Skip to main content

Μεγάλη Αίγυπτος με κρουαζιέρα στον Νείλο και Αμπού Σιμπέλ | Μάιος- Νοέμβριος 2022 απο 1499

5/6, 26/6, 10/7, 17/7, 31/7, 21/8, 18/9, 9/10  Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • 3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και όχι ελεύθερες ημέρες. Διαμένουμε στα εξαιρετικά  Sheraton/Sofitel 5*. Δεν υπάρχει επιλογή ξενοδοχείων: Όλοι οι ταξιδιώτες μας διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο) μέσα στα ξενοδοχεία και πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο και όχι σε μέτριας ποιότητας τοπικά εστιατόρια
  • 4ήμερη (με 3 διανυκτερεύσεις) κρουαζιέρα στον Νείλο με κρουαζιερόπλοιο 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης), με πλήρη διατροφή, για να γνωρίσετε με λεπτομέρειες  τον αρχαιολογικό κόσμο της Αιγύπτου.
  • Διπλή ξενάγηση στο Κάιρο, για να επισκεφθούμε τις Πυραμίδες, τα σπουδαία μουσεία, τα παζάρια και το Χριστιανικό Κάιρο.
  • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός και όχι μόνο τοπικός ελληνόφωνος.
  • Με μία διανυκτέρευση στο Ασουάν έτσι ώστε να μπορέσουμε να επισκεφτούμε και να απολαύσουμε το Αμπου Σίμπελ.
  • Επίσκεψη και διαμονή στο Λούξορ για να δούμε την περίφημη Κοιλάδα των Βασιλέων και το θρυλικό Καρνάκ. 
  • Πλήρες πρόγραμμα χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα, για να έχετε εξασφαλισμένα κόστη από την αρχή.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά 

 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάιρο. Η πόλη χτίστηκε από τους Άραβες το 969 μ.Χ. και το όνομά της στα αραβικά σημαίνει «η νικήτρια». Σήμερα είναι μια πολύβουη πόλη 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου συνδυάζονται αρμονικά χιλιάδες χρόνια Ιστορίας με λαμπρά φωτισμένες λεωφόρους και μοντέρνα, πανύψηλα κτίρια. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κάιρο (1η ξενάγηση: Γκίζα, Αρχαιολογικό Μουσείο, Αλ Χαλίλι)

Πρωινή ξενάγηση στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το πρώτο κτίριο στον κόσμο που χτίστηκε το 1902 ως Μουσείο, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 100.000 εκθέματα από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας και ανάμεσά τους τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανχ Αμόν (Τουταγχαμών).

Σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το Κάιρο θα επισκεφθούμε τις πυραμίδες της Γκίζας -ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, το μόνο σωζόμενο-, τη Σφίγγα που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρήνα με σώμα λιονταριού και που μέχρι σήμερα μας κρύβει την πραγματική χρονολογία κατασκευής της, φθάνοντας κατά πολλούς το 16000 π.Χ. αλλά και τα εργαστήρια παπύρων.

Τέλος, θα περιηγηθούμε σε ένα από τα πιο γνωστά σουκ της Ανατολής, το φημισμένο Χαν Ελ Χαλίλι. Κοσμήματα από ασήμι και χρυσό, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, μπακίρια και ένα σωρό άλλα είδη σε μοναδικές τιμές, μια ευκαιρία για ψώνια και εξάσκηση στο πατροπαράδοτο ανατολίτικο παζάρεμα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κάιρο – Αλεξάνδρεια (ξενάγηση)

Πρωινό και στη συνέχεια, αναχώρηση οδικώς για την παραθαλάσσια Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος, και έγινε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Πτολεμαίων, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τον ελληνισμό μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Σήμα-κατατεθέν της ο Φάρος, ένα από τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, που καταστράφηκε δύο φορές από ισχυρούς σεισμούς· τα απομεινάρια του χρησιμοποίησε ο Μαμελούκος σουλτάνος Καΐτ Μπέη το 1480, προκειμένου να κατασκευάσει το υπάρχον φρούριο. Η διαδρομή 240 περίπου χιλιόμετρα, μια ευκαιρία να γνωριστούμε με τους συνταξιδιώτες μας και να μας δωθουν οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες του ταξιδιού μας, αλλά και οι πρώτες πληροφορίες για την Αίγυπτο και τον Ελληνικό πολιτισμό πυ αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην Αλεξάνδρεια από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Με την άφιξή μας στην πόλη εκκινεί και η ξενάγησή μας, ξεκινώντας από τα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ και τους υπέροχους κήπους της Μοντάζα. Εν συνεχεία, κατά τη διάσχιση της περίφημης κορνίς, θα επισκεφθούμε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το τζαμί Ελ Μόρσυ Αμπούλ Αμπάς, την Κορνίς, το σπίτι όπου έζησε και δημιούργησε ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης, τη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής, το φιλόδοξο εγχείρημα της Αιγύπτου που φιλοδοξεί να αποκτήσει τη λάμψη της αντίστοιχης αρχαίας Πτολεμαϊκής! Κτισμένη στο ίδιο σημείο όπου στεκόταν η αρχαία Βασιλική Βιβλιοθήκη, καθώς και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Αλεξάνδρεια – Κάιρο (2η ξενάγηση: Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού – Παλιό Κάιρο)

Επιστρέφουμε από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο και συνεχίζουμε την επαφή μας με τον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό με την επίσκεψή μας στο Αιγυπτιακό Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1902. Θα διερευνήσουμε τις περιόδους του πολιτισμού αυτού μέσω των εκθεμάτων, έως το τέλος της φαραωνικής περιόδου, το 343 π.Χ.

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Χριστιανικό τμήμα της πόλης, για να επισκεφθούμε την εκκλησία της Παρθένου και τον ναό του Αγίου Γεωργίου.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κάιρο – Ασσουάν (Αμπού Σιμπέλ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Άνω Αίγυπτο και το Ασσουάν, την Ελληνιστική Συήνη. Άφιξη και μετάβαση οδικώς στο Αμπού Σιμπέλ, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιότερα από το Ασσουάν. Το Αμπού Σιμπέλ περιλαμβάνει δύο ναούς που κτίσθηκαν από τον Ραμσή ΙΙ, έναν για τον εαυτό του και έναν για τη σύζυγό του Νεφερτάρι. Οι ναοί δεν ήταν ανέκαθεν σε αυτήν την τοποθεσία. Με την κατασκευή του Ψηλού Φράγματος θα πλημμύριζαν και, έτσι, μεταφέρθηκαν από την UNESCO (1964-1968) και με παγκόσμια υλικοτεχνική βοήθεια, 65 μέτρα ψηλότερα και 200 μέτρα μακρύτερα από τον Νείλο. Οι ναοί κατασκευάσθηκαν εις ανάμνησιν της νίκης του Καντές, όπως μαρτυρούν οι εξαιρετικές τοιχογραφίες. Το θέαμα είναι καταπληκτικό, ιδίως την αυγή, διότι τα κολοσσιαία, ύψους 20 μέτρων, αγάλματα είναι σχεδόν αλώβητα. Στο Ασσουάν βρισκόταν ο πρώτος καταρράκτης, από τους έξι αρχαίους (και υπάρχοντες τέσσερις), σε όλο το μήκους των 6.695 χιλιομέτρων του ποταμού. Μετά την επίσκεψή μας, θα επιστρέψουμε στο Ασσουάν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Ασσουάν (ξενάγηση, επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο)

Το όνομα του Ασσουάν είναι παραφθορά του ονόματος της Αιγύπτιας θεάς του τοκετού Σουενέτ, που συνδέθηκε με την Ελληνίδα Ειλείθυια και τη Ρωμαία Λουσίνα. Για αιώνες το Ασσουάν, η νοτιότερη πόλη της Αιγύπτου, ήταν η πύλη προς την Αφρική και τη Νουβία, το Κους όπως την ονόμαζαν. Το Ασσουάν έγινε η πρωτεύουσα του πρώτου κρατιδίου της Άνω Αιγύπτου και βάση για τις εκστρατείες στη Νουβία, το Σουδάν και την Αιθιοπία. Η σύγχρονη πόλη βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Νείλου, απέναντι από τη νήσο Ελεφαντίνη. Αφού περάσουμε το παλιό φράγμα, που κτίσθηκε από τους Βρετανούς το 1902, θα επισκεφθούμε τα αρχαία ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο των 41 μέτρων. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάρια και θα καταπλεύσουμε στο νησί Φίλαι (Φιλαή), προκειμένου να επισκεφθούμε τον ναό της Ίσιδας, όπου θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά τέμπλα, τα αγάλματα, τους κίονες των παπύρων, τις διφορούμενες τοιχογραφίες και τα μυστικά θυσιαστήρια των ιερέων. Δεν θα παραλείψουμε φυσικά να δούμε το μήκους 3,5 χιλιομέτρωνΜέγα Φράγμα και τη δεύτερη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στον κόσμο. Διανυκτέρευση στο πλοίο στο Ασσουάν.

 

7η ημέρα: Κρουαζιέρα – Λούξορ

Καθώς το κρουαζιερόπλοιο θα διασχίζει τον Νείλο, θα απολαμβάνουμε το τοπίο, όπου αμμώδεις εκτάσεις διαδέχονται το πράσινο της καλλιεργημένης γης. Ο Ναός του Κομόμπο ή, πιο συγκεκριμένα, ο διττός Ναός του θεού-κροκοδείλου Σομπέκ και του Ώρου του Πρεσβυτέρου ή Αρόερη, ο οποίος μετέπειτα συνδέθηκε με τον Απόλλωνα, βρίσκεται σε ένα ακρωτήρι σε μια πτυχή του Νείλου. Η ελληνιστική πόλη Όμβος, περίπου 28 μίλια βορείως του Ασσουάν, είχε στρατηγική θέση ως σταθμός των καραβανιών προερχόμενων από τη Νουβία. Κατά την αρχαιότητα, σε αυτό το σημείο της όχθης του Νείλου λιάζονταν ιεροί κροκόδειλοι. Αν και υπάρχουν απομεινάρια παλιότερων φαραωνικών κτισμάτων, ο ναός χρονολογείται από την Πτολεμαϊκή περίοδο. Στο συγκρότημα αυτό τα πάντα είναι διπλά, ως αντικαθρέπτισμα, κατά τον διαμήκη άξονα του ναού. Συνεχίζουμε για το Εντφού, την Απολλωνόπολη των Ελλήνων, όπου θα επισκεφθούμε τον Ναό του Ώρου, τον πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου. Το Εντφού είναι το μέρος όπου διεξήχθη η μυθική μάχη μεταξύ του Ώρου και του κακού δαίμονος Σεθ, η οποία έληξε με την ήττα του δεύτερου, γεγονός που απεικονίζεται στις τοιχογραφίες. Στην είσοδο του ναού υπάρχει ένας πυλώνας ύψους 36 μέτρων, με κολοσσιαίες παραστάσεις του Πτολεμαίου ΙΒ΄, που φρουρείται από δύο μεγάλα γρανιτένια γεράκια. Ακολουθεί η μεγάλη αίθουσα προσφορών του Ώρου, με τις υπέροχες τοιχογραφίες και δύο αίθουσες με μικρότερους θαλάμους, στους οποίους στεγάζονταν μια βιβλιοθήκη και οι αποθήκες σκευών και αρωμάτων. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αίθουσα προσφορών και το ιερό του Ώρου, γύρω από το οποίο υπάρχουν βωμοί αφιερωμένοι σε άλλους θεούς. Κατά την πλεύση μας για το Λούξορ θα περάσουμε την διώρυγα της Έσνα για να κατέβουμε επίπεδο.Γεύμα, δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο, στην περιοχή του Λούξορ.

 

8η ημέρα: Λούξορ

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση στο Λούξορ θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, στη δυτική όχθη του Νείλου. Το φαράγγι που ονομάζεται σήμερα Κοιλάδα των Βασιλέων λεγόταν Σπουδαίο Μέρος ή Μέρος της Αλήθειας. Σε αυτή τη μεγαλειώδη τοποθεσία κείτονταν κάποτε οι φαραώ μέσα σε γιγάντιες πέτρινες σαρκοφάγους, περιμένοντας την αθανασία. Φαίνεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διάλεξαν αυτή την απόμακρη χαράδρα ως τελευταίο τόπο κατοικίας των βασιλιάδων τους και για συμβολικούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους. Κοιτάζοντας από τα λιβάδια των Θηβών, εκεί ήταν το σημείο όπου έδυε ο ήλιος, που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συσχέτιζαν με τη μεταθανάτια ζωή.

Στην Κοιλάδα βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Κάρτερ το 1922, μεταξύ των οποίων του Τουτ-Ανχ-Αμόν (Τουταγχαμών), του Σέτι Α΄, του Ραμψή Γ΄, του Τούθμωση και της Νεφερτίτης.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον μοναδικής αρχιτεκτονικής τριώροφο νεκρικό ναό της Χατσεψούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ στην ιστορία, με τις άκρως ενδιαφέρουσες τοιχογραφίεςτης εκστρατείας στο Πουντ, σημερινό Μπαχρέιν, καθώς και τους Κολοσσούς του Μέμνονα, δύο καθιστά χωρίς πρόσωπο αγάλματα, ύψους 18 μέτρων. Γεύμα, δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

 

9η ημέρα: Λούξορ

Το φαραωνικό όνομα του Λούξορ ήταν Βαζέτ και Ιαπέτ και σήμαινε «Η Πόλις του Σκήπτρου» ή «Το Ιερό». Το γνωστότερο, Θήβες, οφείλεται στην Πτολεμαϊκή περίοδο. Το Λούξορ δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο. Το μεγαλείο των αρχαίων Θηβών συνυπάρχει αρμονικά με μια πολύβουη πόλη της Άνω Αιγύπτου. Η αρχαία ομορφιά του τόπου είναι ακόμη απαράμιλλη, με τον Νείλο να περνάει ανάμεσα στη σύγχρονη πόλη και την αρχαία Νεκρόπολη. Θα ξεναγηθούμε στην ανατολική όχθη και τον Ναό του Λούξορ ο οποίος βρίσκεται εντός της πόλης στις όχθες του Νείλου και ο οποίος χτίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του από τον Φαραώ του Νέου Βασιλείου Αμενχοτέπ Γ΄ και είναι αφιερωμένος στην Θηβαϊκή Τριάδα.Συνεχίζοντας στη λεωφόρο που συνδέει το Λούξορ με τον μεγαλειώδη ναό του Καρνάκ, θα θαυμάσουμε τους ναούς του Άμμωνα, της Μουτ και του Χόνσου, τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία καθαρτήρια λίμνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Λούξορ – Άβυδος – Δένδερα – Λούξορ

Σήμερα θα επισκεφθούμε έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου, την Άβυδο. Το όνομα αυτό είναι ελληνιστικό και προήλθε από παραφθορά του αιγυπτιακού «Αμπτζού», που σήμαινε «Λόφος του Συμβόλου» ή «Κάρα», από την κεφαλή του Οσίριδος, που πίστευαν ότι φυλασσόταν εκεί. Η Άβυδος ανέκαθεν είχε συσχετισμούς με τη μεταθανάτιο ζωή, ως κέντρο λατρείας του Κεντί Αμεντιού, του «Πρώτου των Δυτικών», δηλαδή των νεκρών, τσακαλόμορφου θεού, που αργότερα συνδέθηκε με τον Άνουβι, καθώς και τον, της ιδίας μορφής και υφής θεό, Βεπβαβέτ. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι κοντά στην Άβυδο υπήρχε η είσοδος του Κάτω Κόσμου. Στην πόλη αυτή υπάρχει σημαντικότατο νεκροταφείο των πρώτων Φαραώ, μεταξύ αυτών και ο τάφος του Νάρμερ. Το πιο ενδιαφέρον μνημείο που θα δούμε είναι ο ναός του Οσίριδος, κτισμένος από τον Σέτι Ι (1318-1304 π.Χ.) και τον γιο του, Ραμσή ΙΙ, τον επιλεγόμενο Μέγα (1304-1237 π.Χ.). Σε ένα υπέρθυρο της εξωτερικής αίθουσας εμφανίζονται παράξενα ιερογλυφικά που παραπέμπουν σε ελικόπτερο, ταχύπλοο, αεροπλάνο κ.ά. Πίσω από τον ναό υπάρχει το Οσίρειον, μια μεγαλιθική κατασκευή που πιστεύεται ότι είναι σύγχρονη του ναού, αλλά δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη. Επόμενος σταθμός μας είναι η Δένδερα με τον διάσημο ναό της Χαθόρ. Το παρόν κτίσμα είναι ελληνορωμαϊκό, στη θέση όμως παλαιοτέρων, το αρχαιότερο των οποίων ανάγεται στην εποχή του Χέοπος. Προφανώς η Δένδερα ήταν ένα είδος Ασκληπιείου, αφιερωμένο στη Χαθόρ, σύζυγο του Ώρου, θεά του ουρανού, της ιάσεως και της γονιμότητας, που κατά την ελληνιστική περίοδο συνδέθηκε με την Αφροδίτη. Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο του ναού είναι το αντίγραφο (το αυθεντικό βρίσκεται στο Λούβρο) του ζωδιακού κύκλου των Αιγυπτίων. Επιστροφή στο Λούξορ. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Λούξορ – πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω Καΐρου.

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1499 € 330 €
  Twin Room 1499 € 330 €
  Triple Room 1499 € 330 €
  Single Room 1979 € 330 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ  :  25 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχείο 5* (3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο)
  • Κρουαζιέρα στο Νείλο με 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης).
  • Ημιδιατροφή στο Κάιρο (στο ξενοδοχείο), πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €330
  • Βίζα Αιγύπτου: €25
  • Φιλοδωρήματα: €45 (υποχρεωτικά πληρωτέα στην Αίγυπτο)

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

22/05/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

17:00

17:50

MS 747

01/06/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

10:35

13:35

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

05/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

17:00

17:50

MS 747

15/06/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

10:35

13:35

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

26/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

17:00

17:50

MS 747

06/07/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

10:35

13:35

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

10/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:15

14:05

MS 747

20/07/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

09:10

12:155

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

17/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:15

14:05

MS 747

27/07/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

09:10

12:155

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

31/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:15

14:05

MS 747

10/08/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

09:10

12:155

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

21/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:15

14:05

MS 747

01/09/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

09:10

12:155

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

21/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:15

14:05

MS 747

31/08/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

09:10

12:155

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

18/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:15

14:05

MS 747

28/09/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

09:10

12:155

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

09/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:15

14:05

MS 747

19/10/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

09:10

12:155

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

30/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:15

14:05

MS 747

09/11/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

09:10

12:155

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

20/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:15

14:05

MS 747

30/11/2022

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

09:10

12:155