούμε λεμούριους. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Περινέ – Μαναμπάτο – Πανγκαλάνες

Νωρίς το πρωί θα περιηγηθούμε στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι: ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ ανεπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη «φωνή» των δασών της Μαδαγασκάρης.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μαναμπάτο, μία επαρχιακή όμορφη πόλη τοποθετημένη δίπλα στα κανάλια της λίμνης Ρασόεμπ. Οι κάτοικοί της ασχολούνται με την καλλιέργεια ρυζιού και βανίλιας, καθώς και με το ψάρεμα. Από εκεί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο πάρκο Πανγκαλάνες με τα μοναδικά του υδάτινα κανάλια πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πανγκαλάνες (και περίχωρα)

Σήμερα θα περπατήσουμε στο πάρκο και θα εξερευνήσουμε την όμορφη φύση της Μαδαγασκάρης. Θα κάνουμε βαρκάδες, θα εξερευνήσουμε τα κατάφυτα, παραδεισένια κανάλια του Πανγκαλάνες, αναζητώντας λεμούριους αλλά και όλα τα είδη της πλούσιας πανίδας που διαβιεί στα πλούσια νερά της περιοχής. Ολόκληρη η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη εδώ ενώ το βράδυ θα παρατηρήσουμε τους λεμούριους Αϊ-Αϊ. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πανγκαλάνες – Μαναμπάτο – Ανταναναρίβο

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο Μαναμπάτο, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Τάνα. Άφιξη στην Ανταναναρίβο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή μια βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ανταναναρίβο – Τουλεάρ (πτήση) – Ιφάτυ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τουλεάρ. Καθώς οι βροχοπτώσεις εδώ στον Νότο είναι σπάνιες και χαμηλής έντασης το τοπίο είναι ξηρό, ενώ και πολλές κατοικίες είναι φτιαγμένες μόνο από λάσπη. Άφιξη στην Τουλεάρ και αναχώρηση οδικώς για το Ιφάτυ. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ιφάτυ (ελεύθερη ημέρα)

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε από κοντά το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τα περίφημα δέντρα μπαομπάμπ, στο Εθνικό Πάρκο Ρενιάλα, που φιλοξενεί πάνω από 600 δέντρα!

9η ημέρα: Ιφάτυ – Ρανοχίρα

Αναχωρούμε οδικώς την Ρανοχίρα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Mahafaly, καθώς και τα παράξενα δέντρα μπαομπάμπ, που μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα - τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου. Άφιξη στη Ρανοχίρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ρανοχίρα – Εθνικό Πάρκο Ισάλο – Ρανοχίρα

Η πρωινή μας εξερεύνηση στο πάρκο μάς επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ισάλο: Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τούς έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Ανάμεσα στους παράξενους σχηματισμούς των βράχων υπάρχουν τάφοι της Φυλής Μπαρά. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τη φυσική «πισίνα» και τον Καταρράκτη Ναμαζάχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Ρανοχίρα – Αμπαλαβάο (Πάρκο Άντζα, Εργοστάσιο Χαρτιού) – Φιαναραντσόα

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Φιαναραντσόα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω του οροπεδίου Χορόμπε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάση στην Αμπαλαβάο, μία οινοπαραγωγική περιοχή με τη μεγαλύτερη αγορά ζεμπού στη χώρα. Φτάνοντας στην Αμπαλάβαο, θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, όπου με τη χρήση ενός είδους μουριάς, της Avoha, δημιουργούν το περίφημο αυτό χαρτί. Το 1936 ο Γάλλος αγρότης Pierre Mathieu άρχισε την κατασκευή του χαρτιού σε ευρύτερη κλίμακα. Ακόμα και σήμερα λέγεται ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη, μιας και μέχρι πρόσφατα η μόνη του χρησιμότητα ήταν για την κατασκευή μαγικών βιβλίων από τους θεραπευτές και τους μάγους. Το εργοστάσιο δεν είναι μεγάλο και ο χώρος εργασίας σχεδόν πρωτόγονος για ένα Δυτικό. Παρόλο που η εργασία είναι μηχανική και αρκετά κουραστική, οι ντόπιοι είναι ευγνώμονες που μπορούν και δουλεύουν. Συνεχίζουμε για τη Φιαναραντσόα, το ακαδημαϊκό και πνευματικό κέντρο της Μαδαγασκάρης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Φιαναραντσόα – Αμποσίστρα – Αντσιράμπε

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Αμποσίστρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, μια παράδοση που διατηρεί η φυλή Ζαφιμανίρι και που έχει μάλιστα ανακηρυχθεί μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρόνος για τα καταστήματα της πόλης και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Οι ηφαιστειακοί λόφοι που περιβάλλουν την πόλη είναι διάσπαρτοι από λίμνες κρατήρων. Η Αντσιράμπε είναι δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Η πόλη έχει αποικιακό στιλ με μεγάλες βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Παντού στο δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Με αυτά θα κάνουμε και εμείς την περιήγησή μας στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Αντσιράμπε – Μοροντάβα (Λεωφόρος των Μπαομπάμπ)

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας τη Μοροντάβα, στη δυτική πλευρά του νησιού. Η δυτική Μαδαγασκάρη είναι φυσικά γνωστή για την διάσημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ της Μοροντάβα και το Τσίνγκι, ένα θαύμα της φύσης, μνημείο της Unesco. Άφιξη και εγκατάσταση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Μοροντάβα – Δάσος Κιρίντυ – Μοροντάβα

Μια πρωινή βόλτα με 4x4 είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Θα επισκεφθούμε το Δάσος Κιρίντυ, όπου αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε ξανά λεμούριους. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Μοροντάβα για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στη λεωφόρο των Μπαομπάμπ. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: Μοροντάβα – Ανταναναρίβο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τάνα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Ανταναναρίβο (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην ξεχωριστή αυτή πρωτεύουσα του Ινδικού Ωκεανού. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στην ξεχωριστή αυτή πρωτεύουσα του Ινδικού, θα δούμε το προεδρικό μέγαρο και τα παλάτια στην κορυφή του υψηλότερου λόφου, καθώς και το Βοτανικό κήπο με τη σπάνια πανίδα. Οι γεμάτοι ζωή δρόμοι της πόλη κατεβαίνουν μέχρι τη λίμνη Ανοσίν. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού (που βρίσκεται σε 24 χλμ. από τη σημερινή), την Αμπουιμάνγκα, έδρα του βασιλείου των Μερίνα - ένα αφρικανικό βασίλειο που κυριάρχησε στη Μαδαγασκάρη στο διάστημα 1540-1897. Η σκληρή φυλή των Μερίνα (που έδωσε περίφημους πολεμιστές, βασιλιάδες, αλλά και αυταρχικές βασίλισσες σαν την καταραμένη Ραναβαλόνα, την οποία εκθρόνισαν οι Γάλλοι) κατοικεί σήμερα στην πρωτεύουσα και στα γύρω βουνά, ασχολούμενη με τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τα περίφημα zebu (βόδια με μεγάλες καμπούρες). Τα βόδια είναι για τους Μερίνα σύμβολα του πλούτου και της δύναμης. Όποιος δεν έχει βόδια δεν κατέχει καλή κοινωνική θέση, ο κόσμος δεν τον σέβεται και δεν είναι σε θέση να τιμήσει τους προγόνους του με θυσίες ζώων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Ανταναναρίβο – Πτήση επιστροφής

Σήμερα θα έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη, ώστε να συλλέξουμε τις τελευταίες αναμνήσεις μας από τον τόσο ιδιαίτερο αυτόν κόσμο που λέγεται Μαδαγασκάρη. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

18η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/6/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 12/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 5/9/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 9/10/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/10/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 7/11/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 21/11/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€


Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει το καλύτερο ξενοδοχείο στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μαδαγασκάρη.
  • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €.
Βίζα Μαδαγασκάρης: Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά με κόστος περίπου 35€ κατ’ άτομο