Skip to main content

ΠΑΣΧΑ, ΜΑΙΟ & Αγ. Πνεύματος 2022 Αυτοκρατορικό Μαρόκο! από 859€

Μαρρακές, Εσσαουίρα, Μπενί Μελλάλ, Ιφράν, Φεζ, Μεκνές, Ραμπάτ, Καζαμπλάνκα

9 μέρες ~ 7 διανυκτερεύσεις 

Αναχώρηση  21/04 Super Προσφορά Πάσχα

Αναχωρήσεις 06/05, 20/05, 12/06/2022

1η μέρα: Αθήνα - Μαρρακές

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την "Κόκκινη Πόλη", το κοσμοπολίτικο Μαρρακές. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μαρρακές, Ξενάγηση πόλης, ΔΩΡΟ: Φολκλορικό Show με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό Chez Ali! 

Πρωινή ξενάγηση στο "Μαργαριτάρι του Νότου", το Μαρακές. Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί Κουτούμπια, το οποίο βλέπουμε εξωτερικά, καθώς δεν επιτρέπεται η επίσκεψη σε μη μουσουλμάνους. Ο μιναρές του τζαμιού αυτού αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Θα συνεχίσουμε με το παλάτι Ελ Μπαχία, δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης, που έχει κτιστεί στα τέλη του 19ου αιώνα, καθώς και το Μουσείο Νταρ Σι Σαΐντ (Dar Si Said), ένα πανέμορφο ανάκτορο που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από ξύλινα διακοσμητικά και όχι μόνο. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους Μενάρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μεσημεριανό γεύμα. Το απόγευμα βόλτα με τον αρχηγό στην φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή "Πλατεία των Θαυμάτων". Σύμφωνα με την UNESCO, η πλατεία αυτή αποτελεί αριστούργημα προφορικής και ανέπαφης παγκόσμιας κληρονομιάς. Εκεί, επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες και μάγισσες, σε συνδυασμό με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν από τις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Το βράδυ θα απολαύσουμε το φολκλορικό σόου "FANTASIA" με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό Chez Ali. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μαρρακές, Ολοήμερη εκδρομή στην Εσσαουίρα

Πρωινή αναχώρηση για την Εσσαουίρα, μια πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, ντυμένη στα λευκά και τα μπλε, που σήμερα αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ανεβείτε στο κάστρο και απολαύστε την μαγευτική θέα, περπατήστε κατά μήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισμα των γλάρων... Η Εσσαουίρα σίγουρα θα σας αφήσει όμορφες εικόνες. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρρακές φυτρώνουν οι αργκανιές, από τις οποίες  βγαίνει το πανάκριβο έλαιο αργκάν (argan, αργανέλαιο). Τα κλαδιά των δένδρων αργκάν φέρουν άγρια αγκάθια, που αποδεικνύονται αποτελεσματικό αποτρεπτικό μέτρο για όσους επιθυμούν να συλλέξουν τους καρπούς τους - για όλους, εκτός από τις απτόητες κατσίκες, που σκαρφαλώνουν πάνω στα δέντρα αυτά! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μαρρακές. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μαρρακές - Μπενί Μελλάλ - Ιφράν - Ιμουζέρ ντι Καντέρ - Φεζ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Φεζ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για λίγο σε μια από τις πιο σημαντικές αγροτικές περιοχές του Μαρόκου, το Μπενί Μελλάλ. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε πόλεις και χωριά του Μέσου Άτλαντα, όπως το Αζρού και το Ιφράν, που βρίσκονται στην καρδιά ενός δάσους από αιωνόβιους κέδρους σε υψόμετρο 1250 μέτρων και 1665 μέτρων αντίστοιχα. Το Ιφράν διαθέτει χιονοδρομικό κέντρο, εξ ου και επονομάζεται "η Ελβετία του Μαρόκου". Η πόλη αυτή θεμελιώθηκε από  τους Γάλλους το 1929 για να γίνει σταθμός αναψυχής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αφού περάσουμε το βερβέρικο χωριό Ιμουζέρ ντι Καντέρ θα συνεχίσουμε για την "αυτοκράτειρα των πόλεων", την αρχοντική Φεζ, που βρίσκεται στην καρδιά του Μαρόκου. Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ιντρισίδες τον 8ο αιώνα ως η πρώτη αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Οι Αλμοραβίδες και οι Αλμοάδες την προίκισαν πλουσιοπάροχα, παρότι έκαναν πρωτεύουσά τους το Μαρακές και οι Μερινίδες της χάρισαν και πάλι τον τίτλο του διοικητικού κέντρου του βασιλείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Φεζ 

Πρωινή ξενάγηση στην κατ' εξοχήν ιερή πόλη της χώρας, την "Μέκκα του Μαρόκου", τη Φεζ, η οποία θεμελιώθηκε το 791 μ.Χ. από τον Μουλάι Ιντρίς Α΄ - είναι δηλαδή η παλαιότερη από όλες τις αυτοκρατορικές πόλεις. Ιδρύθηκε σχεδόν αμέσως μετά την κατάκτηση της Βόρειας Αφρικής και της Ισπανίας από τους Άραβες και σύντομα έγινε το πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της περιοχής. Όλες οι μεγάλες δυναστείες άφησαν εδώ το σημάδι τους. Θα δούμε (εξωτερικά) το ανάκτορο Dar Al Makhzen των Μερινιδών - της δυναστείας που προσέδωσε αίγλη και κύρος στην πόλη. Είναι το παλαιότερο ανάκτορο της χώρας (1276) και καλύπτει μια επιφάνεια 800 εκταρίων. Συνεχίζουμε με την Εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, μια από τις ωραιότερες και τις πλουσιότερες της χώρας και καταλήγουμε στην δαιδαλώδη Μεντίνα του 11ου αιώνα, που είναι γεμάτη με εξειδικευμένα καταστήματα και εργαστήρια - οι τεχνίτες της Φες είναι εξ άλλου φημισμένοι σε όλο το Μαγκρέμπ. Πρόκειται για έναν πραγματικό λαβύρινθο με 9.202 σοκάκια, μέσα στον οποίο θα δούμε μεταξύ άλλων το τζαμί Καραουίν (εξωτερικά) με τις 270 κολόνες, τις 14 πύλες και τον ψηλότερο μιναρέ του μουσουλμανικού κόσμου, έδρα του μουσουλμανικού Πανεπιστημίου της Φεζ, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και είναι ίσως το παλαιότερο του κόσμου, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς Β΄ (εξωτερικά) και την μεντρέσα Μπου Ινανία (Bou Inania). Μέσα στην Μεντίνα θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δούμε τα βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόμα με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Μπατάα. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερινιδών. Απόγευμα ελεύθερο για περιπλάνηση στα εκπληκτικά παζάρια της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Φεζ - Μεκνές - Ραμπάτ - Καζαμπλάνκα

Πρωινή αναχώρηση για την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως "πλατεία της καταστροφής", θα δούμε εξωτερικά το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ με την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τα τείχη της πόλης κ.ά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β΄, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε΄, τον Πύργο του Χασάν και την Κάσμπα Ουντάια (Oudaya Kasbah). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα (Νταρ-Ελ-Μπεϊντά). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Καζαμπλάνκα, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάμεντ Ε΄ - την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης με την Γαλλική Πρεσβεία, το Δημαρχείο και την Υπερνομαρχία - την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την κεντρική αγορά, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, το τζαμί του βασιλιά Χασάν Β΄ (εξωτερικά) - ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη του ισλαμικού κόσμου - και την πλούσια συνοικία Άνφα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση

8η μέρα: Καζαμπλάνκα - Μαρρακές - Πτήση για την Αθήνα  

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μαρρακές και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. Άφιξη λίγο μετά τα μεσάνυχτα ή το πρωί της 9ης μέρας, ανάλογα με την πτήση.

9η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα  

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις: 18/03, 21/04, 06/05, 20/05, 12/06 /2022  

 

9 μέρες ~ 7 διανυκτερεύσεις

Τιμή κατ' άτομο

Δίκλινο

 

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

Αναχωρήσεις

06/05, 20/05, 12/06

889€

770€

1200€

Αναχώρηση

 21/04

Super Προσφορά

Πάσχα

 

859€

730€

1.200€

 

Οι Πτήσεις μας με Turkish Airlines

Πτήσεις Πάσχα 21/04    ~    9 μέρες/7 διανυκτερεύσεις

 

Πτήσεις

με

Turkish Airlines

21/04

TK1850

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40-17:15

TK 621

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΜΑΡΡΑΚΕΣ

18:35-21:55

28/04

TK 622

ΜΑΡΡΑΚΕΣ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

22:55-05:55+1

29/04

TK1845

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

07:40-09:05

Υπόλοιπες Αναχωρήσεις: 18/03, 06/05, 20/05, 12/06   

                                               9 μέρες/7 διανυκτερεύσεις  

Πτήσεις

με

Turkish Airlines

1η μέρα

TK1850

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40-17:15

TK 621

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΜΑΡΡΑΚΕΣ

18:35-21:55

8η μέρα

TK 622

ΜΑΡΡΑΚΕΣ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

22:55-05:55+1

9η μέρα

TK1845

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

07:40-09:05

 Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις με Turkish Airlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Επτά συνολικά διανυκτερεύσεις, όπως παρακάτω:
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Μαρρακές, στο εξωτικό ξενοδοχείο Kenzi Rose Gardens 5* ή παρόμοιο
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Φεζ, στο ξενοδοχείο Barceló 4* ή παρόμοιο
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Καζαμπλάνκα, στο πολυτελές ξενοδοχείο Mövenpick 5* ή παρόμοιο
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Φολκλορικό Show με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό Chez Ali, Δώρο του γραφείου μας
  • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • Είσοδοι στα μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα που αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρος επίσημος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75: +€ 500
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.