Skip to main content

Μαρόκο – Εμπειρία στην ΕΡΗΜΟ και στο κοσμοπολίτικο Μαρακές | 30.12.2021 απο 999,00

30/12 - Πρωτοχρονια 8 μερες   Ειδικο προγραμμα με την Ερημο

 με διαμονη και Ουαρζαζατ και Φαραγγι Νταντες,  επισης τζιπ 4Χ4 και καμηλες

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στο Μαρόκο, διαμορφώσαμε αυτό το νέο πρόγραμμα ειδικά για εκείνους που θέλουν να ζήσουν στην εμπειρία της ερήμου, αλλά ταυτόχρονα  ατμόσφαιρα Παρισιού στο κοσμοπολίτικο Μαρακές. Είναι ένας συνδυασμός από αμμόλοφους, βόλτες με καμήλες στην έρημο, ήχους από γητευτές φιδιών,  αλλά και αρτιστίκ μπαράκια και πολυτελή εστιατόρια. 

Με ειδικό σχεδιασμό έτσι ώστε να μπορέσετε να γνωρίσετε και την περιοχή του Ατλάντα με τις κάσμπες και τα ορεινά χωριά, σε συνδυασμό με την έρημο και τις εντυπωσιακές οάσεις.

Ένα ταξίδι-εξερεύνηση, με ιδιαίτερα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό

  1. Ιδανικές πτήσεις για το Μαρακές και όχι μεταφορές από Καζαμπλάνκα έτσι ώστε να αφιερώσουμε όλο το χρόνο στην περιοχή που θέλουμε
  2. Διαμονή στο μοναδικό κοσμοπολίτικο Μαρακές για αξέχαστες βραδινές και ημερήσιες περιπλανήσεις.
  3. Διανυκτέρευση στην Ερφούντ για να ανακατευτούμε με την έρημο και να κάνουμε βόλτα jeep και καμήλες στους αμμόλοφους της Σαχάρας και να απολαύσουμε την ανατολή (ή τη δύση) του ήλιου.
  4. Διανυκτέρευση στην κοιλάδα Ναντές, για να βρεθούμε σε οάσεις, στα περίφημα φαράγγια της ερήμου, σε τοπικούς οικισμούς και σε χωριά με τα χαρακτηριστικά πλινθόκτιστα σπίτια, όπου το καφέ της ερήμου κυριαρχεί παντού, ακόμα και στις χωμάτινες κάσμπα (αρχοντικά, κάστρα) που ξεφυτρώνουν ανάμεσα από διάσπαρτους κοκκοφοίνικες.
  5. Διανυκτέρευση στην Ουαρζαζάτ για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε την πόλη, αλλά και  να περπατήσουμε σε οάσεις και να επισκεφτούμε κινηματογραφικά στούντιο, μια και πολλές γνωστές ταινίες έχουν γυριστεί εδώ.
  6. Διαδρομή στην οροσειρά του Άτλαντα, μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα, γραφικά χωριά, φαράγγια, χαράδρες, οάσεις, κάσμπες και κσουύρ που αφήνει άφωνους τους ταξιδιώτες (Κοιλάδα Νταντές, Φαράγγι Τόντρα).
  7.  Ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη Εσαουίρα.
  8.  Ημιδιατροφή.
  9.  Ξενοδοχεία 5*, 4*sup. και κάσμπα.

Το ταξίδι συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι τοπικός ελληνόφωνος.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μαρακές (1η ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το «Κόκκινο Μαργαριτάρι του Νότου», το Μαρακές. Τοποθετημένο σ’ ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Άτλαντα, στη Σαχάρα και στην απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η πρωτεύουσα του Νότου και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Τα ζωηρά χρώματα του πολύβουου σουκ, το κόκκινο χρώμα στους τοίχους της Μεδίνας (παλιά πόλη), τα ανακατεμένα αρώματα από τα χιλιάδες μπαχαρικά και οι ήχοι των παραμυθάδων, των πυροφάγων και των γητευτών των φιδιών κάνουν το Μαρακές το πιο εξωτικό μέρος του κόσμου.

Από την άλλη, λίγο πιο πέρα από την εξωτική μελωδία της Μεδίνας, στην Γκελίζ ή Ville Nouvelle (Νέα πόλη), όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, ζευγάρια κλείνουν τραπέζι σε μοδάτα εστιατόρια, παρέες ξενυχτούν τσουγκρίζοντας μοχίτο στα μπαρ και αστραφτερά κάμπριο ανεβοκατεβαίνουν στις λεωφόρους της πόλης. Το Μαρακές είναι από μόνο του ένας προορισμός. Τόσο Ανατολή και τόσο Δύση, τόσο Ευρώπη και τόσο Αφρική, τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα.

Το Μαρακές είναι όλα αυτά που σας φέρνουν στον νου τα ανατολίτικα παραμύθια, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας άκρως κοσμοπολιτικός προορισμός, με τα café του, τις γκαλερί μοντέρνας τέχνης, τα υπέροχα πάρκα του, τα αρτιστίκ μπαράκια, στα οποία ξενυχτούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, και τα εξαιρετικά εστιατόρια. Δεν είναι τυχαίο που η δεύτερη γλώσσα της χώρας είναι τα Γαλλικά. Όλος αυτός ο κοσμοπολίτικος αέρας δεν αφήνει κανέναν ταξιδιώτη ασυγκίνητο.

Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσουμε το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, με τη βοήθεια του αρχηγού μας. Θα κάνουμε μια βόλτα στην περιοχή της Γκελίζ, και στη συνέχεια η υπέροχη βραδιά μας θα κλείσει με τη μεταφορά μας στο ξενοδοχείο, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

2η ημέρα: Μαρακές – Αναχώρηση μέσω Άτλαντα – Κσαρ Αΐτ Μπεν Χαντού – Φαράγγι Νταντές

Κανένα ταξίδι στο Μαρόκο δεν είναι πλήρες, αν δεν ανακατευτούμε με την έρημο. Η χώρα γίνεται ακόμα πιο εξωτική και απόκοσμη, όταν περιπλανηθεί κανείς στα εντυπωσιακά τοπία των απέραντων αμμόλοφων. Και αυτή τη μοναδική εμπειρία προσφέρει σε αυτό το ταξίδι ήδη από την αρχή του.

Η διαδρομή μας προς ανατολάς, λοιπόν, έχει χαραχθεί έτσι, ώστε να περνάει υποχρεωτικά από την οροσειρά του Άτλαντα, τη μεγαλύτερη οροσειρά της Βόρειας Αφρικής, που χωρίζει το Μαρόκο στα δύο. Εκεί κατοικούν αποκλειστικά οι Βέρβεροι, οι αυτόχθονες κάτοικοι της χώρας. Ο οδικός άξονας που θα διανύσουμε κατασκευάστηκε αρχικά από τη γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και θα μας οδηγήσει στην οδική διάβαση Τίζιν Τίσκα, σε υψόμετρο 2.260 μέτρων, περνώντας μέσα από τη βερβερική πόλη Ταντέρτ και αγναντεύοντας τοπία άγριας ομορφιάς.

Στη μέση του ερημικού τοπίου ξεφυτρώνει το οχυρωμένο χωριό Αΐτ Μπεν Χαντού –προστατευόμενο από την UNESCO– με τις χαρακτηριστικές πλινθόκτιστες κάσμπα, ένα απίστευτο αντιπροσωπευτικό σκηνικό του πολεμικού παρελθόντος των πολλών και διαφορετικών φυλών του νότιου Μαρόκου. Η καφεκόκκινη καστροπολιτεία Κασμπάχ, που σκαρφαλώνει στην πλαγιά του λόφου, είναι ανησυχητικά γνώριμη, μια και η πιο μεγαλειώδης πόλη που έχει υπάρξει ή θα υπάρξει ποτέ, η φαντασμαγορική Qarth στο «Game of Thrones», ήταν στην πραγματικότητα το Άιτ Μπεν Χαντού.

Θα σκαρφαλώσουμε στο ψηλότερο σημείο του κάστρου, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ στα ανηφορικά χωμάτινα δρομάκια του, ανάμεσα στα χαμηλά καφεκόκκινα σπίτια, για να θαυμάσουμε τη συγκλονιστική θέα στον εντυπωσιακό φοινικώνα που απλώνεται από τη μία και την απεραντοσύνη της ερήμου από την άλλη. Ο ντόπιος ξεναγός μας θα μας δείξει με περηφάνια την αρένα στην οποία γυρίστηκε η ταινία «Ο μονομάχος». Το χωμάτινο αυτό κάστρο, κομμάτια του οποίου έχουν την τεχνοτροπία οικημάτων της Υεμένης, υπήρξε επίσης σκηνικό των ταινιών «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και «Το διαμάντι του Νείλου».

Αφού γευματίσουμε στο Αΐτ Μπεν Χαντού, συνεχίζουμε στον αλλοτινό δρόμο των καραβανιών και προχωρούμε ανατολικά, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Νταντές και της ομώνυμης κοιλάδας. Ακολουθώντας το μονοπάτι των «χιλίων κάσμπα», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τη διαδρομή αυτή, θα βρεθούμε σε οάσεις, σε τοπικούς οικισμούς και σε χωριά με τα χαρακτηριστικά πλινθόκτιστα σπίτια, όπως το Σκούρα, η Κελάα Μγκούνα και το Μπουλεμάν ντι Νταντές.

Εδώ το καφέ της ερήμου κυριαρχεί παντού, ακόμα και στις χωμάτινες κάσμπα (αρχοντικά, κάστρα) που ξεφυτρώνουν ανάμεσα από διάσπαρτους κοκκοφοίνικες. Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί στο Φαράγγι Νταντές, όπου θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα διανυκτερεύσουμε.

 

3η ημέρα: Φαράγγι Νταντές – Τινερχίρ – Όαση και Φαράγγι Τόντρα – Μερζούγκα (jeep και καμήλες στην έρημο)

Πρωινό και αναχωρούμε για να εξερευνήσουμε οδικώς το Φαράγγι Νταντές, προκειμένου να απολαύσουμε εικόνες άγριας ομορφιάς, όπως ο σχηματισμός βράχων «Δάχτυλα της μαϊμούς» και η κάσμπα του Άιτ Γιουλ, του 19ου αιώνα. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση το Τινερχίρ, μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη, χτισμένη γύρω από λόφους, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες οάσεις του Νότου.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, θα συναντήσουμε παντού πινακίδες που προειδοποιούν για περάσματα κοπαδιών από καμήλες και δεν αποκλείεται να διασταυρωθούμε με κάποια από αυτά μέχρι να φτάσουμε στην εντυπωσιακή όαση Τόντρα, με τα παλιά χωμάτινα βερβέρικα χωριά να κρέμονται στις απότομες πλαγιές των λόφων με τις χιλιάδες χουρμαδιές. Από το στενό πέρασμα που θα βρούμε στον δρόμο μας θα μπούμε στο φαράγγι πεζοί και θα θαυμάσουμε τις βραχώδεις απότομες πλαγιές, αλλά κυρίως τη δύναμη της φύσης.

Συνεχίζουμε για το Ερφούντ, όπου θα κάνουμε μια στάση για να γευματίσουμε. Αν, όμως, πιστεύετε ότι οι εικόνες αρκούν για σήμερα, πλανάσθε… Αντίο πούλμαν, επιβίβαση σε ειδικά jeep 4x4 και η περιπέτεια στην έρημο αρχίζει, για να ξυπνήσουμε μνήμες από τον Λόρενς της Αραβίας! Θα διασχίσουμε τη βραχώδη έρημο και θα μεταφερθούμε στη Μερζούγκα με τους κοκκινωπούς αμμόλοφους. Μόλις βρεθούμε ακριβώς στην είσοδο της ερήμου, θα εγκαταλείψουμε τα jeep και θα ανέβουμε τους αμμόλοφους με καμήλες. Στην πορεία μας θα θαυμάσουμε τις ουράνιες αποχρώσεις στους ατέλειωτους αμμόλοφους του Εργκ Τσέμπι που απλώνονται μπροστά μας την ώρα που πέφτει το δειλινό. Μια εμπειρία ζωής! Διανυκτέρευση στη Μεζούργκα.

*Σημείωση: Η εκδρομή αυτή πιθανόν να γίνει την επόμενη ημέρα, με την ανατολή του ήλιου (ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια).

 

4η ημέρα: Μερζούγκα – Ρισσάνι – Κοιλάδα Ντράα – Ουαρζαζάτ (περπάτημα σε όαση)

Σήμερα θα πάρουμε τον δρόμο για την «πύλη του μεγάλου Νότου», την Ουαρζαζάτ, κατευθυνόμενοι δυτικά στον Μεγάλο Άτλαντα και στον Αντιάτλαντα. Πρώτη μας στάση για σήμερα θα είναι η πόλη Ρισσάνι, έδρα της δυναστείας των Αλαουιτών, της σημερινής βασιλικής οικογένειας του Μαρόκου.

Παλιότερα γνωστή ως Σιτζιλμάσα, αναδείχθηκε σε σημαντικό εμπορικό κέντρο του 14ο αιώνα. Διατηρεί ακόμα τα έντονα παραδοσιακά στοιχεία της χώρας, καθώς τόσο οι γυναίκες όσο και άνδρες έχουν καλυμμένα τα κεφάλια τους. Συνεχίζουμε για την Αγκντζ, περνώντας μέσα από τις πόλεις Αλφίν και Ταζαρίν, και φτάνουμε στην εύφορη κοιλάδα Ντράα. Με πάνω από 200 χλμ. μήκος, είναι η μακρύτερη όαση στο Μαρόκο. Δείτε την ιστορική πινακίδα «Τιμπουκτού 52 ημέρες»… ο χρόνος που χρειάζονταν κάποτε για τη διαδρομή αυτή τα καραβάνια.

Διαμέσου της πόλης Αγκντζ, φτάνουμε στην Ουαρζαζάτ, η οποία εκτείνεται στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου και ιδρύθηκε από τους Γάλλους λεγεωνάριους το 1920. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης είναι η κάσμπα Ταουρίντ, ένα αρχοντικό που χρησιμοποιήθηκε τόσο κατά το παρελθόν από τον πασά του Νότου, Γκλαουί, όσο και προσφάτως από πολλές κινηματογραφικές παραγωγές. Λίγο έξω από την είσοδο της πόλης, σε ένα κομμάτι του οροπεδίου, βρίσκεται η βάση μιας παλιάς στρατιωτικής μονάδας.

Εκεί σήμερα υπάρχουν κινηματογραφικά στούντιο που απετέλεσαν σκηνικά για πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Κατά την επίσκεψή μας εδώ θα μας μιλήσουν για όλες τις μεγάλες επιτυχίες του κινηματογράφου που γυρίστηκαν εδώ, όπως «Ο Λόρενς της Αραβίας», «Ο Μονομάχος», η «Βαβέλ» αλλά και η τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones». Μπαίνοντας στην πόλη θα αντικρίσουμε παντού αγορές γεμάτες χρώμα και ζωή, βερβέρικα καφενεία, όπου ο ναργιλές, ο αραβικός καφές και το τσάι με φύλλα δυόσμου σε ταξιδεύουν αλλού. Και όλα αυτά μέσα σε μια απίστευτη πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων! Χορτασμένοι από εικόνες και μυρωδιές θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ημέρα: Ουαρζαράτ – Όαση Φιντ – Κινηματογραφικά στούντιο – Μαρακές

Αφήνουμε πίσω μας την Οαρζαράτ κα κατευθυνόμαστε στην όαση Φιντ. Πρώην κινηματογραφικό σκηνικό, η όαση βρίσκεται πάνω στην κορυφή των βράχων, με τα βουνά να περιβάλλουν το μαγευτικό αυτό μέρος. Στην όχθη της όασης, θα περιπλανηθούμε σε τέσσερα μικρά βερβερικά χωριά, όπου οι κάτοικοί τους ζουν ειρηνικά με όσα έχει να τους προσφέρει η ζωοδότρα όαση. Αφεθείτε στην εκπληκτική ομορφιά του τοπίου, που μοιάζει σαν να πάγωσε μέσα στον χρόνο, καλά κρυμμένο μέσα στην απεραντοσύνη του έρημου τοπίου.

Ξανά στον δρόμο και κατευθυνόμαστε στο Μαρακές. Λίγο πριν από την είσοδο της πόλης, σε ένα κομμάτι του οροπεδίου, θα δούμε μια παλιά στρατιωτική βάση που ιδρύθηκε από Γάλλους λεγεωνάριους το 1920, όπου σήμερα υπάρχουν κινηματογραφικά στούντιο στα οποία έχουν γυριστεί πολλές κινηματογραφικές ταινίες (Studio Atlas). Άφιξη στο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Μαρακές (2η ξενάγηση, με το μουσείο Dar Si Said)

Τοποθετημένο σε ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Άτλαντα, τη Σαχάρα και την απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η «κόκκινη πόλη», η πρωτεύουσα του Νότου και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε τα τείχη της πόλης, το παλάτι Μπάχια, τους κήπους Μαζορέλ και τους τάφους των Saadi.

Στο Μαρακές, εξάλλου, βρίσκονται και αρκετά από τα λαμπρότερα οικοδομήματα ολόκληρου του Μαρόκου, όπως το ξακουστό τζαμί με τον εντυπωσιακό μιναρέ Κουτούμπια, το οποίο πήρε το όνομά του από τους μικροπωλητές βιβλίων που κάθονταν στο εξωτερικό του (κουτούμπ στα αραβικά σημαίνει «βιβλία»). Θα επισκεφθούμε τα δαιδαλώδη σουκ και, φυσικά, τη θρυλική κεντρική πλατεία Τζεμάα ελ Φνα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία-αγορά του αραβικού κόσμου.

Για πολλούς αιώνες η πόλη αυτή ήταν ένα ονομαστό εμπορικό κέντρο. Βέρβεροι και Άραβες νομάδες και αυτόχθονες από το κοντινό όρος Άτλας συνέρρεαν στη χαώδη κεντρική πλατεία, την Τζεμάα ελ Φνα, ενώ έμποροι από το Τιμπουκτού, την Αίγυπτο και την Ευρώπη έρχονταν να εμπορευθούν βαμβάκι χρυσό ασήμι, δούλους και μπαχαρικά. Σήμερα φαίνεται ότι ελάχιστα έχει αλλάξει και τα ψώνια είναι πάντα ένας καλός λόγος για να επισκεφθείτε τη Μεδίνα του Μαρακές, δηλαδή την παλιά συνοικία.

Θα αφεθούμε στη δίνη του λαβύρινθου αυτής της περιοχής και στα σκοτεινά στενά σοκάκια, όπου ο ουρανός κρύβεται πίσω από χαλιά που κρέμονται από ψηλά, θα ανακατευτούμε με τους πολυάριθμους μικροπωλητές, τους ζογκλέρ, τους μουσικούς γκνάουα, τους φαρμακοτρίφτες και θα ξελογιαστούμε από τους γυρολόγους και τους επιδέξιους εμπόρους που στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο πουλούν από παραδοσιακά μπαμπούς (ζωηρόχρωμα κίτρινα πασούμια) έως διακοσμητικά σιδερένια φανάρια. Αν είστε λάτρεις των μπαχαρικών και των βοτάνων, στις αγορές τους θα βρείτε ό,τι πιο εξεζητημένο και δυσεύρετο καρύκευμα υπάρχει. Οι βοτανοπώλες προσφέρουν ελιξίρια και λοσιόν που θεραπεύουν όλες τις παθήσεις. Προσφέρουν, μαύρους σκορπιούς μπουκαλάκια με βδέλλες ακόμα και αποξηραμένους χαμαιλέοντες για ιατρική χρήση.

 

7η ημέρα: Μαρακές – ολοήμερη εκδρομή στην Εσαουίρα)

Αναχωρούμε το πρωί για μία ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσαουίρα.

Στην περιοχή της Εσαουίρα και του Μαρακές φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Η Εσαουίρα είναι μια πόλη ντυμένη στα μπλε, η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού.

Μετά το τέλος της επίσκεψής μας επιστρέφουμε στο Μαρακές. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Μαρακές – Πτήση επιστροφής

8η ημέρα: Μαρακές – Πτήση επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα  είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό  αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες  πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/12/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 530 €
  Twin Room 999 € 530 €
  Triple Room 999 € 530 €
  Single Room 1439 € 530 €

Extras =   + Προαιρετική εκδρομή στην Εσαουίρα  :  45 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/12/2021 - Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη  

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1179 € 530 €
  Twin Room 1179 € 530 €
  Triple Room 1179 € 530 €
  Single Room 1619 € 530 €

Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1846

30/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:10

11:45

διανυκτέρευση στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 4* στην πλατεία Ταξίμ

ΤΚ 619

31/12/2021

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΑΡΑΚΕΣ

11:50

15:10

ΤΚ 622

07/01/2022

ΜΑΡΑΚΕΣ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

22:50

05:50

ΤΚ 1845

08/01/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:55

08:20

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* lux, 5* η kasbah.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Οι είσοδοι στα μουσεία και στους προβλεπόμενους από το πρόγραμμα χώρους.
  • Η εκδρομή με jeep 4X4 στους αμμόλοφους της Μερτζούγκα με την ανατολή ή τη δύση του ηλίου.
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φιλοδωρήματα (30 €).

Δεν περιλαμβάνονται      

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 530

Σημειώσεις

  • Τα ξενοδοχεία 5* στο Μαρόκο δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματική τους κατηγοριοποίηση και στα διεθνή standards. Συμβαίνει πολλές φορές στο Μαρόκο ένα ξενοδοχείο 4* superior να είναι πολύ καλύτερο από ξενοδοχεία 5*. Έτσι ο διοργανωτης κάνει προσπάθεια επιλογής ξενοδοχείων με δικά του κριτήρια πραγματικής ποιότητας, δοκιμασμένα, που θα σας ικανοποιήσουν πλήρως.
  •  Τα τρίκλινα δωμάτια είναι στην πραγματικότητα δίκλινα με προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για ενηλίκους