Skip to main content

Μαδαγασκάρη, Ρεουνιόν | Ιούλιος 2023 Διάρκεια: 20 ΗΜΕΡΕΣ από 4690

 Αναχώρηση: 25/7

  

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη, ή Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Όπως και να την αποκαλέσετε, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση

 

2η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΡΙΒΟ (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην ξεχωριστή αυτή πρωτεύουσα του Ινδικού Ωκεανού. Οι γεμάτοι ζωή δρόμοι της πόλη κατεβαίνουν μέχρι τη λίμνη Ανοσίν. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στην ξεχωριστή αυτή πρωτεύουσα του Ινδικού, θα δούμε το προεδρικό μέγαρο, το Βοτανικό κήπο με τη σπάνια πανίδα και τα παλάτια στην κορυφή του βασιλικού λόφου. Ο Βασιλικός Λόφος του Αμποχιμάνγκα αποτελείται από μια βασιλική πόλη, χώρο ταφής και ένα σύνολο ιερών τόπων. Συνδέεται με έντονα αισθήματα εθνικής ταυτότητας και έχει διατηρήσει τον πνευματικό και ιερό του χαρακτήρα τόσο στην τελετουργική πράξη όσο και στη λαϊκή φαντασία τα τελευταία 500 χρόνια. Παραμένει τόπος λατρείας στον οποίο έρχονται προσκυνητές από τη Μαδαγασκάρη και αλλού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού (που βρίσκεται σε 24 χλμ. από τη σημερινή), την Αμπουιμάνγκα, έδρα του βασιλείου των Μερίνα - ένα αφρικανικό βασίλειο που κυριάρχησε στη Μαδαγασκάρη στο διάστημα 1540-1897.

Η σκληρή φυλή των Μερίνα (που έδωσε περίφημους πολεμιστές, βασιλιάδες, αλλά και αυταρχικές βασίλισσες σαν την καταραμένη Ραναβαλόνα, την οποία εκθρόνισαν οι Γάλλοι) κατοικεί σήμερα στην πρωτεύουσα και στα γύρω βουνά, ασχολούμενη με τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τα περίφημα zebu (βόδια με μεγάλες καμπούρες). Τα βόδια είναι για τους Μερίνα σύμβολα του πλούτου και της δύναμης. Όποιος δεν έχει βόδια δεν κατέχει καλή κοινωνική θέση, ο κόσμος δεν τον σέβεται και δεν είναι σε θέση να τιμήσει τους προγόνους του με θυσίες ζώων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – πτήση για ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μοροντάβα, στη δυτική πλευρά του νησιού. Η Μοροντάβα είναι μια πόλη στη δυτική ακτή της Μαδαγασκάρης. Είναι η πύλη προς τη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ, όπου τα τεράστια δέντρα μπαομπάμπ δεσπόζουν πάνω από το τοπίο. Σε κοντινή απόσταση, το δάσος Κιρίντι φιλοξενεί λεμούριους και σαρκοφάγους φόσους που μοιάζουν με γάτες. Πιο βόρεια, το Εθνικό Πάρκο Tsingy de Bemaraha έχει οδοντωτές ασβεστολιθικές κορυφές που συνδέονται με γέφυρες από σχοινιά και μονοπάτια, ενώ κατατάσσεται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco. Άφιξη και εγκατάσταση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ: διαδρομή με 4x4 – δάσος ΚΙΡΙΝΤΙ – Λεωφόρος των Μπαομπάμπ

Μετά το πρωινό οδηγούμαστε στο δάσος Κιρίντι. Λόγω του ιδιαίτερα ζεστού κλίματος που επικρατεί σε αυτή τη γωνιά του νησιού, ξεκινάμε την ξενάγησή μας πολύ νωρίς το πρωί και μια βόλτα με 4x4 είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσουμε την περιοχή. Θα επισκεφθούμε το Κιρίντι, μια μικρή εξερευνημένη δασική περιοχή, έναν μοναδικό βιότοπο με πλούσια ενδημική άγρια ζωή όπου οι ερευνητές βρίσκουν ακόμα κάποια πολύ ιδιαίτερα και άγνωστα είδη ζώων και φυτών και είναι μάλιστα το σπίτι του φόσα, ενός μεγάλου αρπακτικού που μοιάζει με γάτα. Μεταξύ άλλων, από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία αυτής της ξενάγησης είναι το διαφορετικό είδος μπαομπάμπ που συναντάμε εδώ, στην περίφημη Λεωφόρο τους, την οποία και θα περπατήσουμε. Αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε και τους περίφημους λεμούριους! Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Μοροντάβα. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ – ΜΙΑΝΤΡΙΒΑΖΟ

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε τη Μοροντάβα και κινούμαστε προς τα υψίπεδα της ενδοχώρας. Προορισμός μας είναι το Μιαντριβάζο. Θεωρείται το κέντρο παραγωγής καφέ ολόκληρου του νησιού και είναι μια πόλη που απλώνεται σε ένα ξηρό τοπίο ανάμεσα σε φυτείες καπνού και τον ποταμό Τσιριμπιχίνα. Στη διαδρομή επισκεπτόμαστε παραδοσιακά μαγαζιά με ντόπια προϊόντα αλλά και μερικά χωριά ώστε να γνωρίσουμε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΙΑΝΤΡΙΒΑΖΟ – ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Οι ηφαιστειακοί λόφοι που περιβάλλουν την πόλη είναι διάσπαρτοι από ηφαιστειακές λίμνες. Η Αντσιράμπε έχει αποικιακό στιλ με μεγάλες βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Το όνομα της πόλης σημαίνει «εκεί που υπάρχει πολύ αλάτι» ενώ παντού στο δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ – ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ – ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για τη Αμποσίτρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, μια παράδοση που διατηρεί η φυλή Ζαφιμανίρι και που έχει μάλιστα ανακηρυχθεί μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρόνος για τα καταστήματα της πόλης και συνεχίζουμε για τη Φιαναραντσόα, το ακαδημαϊκό και πνευματικό κέντρο της Μαδαγασκάρης, «πρωτεύουσα» της φυλής Μπετσιλέο αλλά και του καθολικισμού στη Μαδαγασκάρη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ – ΑΜΠΑΛΑΒΑΟ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ (λεμούριοι) – ΡΑΝΟΧΙΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Ρανοχίρα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω του οροπεδίου Χορόμπε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάση στην Αμπαλαβάο, μία οινοπαραγωγική περιοχή με τη μεγαλύτερη αγορά ζεμπού στη χώρα. Φτάνοντας στην Αμπαλάβαο, θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, όπου με τη χρήση ενός είδους μουριάς, της Avoha, δημιουργούν το περίφημο αυτό χαρτί. Το 1936 ο Γάλλος αγρότης Pierre Mathieu άρχισε την κατασκευή του χαρτιού σε ευρύτερη κλίμακα. Ακόμα και σήμερα λέγεται ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη, μιας και μέχρι πρόσφατα η μόνη του χρησιμότητα ήταν για την κατασκευή μαγικών βιβλίων από τους θεραπευτές και τους μάγους. Το εργοστάσιο δεν είναι μεγάλο και ο χώρος εργασίας σχεδόν πρωτόγονος για ένα Δυτικό. Παρόλο που η εργασία είναι μηχανική και αρκετά κουραστική, η παράδοση συνεχίζεται αμείωτη και είμαστε τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε. Σε αυτή την περιοχή εκτείνεται και το Εθνικό Πάρκο Άντζα (Anja) όπου με λίγη τύχη ίσως καταφέρουμε να εντοπίσουμε τον υπέροχο λεμούριο με τη δακτυλιοειδή ουρά (ring-tailed lemur), μάλλον το πιο αναγνωρίσιμο είδος λεμούριου, χάρη ακριβώς στην χαρακτηριστική ριγέ ουρά του. Οι ντόπιοι τον αποκαλούν Maky και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το είδος που περνά τον περισσότερο χρόνο στο έδαφος (αντί για τα δέντρα) από κάθε άλλο λεμούριο. Άφιξη στη Ρανοχίρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ

Η Ρανοχίρα βρίσκεται ιδανικά τοποθετημένη ανάμεσα στα Βουνά Ισάλο και το οροπέδιο Χορόμπε. Γι’ αυτό αποτελεί και εξαιρετική βάση για την πρωινή μας εξερεύνηση που επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ισάλο: Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τούς έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τον Καταρράκτη Ναμαζάχα και τη φυσική «πισίνα» όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας! Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ – ΤΟΥΛΕΑΡ (Κήποι Άντσοκαϊ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Νότου και της νοτιοδυτικής ακτής, την Τουλεάρ ή Τολιάρα. Ο νότος της Μαδαγασκάρης είναι από μόνος του ένας ξεχωριστός κόσμος. Καθώς οι βροχοπτώσεις εδώ είναι σπάνιες και χαμηλής έντασης –όταν συμβαίνουν- το τοπίο είναι ξηρό, πολλά ποτάμια έχουν χάσει πια τα νερά τους και οι συνθήκες είναι τέτοιες που πολλοί περπατούν για πολλά χιλιόμετρα με γυμνά πόδια, ενώ και οι κατοικίες τους είναι εξίσου απλές, οι πιο πολλές φτιαγμένες μόνο από λάσπη. Καθοδόν για την Τουλεάρ θα ακολουθούμε μια διαδρομή μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Mahafaly, καθώς και μεγάλα δέντρα μπαομπάμπ! Φτάνοντας στην Τουλεάρ θα επισκεφθούμε τους Κήπους Άντσοκαϊ . Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΤΟΥΛΕΑΡ – Πτήση για ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουμε στο Ανταναναρίβο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

12η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Δάσος Περινέ, μέσω μιας διαδρομής που μας περνά μέσα από ορυζώνες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες. Η ευρύτερη περιοχή του δάσους του Περινέ είναι διάσημη διότι φιλοξενεί τους μεγαλύτερους πληθυσμούς λεμούριων, το διάσημο ενδημικό είδος που δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο παρά μόνο στη Μαδαγασκάρη (μικροί πληθυσμοί εντοπίζονται και στον γειτονικό Μαυρίκιο). Θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους λεμούριους, ανάμεσά τους και τον διάσημο Ίντρι, τον μεγαλύτερο από τους λεμούριους της Μαδαγασκάρης. Το περιβάλλον τοπίο είναι επίσης πολύ όμορφο, με πλούσιο, πυκνό δάσος που θα τραβήξει επίσης την προσοχή μας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Το βράδυ θα κάνουμε και νυχτερινό περίπατο στο πάρκο, όπου –με λίγη τύχη- θα δούμε όχι μόνο λεμούριους αλλά και πολλούς άλλους «κατοίκους» του Περινέ. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΠΕΡΙΝΕ – ΜΑΝΑΜΠΑΤΟ – ΚΑΝΑΛΙ ΠΑΝΓΚΑΛΑΝΕΣ (ΠΑΛΜΑΡΙΟΥΜ)

Νωρίς το πρωί θα περιηγηθούμε στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι: ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ ανεπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη «φωνή» των δασών της Μαδαγασκάρης. Με λίγη τύχη θα τους συναντήσουμε στο Περινέ, ενώ θυμηθείτε πως το Δάσος Περινέ θεωρείται και εξαιρετικός τόπος για παρατήρηση πουλιών!

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μαναμπάτο, μία επαρχιακή όμορφη πόλη τοποθετημένη δίπλα στα κανάλια της λίμνης Ρασόεμπ. Οι κάτοικοί της ασχολούνται με την καλλιέργεια ρυζιού και βανίλιας, καθώς και με το ψάρεμα. Από εκεί διασχίζοντας το κανάλι Πανγκαλάνες θα μεταβούμε με πλοιάριο στο πάρκο Παλμάριουμ με τα μοναδικά του υδάτινα κανάλια πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε για να εξερευνήσουμε την ενδοχώρα, όπου θα δούμε τοπία απόκοσμα και σαγηνευτικά. Πανύψηλοι μυτεροί βράχοι, περίεργα σχήματα βουνών, κρατήρες με οργιαστική βλάστηση, πετρωμένα ποτάμια λάβας, ορμητικοί καταρράκτες, ζούγκλες, βαθύτατες χαράδρες, πανέμορφες παραλίες, κρυφοί όρμοι και απόκρημνοι γκρεμοί, που η δύναμη του ωκεανού δεν κατάφερε ακόμα να απαλύνει. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα επισκεφθούμε το χωριό Σιλάος, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική οροσειρά της Ρεϋνιόν σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Παλιότερα αποτελούσε κρυψώνα για τους φυγάδες σκλάβους, ενώ σήμερα είναι γνωστό για τις θερμές πηγές του. Στη συνέχεια θα δούμε το ηφαίστειο της Ρεϋνιόν. Σας περιμένει μια καταπληκτική θέα από κόκκινα και μαύρα πετρώματα που πραγματικά θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΠΑΛΜΑΡΙΟΥΜ (και περίχωρα)

Το Παλμάριουμ είναι γνωστό ως Ankanin’ny Nofy που μεταφράζεται ως «φωλιά των ονείρων». Απλώνεται σε μια έκταση πενήντα εκταρίων στην ανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης, φωλιασμένη στις όχθες του καναλιού Πανγκαλάνες και του Ινδικού Ωκεανού. Χωρισμένο από τον τελευταίο με λεπτούς παράκτιους αμμόλοφους, το τοπίο αποτελείται από παραθαλάσσιο δάσος με σχετικά επίπεδο έδαφος και μερικά καλά διατηρημένα μονοπάτια για εξερεύνηση. Θα συναντήσουμε πολλούς ψαράδες που περνούν εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Σήμερα θα περπατήσουμε στο πάρκο και θα εξερευνήσουμε την όμορφη φύση της Μαδαγασκάρης. Θα κάνουμε βαρκάδες, θα εξερευνήσουμε τα κατάφυτα, παραδεισένια κανάλια του Πανγκαλάνες, αναζητώντας λεμούριους αλλά και όλα τα είδη της πλούσιας πανίδας που διαβιεί στα πλούσια νερά της περιοχής. Ολόκληρη η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη εδώ ενώ το βράδυ θα παρατηρήσουμε τους λεμούριους Αϊ-Αϊ. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΠΑΓΚΑΛΑΝΕΣ – ΤΑΜΑΤΑΒΕ

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε πλοιάριο για να μεταβούμε στο Ταματάβε. Το κανάλι Παγκαλάνες έχει μήκος 450 km, παράλληλα με την ανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης. Εδώ αγαθά όπως μπανάνες, καφές και μπαχαρικά μεταφέρονται μακριά από τη συχνά φουρτουνιασμένη θάλασσα και αυτό είναι και ένας λόγος που σε αυτή την περιοχή εγκαταστάθηκαν ψαράδες και έμποροι της χώρας. Στον ελεύθερο χρόνο μας μπορείτε να περπατήσετε μέρος του καναλιού και να πάρετε μία γεύση από την καθημερινότητα των ντόπιων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: ΤΑΜΑΤΑΒΕ – πτήση για ΣΕΝ ΝΤΕΝΙ (Ρεουνιόν)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στο αεροδρόμιο για μία σπάνια πτήση, που θα μας φέρει στον επόμενο σταθμό του ταξιδιού μας, στο νησί της Ρεουνιόν στον Ινδικό Ωκεανό. Η Ρεουνιόν είναι ένα ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και έχει πρωτεύουσα τη Σαιν-Ντενί. Είναι επίσης η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως νόμισμα το ευρώ. Η Ρεουνιόν είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος προορισμός λόγω του ότι είναι πολύ ακριβός και απομακρυσμένος. Είμαστε από τους ελάχιστους ταξιδιώτες παγκοσμίως που έχουμε τη δυνατότητα να τον εξερευνήσουμε και να τον απολαύσουμε!

Με την άφιξή μας θα έχουμε χρόνο για βόλτα στην πρωτεύουσα Σεν Ντενί. Φτάνοντας στην πόλη, στην ανατολική είσοδο θα δούμε τους εντυπωσιακούς ξυλόγλυπτους ινδουιστικούς ναούς. Και με το που θα μπούμε στην πρωτεύουσα θα μας καταλάβει αμέσως ο κοσμοπολίτικος αέρας της. Στη Σεν Ντενί, θα πάρουμε μία καλή γεύση από όλη την εμπορική ιστορία της Ρεουνιόν. Αρωματικοί καρποί, παρασκευάσματα βανίλιας, θρύλοι των πρωτοπόρων εξερευνητών που ανακάλυψαν τον πολύτιμο φυσικό πλούτο του νησιού, αιθέρια έλαια, πρώτες ύλες της αρωματοποιίας, όλα είναι εδώ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Ρεουνιόν.

 

17η ημέρα: ΡΕΟΥΝΙΟΝ: εξερεύνηση στα ηφαίστεια

Αμέσως μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για τη δεύτερη μεγάλη εξερεύνηση της Ρεουνιόν. Προορισμός μας είναι το Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Φουρνέζ, το οποίο καταλαμβάνει το 1/3 του νησιού και είναι ένα από τα ενεργά στο κόσμο. Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 3 εκρήξεις. Το ίδιο το ηφαίστειο δημιουργήθηκε πριν από 400.000 χρόνια εξαιτίας μίας τεράστιας έκρηξης. Σημείο αφετηρίας για την εξερεύνηση του ηφαιστείου είναι το Φρούριο Μουράτ, απ’ όπου θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέσα από το πυκνό δάσος που θα μας οδηγήσει στον κρατήρα.
Καθ’ οδόν θα ατενίζουμε από ψηλά μοναδική θέα, οπότε μην παραλείψετε τη φωτογραφική σας μηχανή. Πρώτη στάση η Νε ντε Μπεφ. Από εκεί θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό πανόραμα του Ποταμού ντε Ραμπάρ. Πρόκειται για ένα τεράστιο φαράγγι που δημιουργήθηκε κατά την πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου, όταν αποκολλήθηκε η κορυφή του βουνού. Ακολουθεί το σεληνιακό τοπίο που ονομάζεται Πλεν ντε Σαμπλ, το οποίο δημιουργήθηκε στη δεύτερη μεγάλη έκρηξη. Επόμενη στάση μας είναι το Πα ντε Μπελκόμπ σε υψόμετρο 2.311 μέτρα όπου θα δούμε το μεγαλειώδες σφραγισμένο ηφαίστειο στο Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Φουρνέζ. Ο κρατήρας του είναι καλυμμένος με λάβα, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ ενεργό ηφαίστειο το οποίο βρίσκεται στη μέση της αλυσίδας. Τα ηφαίστεια περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πάρκο της Ρεουνιόν που καταλαμβάνει το 48% της συνολικής επιφάνειας του νησιού και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή της UNESCO.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: ΡΕΫΝΙΟΝ: Σιρκ νε Σιλάος

Το πρόγραμμα σήμερα είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση της Νοτιοδυτικής Ρεϋνιόν. Όπως σας έχουμε ήδη πει, αυτό το απάτητο νησί θα το μελετήσουμε σε βάθος, διότι κρύβει απίστευτους θησαυρούς. Πρώτος σταθμός μας λοιπόν, η περιοχή Σεν Λε. Μία βραχώδης παραλία με… φυσητήρα. Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για τον θερμοπίδακα που οι Γάλλοι ονομάζουν Σουφλέρ (=φυσητήρας). Σε αυτή την παραλία, εκεί που το νερό του ωκεανού σκάει πάνω στα βράχια, υπάρχει ένας θερμοπίδακας μέσα στον πυθμένα της θάλασσας, απ’ όπου εκτινάσσεται το νερό με ορμή, κάτασπρο σαν αφρός. Το φαινόμενο μοιάζει με το νερό που εκτοξεύουν οι φάλαινες, εξ ου και η ονομασία. Θα συνεχίσουμε την οδική εκδρομή μας στην περιοχή Σεν Λουί και εν συνεχεία θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στα βουνά. Βγαίνουμε στην Κοιλάδα Μπρα ντε Σιλάος και θα ακολουθήσουμε τον δρόμο με τις 400 στροφές. Ναι, βρισκόμαστε πάνω στο βουνό και οι στροφές είναι πολλές, ωστόσο το μαγικό τοπίο που θα αντικρίζουμε σε κάθε στροφή θα μας αποζημιώνει με το παραπάνω. Καταπράσινες κοιλάδες θα εναλλάσσονται με κουκλίστικα χωριά όπως το Πέτερ Μποθ και το Παλμίστ Ρουζ, στενά τούνελ θα μας βγάζουν σε μεγαλειώδη κατάφυτα ανοίγματα με μυτερές βουνοκορφές και βράχια που ορθώνονται μέσα από την πυκνή βλάστηση και μοιάζουν με οχυρά. Πραγματικά στη διαδρομή αυτή ο χρόνος χάνεται, όπως και οι στροφές… Φτάνουμε στον προορισμό μας, στον παράδεισο που ονομάζεται Σιρκ ντε Σιλάος, έναν πανέμορφο ορεινό οικισμό στα 1.300 μέτρα, διάσημος για τις θερμές ηφαιστειακές πηγές. Ο οικισμός διαθέτει και αμπελώνες (τους πιο υψομετρικούς σε γαλλικό έδαφος) που παράγουν εξαιρετικό κρασί. Από τον Θαυμάσιο Βράχο, δημοφιλές παρατηρητήριο της περιοχής, θα δούμε πανοραμικά όλη την κοιλάδα με τους γκρεμούς, τους αμπελώνες, τον κουκλίστικο οικισμό και το θέαμα πραγματικά είναι θαυμάσιο. Θα απολαύσουμε ένα αυθεντικό κρεολικό γεύμα και θα ξεκινήσουμε για την κάθοδό μας.

Προσοχή! Θα βρεθούμε σε μεγάλο υψόμετρο, ως 1.300 μέτρα και οι θερμοκρασίες που θα συναντήσουμε κυμαίνονται από τους 12οC έως τους 24οC. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλή πεζοπορία, οπότε πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας καλά παπούτσια για περπάτημα, αδιάβροχο, ζεστό τζάκετ τύπου fleece, αντηλιακό και εντομοαπωθητικό.

 

19η ημέρα: ΡΕΫΝΙΟΝ – ΠΑΡΙΣΙ (Πτήση επιστροφής)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Παρίσι, μεταφορά και διανυκτέρευση.

 

20η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ - Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑΜεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/7/2023 - Αναχώρηση απο Αθήνα - Τιμή από 4690€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4690 € 1090 €
  Twin Room 4690 € 1090 €
  Triple Room 4690 € 1090 €
  Single Room 5790 € 1090 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες. Στη Ρεουνιόν διαμονή σε ξενοδοχείο 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μαδαγασκάρη και στη Ρεουνιόν.
  • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί. 
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

Δεν περιλαμβάνονται 


Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.100 €.

  • Είσοδος στη Μαδαγασκάρη: 10€ πληρωτέα τοπικά κατά την άφιξη.

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1033

25/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 934

25/07/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

10:10

21:40

AF 647

12/08/2023

ΡΕΫΝΙΟΝ – ΠΑΡΙΣΙ

10:00

19:20

AF 1232

13/08/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

07:20

11:30