Skip to main content

ΝΕΟ: Αίγυπτος με κρουαζιέρα στον Νείλο - Άμπου Σίμπελ | 02.01.2023 (Ειδική Αναχώρηση) από 1489€

ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ σημερα 24/11/2022    Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Το όνομα «Κάιρο» είναι αραβικής προέλευσης και σημαίνει «Η Νικήτρια», έλκοντας την καταγωγή του από την εποχή της κατάκτησης της πόλης από τους Άραβες το 969. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα: ΚΑΪΡΟ: Γκίζα-Πυραμίδες & Σφίγγα, Μουσείο Καΐρου, παζάρι Αλ Χαλίλι

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε το Κάιρο. Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινά από το υψίπεδο της Γκίζα όπου βρίσκονται οι μεγάλες Πυραμίδες της 3ης Δυναστείας: του Χέοπα (2589-2566 π.Χ.), του Μυκερίνου (2552-2503 π.Χ.) και του Χεφρήνου (2558-2532 π.Χ.). Πίσω από την πυραμίδα του Χέοπος βρίσκεται το μουσείο του πλοίου του Χέοπος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μεγάλη Σφίγγα, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρήνα με σώμα λιονταριού και που μέχρι σήμερα μας κρύβει την πραγματική χρονολογία κατασκευής της, φθάνοντας κατά πολλούς το 16000Π.Χ.,. Συνεχίζουμε την επαφή μας με τον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό με την επίσκεψή μας στο Αιγυπτιακό Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1902. Θα διερευνήσουμε τις περιόδους του πολιτισμού αυτού μέσω των εκθεμάτων, έως το τέλος της φαραωνικής περιόδου, το 343 π.Χ. Θα έχουμε την ευκαρία να δούμε την αρχαία τεχνική που χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν τους παπύρους με την επίσκεψή μας σε τοπικό εργαστήριο. Μετά την αρχαιολογική αυτή ημέρα θα καταλήξουμε στην αγορά (σουκ) Χαν ελ Χαλίλι, που δημιουργήθηκε ως «καραβάν-σεράι» το 1832. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΑΪΡΟ: ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια

Πρωινό και μετάβαση οδικώς στην Αλεξάνδρεια, την πιο φημισμένη από τις πόλεις που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Η πόλη χτίστηκε το 331 π.Χ. και κατά την διάρκεια της δυναστείας των Πτολεμαίων έγινε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου και σημερινή συμπρωτεύουσα της Αιγύπτου. Η διαδρομή 240 περίπου χιλιόμετρα, μια ευκαιρία να γνωριστούμε με τους συνταξιδιώτες μας και να μας δωθούν οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες του ταξιδιού μας,

αλλά και οι πρώτες πληροφορίες για την Αίγυπτο και τον Ελληνικό πολιτισμό που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην Αλεξάνδρεια από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Φτάνοντας στην Αλεξάνδρεια θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο και το σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη, του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή που σημάδεψε όσο λίγοι τα ελληνικά γράμματα (Λόγω ανακαίνισης ο χώρος δεν θα είναι επισκέψιμος, θα περνάμε εξωτερικά). Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στον Άγιο Σάββα, την παλιά έδρα του Πατριαρχείου που είναι κτισμένος πάνω σε αρχαίο Φαραωνικό ναό. Μέχρι και σήμερα εκεί εκλέγεται ο Πατριάρχης. Κτισμένη στο ίδιο σημείο όπου στεκόταν η αρχαία Βασιλική Βιβλιοθήκη, θα δούμε τη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το φιλόδοξο εγχείρημα της Αιγύπτου που φιλοδοξεί να αποκτήσει τη λάμψη της αντίστοιχης αρχαίας Πτολεμαϊκής. Σήμα κατατεθέν της Αλεξάνδρειας ήταν ο περίφημος Φάρος, ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αλλά δεν επεβίωσε μέχρι σήμερα καθώς καταστράφηκε δύο φορές από σεισμούς. Τα απομεινάρια του χρησιμοποίησε ο Μαμελούκος σουλτάνος Καΐτ Μπέη το 1480 μΧ προκειμένου να χτίσει το υπάρχον φρούριο Qauit bay Fort, το οποίο και θα δούμε από κοντά. Κλείνουμε με την επίσκεψή μας στον Ελληνικό ναυτικό όμιλο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Στην επιστροφή μας για το Κάιρο θα κάνουμε και μια στάση για φωτογραφίες στο παλαιότερο τζαμί της Αλεξανδρείας, Αμπούι Αμπάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κάιρο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΑΪΡΟ – πτήση για ΑΣΟΥΑΝ – εκδρομή στο ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ – ΑΣΟΥΑΝ

Πρωινό και μετάβαση αεροπορικώς στον νότο της χώρας και το Ασουάν. Από το Ασουάν μεταβαίνουμε οδικώς στο Άμπου Σίμπελ, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιότερα από το Ασσουάν. Το Άμπου Σίμπελ περιλαμβάνει δύο ναούς που κτίσθηκαν από τον Ραμσή ΙΙ, έναν για τον εαυτό του και έναν για τη σύζυγό του Νεφερτάρι. Οι ναοί δεν ήταν ανέκαθεν σε αυτήν την τοποθεσία. Με την κατασκευή του Ψηλού Φράγματος θα πλημμύριζαν και, έτσι, μεταφέρθηκαν από την UNESCO (1964-1968) και με παγκόσμια υλικοτεχνική βοήθεια, 65 μέτρα ψηλότερα και 200 μέτρα μακρύτερα από τον Νείλο. Οι ναοί κατασκευάσθηκαν εις ανάμνησιν της νίκης του Καντές, όπως μαρτυρούν οι εξαιρετικές τοιχογραφίες. Το θέαμα είναι καταπληκτικό, ιδίως την αυγή, διότι τα κολοσσιαία, ύψους 20 μέτρων, αγάλματα είναι σχεδόν αλώβητα.

Κατόπιν επιστρέφουμε στο Ασουάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΣΟΥΑΝ – επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο

Είμαστε στο Ασουάν, το όριο της φαραωνικής Αιγύπτου και η πύλη της Νουβίας, του Κους όπως την ονόμαζαν. Το όνομα «Ασουάν» είναι παραφθορά του ονόματος της Αιγυπτίας θεάς του τοκετού Σουενέτ, που συνδέθηκε με την αρχαία Ελληνίδα θεά Ειλειθυία και τη Ρωμαία Λουσίνα. Στο Ασουάν θα δούμε το Παλαιό Φράγμα που χτίστηκε από τους Βρετανούς το 1902 και το Ψηλό (Νέο) Φράγμα που ολοκληρώθηκε, με σοβιετική βοήθεια, το 1970.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον πτολεμαϊκό ναό της Ίσιδας στο νησί Φίλαι. Ο πληθυντικός αριθμός του ονόματος αναφέρεται στο γεγονός ότι προ της κατασκευής του Ψηλού Φράγματος υπήρχαν δυο νησιά και το ένα, αυτό που έφερε τον ναό, ποντίστηκε από την δημιουργηθείσα, τεχνητή λίμνη Νάσερ. Ο ναός μετεφέρθη, μερίμνη και εξόδοις της UNESCO στο νησί Ατζίλκια. Το νησί Φίλαι εθεωρείτο ως ένας από τους τόπους της ταφής του Όσιρη, κατά συνέπεια ήταν άβατον και, κατά τον μύθο, τα πουλιά δεν πετούσαν από επάνω, ούτε ψάρια πλησίαζαν τις όχθες. Δεδομένου ότι ο ναός σταμάτησε να λειτουργεί επί Ιουστινιανού, διέφυγε σχετικώς το ιερό μένος των πρώτων χριστιανών, και διασώθηκε σε καλή κατάσταση.

Το απόγευμα θα επιβιβασθούμε σε φελούκες, χαρακτηριστικά τοπικά ιστιοφόρα, και θα περιπλεύσουμε την νήσο Ελεφαντίνη και την νήσο του Κίτσενερ. Στην Ελεφαντίνη υπάρχουν τα πρώτα ευρήματα ανθρωπίνης κατοικήσεως στην περιοχή χρονολογούμενα από την Νεολιθική Εποχή καθώς και φαραωνικοί ναοί με κυριότερο αυτόν του Χνουμ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ

Καθώς αναπλέουμε τον Νείλο, Στη συνέχεια το πλοίο μας θα προσορμισθεί στο Κομ Όμπο, περίπου 45 χλμ. βόρεια του Ασουάν. Το Κομ Όμπο, η ελληνιστική πόλις Όμβος, έχει στρατηγική θέση ως σταθμός των καραβανιών προερχομένων από την Νουβία και είχε κατοικηθεί πριν τους ελληνιστικούς χρόνους. Το ενδιαφέρον μας εδώ είναι ο διπλός ναός του θεού-κροκοδείλου Σομπέκ, και του Ώρου του Πρεσβυτέρου ή Αρόερη, ο οποίος μετέπειτα συνδέθηκε με τον Απόλλωνα. Αν και πρόκειται περί ενός συγκροτήματος, τα πάντα είναι διπλά, ως αντικαθρέπτισμα, κατά τον διαμήκη άξονα του ναού. Ενδιαφέρουσα είναι η παράστασις αντικειμένων χειρουργικής καθώς και το «Νειλόμετρο», ένα διαβαθμισμένο φρέαρ όπου μετρούσαν την πλημμύρα του Νείλου.

Eπόμενος σταθμός μας θα είναι το Εντφού, η Απολλωνόπολις των Ελλήνων, με αρχαιοτάτη ιστορία και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει ο ναός του Ώρου, ο καλύτερα διατηρημένος ναός στην Αίγυπτο: το σημερινό κτίσμα, επί φαραωνικής βάσεως, είναι πτολεμαϊκό, άρχισε να κτίζεται το 237 π.Χ., εγκαινιάσθηκε το 142 π.Χ., ολοκληρώθηκε το 57 π.Χ. και καταστράφηκε το 391 μ.Χ. Το Εντφού είναι το μέρος όπου διεξήχθη η μυθική μάχη μεταξύ του Ώρου και του κακού δαίμονος, Σεθ, και έληξε με την ήττα του δευτέρου, πράγμα που απεικονίζεται στις τοιχογραφίες. Επιστροφή στο πλοίο μας και συνέχεια του πλου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ (Καρνάκ)

Καθώς πλησιάζουμε προς το Λούξορ, θα περάσουμε την διώρυγα της Έσνα για να ανέβουμε επίπεδο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον μεγαλειώδη ναό του Καρνάκ, ένα τεράστιο σύμπλεγμα αφιερωμένο στη Θηβαϊκή Τριάδα, που εμπλουτίζεται από τον φαραώ Ραμσή ΙΙ και επεκτάθηκε στους επόμενους αιώνες από πολλούς φαραώ. Η μεγαλοπρέπεια και το μέγεθος του ναού θα μας εντυπωσιάσει και θα μας συγκινήσει ιδιαίτερα όταν θα επισκεφθούμε το ιερό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Η ημέρα μας συνεχίζεται με τον ναό του Λούξορ, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην πόλη, δίπλα στον Νείλο. Ο ναός αυτός, αφιερωμένος επίσης στη Θηβαϊκή Τριάδα. Ο ναός αυτός είναι καλύτερα επισκέψιμος βράδυ επειδή είναι ανοιχτός έως αργά και υποβλητικά φωτισμένος. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την καταπληκτική παράσταση του «Ήχος και Φως» στον ναό του Καρνάκ. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η ημέρα: ΛΟΥΞΟΡ: Κοιλάδα Βασιλέων, Κοιλάδα Βασιλισσών

Αποβιβαζόμαστε σήμερα από το κρουαζιερόπλοιο που μας ταξίδεψε στον Νείλο και ξεκινάμε τη σημερινή μας ξενάγηση στο Λούξορ με επίσκεψη στην Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, στη δυτική όχθη του Νείλου. Το φαράγγι που ονομάζεται σήμερα «Κοιλάδα των Βασιλέων» λεγόταν «Σπουδαίο Μέρος» ή «Μέρος της Αλήθειας»: σ’ αυτή τη μεγαλειώδη τοποθεσία αναπαύονταν κάποτε οι φαραώ μέσα σε γιγάντιες πέτρινες σαρκοφάγους, περιμένοντας την αθανασία. Φαίνεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διάλεξαν αυτή την απόμακρη χαράδρα ως τελευταίο τόπο κατοικίας των βασιλιάδων τους και για συμβολικούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους. Κοιτάζοντας από τα λιβάδια των Θηβών, εκεί ήταν το σημείο όπου έδυε ο ήλιος, που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συσχέτιζαν με τη μεταθανάτια ζωή. Στην Κοιλάδα βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, αναμεσά τους και ο ασύλητος τάφος που Τουτ-Ανχ-Αμόν Τουταγχαμών που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Κάρτερ το 1922, του Σέτι Α΄, του Ραμψή Γ΄, του Τούθμωση και της Νεφερτίτης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον μοναδικής αρχιτεκτονικής τριώροφο νεκρικό ναό της Χατσεψούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ στην ιστορία, με τις άκρως ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες της εκστρατείας στο Πουντ, σημερινή Σομαλία καθώς και τους Κολοσσούς του Μέμνονα, δύο καθιστά χωρίς πρόσωπο αγάλματα, ύψους 18 μέτρων.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Λούξορ, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω Καΐρου.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/1/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1489€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1489 € 330 €
  Twin Room 1489 € 330 €
  Triple Room 1489 € 330 €
  Single Room 1939 € 330 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ  :  25 €

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

MS 748

02/01/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

14:50

16:45

MS 292

05/01/2023

ΚΑΪΡΟ – ΑΣΣΟΥΑΝ 

04:30

05:55

MS 063

10/01/2023

ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΪΡΟ

08:10

09:20

MS 747

10/01/2023

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

10:25

12:30

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχείο 5* (3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο)
  • Κρουαζιέρα στο Νείλο με 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης).
  • Ημιδιατροφή στο Κάιρο (στο ξενοδοχείο), πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.): € 330
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Βίζα Αιγύπτου: 25€
  • Φιλοδωρήματα: 30€/άτομο στο 9ήμερο πρόγραμμα δίνονται τοπικά (υποχρεωτικά στην Αίγυπτο)