Skip to main content

ΤΥΝΗΣΙΑ - ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΟΑΣΕΩΝ Ioύνιος έως Σεπτέμβριος 2019 από 495.00

8 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ 15/06 ΕΩΣ 07/09

1Η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΤΥΝΙΔΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και απευθείας πτήση για Τύνιδα. Άφιξη, υποδοχή από τον ξεναγό μας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Τύνιδα. Διανυκτέρευση.

2Η Ημέρα : ΤΥΝΙΔΑ-ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ-ΣΙΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ-ΚΑΙΡΟΥΑΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντώ, που έχει μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες συλλογές ψηφιδωτών στον κόσμο. Στη συνέχεια διασχίζοντας τις κεντρικές λεωφόρους της Τύνιδας, θα επισκεφθούμε το χώρο όπου βρίσκεται το διοικητικό κέντρο της Τυνησίας, το Τέμενος Ζιτούνα και κατηφορίζοντας θα μπούμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της Τύνιδας. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στα σουκς, φθάνουμε στην πύλη της εισόδου της Μεδίνας και μπαίνουμε στη λεωφόρο Μπουργκίμπα, μια από τις μεγαλύτερες λεωφόρους της Τύνιδας, όπου βρίσκεται και το σύγχρονο εμπορικό κέντρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Μετά από μία σύντομη διαδρομή και περνώντας από τη λίμνη της Τύνιδας(Ντου Λακ), φθάνουμε στην Καρχηδόνα όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο θέατρό της, τις θέρμες του Αντονίνου, και καταλήγουμε στο πανέμορφο ανδαλουσιανό προάστιο του Σίτι Μπου Σαίντ, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του και με πανοραμική θέα στη μεσόγειο και την όμορφη μαρίνα του. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικό αραβικό καφέ και τσάι με μέντα και κουκουνάρια σε έναν πανέμορφο παραδοσιακό καφενέ. Αναχώρηση για την Καιρουάν την πρώτη ιερή πόλη της βορείου Αφρικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η Ημέρα : ΚΑΙΡΟΥΑΝ – ΓΚΑΦΤΣΑ-ΤΟΖΕΡ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Περιήγηση της πόλης με επισκέψεις στις δεξαμενές των Αγλαβιτών, το τέμενος του συντρόφου του προφήτη(κουρέα), με τα περίφημα αραβουργήματα και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με το πρώτο ιερό Τέμενος που χτίστηκε στη βόρεια Αφρική. Έπειτα επίσκεψη στη Μεντίνα, με την ενδιαφέρουσα αγορά της. Ελεύθερος χρόνος για καφέ τσάι και παραδοσιακά γλυκά. Επίσκεψη σε εργαστήριο χαλιών-παραδοσιακή τέχνη της Καιρουάν. Αναχώρηση για την Τοζέρ με μία διαδρομή δίπλα στους πρόποδες του Άτλαντα, περνώντας από την Γκάφσα φθάνουμε στην μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας, το Τοζέρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Μετά το δείπνο επίσκεψη του λαογραφικού μουσείου Νταρ Σαριέτ. Διανυκτέρευση.

4Η Ημέρα: ΤΟΖΕΡ-ΠΑΝΕΡΙ ΤΗΣ ΝΕΦΤΑ-ΣΕΜΠΙΚΑ-ΤΑΜΕΡΖΑ-ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ ΜΕ ΤΖΙΠ 4 Χ 4
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Περιήγηση στην πόλη του Τοζέρ με την ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και την αγορά της. Επίσκεψη της μεγαλύτερης όασης της Τυνησίας και διασχίζοντας την, θα αισθανθούμε την ατμόσφαιρα της όασης και την δροσιά της. Επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της όασης με ζώα της ερήμου. Η διαδρομή αυτή προαιρετικά μπορεί να γίνει με Παϊτόνια. Γεύμα. Επίσκεψη της όασης της Νέφτα. Επιβίβαση σε 4 επί 4, και επίσκεψη στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ (όπου και βρίσκεται το στούντιο που γυρίστηκε η ταινία ο πόλεμος των άστρων,) με 4 επί 4 στις πίστες της Σαχάρα Επιστροφή στο ξενοδοχείο της Τοζέρ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5Η Ημέρα: ΤΟΖΕΡ-ΣΟΤ ΕΛ ΤΖΕΡΙΝΤ-ΚΙΜΠΙΛΗ-ΝΤΟΥΖ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την Ντουζ, που είναι η πόρτα της ερήμου, διασχίζοντας την αλμυρή λίμνη του Σοτ Ελ Τζερίντ που η επιφάνεια της είναι καλυμμένη από αλάτι, ιδιαίτερα μετά τη βροχή έχουμε την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε παγετώνα και στην περιοχή αυτή συναντάμε και το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού. Στη συνέχεια περνώντας από την Κιμπίλη με την όαση της, φθάνουμε στην επόμενη πανέμορφη όαση της Ντουζ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και πριν τη δύση του ηλίου θα κάνουμε τη βόλτα στους αμμόλοφους της Σαχάρας με καμήλες για να απολαύσουμε τη μοναδικότητα και τη μεγαλοπρέπεια της Σαχάρας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Η Ημέρα: ΝΤΟΥΖ-ΜΑΤΜΑΤΑ-ΕΛ ΤΖΕΜ-ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ- ΧΑΜΜΑΜΕΤ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το βορρά με επίσκεψη στα Ματμάτα χωριό Βερβερίνικο, μέσα σε ένα σεληνιακό τοπίο, χτισμένο σε ένα λόφο με τις περίφημες κατοικίες των Τρογλοβιτών, όπου θα επισκεφθούμε και μια τυπική κατοικία τους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας διασχίζοντας τους ατέλειωτους ελαιώνες, άφιξη στην Σους. Σύντομη στάση στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο φημισμένο του Πορτ ελ Καντάουι με την χαρακτηριστική μαρίνα του και την πανέμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Χαμμαμέτ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7Η Ημέρα: ΧΑΜΜΑΜΕΤ -ΜΟΝΑΣΤΙΡ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για περιπάτους. Το απόγευμα επίσκεψη στο Μοναστίρ, πανεπιστημιούπολη και γενέτειρα του Μπουργκίμπα, με επίσκεψη στο μαυσωλείο του. Χρόνος ελεύθερος στο Μοναστίρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8Η Ημέρα: ΤΥΝΙΔΑ-ΧΑΜΜΑΜΕΤ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ημέρα ελεύθερη για μπάνιο και χαλάρωση. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Τύνιδας   για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Τύνιδα-Αθήνα οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις της AEGEANAIRLINES
  • Εφτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία AFRICATUNIS5*, HOTELLAKASBAHKAIROUAN 5*, HOTELRASELAINTOZEUR 4*, MOURADIDOUZ 4*, HOTELVINCCIFLORAPARKHAMMAMET 4* ή παρόμοια  
  • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός-αρχηγός
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν (τυνησιακά),
  • Η εκδρομή στις ορεινές οάσεις με τζιπ 4Χ4(υποχρεωτικά στη διάρκεια της εκδρομής η ζώνη ασφαλείας)
  • Βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους της Σαχάρας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/ επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (170 ευρώ)
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους(25 ευρώ το άτομο) και γενικά όπου απαιτείται
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις
Αναχώρηση : Α3 734   Αθήνα – Τύνιδα     23.45 – 23.59
Επιστροφή   : Α3 735   Τύνιδα – Αθήνα   01.30 – 05.40  

                                                      

                                              EarlyBooking                        

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο               495€               545€
Τιμή σε μονόκλινο                           655€               695€
Παιδική τιμή (μέχρι 11 ετών)             455€               505€

*τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με πρόσθετο τρίτο κρεβάτι, το μονόκλινο θα είναι ένα δωμάτιο με μία κλίνη ή δίκλινο με χρήση ενός κρεβατιού