Skip to main content

Τα απόκρυφα μυστικά του Ομάν, διανυκτέρευση στην έρημο, δρόμος του λιβανιού, Αλ Χάμρα | Χριστούγεννα 2022 από 999€

22/12  Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Τέλειες πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Ομάν ώστε να εκμεταλλευθούμε όλο τον χρόνο! Με άμεση τακτοποίηση στα δωμάτια με την άφιξή μας στο Μάσκατ, και late check-out στην αναχώρηση.
  • Mία διαν/ση κάτω από τ’ αστέρια, μία μοναδική εμπειρία στην έρημο!
  • Επίσκεψη στο μαγικό χωριό Αλ Χάμρα, με τα παλιά, παραδοσιακά σπίτια, που μας μεταφέρει στην παλιά Αραβία από τις χίλιες και μία νύχτες…
  • Διαδρομή με 4x4 Land Cruiser
  • Με ημιδιατροφή που περιλαμβάνει 4 συνολικά βραδινά, ένα μεσημεριανό σε εστιατόριο και ελαφρύ μεσημεριανό (πικ-νικ) σε 4 ημέρες.
  • Όλες οι είσοδοι και οι ξεναγήσεις περιλαμβάνονται.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* Μάσκατ. Στην έρημο απλό lodge κατάλυμα.
  • Με διήμερη εκδρομή στα νότια του Μάσκατ, στην πανέμορφη κοιλάδα Ουάντι Τίβι, στον κρατήρα Μπιμπάχ με τα σμαραγδένια νερά και σε όμορφα χωριά με ολόλευκα σπίτια.
  • Eπίσκεψη στο λιμάνι του Κουριγιάτ και μπάνιο στις λιμνούλες της ερήμου («sinkholes») με το σμαραγδί χρώμα.
  • Με εκδρομή στην ενδοχώρα του Ομάν και στo κάστρo Νίζουα.
  • Επίσκεψη στην Μπαχλά, πόλη-μνημείο της UNESCO.
  • Επίσκεψη με 4x4 στο φαράγγι Τζέμπελ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον» της Αραβίας.
  • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό και τοπικούς ξεναγούς.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΣΚΑΤ (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μάσκατ, όπου θα φτάσουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο ΜΑΣΚΑΤ (ξενάγηση)

Άφιξη στο Μάσκατ και άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μεγάλο τζαμί, ένα θαύμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στις αγορές ψαρικών και λαχανικών της Μούτρα. Θα περπατήσουμε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό στα σουκ με τα μαγαζάκια χρυσαφικών, ασημικών, χαλιών, μπαχαρικών, για μια αυθεντική γεύση της απλής καθημερινής ζωής των κατοίκων του σουλτανάτου. Περνώντας την Cornice, την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, φτάνουμε στο παραμυθένιο παλάτι Αλ Αλάμ του σουλτάνου του Ομάν, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Στη συνέχεια, θα δούμε τα πορτογαλικά φρούρια του 16ου αιώνα Τζαλάλι και Μιράνι και θα επισκεφτούμε το εθνολογικό μουσείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – ΝΙΖΟΥΑ – ΜΠΑΧΛΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΤΖΑΜΠΡΙΝ – ΜΑΣΚΑΤ

Αναχωρούμε για μία εξερεύνηση της ενδοχώρας του Ομάν, με πρώτο μας σταθμό την ορεινή πόλη της Νίζουα, με το επιβλητικό της φρούριο, ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα κάστρα του Ομάν. Η πόλη αποτελεί παραδοσιακό κέντρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιΐας.

Επόμενος σταθμός μας η υπέροχη Μπαχλά (ή Μπάχλα), πόλη που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Μπαχλά περικλείεται ολόκληρη από εκτεταμένο οχυρό τείχος, μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων, ενώ στο υψηλότερο σημείο της πόλης στέκει ένα από τα παλαιότερα κάστρα σε όλη την Αραβία (13ος αιώνας).

Πολύ κοντά στην πόλη, θα δούμε και το κάστρο του Τζαμπρίν (Jabreen), μια πελώρια τριώροφη οχυρωματική κατασκευή που ολοκληρώθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Αλ Γιαρούμπα. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής, με περίτεχνες ξύλινες επιγραφές και ζωγραφικές παραστάσεις.

Με το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στο Μάσκατ και διανυκτερεύουμε.

 

4η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – ΑΛ ΟΥΑΣΙΛ– Διαδρομή με 4x4 στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΠΑΝΙ ΧΑΛΙΝΤ – Βόλτα στους αμμόλοφους – Διανυκτέρευση στην έρημο

Σήμερα θα μεταβούμε οδικώς στο Αλ Ουασίλ, ένα από τα χωριά της περιοχής Μπιντίγια, στις ερήμους του Ομάν με τους χρυσούς αμμόλοφους. Εδώ θα επιβιβαστούμε σε 4x4 Land Cruiser για να απολαύσουμε μία συναρπαστική διαδρομή στους αμμόλοφους, φτάνοντας μέχρι την κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ, αλλά και μπάνιο στους κρατήρες με τα σμαραγδένια νερά (οι γυναίκες ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν μπάνιο θα πρέπει να φορούν t-shirt και σορτς, όχι μαγιό). Η διανυκτέρευσή μας σήμερα θα γίνει «κάτω από τα αστέρια», στην έρημο της Μπάνι Χαλίντ: ήδη από την αρχή του ταξιδιού μας θα ζήσουμε μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες του προγράμματος, με την διανυκτέρευσή μας «κάτω από τ’ αστέρια». Τακτοποίηση, λοιπόν, σε ειδικά camp και διανυκτέρευση κάτω από τον έναστρο ουρανό της ερήμου του Ομάν.

 

5η ημέρα: ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΠΑΝΙ ΧΑΛΙΝΤ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΟΥΑΝΤΙ ΤΙΒΙ – Παραλία ΜΠΙΜΑΧ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΛ ΑΡΜΠΕΪΕΝ – ΚΟΥΡΙΓΙΑΤ – ΜΑΣΚΑΤ

Αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό το Μάσκατ, ακολουθώντας όμως σήμερα διαφορετική διαδρομή. Κινούμαστε προς τα νοτιοανατολικά του Ομάν, διασχίζοντας την κοιλάδα Ουάντι Τίβι, κατά τόπους περνώντας ανάμεσα από ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα, και από το μικρό, ορεινό χωριό Μιμπάμ. Φτάνουμε στο Μπιμάχ, έναν κρατήρα γεμάτο με νερό σε έντονο, σμαραγδί χρώμα, τα λεγόμενα «sinkholes» που συναντώνται διάσπαρτα σ’ αυτό το κομμάτι της αραβικής χερσονήσου.

Θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε το μπάνιο μας στα νερά του, μία ακόμα συναρπαστική εμπειρία που μας επιφυλάσσει η διαδρομή μας. Συνεχίζουμε μέσω της στενής παράκτιας διαδρομής με κατεύθυνση προς το Μάσκατ, περνάμε από την Κοιλάδα Αλ Αρμπεϊέν και περνώντας από χωριά με ολόλευκα σπιτάκια φτάνουμε στο λιμάνι του Κουριγιάτ, πόλη ιδιαίτερα συμπαθητική, που θα είναι ο τελευταίος μας σταθμός πριν από την επιστροφή μας στο Μάσκατ. Διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα.

 

6η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ: εκδρομή στο χωριό Αλ Χάμρα – εκδρομή στο φαράγγι Τζέμπελ Χαμπς – late check-out

Ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούμε το μαγικό χωριό της Αλ Χάμρα, με ιστορία περίπου 400 χρόνων: μερικά μάλιστα από τα παλαιότερα κτίσματα (κυρίως κατοικίες) του Ομάν χτίστηκαν και διατηρούνται ακόμα στην Αλ Χάμρα. Πολλές από αυτές τις κατοικίες έχουν τρεις, τέσσερις και πέντε ορόφους, με την οροφή να αποτελείται συνήθως από φύλλα φοινικιάς!

Επόμενος σταθμός μας είναι η οροσειρά Σαμς, το Βουνό του Ήλιου, όπως λέγεται στα αραβικά, το υψηλότερο βουνό στο Ομάν. Εδώ θα δούμε το φαράγγι Τζέμπελ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον της Αραβίας», ένα τοπίο σκληρό, αυστηρό, όσο και επιβλητικό, μία ανέλπιστη έκφραση της απεραντοσύνης στην αραβική χερσόνησο.

Αργά το βράδυ θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Μάσκατ.

 

7η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – πτήση επιστροφής

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 590 €
  Twin Room 999 € 590 €
  Triple Room 999 € 590 €
  Single Room 1499 € 590 €

Extras

+ BIZA OMAN  :  58 €

 

 

TURKISH AIRLINES

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1850

22/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:05

17:35

TK 774

22/12/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΑΣΚΑΤ

19:35

01:25 +1

TK 775

28/12/2022

ΜΑΣΚΑΤ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

02:25

07:10

TK 1845

28/12/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:10

08:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* στο Μάσκατ. Στην Κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ διαμονή σε απλό lodge κατάλυμα στην έρημο.
  • Με ημιδιατροφή που περιλαμβάνει 4 συνολικά βραδινά, ένα μεσημεριανό σε εστιατόριο και ελαφρύ μεσημεριανό (πικ-νικ) σε 4 ημέρες.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και τοπικοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 590€
  • Είσοδοι σε μουσεία.

Βίζα στο Ομάν περίπου 58 €: η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται στην Ελλάδα. Για την έκδοσή της, παρακαλώ όπως προσκομίσετε:

  1. Διαβατήριο και έγχρωμη –καθαρή- φωτοτυπία του διαβατηρίου
  2. Έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία διαστάσεων 4x6 cm,
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαβατήριο θα πρέπει να ΜΗN ΦΕΡΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΙΣΡΑΗΛ.

Επίσης, για την έκδοση της βίζας για το Ομάν απαιτούνται πλέον και τα εξής στοιχεία, σύμφωνα με το Σύστημα της Βασιλικής Αστυνομίας του Ομάν:

  • Οικογενειακή κατάσταση
  • Επάγγελμα
  • Όνομα και επίθετο μητέρας