Skip to main content

Μαδαγασκάρη Εξερεύνηση και Διακοπές στο Εξωτικό Βασίλειο της Φύσης 14 ημέρες Αύγουστος Νοέμβριος 2023 από 2690

Ανταναναρίβο, Πάρκο Περέιρας, Αντασίμπε/Εθνικό Πάρκο Περινέ, Πάρκο με Λεμούριους, Αντσιράμπε, Αμποσίτρα, Ρανομαφάνα, Φιανταραντσόα, Αμπαλαβάο, Ρανοχίρα, Εθνικό Πάρκο Ίσαλο, Ιλακάκα, Τουλεάρ, Ίφατι

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 11/08, 06/10, 10/11      ~      14 μέρες

 

1η μέρα: Αθήνα - Ανταναναρίβο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο αργά το βράδυ της προηγούμενης μέρας και μεταμεσονύχτια πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο ή Τάνα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων στο κέντρο του νησιού. Η πόλη είναι κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τη λίμνη Ανοσύ, Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Ανταναναρίβο - Πάρκο Περέιρας - Αντασίμπε/Εθνικό Πάρκο Περινέ

Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στο περίφημο Πάρκο Περέιρας, όπου θα δούμε μερικά από τα σπανιότερα είδη χαμαιλεόντων, καθώς και άλλα ενδημικά είδη της χώρας. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Περινέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πριν το δείπνο θα κάνουμε μια βόλτα με τον τοπικό ξεναγό του πάρκου κατά μήκος του δρόμου αναζητώντας διάφορα νυκτόβια ζώα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Αντασίμπε/Εθνικό Πάρκο Περινέ - Ανταναναρίβο

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης στο πάρκο θα αναζητήσουμε τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι - το μεγαλύτερο είδος λεμούριου - καθώς και άλλα είδη αυτού του ζώου-συμβόλου της Μαδαγασκάρης, χαμαιλέοντες, πολλά είδη πουλιών κλπ. Επιστροφή στην Ανταναναρίβο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Ανταναναρίβο - Πάρκο με Λεμούριους - Αντσιράμπε, Περιήγηση

Πρωινή αναχώρηση για το πάρκο με τους λεμούριους, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης και φιλοξενεί 9 είδη αυτού του αξιαγάπητου ζώου της χώρας. Συνεχίζουμε την όμορφη διαδρομή μας μέσα από καταπράσινους ορυζώνες, γρανιτένια βουνά και μικρά παραδοσιακά χωριά, με προορισμό την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Η πόλη ιδρύθηκε από Νορβηγούς λουθηρανούς ιεραπόστολους στο τέλος του 19ου αιώνα. Η Νορβηγία εξακολουθεί να βοηθά στην ανάπτυξη της πόλης, να διευθύνει σχολεία και να στέλνει εκπαιδευτικούς. Κατά τη διάρκεια της γαλλικής αποικιοκρατίας (1896-1960) έρχονταν στην Αντσιράμπε ιδιοκτήτες φυτειών για να αποφύγουν το ζεστό και υγρό κλίμα των περιοχών με χαμηλότερο υψόμετρο - τον χειμώνα οι νύχτες εδώ είναι ψυχρές και το καλοκαίρι η θερμοκρασία σπάνια ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου. Ο πληθυσμός αποτελείται κυρίως από τις φυλές Μερίνα (Merina) και Μπετσιλέο (Betsileo). Η περιοχή είναι ένα από τα οικονομικά κέντρα της χώρας: γεωργία, κτηνοτροφία, γαλακτοπαραγωγή, καπνοβιομηχανία, εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, ζυθοποιία κ.ά. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το ιστορικό κτίριο του ταχυδρομείου, τον σιδηροδρομικό σταθμό και το Hotel des Thermes που κατασκευάστηκε το 1897 και που από τις αρχές του 1954 αποτέλεσε για δύο χρόνια κατοικία του εξόριστου από τους Γάλλους  βασιλιά Μωάμεθ Ε' του Μαρόκου και της οικογενείας του. Η πόλη αυτή επονομάζεται "Πόλη του Νερού" λόγω των θερμών πηγών της, αλλά και των δύο ηφαιστειακών λιμνών της: την Τριτρίβα και την Αντραϊκίμπα, την οποία θα επισκεφθούμε στη συνέχεια. Θα δούμε επίσης σε τοπικό εργαστήριο πώς κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά μικροσκοπικά ποδήλατα και ρίκσα (rickshaws, τρίτροχα ποδήλατα, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων), καθώς και χειροποίητα αντικείμενα από κέρατο ζεμπού (τοπικά βοοειδή με καμπούρες). Στην πόλη υπάρχουν μερικά εργαστήρια κοπής πολύτιμων λίθων, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στις αγορές σας - δεν είναι όλα όσα λάμπουν πραγματικά... Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Αντσιράμπε - Αμποσίτρα - Ρανομαφάνα/Εθνικό Πάρκο

Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στην Αμποσίτρα, πόλη γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτα της φυλής Ζαφιμανίρι (Zafimaniry), που ειδικεύονται στην τεχνική της μαρκετερί και σε κατασκευές ξύλινων αντικειμένων κάθε είδους. Επίσης, εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεταξωτά από την Σοατανάνα και τις γύρω περιοχές. Στο κέντρο της πόλης, απέναντι από τον Καθεδρικό ναό, βρίσκεται το εντυπωσιακό μοναστήρι των Βενεδικτίνων. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Ρανομαφάνα. Το όνομα Ρανομαφάνα προέρχεται από τις λέξεις rano mafana που στην μαλγασική γλώσσα σημαίνει ζεστό νερό, λόγω των θερμών πηγών που βρίσκονται στην πόλη.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πριν το δείπνο μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα με φακούς κατά μήκος του δρόμου για να αναζητήσουμε νυκτόβια ζώα. Με λίγη τύχη θα ανακαλύψουμε καφέ λεμούριους, χαμαιλέοντες κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ρανομαφάνα - Φιαναραντσόα

Πρωινή επίσκεψη με έναν καλά εκπαιδευμένο φυσιοδίφη στο υπέροχο Εθνικό Πάρκο Ρανομαφάνα με το ορεινό τροπικό δάσος και την εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα με διάφορα ενδημικά είδη (λεμούριοι κλπ. και περισσότερα από 100 είδη πουλιών, 68 από τα οποία εμφανίζονται μόνο στη Μαδαγασκάρη). Η περίπου 3ωρη πεζοπορία μας μέσα από στενά και τραχιά δασικά μονοπάτια απαιτεί όμως καλή φυσική κατάσταση. Αφού δούμε και τους καταρράκτες Αντριαμαμοβόκα του ποταμού Ναμοράνα που διασχίζει το πάρκο, θα αναχωρήσουμε για την Φιαναραντσόα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Μαδαγασκάρης και πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Φιανταραντσόα - Αμπαλαβάο - Πάρκο Άντζα - Ιχόσι - Ρανοχίρα

Πρωινή αναχώρηση για το Αμπαλαβάο, όπου θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό, μάλλον πρωτόγονο για έναν δυτικό επισκέπτη, εργοστάσιο χαρτιού Ανταϊμόρο - ένα χαρτί φτιαγμένο από τον φλοιό του δέντρου Havoha - σύμφωνα με μια μέθοδο που πιθανότατα άφησαν οι Άραβες. Σύμφωνα με την παράδοση, κατά τον 7ο αιώνα ένα αραβικό καράβι ναυάγησε στη νοτιοανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης και η ντόπια φυλή των Ανταϊμόρο βοήθησε τους ναυαγούς. Εκείνοι, όντας μουσουλμάνοι, είχαν μαζί τους το κοράνι, που όμως με την πάροδο του χρόνου άρχισε να φθείρεται και προσπαθώντας να βρουν κάποιο υλικό για να το αντιγράψουν, ανακάλυψαν αυτό το δέντρο - ένα είδος μουριάς - από το οποίο κατασκεύασαν το περίφημο χαρτί Ανταϊμόρο. Λέγεται μάλιστα ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη και μέχρι πρόσφατα έφτιαχναν βιβλία αποκλειστικά για θεραπευτές και μάγους. Επίσης το Αμπαλαβάο είναι γνωστό για την μεγάλη αγορά ζεμπού που γίνεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη πρωί στο νότιο άκρο του χωριού. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι στο Πάρκο Άντζα, στους πρόποδες του βραχώδους σχηματισμού που ονομάζεται "Τρεις Αδελφές", όπου θα δούμε εκατοντάδες λεμούριους με "τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά" στο φυσικό τους περιβάλλον. Τέλος, μέσω της πόλης Ιχόσι - κέντρο της φυλής των κτηνοτρόφων Μπαρά - και του οροπεδίου Ορόμπε, που είναι ένας ατελείωτος βοσκότοπος για βοοειδή, θα φθάσουμε στην Ρανοχίρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Ρανοχίρα, Εθνικό Πάρκο Ίσαλο

Η πρωινή μας πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο είναι πραγματικά συναρπαστική! Τραχείς ψαμμιτικοί ορεινοί όγκοι με παράξενους σχηματισμούς, φαράγγια, πεδιάδες, μια φυσική "πισίνα" για να δροσιστούμε, εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα με διάφορα ενδημικά φυτά, λεμούριους διαφόρων ειδών και πολλά άλλα ζώα της περιοχής, θα μας προσφέρουν εικόνες μοναδικές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Ρανοχίρα - Ιλακάκα, Ορυχείο Εξόρυξης Ζαφειριών - Βοτανικός Κήπος Αντσοκάι - Τουλεάρ - Ίφατι

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα δούμε τους περίφημους τάφους της φυλής Μαχαφάλι (Mahafali) με τις ιδιαίτερες διακοσμήσεις, καθώς και τα αλλόκοτα δέντρα μπαομπάμπ, που τα κλαδιά τους μοιάζουν με ρίζες δέντρου. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο χωριό Ιλακάκα για να επισκεφθούμε ένα ορυχείο εξόρυξης ζαφειριών και λίγο αργότερα στον Βοτανικό Κήπο Αντσοκάι με το 90% των φυτών του να είναι ενδημικά και το 80% εξ αυτών να έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Ιδρύθηκε το 1980 από έναν Ελβετό βοτανολόγο και οικολόγο, τον Herman Petignat. Μετά από μια σύντομη στάση στην Τουλεάρ θα συνεχίσουμε για το Ίφατι με την πανέμορφη παραλία που προστατεύεται από έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

10η-11η μέρα: Ίφατι, Ελεύθερες μέρες

Ημέρες ελεύθερες για να χαλαρώσετε στην υπέροχη παραλία με τα καταγάλανα νερά του Ινδικού, να επιδοθείτε σε διάφορα θαλάσσια σπορ - κολύμπι με αναπνευστήρα ή και καταδύσεις στον κοραλλιογενή ύφαλο, σερφ κλπ. - να κάνετε βόλτες στην γύρω περιοχή και να απολαύσετε δροσιστικά κοκτέιλ στη σκιά ενός κοκκοφοίνικα.

 

12η μέρα: Ίφατι - Τουλεάρ - Ανταναναρίβο (Πτήση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τουλεάρ και επιβίβαση στην πτήση για Ανταναναρίβο. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

13η μέρα: Ανταναναρίβο - Πτήση για την Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 


14η μέρα: Άφιξη την Αθήνα

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 11/08, 06/10, 10/11      ~      14 μέρες

Τιμή κατ’ άτομο

Για τις 10 πρώτες κρατήσεις

Αναχώρηση

11/08

Αναχωρήσεις

06/10, 10/11

Δίκλινο

2.890 €

2.690 €

3ο άτομο έως 12 ετών

2.690 €

2.490 €

Μονόκλινο

3.680 €

3.450 €

 

                                                                                                       

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Μια εσωτερική πτήση: Τουλεάρ - Ανταναναρίβο
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4*, 5* τοπικής κατηγοριοποίησης
  • Ημιδιατροφή
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Κόστος εισόδων στα Εθνικά Πάρκα που αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Εξειδικευμένοι φυσιοδίφες για τις περιηγήσεις στα πάρκα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών: 980 €
  • Βίζα: περίπου 35 €. Εκδίδεται τοπικά, με την άφιξη στο αεροδρόμιο
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. 

 

 

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι υποτυπώδης - δεν απευθύνεται σε άτομα που αποζητούν την πολυτέλεια, αλλά την επαφή με τη φύση    
  • Οι μεταφορές στη Μαδαγασκάρη γίνονται με βανάκια 14 θέσεων και όχι με μεγάλα τουριστικά λεωφορεία. Για γκρουπ π.χ. 20 ατόμων θα χρησιμοποιηθούν δύο στον αριθμό με 2 τοπικούς ξεναγούς.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας 

 

Οι Πτήσεις μας με Ethiopian Airlines 

11/08

06/10

10/11

ET 765

ΑΘΗΝΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

02:45 - 07:35

ET 853

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

08:50 -13:40

23/08

18/10

 

22/11

ET 852

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

14:40 - 19:20

ET 764

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΘΗΝΑ

23:30 - 04:30+1