Skip to main content

ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΪΡΟ - ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ 5ήμερη ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ Καλοκαιρι Οκτωβριος 2022 απο 845,00

Στη Χώρα των Φαραώ: Ταξίδι ζωής στα βάθη των αιώνων  8 ΗΜΕΡΕΣ

23, 29/4 | 13, 27/5 | 10, 24/6  | 8, 22/7 | 5, 12, 26/8,  09/09, 23/09 ,   6, 13, 27/10

με Αμπού Σιμπέλ μέσα στην τιμή - το μόνο 8ημερο πρόγραμμα με Αμπού Σιμπέλ!

  

  • Πτήσεις με Egypt Air
  • 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο (με 4 διανυκτερεύσεις)
  • Πλήρης διατροφή στην Κρουαζιέρα
  • Πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
  • Ξενάγηση στα Ελληνικα στο Μοναδικό Αμπού Σιμπέλ
  • 5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ στο Κάιρο (SHERATON / HILTON ή παρόμοιο)
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις
  • Πρωινό καθημερινά και 2 γεύματα ( Κάιρο και Αλεξάνδρεια )
  • Έλληνας αρχηγός με πολλά χρόνια εμπειρίας στον Αιγυπτιακό Πολιτισμό.
  • Πλήρες πρόγραμμα χωρίς τίποτα προαιρετικό

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κάιρο

Το συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει!

Πτήση για το Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η συνέχεια του ταξιδιού μας προβλέπεται αληθινά συναρπαστική.

 

Ημέρα 2η: Κάιρο ξενάγηση – Λούξορ (επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο)

Ανακαλύπτοντας τη Σφίγγα και τις Πυραμίδες της Γκίζας

Η μεσαιωνική ακρόπολη του Σαλαντίν (Σιταντέλα) με το αλαβάστρινο τζαμί, η περιοχή της Γκίζας με τις γιγάντιες Πυραμίδες και την προτομή της Σφίγγας. Στην ολοήμερη ξενάγησή μας στο Κάιρο θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα θαυμάσια ευρήματα από τις ανασκαφές της Αιγύπτου. Η εκδρομή μας περιλαμβάνει γεύμα.

Στη συνέχεια πετάμε για το Λούξορ. Άφιξη και μεταφορά στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιό μας στις όχθες του Νείλου στο οποίο θα διαμείνουμε τέσσερις νύχτες. Με πυξίδα τους θησαυρούς των Φαραώ θα περιηγηθούμε στα νερά του ζωοδότη ποταμού και θα βουτήξουμε στη μακραίωνη ιστορία της χώρας.

 

Ημέρα 3η: Κρουαζιέρα

Μια αιωνιότητα και μια μέρα

Το πρωί ξεκινά η ξενάγησή μας στη Δυτική Όχθη του Νείλου. Εκεί βρίσκεται η κοιλάδα των Βασιλέων με τα περίτεχνα ταφικά μνημεία να αναδεικνύουν τον φαραωνικό ζήλο για την αξίωση της αιωνιότητας. Το απόγευμα ακολουθεί ξενάγηση στην Ανατολική Όχθη. Στη θέαση των ναών του Λούξορ και του Kαρνάκ ο ταξιδιώτης αντιλαμβάνεται τη μοναδικότητά τους∙ Στην είσοδο του ναού του Καρνάκ, οι σφίγγες με τα κεφάλια κριαριού υποδέχονται τους επισκέπτες στην πιο εντυπωσιακή «λεωφόρο» της αρχαιότητας. Πουθενά στον κόσμο δεν θα συναντήσει κανείς συγκρότημα ναών πιο δαιδαλώδες κι εντυπωσιακό. Αντιστοίχως, το μοναδικό θέαμα του ναού Λούξορ που είναι αφιερωμένο στον θεό Άμμωνα με τα αγάλματα του Ραμσή του Β΄ στην είσοδο και την ιδιοφυή αρχιτεκτονική, επισφραγίζουν τη μύησή μας στον μυστηριώδη αυτό κόσμο που έχει περάσει στο επέκεινα με το ίδιο μεγαλείο που διατηρούσε όσο βρισκόταν εν ζωή .

Στην αποφώνηση της μέρας το ποταμόπλοιο αφήνει πίσω του το Λούξορ πλέοντας για το Εντφού, προετοιμάζοντάς μας για νέες περιπέτειες.

 

Ημέρα 4η: Κρουαζιέρα

Με το βλέμμα των περιηγητών

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στο Εντφού, βρίσκεται σχεδόν άθικτος από τη μανία του χρόνου ο ομώνυμος ναός με τα ελληνιστικά στοιχεία. Στη δυτική όχθη του Νείλου, η πόλη κατά την ελληνιστική περίοδο ήταν γνωστή ως Ἀπόλλωνος πόλις. Το μεγαλύτερο τμήμα του ναού της ήταν αφιερωμένο στον θεό Ώρο και την Αθώρ των Δένδερων, ενώ στον ναό του Kομ Όμπο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν τον θεό – Κροκόδειλο!

Γεμάτοι εικόνες που προέρχονται από τα άδυτα των αρχιτεκτονικών θαυμάτων που διακρίναμε μέσα στην ημέρα θα διατρέξουμε το τελευταίο κι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της υδάτινης διαδρομής μας που θα μας βγάλει ως το θρυλικό Ασουάν.

Ημέρα 5η: Κρουαζιέρα & Αμπού Σίμπελ

Φαραωνική επίδειξη ισχύος σε έναν αρχαιολογικό χώρο- υπερπαραγωγή και βόλτα με γραφικές φελούκες!

Το πρωινό μάς βρίσκει στο Ασουάν. Πολύ νωρίς θα αναχωρήσουμε οδικώς για μία από τις μεγαλύτερες «υπερπαραγωγές» της αρχαιότητας, τον ναό του Αμπού Σίμπελ. Σκαλισμένος στη Δυτική όχθη του Νείλου, ο μεγαλοπρεπής Ναός του Ραμσή ΙΙ και ο μικρότερος της θεότητας Χάθορ που κατασκευάστηκε προς τιμήν της Βασίλισσας Νεφερτίτης χρονολογείται από το 13ο αιώνα π.Χ. και συμβολίζει τη νίκη του Ραμσή κατά των Χετταίων στην μάχη του Καντές. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την απόλυτη φαραωνική επίδειξη ισχύος απέναντι στο έθνος των Νουβίων που κατοικούσαν κοντά στο Αμπού Σίμπελ και ήταν εχθροί της Αιγύπτου. Απολαμβάνουμε το εντυπωσιακό Mεγάλο Φράγμα του Aσουάν και τον Nαό της νήσου των Φιλέων.

Στην απογευματινή μας βόλτα με τις γραφικές φελούκες θα περιπλεύσουμε τη Nήσο Eλεφαντίνη, έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς του Νείλου με σημαντική θέση στα τότε σύνορα Αιγύπτου και Νουβίας. Από μακριά, το μαυσωλείο του Αγά Χαν, ένα από τα ορόσημα του Ασουάν δεσπόζει στον απέναντι λόφο και τραβά σαν μαγνήτης τον θαυμασμό μας.

Τελευταία μας διανυκτέρευση στο Ασουάν στην Άνω Αίγυπτο!

 

Ημέρα 6η: Κρουαζιέρα (αποβίβαση) – Κάιρο

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την γνώριμη πρωτεύουσα της χώρας, το Κάιρο.

 

Ημέρα 7η: Κάιρο (Αλεξάνδρεια)

Καβάφης, βασιλικοί κήποι και Νέα Βιβλιοθήκη: Επισκεπτόμαστε την πιο «ελληνική πόλη» της Αιγύπτου!

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην πόλη που ίδρυσε και βάφτισε ο Μέγας Αλέξανδρος. Όπως είναι φυσικό, η μέρα μας στην Αλεξάνδρεια αφιερώνεται στην ξενάγηση της πόλης. Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το σπίτι/μουσείο του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, τα κτίρια της ελληνικής κοινότητας, οι βασιλικοί κήποι της Mοντάζα και φυσικά, η Νέα Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας δεν θα μπορούσαν να εκλείπουν από την ξενάγησή μας θέτοντας τα θεμέλια μιας περιήγησης που ξεχειλίζει με ελληνικές αναφορές.

Η εκδρομή μας περιλαμβάνει γεύμα. Επιστροφή στο Κάιρο.

 

Ημέρα 8η: Κάιρο – Αθήνα

Το μυστικό του Φαραώ: Γυρίζοντας από ένα ταξίδι ζωής

Ένα πετυχημένο ταξίδι - όνειρο ζωής για τους περισσότερους έφτασε στο τέλος του. Χορτασμένοι από το πλούσιο οδοιπορικό που πραγματοποιήσαμε στην πανέμορφη χώρα των μεγάλων αρχαιολογικών θησαυρών αναχωρούμε αεροπορικώς για την Αθήνα. Το μυστικό της αιωνιότητας των φαραώ είναι πια αποτυπωμένο σε ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Κάιρο

13:15

14:05

Κάιρο – Αθήνα

10:35*

12:30*

 

*Η αναχώρηση της 6/10 στη διαδρομή Κάιρο- Αθήνα έχει ώρα αναχώρησης 15:35 και ώρα άφιξης 18:40

 

 

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

 

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

Αίγυπτος

5ήμερη Κρουαζιέρα στο Νείλο, Αμπού Σίμπελ

 

8 ημέρες

 

9, 23/9

5*

895

+250

+295

6, 13, 27/10

935

 

*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 

Το Ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Egypt Air & δύο εσωτερικές πτήσεις
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* και κρουαζιερόπλοιο 5*
  • Πρωινό καθημερινά και 2 γεύματα ( Κάιρο και Αλεξάνδρεια) και πλήρη διατροφή στην κρουαζιέρα
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. σε μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, πραγματικός γνώστης του Αιγυπτιακού πολιτισμού!
  • Ξενάγηση στα ελληνικά στο Αμπού Σίμπελ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Έξοδα βίζας 25 €, Φιλοδωρήματα 25 € - όλα πληρωτέα επί τόπου
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Τα κρουαζιερόπλοια στο Νείλο (ακόμα και αυτά των 5* που χρησιμοποιούμε) είναι γενικά μικρά – στενά πλοία, με απλές ανέσεις και συντήρηση και καθαριότητα ανάλογη της χώρας! Δεν έχουν καμία σχέση με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια ανοιχτής θάλασσας με τους τεράστιους χώρους και τις πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού