Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ Χριστουγεννα 2022 απο 2690

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΟΜΠΑΜΠ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΓΚΑΛΑΝΕΣ

14 ΗΜΕΡΕΣ   18 - 31/12/2022

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ανταναναρίβο

Πτήση από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για το Ανταναναρίβο, την πρωτεύουσα της μυστηριακής Μαδαγασκάρης και μεγαλύτερου αστικού κέντρου του νησιού των 22 εκ. κατοίκων. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

Ημέρα 2η: Ανταναναρίβο

Η σημερινή μας πρωινή ξενάγηση θα μας αποκαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα της μητρόπολης, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε διαφορετικά επίπεδα και περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους. Το περίφημο Βασιλικό παλάτι που δεσπόζει στην πόλη, η λίμνη Ανοσύ, η εκκλησία Αμπονιναμπαμαρινάρα χτισμένη στο μέρος που θυσιάζονταν οι πιστοί του νησιού τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και φυσικά το παλάτι Αμνποχιμάνγκα είναι οι κυριότεροι σταθμοί της περιήγησής μας.

 

Ημέρα 3η: Ανταναναρίβο - Αντασίμπε (Περινέ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Αντασίμπε, όπως ονομάζεται πλέον το Εθνικό Πάρκο του Περινέ. Το μέρος είναι το «σπίτι» του περίφημου Λεμούριου, Ίντρι, που είναι ο πιο μεγαλόσωμος της Μαδαγασκάρης. Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στην γνωριμία με τους Λεμούριους, τα δενδρόβια ζώα που αποτελούν μακρινούς συγγενείς των πιθήκων και που η απομόνωση της Μαδαγασκάρης τούς επέβαλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

 

Ημέρα 4η: Αντασίμπε (Περινέ) – Ταομασίνα

Σήμερα κατηφορίζουμε στις τροπικές παραλίες της Μαδαγασκάρης ακολουθώντας τον δρόμο μέσα από κατάφυτα τοπία με οργιαστική βλάστηση. Η Ταομασίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, χτισμένη στις Ακτές του ινδικού. Οι ντόπιοι την αποκαλούν την πιο ερωτική πόλη της χώρας! Το βέβαιο πάντως είναι ότι στην απογευματινή μας ξενάγηση θα απολαύουμε τα αποικιακά κτήρια, τους δεντροφυτεμένους δρόμους και τον φρέσκο αέρα του ινδικού!

 

Ημέρα 5η: Ταομασίνα (Εθνικό Πάρκο Παγκαλάνες)

Αν το στερεότυπο του εξωτισμού είναι ονειρικά τοπία, υδάτινοι δίαυλοι και πυκνή βλάστηση που ξεχειλίζει από παντού, τότε σήμερα θα είστε μέσα στο όνειρο! Η εξόρμηση με βάρκα μέσα στα κανάλια του Εθνικού Πάρκου Παγκαλάνες θα αποκαλύψει τα μαγικά τοπία μιας από τις ωραιότερες περιοχές του νησιού!

Ημέρα 6η: Ταομασίνα - Ανταναναρίβο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αφήνοντας πίσω μας τις ακτές του Ινδικού, ανεβαίνουμε ξανά στο οροπέδιο, και διασχίζοντας τους αμφιθεατρικούς ορυζώνες επιστρέφουμε το απόγευμα στο γνώριμο Ανταναναρίβο.

 

Ημέρα 7η: Ανταναναρίβο – Αντσιράμπε

Πρωινή αναχώρηση για την ενδοχώρα του νησιού. Η διαδρομή ανάμεσα σε καταπράσινους ορυζώνες και επιβλητικά βουνά είναι μαγευτική. Πρώτος σταθμός του οδοιπορικού μας το Αντσιράμπε, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων φημίζεται για το υγιεινό του κλίμα, που σε συνδυασμό με τις ιαματικές πηγές αποτέλεσε θέρετρο την εποχή της αποικιοκρατίας. Η απογευματινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει τον αποικιακό χαρακτήρα της πόλης με τις πολυτελείς βίλες και τους υπέροχους κήπους και θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή μας σε εργαστήριο παραγωγής μινιατούρων από ανακυκλωμένο χαρτί, πράγμα για το οποίο φημίζεται η περιοχή.

 

Ημέρα 8η: Αντσιράμπε - Φιαναραντσόα

Αναχωρούμε οδικώς για τη Φιαναρατσόα διασχίζοντας τα διάσημα υψίπεδα της Μαδαγασκάρης με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των ορεινών όγκων, οι οποίοι είναι «πνιγμένοι» στην τροπική βλάστηση. Πρώτα σταματάμε στη γραφική Αμποσίτρα που είναι γνωστή για τα περίτεχνα ξυλόγλυπτά της. Στη συνέχεια το απόγευμα προσεγγίζουμε τη Φιαναρατσόα ή «Φιάνα», όπως για λόγους ευκολίας την αποκαλούν οι κάτοικοί της. Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει μία πόλη με έντονη πνευματική ζωή και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, που δικαίως την καθιστά την πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού.

 

Ημέρα 9η: Φιαναραντσόα - Ρανοχίρα (Εθνικό Πάρκο Ίσαλο)

Η διαδρομή μας σήμερα είναι γεμάτη εναλλαγές κι εκπλήξεις. Αρχικά γνωριζόμαστε με τη πολυγαμική φυλή Μπαρά, που διατηρεί ακόμη και σήμερα παράξενα ταφικά έθιμα. Στη συνέχεια, μας περιμένει η γραφική πόλη του Αμπαβαλάο, όπου φτιάχνεται το περίφημο χειροποίητο χαρτί Αντεμόρο. Αφού επισκεφθούμε κάποια βιοτεχνία παραγωγής του εν λόγω χαρτιού, συνεχίζουμε για το παγκοσμίως διάσημο εθνικό Πάρκο του Ίσαλο, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα.

 

Ημέρα 10η: Ρανοχίρα (Εθνικό Πάρκο Ίσαλο)

Η επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο είναι μία σπάνια εμπειρία. Ιδιότυποι βραχώδεις σχηματισμοί όπως αυλακώθηκαν από τα στοιχεία της φύσης στα εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής εξέλιξης, εντυπωσιακά φαράγγια, μικροί αλλά ορμητικοί καταρράκτες, τα περίφημα δέντρα Μπαομπάμπ με τα κλαδιά που θυμίζουν ρίζες, είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο τοπίο που απαντάται μόνο στη Μαδαγασκάρη.

 

Ημέρα 11η: Εθνικό Πάρκο Ίσαλο – Τουλεάρ  - Ιφάτυ

Πρωινή αναχώρηση για τη μητρόπολη της νοτιοδυτικής ακτής της Μαδαγασκάρης, το πολύβουο λιμάνι του Τουλεάρ. Η διαδρομή είναι θαυμάσια, διανθισμένη με επιβλητικά δέντρα μπαομπάμπ και όμορφα χωριά φιλόξενων μαλαγασιανών κατοίκων, ενώ το ίδιο το Τουλεάρ είναι μία ζωντανή πόλη με έντονη δραστηριότητα στο λιμάνι της και με έντονο αυθεντικό αφρικανικό χρώμα. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε μέχρι το τις αμμουδερές παραλίες στις ακτές του Ινδικού στο Ιφάτυ. Μια ευκαιρία για να απολαύσουμε την αύρα του Ινδικού!

 

Ημέρα 12η: Ιφάτυ - Τουλεάρ - Ανταναναρίβο

Μια τελευταία βουτιά στη θάλασσά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε μια χώρα τόσο «πλούσια» σε ανθρώπους και φυσικές ομορφιές! Με σύντομη πτήση επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα.

 

Ημέρα 13η: Ανταναναρίβο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό θα απολαύσουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης για τα απαραίτητα τελευταία αναμνηστικά δώρα. Το απόγευμα πετάμε για την Αθήνα με  όπου και θα φθάσουμε το πρωί της 14ης μέρας.

 

Ημέρα 14η: Αθήνα /Θεσσαλονίκη

Άφιξη ξημερώματα στην Αθήνα /Θεσσαλονίκη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ

 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

 

14 ημέρες

Ημιδ/φή

18/12

3*, 4*, 5*

2690

+690

+990

 

Το ταξιδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Ethiopian Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Βίζα Μαδαγασκάρης 35€ περίπου πληρωτέα στην Ελλάδα

  

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Η τουριστική υποδομή της Μαδαγασκάρης δεν είναι ανεπτυγμένη.
  • Σε πολλά σημεία οι δρόμοι είναι στενοί και οι διαδρομές πολύωρες. Επίσης σε κάποια μικρά μέρη τα ξενοδοχεία είναι απλά χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις.
  • Τα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται είναι μίνι βαν.
  • Συνιστάται Αγωγή κατά της Μαλάριας.