Skip to main content

Μεγάλο Μαρόκο με Ταγγέρη | Χριστούγεννα 2021 από 1099€

 ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

10 ΗΜΕΡΕΣ με ειδική τιμή για τις πρωτες κρατησεις 24/12, 26/12, 5/1

 

Ένα ταξίδι-εξερεύνηση, με ιδιαίτερα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό και εκδρομές που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως:

  1. Διαμονή στη θρυλική Ταγγέρη (το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς).
  2. Ειδική διαδρομή με  4 x 4  jeep στην έρημος της Μερτζούγκα ( αμμόλοφοι της Σαχάρας ) για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή  στην έρημο, καθώς την λούζουν με πορτοκαλοκίτρινα χρώματα.
  3. Επίσκεψη στην υπέροχη «Μπλε Πόλη» Σεφσαουέν.
  4. Σπάνιες για τα Χριστούγεννα πτήσεις με την εξαιρετική Lufthansa για Μαρακές
  5. Με επαρκή́ χρόνο στην Καζαμπλάνκα για να την εξερευνήσουμε όπως ακριβώς πρέπει. 
  6. 3 διανυκτερεύσεις στο ακριβό Μαρρακές για να μπορέσουμε να το απολαύσουμε
  7. Οι ξεναγήσεις στο Μαρρακές είναι εκτεταμένες, περιλαμβάνουν και το διάσημο μουσείο  Dar Si Said
  8. Δυο εκτεταμένες ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε το Μαρρακές και την μαγεία που κρύβει αυτή η πόλη και όχι να την ξεπετάξουμε με ελεύθερες ημέρες
  9. Είσοδος στους κήπους Μαζορέλ
  10. Είσοδος στο κινηματογραφικό στούντιο «Atlas»
  11. Διαδρομή στην οροσειρά του Άτλαντα, μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα, γραφικά χωριά, φαράγγια, χαράδρες, οάσεις, κάσμπες και κσουύρ που αφήνει άφωνους τους ταξιδιώτες (Κοιλάδα Νταντές, Φαράγγι του Τόντρα).
  12. Ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη Εσσαουίρα.
  13. Tο ταξίδι συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι τοπικός ελληνόφωνος.

 

 

1η ημέρα Αθήνα – Μαρακές (1η ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την όμορφη μεγαλούπολη του νότιου Μαρόκου, το εξωτικό Μαρακές. Τα ζωηρά χρώματα του πολύβουου σουκ, το κόκκινο χρώμα στους τοίχους της Μεδίνας (παλιά πόλη), τα ανακατεμένα αρώματα από τα χιλιάδες μπαχαρικά και οι ήχοι των παραμυθάδων, των πυροφάγων και των γητευτών των φιδιών κάνουν το Μαρακές το πιο εξωτικό μέρος του κόσμου. Από την άλλη, λίγο πιο πέρα από την εξωτική μελωδία της Μεδίνας, στην Γκελίζ ή Ville Nouvelle (Νέα πόλη), όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, ζευγάρια κλείνουν τραπέζι σε μοδάτα εστιατόρια, παρέες ξενυχτούν τσουγκρίζοντας μοχίτο στα μπαρ και αστραφτερά κάμπριο ανεβοκατεβαίνουν στις λεωφόρους της πόλης. Το Μαρακές είναι από μόνο του ένας προορισμός. Τόσο Ανατολή και τόσο Δύση, τόσο Ευρώπη και τόσο Αφρική, τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Το Μαρακές είναι όλα αυτά που σας φέρνουν στον νου τα ανατολίτικα παραμύθια, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας άκρως κοσμοπολιτικός προορισμός, με τα café του, τις γκαλερί μοντέρνας τέχνης, τα υπέροχα πάρκα του, τα αρτιστίκ μπαράκια, στα οποία ξενυχτούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, και τα εξαιρετικά εστιατόρια. Δεν είναι τυχαίο που η δεύτερη γλώσσα της χώρας είναι τα Γαλλικά. Όλος αυτός ο κοσμοπολίτικος αέρας δεν αφήνει κανέναν ταξιδιώτη ασυγκίνητο. Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσουμε το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, με τη βοήθεια του αρχηγού μας. Θα κάνουμε μια βόλτα στην περιοχή της Γκελίζ, και στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε το διαφορετικό πρόσωπο του Μαρακές το βραδάκι με μια βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες, περνώντας από τις σύγχρονες συνοικίες μέσα στην παλιά Μεδίνα και στη γραφική πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα, το μεγαλύτερο υπαίθριο θέατρο του κόσμου ( το κόστος της βόλτας με τις άμαξες δεν περιλαμβάνεται). Η υπέροχη βραδιά μας θα κλείσει με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

2η Ημέρα: Μαρακές ( 2η εκτεταμένη ξενάγηση με το μουσείο Dar Si Said-Είσοδος στους κήπους Μαζορέλ)

Τοποθετημένο σε ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Άτλαντα, τη Σαχάρα και την απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η «κόκκινη πόλη», η πρωτεύουσα του Νότου και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε τα τείχη της πόλης, το παλάτι Μπάχια, τους κήπους Μαζορέλ και τους τάφους των Saadi. Θα επισκεφτούμε επίσης και το μουσείο Dar Si Said.

 

3η ημέρα: Μαρακές – ολοήμερη εκδρομή στην Εσσαουίρα

Ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσσαουίρα. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρρακές φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Η Εσσαουίρα είναι μια πόλη ντυμένη στα μπλε, η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού. Επιστροφή στο Μαρρακές. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μαρακές (Είσοδος στο κινηματογραφικό στούντιο Atlas) – Αΐτ Μπεν Χαντού – Ουαρζαζάτ – Νταντές

Πρωινή αναχώρηση από το Μαρακές με σημερινό προορισμό μας την Ουαρζαζάτ και το Φαράγγι Νταντές. Λίγο μετά την έξοδο της πόλης, σε ένα κομμάτι του οροπεδίου, θα δούμε μια παλιά στρατιωτική βάση που ιδρύθηκε από Γάλλους λεγεωνάριους το 1920, όπου σήμερα υπάρχουν κινηματογραφικά στούντιο στα οποία έχουν γυριστεί πολλές κινηματογραφικές ταινίες και μπορείτε να τα επισκεφθείτε προαιρετικά (Studio Atlas). Στη συνέχεια σταματάμε στο Αΐτ Μπεν Χαντού – χωριό προστατευόμενο από την Ουνέσκο – με χαρακτηριστικές Κάσμπες, όπου γυρίστηκαν και πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Συνεχίζουμε για την Ουαρζαζάτ, στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου. Επίσκεψη στην πόλη και κατόπιν θα συνεχίσουμε για το Φαράγγι Νταντές, μέσω μια διαδρομής ανάμεσα σε φαράγγια και οάσεις όπου θα συναντήσουμε ενδιαφέροντες οικισμούς στην κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα», μεταξύ των οποίων η Σκούρα, η Ελ Κελάα Μαγκούνα και η Μπουλμάν. Άφιξη στο Φαράγγι Νταντές ή στην Κοιλάδα Ουαρζαζάτ, δείπνο και διανυκτέρευση

 

5η ημέρα: Νταντές – Κοιλάδα Τόντρα – Τινερχίρ – Ριζάνι (Δύση του ήλιου στη Μερτζούγκα με Jeep 4X4) – Ερφούντ

Πρωινή αναχώρηση για την Τινερχίρ, μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη χτισμένη γύρω από λόφους, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η είσοδος στο Φαράγγι του Τόντρα. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Ριζάνι, ενώ θα υπάρχει και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την θέα στις απότομες, βραχώδεις πλαγιές. Για τη συνέχεια μια διαφορετική εκδρομή. Άλλη μια προσφορά του γραφείου μας, που συνήθως δίνεται σαν προαιρετική με το ανάλογο κόστος. Με ειδικά jeep θα διασχίσουμε την βραχώδη έρημο και θα μεταφερθούμε στους ψηλούς αμμόλοφους της Μερτζούκα. Εδώ, η περιήγηση – άνοδος γίνεται πλέον με τα πόδια ή με καμήλες (προαιρετικά), για μία μαγευτική πανοραμική άποψη της ανατολής ή της δύσης του ηλίου*. Βρισκόμαστε ακριβώς στην είσοδο της απέραντης ερήμου και θα δούμε πως ο ήλιος χρωματίζει τους αμμόλοφους που απλώνονται μπροστά μας. Μια εμπειρία ζωής! Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Ερφούντ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

*Σημείωση: Η εκδρομή αυτή πιθανόν να γίνει την επόμενη ημέρα, με την ανατολή του ήλιου (ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια)

 

6η ημέρα: Ερφούντ – Ερασίντια – Μιντέλτ – Ιφράν – Φεζ

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε οδικώς με προορισμό την Φεζ. Καθοδόν περνάμε από την Ερασίντια (η παλιά Ksar el Souk - οχυρό των Γάλλων λεγεωνάριων) στη Σαχαριανή πλευρά του Άτλαντα κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, και την Μιντέλτ, ένα χαρακτηριστικό χωριό στις παρυφές του μέσου Άτλαντα. Φτάνοντας κατόπιν στο Ιφράν θα εκπλαγείτε αντικρίζοντας ένα ελβετικό χωριό με το χιονοδρομικό κέντρο του σε μια διαδρομή κατάφυτη από κέδρους και εντυπωσιακά τοπία. Συνεχίζουμε για την Φεζ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Φεζ (ξενάγηση)

Την αποκάλεσαν «η αυτοκράτειρα των πόλεων». Σήμερα δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη Φεζ. Αν εξαιρέσει κανείς πως γύρω από το ιστορικό κέντρο έχει απλωθεί μία σύγχρονη πόλη, η Φεζ είναι η καρδιά του Μαρόκου, το πολιτιστικό και θρησκευτικό του κέντρο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα δούμε τη Μεντίνα, που από το 1981 έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και που μαζί με τη Δαμασκό, το Κάιρο και το Μαρρακές, είναι από τις παλαιότερες μεσαιωνικές πόλεις του αραβικού κόσμου. Εδώ θα γνωρίσουμε το Τέμενος Καραουίν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τον μεντρεσέ Μπου Αϊνάνια, το σιντριβάνι Νεζαρίν, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, την εβραϊκή συνοικία Ελ Μελάχ, το ανάκτορο του Χασάν Β΄ κ.ά. Ακόμη θα δούμε τα παλιά βυρσοδεψεία – βαφεία, καθώς και το παζάρι που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη. Τέλος, μία βόλτα στη νέα πόλη της Φεζ και από εκεί στο ξενοδοχείο μας, θα μας προσγειώσει στον σύγχρονο κόσμο. Η Φεζ είναι ιδανική για φωτογράφηση αλλά και για αγορές. Επωφεληθείτε από το ελεύθερο απόγευμά σας για μια ακόμα βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Φεζ – Μεκνές (ξενάγηση) – Σεφχαουέν – Ταγγέρη

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας την Ταγγέρη. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Μεκνές, όπου και θα ξεναγηθούμε για να δούμε μεταξύ άλλων τα ερείπια από το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, τις "Βερσαλλίες του Μαρόκου" με τα μεγαλόπρεπα τείχη, τις αυλές με τα σιντριβάνια, την επίσης μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ του 17ου αιώνα κ.ά. Συνεχίζοντας, θα επισκεφθούμε την παγκοσμίως γνωστή «μπλε» πόλη-κόσμημα Σεφχαουέν (ή Σεφσαουέν), και θα καταλήξουμε στη θρυλική Ταγγέρη. Η πόλη αυτή κατοικήθηκε από τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Βάνδαλους, τους Άραβες, καθώς και από αποικιακές δυνάμεις όπως Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Σήμερα είναι μία κοσμοπολίτικη πολιτεία που μαγεύει τον επισκέπτη και του φέρνει στο μυαλό σκηνές από ταινίες και μυθιστορήματα. Άφιξη και ξενάγηση στην παλιά πόλη και στα σουκς της Ταγγέρης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Ταγγέρη – Ραμπάτ (ξενάγηση) – Καζαμπλάνκα

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την ήρεμη παραθαλάσσια πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, μέσα από τα τείχη της οποίας κρύβεται μία μοντέρνα πόλη, με πολλά σημεία να μιλούν για το παρελθόν της. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β’, το παλιό φρούριο Oudaya Kasbah, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε΄, το τζαμί με τον πύργο του Χασάν και τις κεντρικές λεωφόρους με τις πρεσβείες. κ.ά. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη «δυτικόμορφη μεγαλούπολη» του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ξενάγηση στη θρυλική Καζαμπλάνκα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάμεντ Ε’, θα περάσουμε έξω από το τζαμί του βασιλιά Χασάν Β΄ (στάση για φωτογραφία, χρόνου επιτρέποντος), καθώς και από τις συνοικίες Ανφά και Κορνίς με τα ωραία κτίρια και τα πολλά cafés. Στη συνέχεια, μετάβαση στο αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.  Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται  περίπου 3-5 ημέρες  πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 11 ήμερες/8 διανυκτερεύσεις με την Turkish. Την 10η ημέρα πραγματοποιούμε την ξενάγηση της Καζαμπλάνκα το βράδυ μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Επιστροφή 11η ημέρα το πρωί.  - Τιμή από 1099€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1099 € 530 €
  Twin Room 1099 € 530 €
  Triple Room 1099 € 530 €
  Single Room 1599 € 530 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/12/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 14 ήμερες/11 διανυκτερεύσεις με την Turkish.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Μαρόκο, μία στο Μαρακές, μία στην Ταγγέρη και μία στην Καζαμπλάνκα. - Τιμή από 1350€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1350 € 530 €
  Twin Room 1350 € 530 €
  Triple Room 1350 € 530 €
  Single Room 1990 € 530 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/1/2022 - ναχώρηση από Αθήνα - 11 ήμερες/8 διανυκτερεύσεις με την Turkish. Την 10η ημέρα πραγματοποιούμε την ξενάγηση της Καζαμπλάνκα το βράδυ μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Επιστροφή 11η ημέρα το πρωί.  - Τιμή από 1099€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1099 € 530 €
  Twin Room 1099 € 530 €
  Triple Room 1099 € 530 €
  Single Room 1599 € 530 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* lux, 5* η Κasba.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.Το δείπνο στις 31/12 δεν είναι εορταστικό.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Οι είσοδοι στα μουσεία και στους προβλεπόμενους από το πρόγραμμα χώρους.
  • Η εκδρομή με jeep 4X4 στους αμμόλοφους της Μερτζούγκα με την ανατολή ή τη δύση του ηλίου.
  • Η ειδική εκδρομή στην παραθαλάσσια Εσαουίρα.
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φιλοδωρήματα (30 €) σε οδηγό και ξεναγό.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 470

Σημειώσεις

  • Τα ξενοδοχεία 5* στο Μαρόκο δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματική τους κατηγοριοποίηση και στα διεθνή standards. Συμβαίνει πολλές φορές στο Μαρόκο ένα ξενοδοχείο 4* superior να είναι πολύ καλύτερο από ξενοδοχεία 5*. Έτσι ο υπευθυνος μας κάνει προσπάθεια επιλογής ξενοδοχείων με δικά του κριτήρια πραγματικής ποιότητας, δοκιμασμένα, που θα σας ικανοποιήσουν πλήρως.
  •  Τα τρίκλινα δωμάτια είναι στην πραγματικότητα δίκλινα με προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για ενήλικους