Skip to main content

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 από 775

6 ΗΜΕΡΕΣ / 5 ΝΥΧΤΕΣ

13/6 | 18/7 | 5/9| 17/10

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Μία χώρα στην ανατολική μεριά της Μεσογείου με ιστορία αιώνων. Λαοί, όπως οι Φοίνικες, ξεκίνησαν από τα παράλια του σημερινού Λιβάνου και όργωσαν κυριολεκτικά τη θάλασσα μεταφέροντας με τα καράβια τους όχι μόνο εμπορεύματα αλλά κι έναν σπουδαίο πολιτισμό. Η χώρα φιλοξενεί στα εδάφη της σπουδαίες ρωμαϊκές πόλεις, πραγματικά αριστουργήματα τέχνης, που σώζονται μέχρι τις μέρες μας και μαρτυρούν τη δόξα του παρελθόντος αλλά και μνημεία με έντονες καταβολές από την αρχαία Ελλάδα. Μνημεία που έμειναν ανέγγιχτα μέσα στους αιώνες για να μαρτυρούν τη δύναμη της ανθρώπινης φυλής.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 

  • Πτήσεις με Middle East Airways
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις: 3 στη Βηρυτό και 2 στη Βίβλο σε ξενοδοχεία 4*
  • Ολοκληρωμένη ξενάγηση της Βηρυτού με επίσκεψη στο Εθνικό – Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Επίσκεψη στην αρχαία Τύρο και τη Σιδώνα
  • Εκδρομή στην παλιά πόλη της Τρίπολης και στην ναυτική Βίβλο με διανυκτέρευση
  • Εκδρομή στους φημισμένους κέδρους του Λιβάνου με επίσκεψη στο Μουσείο του ποιητή Chalil Gibran, στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου & στη κοιλάδα Καντίσα
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Μπααλμπέκ, στους αμπελώνες Ksara και στη

μοναδική Ανζάρ

  • Επίσκεψη στα ιδιαίτερα σπήλαια Τζέιτα και στη Χαρίσα
  • Είσοδοι κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Βηρυτός ( ξενάγηση)

Αναχώρηση αεροπορικώς απευθείας για την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Λιβάνου, το άλλοτε «Παρίσι της Μέσης Ανατολής». Άφιξη στην Βηρυτό, την πόλη που ύστερα από τις ταραχώδεις περιπέτειες των τελευταίων χρόνων ξαναβρίσκει με υπομονή τον παλιό παλμό της. Μια πόλη σύγχρονη, με αναβαθμισμένο και ανανεωμένο εμπορικό κέντρο, με εμπορικά καταστήματα και υπαίθρια καφέ, αποτελεί σήμερα την πιο σικ εκδοχή της αστικής μεσανατολίτικης πόλης. Με την άφιξη μας θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με μια ξενάγηση στις διαφορετικές συνοικίες της πόλης, την αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο «Κορνίς» με τους «βράχους των Περιστεριών» και την κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή με τα αναπαλαιωμένα κτίρια. Εικόνες που θα μας ενθουσιάσουν και θα ανασυνθέσουν το παρελθόν και το παρόν μιας από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεσογείου. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 2η: Βηρυτός - Τρίπολη - Βίβλος

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Τραμπλούς ή Τρίπολη κατά το ελληνικότερο, 85 χλμ. περίπου βόρεια της Βηρυτού. Σήμερα είναι το δεύτερο σε πληθυσμό αστικό κέντρο του Λιβάνου. Εμείς θα περάσουμε μέσα από τα γραφικά σουκ της παλιάς πόλης και μεταξύ άλλων, θα δούμε το Μεγάλο Τέμενος, που στεγάζεται σε πρώην Καθεδρικό του 7ου αιώνα. Και βέβαια δεν θα παραλείψουμε μία στάση στο Abdul Rahman Hallab, το διασημότερο ζαχαροπλαστείο της Μέσης Ανατολής, για να γευθούμε τα παραδοσιακά λιβανέζικα γλυκά.

Μετά το τέλος της ξενάγησης αναχωρούμε για την Βίβλο, ένα από τα σημαντικότερα ναυτικά ορμητήρια της Φοινίκης, στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μικρό γραφικό της λιμάνι και να εξερευνήσουμε πεζή, το παλιό τμήμα της πόλης και τα σοκάκια της. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 3η: Βίβλος (Κέδροι του Λιβάνου/ κοιλάδα Καντίσα / μουσείο Χαλίλ Γκιμπράν/ μοναστήρι Αγ. Αντωνίου)

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το κάστρο της Βίβλου. Στη συνέχεια, μέσω μιας όμορφης διαδρομής θα κατευθυνθούμε προς την πεδιάδα της Qadisha. Η διαδρομή μάς δίνει την δυνατότητα να θαυμάσουμε τις υπέροχες κορυφές και φαράγγια, όπως την πεδιάδα Qadisha και την κύρια πόλη της Bcharri, με τις κόκκινες σκεπές της. Πριν την επισκεφθούμε όμως, διανύουμε ακόμη 4 χλμ. για να φτάσουμε στους περίφημους Κέδρους του Λιβάνου, όπου κάποια από τα δέντρα είναι πάνω από 1.000 ετών. Πίσω στο Bcharri, επισκεπτόμαστε το Μουσείο Khalil Gibran, αφιερωμένο στον διεθνούς φήμης συγγραφέα και ποιητή. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην πεδιάδα Qadisha, η οποία είναι γεμάτη από σπήλαια και βράχους-καταφύγια που κατοικούνταν από ανθρώπους από το 3.000 π.Χ. έως και τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εκεί επίσης θα βρούμε εκκλησίες και μοναστήρια μέσα σε σπηλιές ή χτισμένα σε βράχους. Δεν θα παραλείψουμε μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου της Κοζάγια, γνωστό και ως σύναξη των ιερωμένων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

 

Ημέρα 4η: Βίβλος – Βηρυτός( Μπααλμπέκ, Ksara, Ανζάρ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Βηρυτό. Ενδιάμεσα όμως θα κάνουμε τρεις σημαντικές στάσεις. Πρώτος μας προορισμός ο αρχαιολογικός χώρος του Μπααλμπέκ. Προσπερνώντας το όρος Λίβανος, θα αντικρίσουμε την κοιλάδα που φιλοξενεί τους πιο σημαντικούς θησαυρούς της αρχαίας Ηλιούπολης. Άξιος ιδιαίτερης μνείας ο ναός του Μπάαλ, του Θεού - Ήλιου. Αξιόλογος και πολύ καλά διατηρημένος και ο ναός που είναι αφιερωμένος στον Θεό Βάκχο. Καθοδόν θα σταθούμε στους αμπελώνες Ksara, που είναι από τους σημαντικότερους της χώρας φτιαγμένους από Ιησουΐτες μοναχούς στην αρχή του 20ού αιώνα. Λίγο πριν φτάσουμε στην πρωτεύουσα θα ξεναγηθούμε στην μοναδική πόλη των Ουμαγιάδων σουλτάνων στη χώρα, την Ανζάρ. Χτισμένη από τον Χαλίφη Ουαλίντ κατά τη διάρκεια του 8ου αιώνα πάνω σε Ρωμαϊκά πολεοδομικά πρότυπα, μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσας κραταιάς αυτοκρατορίας πάρα με εμπορικό σταθμό. Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για τη Βηρυτό. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 5η: Βηρυτός (Εθνικό μουσείο, Τύρος, Σιδώνα)

Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη νότια πλευρά της χώρας. Πριν αναχωρήσουμε όμως θα επισκεφθούμε τις αίθουσες του Εθνικού - Αρχαιολογικού Μουσείου. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στις ακτές της Μεσογείου, όπου πρώτα συναντούμε τη Σιδώνα. Επισκεπτόμαστε το Κάστρο της Θάλασσας, στην κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ογκόλιθοι από το λιμάνι της αρχαίας πόλης. Θα περιπλανηθούμε στην ανατολίτικη πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων των παλιών σουκ της πόλης και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας παραλιακώς ως τη γειτονική Τύρο για να ανακαλύψουμε τα «φωτογενή» μνημεία που μας κληροδότησε ο χρόνος: τον Ρωμαϊκό Ιππόδρομο και την Αψίδα που πλαισιώνεται από βυζαντινές σαρκοφάγους. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των σημερινών μας επισκέψεων σε δύο από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεσογείου Τύρος και Σιδώνα που προστατεύονται από την Unesco, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στη Βηρυτό. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 6η: Βηρυτός ( σπήλαια Τζέιτα, Χαρίσα) - πτήση επιστροφής  

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα πιο γνωστά σπήλαια στη Μέση Ανατολή, στα σπήλαια Τζέιτα!

Θα θαυμάσουμε τους εκπληκτικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το λόφο Χαρίσα όπου θα ανέβουμε με τελεφερίκ για να θαυμάσουμε τη καταπληκτική θέα της Βηρυτού και το άγαλμα της Παναγίας.

Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Είμαστε σίγουροι πως μετά από ένα τόσο μεστό οδοιπορικό σε μία από τις αρχαιότερες και ομορφότερες περιοχές του πλανήτη, μια νοσταλγική διάθεση θα σας καταλάβει αμέσως μόλις το αεροπλάνο θα απογειωθεί και θα σας αποκαλύψει την δαντελωτή ακτογραμμή της χώρας. Ο Λίβανος όμως είναι τόσο κοντά μας που εύκολα μπορεί να επιστρέψει κανείς έστω και για ένα σιροπιαστό γλυκάκι Βηρυτού!

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Βηρυτός

11.15

13.00

Βηρυτός - Αθήνα

18.00

20.00

  

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Ημέρες

Αναχωρήσεις

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ

6

13/6, 18/7, 05/9, 17/10

4*

775

+190

+325

 

 

Το ταξίδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Middle East Airlines
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρους τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς
  • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Φιλοδωρήματα
  • Έμπειρο αρχηγό ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Αχθοφορικά, ποτά/αναψυκτικά στη διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ, χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.