Skip to main content

ΜΙΚΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ Σεπτέμβριος 2020 - Μάρτιος 2021 από 790,00

ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Τύνιδα - Χαμαμέτ - Κελίμπια - Κερκουάν - Μοναστίρ - Σους Πορτ Ελ Καντάουι - Ελ Τζεμ

6 ΗΜΕΡΕΣ / 5 ΝΥΧΤΕΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ

01 Σεπτεμβρίου 2020 - 31 Μαρτίου 2021

Καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων!!!

 

Ημέρα 1η: Aθήνα - Τύνιδα

Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τύνιδας. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Τύνιδας και μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις μεταφορά στο ξενοδοχείο στην πόλη Γκαμάρτ στις ακτές της Μεσογείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Γκαμάρτ - Χαμαμέτ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Καρχηδόνα, την πόλη που αποτελεί ζωντανή μαρτυρία αρχαίων πολιτισμών. Η αρχαία πόλη της Καρχηδόνας και το γειτονικό Σαλάμπο, έχουν ανακηρυχθεί εθνικά μνημεία, με χαρακτηριστικά κτίσματα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας λουτρά, κατοικίες, ναούς και το υπέροχο ναυτικό λιμάνι των Καρχηδονίων. Θα δούμε τα ιαματικά λουτρά Antoinine ένα από τα μεγαλύτερα που κατασκευάστηκαν από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία με το εκπληκτικό «δροσερό δωμάτιο» μήκους 47μ. και ύψος 15μ., το ρωμαϊκό θέατρο που χρησιμοποιείται ακόμα για το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Καρχηδόνας και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την εκπληκτική πανοραμική θέα από το λόφο της Βύρσης, στον αρχαίο χώρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σίντι Μπου Σάιντ, ένα υπέροχο γαλάζιο και άσπρο χωριό σκαρφαλωμένο στα βράχια με θέα στον κόλπο της Τύνιδας, με τα πλακόστρωτα δρομάκια του και τα μικρά καταστήματα που πωλούν αντίκες, είδη λαϊκής τέχνης και ασήμι που μας προσφέρει καταπληκτική θέα στην σμαραγδένια θάλασσα, το βουνό Bou Kornine και τις νότιες παραλίες της Τύνιδας απέναντι από τον κόλπο.

Ώρα για τοπική σπεσιαλιτέ, πράσινο τσάι με μέντα στο διάσημο «Café Des Nattes» ή στο Café Sidi Chaabane. Προχωρώντας στα προάστια της πρωτεύουσας, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Bardo που αρχικά ήταν παλάτι που χτίστηκε τον 13ο αιώνα και με την πάροδο των ετών έχει ανακαινιστεί και τώρα φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα ρωμαϊκά ψηφιδωτά και άλλους ανεκτίμητους θησαυρούς από διάφορες περιοχές της Τυνησίας. Αυτό το υπέροχο παράδειγμα της αραβο-μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης διαθέτει θολωτές οροφές, γκαλερί και θόλους. Στη συνέχεια αναχώρηση για το κέντρο της Τύνιδας και την παλιά Μεδίνα. Ο οδηγός μας θα μας συνοδεύσει στα στενά σοκάκια που περνούν μέσα από την καρδιά αυτού του πολιτιστικού παράδεισου. Θα δούμε το μεγάλο Τζαμί Zaytuna που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς Μεδίνας, καταστήματα που πωλούν όλους τους τύπους τοπικών προϊόντων και εκπληκτικά σπίτια με τοπικό χαρακτήρα που χρησιμοποιούνται σήμερα αποκλειστικά ως καταστήματα δώρων, γκαλερί τέχνης και εκλεκτά παραδοσιακά εστιατόρια. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και επιστροφή στη Χαμαμέτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Χαμαμέτ - Νταρ Σαμπάν - Κελίμπια - Κερκουάν - Ελ Χαουάρια - Χαμαμέτ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Nabeul ένα σημαντικό κέντρο χειροτεχνίας που φημίζεται για την κεραμική, το αποσταγμένο νερό από πορτοκαλιές, τα τριαντάφυλλα και τα γιασεμιά. Είναι μια μεγάλη εμπορική πόλη με πολλά είδη λαϊκής τέχνης όπως αγγειοπλαστική, κεντήματα και αντικείμενα από σφυρήλατο σίδερο. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην αγορά θα δούμε τους πολύχρωμους πάγκους με τα εσπεριδοειδή, φράουλες και αρωματικά λουλούδια για απόσταξη. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη του Dar Chaabane, το οποίο έχει διατηρήσει την παραγωγή παραδοσιακών πέτρινων γλυπτών σχεδιασμένων για την διακόσμηση του σπιτιού και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους τεχνίτες την ώρα της δουλειάς και προαιρετικά να αγοράσουμε ασυνήθιστα αναμνηστικά. Αναχώρηση για την Kelibia, ένα πανέμορφο ψαροχώρι με όμορφες παραλίες και το φρούριο του 12ου αιώνα με πανοραμική θέα στην θάλασσα από την κορυφή του λόφου. Ακολουθεί επίσκεψη στο Κερκουάν, τον αρχαιολογικό χώρο μπροστά στη θάλασσα που αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία του Καρχηδονιακού πολιτισμού, με τα ερείπια μιας μικρής πόλης, τον ναό και τα τείχη. ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ 3 ΜΙΚΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ - 6 ημ. Αναχώρηση για το El Haouaria, ένα όμορφο γαλάζιο και λευκό χωριό δίπλα σε επιβλητικά ορυχεία που χρονολογούνται από την Αρχαιότητα, στην άκρη της χερσονήσου Cap Bon. Επιστροφή στη Χαμαμέτ, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Χαμαμέτ - Μοναστίρ - Σους - Πορτ Ελ Καντάουι

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Monastir με την μακρά ιστορία, το περίφημο ribat (αμυντική κατασκευή) του 9ου αιώνα και το μεγάλο τζαμί. Βρίσκεται 165 χλμ. νοτιοανατολικά της Τύνιδας, 24 χλμ. ανατολικά του Σους και έχει το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Τυνησίας. Επίσκεψη του επιβλητικού Ριμπάτ που κυριαρχεί ανάμεσα στο λιμάνι όσο και στην πόλη, ενώ οι προσθήκες και οι ανακαινίσεις με την πάροδο των αιώνων δημιούργησαν ένα σύμπλεγμα από φθαρμένους τοίχους και πυργίσκους, με ανοιχτές αυλές και μικρά κελιά. Θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο του Μπουργκίμπα, ένα εντυπωσιακό μνημείο με χρυσό τρούλο και δύο εκλεπτυσμένους μιναρέδες, που τιμά τη μνήμη του πρώτου προέδρου της ανεξάρτητης Τυνησίας, με καταγωγή από το Μonastir. Αναχώρηση και επίσκεψη στη Sousse, μια πόλη με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που διατηρεί στα πετρώματά της τα πολύτιμα στοιχεία της ιστορίας της και τη μεγάλη αμμώδη παραλία στη Μεσόγειο. Η Medina που προστατεύεται από το επιβλητικό Ribat με τα παζάρια της είναι πάντα ευχάριστη να την περπατήσουμε. Το μουσείο που στεγάζεται στο Kasbah είναι φημισμένο για την ποιότητα των ψηφιδωτών του καθώς και για τη θέση του ψηλά πάνω από την πόλη. Αναχώρηση και επίσκεψη στο λιμάνι El Kantaoui, που βρίσκεται σε μια πανοραμική παραλιακή λωρίδα, με τις στοές, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα εστιατόρια στην παραλία να δίνουν στην πόλη μια ιδιαίτερη γοητεία. Διαμονή στο Ελ Καντάουι.

Ημέρα 5η: Ελ Καντάουι - Καϊρουάν - Ελ Τζεμ - Σους

Μετά το πρωινό; αναχώρηση στο Kairouan την ιερή ισλαμική πόλη μέχρι και σήμερα, της οποίας η μεδίνα και τα μνημεία κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην πολιτιστική κληρονομιά της Τυνησίας. Ιδρύθηκε το 671 από τον Okba Ibn Nafâa, και είναι χαρακτηρισμένη από την Ουνέσκο σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα επισκεφθούμε το τεράστιο τζαμί Sidi Okba, ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο και ένα μνημείο που θεωρείται από τα πιο εντυπωσιακά στη Βόρεια Αφρική. Το Μεγάλο Τζαμί είναι το σύμβολο του Καϊρουάν, όχι μόνο για το θρησκευτικό του κύρος αλλά και για την ιστορική του σημασία και την αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική του. Χτίστηκε το 670 από τον Άραβα στρατηγό Okba Ibn Nafi, και ήταν το πρώτο τζαμί στη Βόρεια Αφρική. Ανακατασκευάστηκε με τη σημερινή του μορφή το 836, υπό τη δυναστεία των Αγλαμπίδων, μια εποχή ευημερίας όταν το Καϊρουάν ήταν η πρωτεύουσα μιας τεράστιας επαρχίας. Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα ενέπνευσε τα άλλα τζαμιά στη Βόρεια Αφρική και αντιπροσωπεύει εξαιρετικά στοιχεία για τους πρώτους αιώνες της μουσουλμανικής παρουσίας σε αυτό το μέρος του κόσμου. Επίσκεψη στην πισίνα Aghlabiden, μια πραγματική δεξαμενή νερού για την ιερή πόλη. Επίσκεψη στο μαυσωλείο του Sidi Saheb, που φιλοξενεί τον τάφο ενός συντρόφου του Προφήτη, ο οποίος, όπως λένε, κράτησε τρεις τρίχες από τη γενειάδα του ως λείψανο. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα παζάρια.

Οι αγορές (σουκ), οι δρόμοι που είναι αφιερωμένοι στο εμπόριο, χωρίζονται σύμφωνα με τα προϊόντα και είναι γεμάτοι δραστηριότητα. Κοντά στα σιωπηλά μικρά σοκάκια, ανάμεσα σε μεγάλους λευκούς τοίχους με διάσπαρτες μπλε πόρτες, γυναικείες σιλουέτες περνούν βιαστικά τυλιγμένες σε πεντακάθαρα πέπλα και μερικές φορές ομάδες χαρούμενων παιδιών. Αναχώρηση για το Ελ Τζεμ όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο στον κόσμο μετά από εκείνα στη Ρώμη και την Κάπουα, που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Κορντιανό γύρω στο 230 μ.Χ. και μπορούσε να φιλοξενήσει 30.000 άτομα. Μετά την παρακμή του Θύσδρου, χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των αιώνων ως φρούριο. Το 1695, ο τουρκικός κόλπος βομβάρδισε τα τείχη σε μια προσπάθεια εκδίωξης των αντικυβερνητικών ανταρτών που είχαν συσσωρευτεί. Ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό μνημείο όπου υπάρχει επίσης μουσείο με μια ωραία συλλογή ρωμαϊκών ψηφιδωτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Σους, δείπνο και διαμονή.

Ημέρα 6η: Σους - Αεροδρόμιο Τύνιδας

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας για την πτήση της επιστροφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Ρώμη  05.55 07.00
Ρώμη  – Τύνιδα 09.10 09.30
Τύνιδα – Ρώμη   17.50 20.15
Ρώμη   – Αθήνα 21.50 00.50*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

ΤΙΜΕΣ το άτομο σε δίκλινο 01/09/20-31/03/21

 Ελάχιστη συμμετοχή για 2 άτομα από / προς Αθήνα Τιμή από: 
 Ξενοδοχεία 4* & 5* με ημιδιατροφή  790 € + 180 € φόροι

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Alitalia από Αθήνα
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία και ένα (1) γεύμα ή δείπνο
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο με κλιματιζόμενο όχημα
  • Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό
  • Τοπικούς φόρους
  • Εισόδους σε όλα τα αξιοθέατα
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, προσωπικά έξοδα
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
  • Το check in /check out στα ξενοδοχεία είναι στις 12:00 μ.μ.
  • Ανάλογα με την εποχικότητα ενδέχεται να υπάρχουν επιβαρύνσεις στα κοστολόγια