Skip to main content

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΚΑΤ’ ΝΙΑΓΑΡΑ – ΤΟΡΟΝΤΟ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Χριστούγεννα 2019 έως Μάρτιο 2020 από 1519,00

 Αναχώρηση: 24 Δεκεμβρίου  & 10, 24 Ιανουαρίου & 08, 22 Φεβρουαρίου & 02,  21 Μαρτίου

10  Ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Νέα Υόρκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, τελευταίες οδηγίες και πτήση για τη Νέα Υόρκη με τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες που συνεργάζεται το γραφείο μας. Πτήση στο όνειρο, τη θρυλική «New York – New York», την πόλη με τα χίλια πρόσωπα που όλοι γνωρίζουμε από τις ταινίες στο σινεμά, την πόλη που συνδύασε το όνομά της με «το όνειρο» και την φαντασία του μοντέρνου ανθρώπου. Μετά την άφιξη μας, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν, όπου το γραφείο μας έχει μεριμνήσει, για τη δική σας άνεση, αχθοφόροι να μεταφέρουν τις αποσκευές στα δωμάτια σας. Χρόνος για τακτοποίηση. Λίγο αργότερα, ανάλογα την ώρα άφιξης, θα ξεκινήσουμε έναν περίπατο με τον ξεναγό μας για μια πρώτη γνωριμία με την πιο συναρπαστική πόλη του πλανήτη.

2η ημέρα: Νέα Υόρκη - Ξενάγηση στο βόρειο Μανχάταν – Central Park - Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο Metropolitan.

Ξεκινάμε τη μέρα μας με την πρώτη από τις δύο ξεναγήσεις στα αξιοθέατα για τα οποία φημίζεται η πόλη. Θα δούμε το άγαλμα του σημαντικότερου εξερευνητή, του Χριστόφορου Κολόμβου με τις καραβέλες του, το οποίο σήμερα αποτελεί σημείο μέτρησης όλων των αποστάσεων από τη Νέα Υόρκη. Θα περάσουμε από το Λίνκολν Σέντερ που φιλοξενεί τη Φιλαρμονική και τη Μετροπόλιταν Όπερα, ιδανικός χώρος για τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής. Σύντομη στάση στο Σέντραλ Παρκ, ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα του κόσμου, το μέρος όπου χαλαρώνουν οι Νεοϋορκέζοι και περνούν τον ελεύθερο τους χρόνο. Γεμάτο από γραφικές λίμνες, υπέροχα σιντριβάνια, το παγκάκι των ψιθύρων, τον κήπο στου Σαίξπηρ και τον μικρό αλλά γεμάτο ζωή ζωολογικό κήπο. Συνεχίζουμε με το μνημείο του στρατηγού Γκραντ και το Πανεπιστήμιο Columbia, το σημαντικότερο πανεπιστήμιο θεωρητικών επιστημών της Νέας Υόρκης, στην είσοδο του οποίου γίνεται μνεία σε αρχαίους έλληνες φιλοσόφους. Ακολουθεί η γειτονιά του Χάρλεμ, γνωστή στο παρελθόν ως η Μέκκα των αφροαμερικανών της Νέας Υόρκης όπου βρίσκεται το Apollo theater, στη σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της τζαζ αλλά και ο Michael Jackson. Η ξενάγηση συνεχίζεται με την 5η λεωφόρο με τα διάσημα καταστήματα οίκων μόδας και το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του κόσμου που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια, ορόσημο της πόλης, το οποίο φιλοξενεί το παρατηρητήριο «Top of the Rock». Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Τάιμς Σκουέρ, την πιο πολυσύχναστη και φωτογραφημένη πλατεία του κόσμου, όπου εκατομμύρια επισκέπτες θαμπώνονται από τους φωταγωγημένους ουρανοξύστες με τις πολύχρωμες πινακίδες «neon» που κάνουν πραγματικά τη νύχτα μέρα. Εκεί κοντά βρίσκεται το θαυμαστό Μπρόντγουεϊ, κέντρο βιομηχανίας της ψυχαγωγίας όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις πιο φαντασμαγορικές παραστάσεις στον κόσμο.

Η ξενάγηση τελειώνει με την επίσκεψη μας σε ένα από πλουσιότερα μουσεία στον κόσμο, το Metropolitan Museum of Art όπου είναι συγκεντρωμένα έργα ανεκτίμητης αξίας από κάθε πολιτισμό. Είναι το τρίτο σε επισκεψιμότητα μουσείο στον κόσμο, μετά το Λούβρο και το Βρετανικό μουσείο. Στις μόνιμες συλλογές του υπάρχουν έργα τέχνης από την κλασική αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, βυζαντινής και ισλαμικής τέχνης, έργα ζωγραφικής και γλυπτά από κορυφαίους ζωγράφους, μια εκτεταμένη συλλογή της αμερικανικής και της σύγχρονης τέχνης αλλά και εκτεταμένες συλλογές της Αφρικής, της Ασίας, της Ωκεανίας, και πάρα πολλά ακόμα. Σίγουρα μία μόνο ημέρα δεν αρκεί ώστε να το εξερευνήσει κανείς ολόκληρο. Στην επίσημη ξενάγηση του μουσείου, ο ‘Eλληνας ξεναγός μας θα μας παρουσιάσει μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα και θα μας δώσει τις πληροφορίες που μόνο οι ειδικευμένοι γνώστες μπορούν! Καθώς το μουσείο είναι ανεξάντλητο, μετά το πέρας της ξενάγησης μας ο ξεναγός θα σας κατευθύνει με βάση τα ενδιαφέροντα σας να περιπλανηθείτε για λίγο ακόμα στη μαγεία της τέχνης.

Για το βράδυ, προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία από τις φημισμένες παραστάσεις Μιούζικαλ στα θέατρα του Μπρόντγουεϊ, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα σας στη Νέα Υόρκη. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε από την Ελλάδα τα εισιτήρια σας από το γραφείο μας, προκειμένου να επωφεληθείτε από τις ειδικά χαμηλές τιμές, αλλά και να γλυτώσετε χρόνο σε ουρές!

3η ημέρα: Νέα Υόρκη – Ξενάγηση στο νότιο Μανχάταν, Chelsea Market, περιήγηση στις γειτονιές του Μανχάταν, σε γέφυρα Μπρούκλιν, βόλτα σε στέκια τηλεοπτικών σειρών και κρουαζιέρα !

Εχοντας παρει την πρώτη γερη δοση από την εντυπωσιακη Νέα Υόρκη, σημερα ετοιμαζόμα-στε  για το δεύτερο μέρος της ξενάγησης της πόλης που αφορά το νότιο Μανχάταν. Θα σταματήσουμε στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, την έδρα του οργανισμού ο οποίος έ-χει ως σκοπό τη διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης, μελετά τις διεθνείς οικονομικές τά-σεις, υποβάλλει μελέτες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, φυσικούς πόρους κ.λπ. Κατόπιν θα κάνουμε στάση στο Σταθμό Γκραντ Σέντραλ, πύλη και σύμβολο της πόλης, όπου τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι διέρχο-νται καθημερινά από την μεγαλοπρεπή κεντρι-κή αίθουσα. Συνεχίζουμε με το Γκρίνουιτς Βίλατζ το οποίο αγαπήθηκε από καλλιτέχνες και συγγραφείς, με σημείο αναφοράς τη Washington square και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (N.Y.U). Ακολουθούν το Σόχο που είναι γεμάτο με διάσημους οίκους μόδας, η Μικρή Ιταλία και η Τσάινα Τάουν, δύο από τις πιο ζωντανές συνοικίες της πολης όπου γίνεται αισθήτη η πολυπολιτισμική ταυτότητα της Νέας Υόρκης. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε τα βήματα των βασικών πρωταγωνιστριών της διάσημης σειράς Sex and the City, Carrie, Samantha, Charlotte και Miranda. Πέρα από την 5η λεωφόρο που οι 4 φίλες επιδίδονταν σε ατελείωτο shopping, θα επισκεφθούμε και το Magnolia Bakery όπου η παρέα συνήθιζε να απολαμβάνει τα διάσημα cupcakes, αλλά και το σπίτι της Carrie όπου πραγματοποιούνταν τα γυρίσματα της γνωστής σειράς. Ταυτόχρονα συνεχίζοντας την βόλτα μας στο West Village, θα επισκεφθούμε το κτίριο  που γινόντουσαν τα γυρίσματα της σειράς που γνώρισε τεράστια επιτυχία και στην Ελλάδα, “Τα φιλαράκια” ολοκληρώνοντας έτσι αυτή την ιδιαίτερη βόλτα μας! Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην περίφημη κλει-στή αγορά Τσέλσι Μάρκετ, έδρα διάσημων γκουρμέ εστιατορίων της Νέας Υόρκης, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αγορά τοπικών προϊόντων αλλά και στο Highline, την υπέροχη ιδέα δημιουργίας ενός πάρκου στην παλία σιδηροδρομική γραμμή, η οποία μας δίνει την δυνατότητα να περπατήσουμε μέσα στην πόλη… πάνω στην πόλη, γεμίζοντας με εικόνες από τις γειτονιές του Μανχάταν.

Κατευθυνόμαστε στη Γουώλ Στριτ, το κεντρο της παγκόσμιας οικονομίας με στάση για φωτογραφίες στο χάλκινο γλυπτό ταύρο (Charging Bull). Αμέσως μετά συναντάμε το «σημείο μηδέν» με το μνημείο που έχει κατασκευαστεί, φόρος τιμής στα θύματα της 11η Σεπτεμβρίου. Λίγο πιο περα βρίσκεται το νέο Οικονομικό Κέντρο με την ονομασία One Word Trade Center. Στην ίδια περιοχή προβάλλει ο πολυσυζητημένος σταθμός κατασκευής Καλατράβα, γνωστός ως Oculus, ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίσμα με κυρίαρχο το λευκό χρώμα. Εντυπωσιακός και φουτουριστικός, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, αποτελεί ως σήμερα τον ακριβότερο σταθμό στον κόσμο, με κόστος 4 δις δολάρια.
Είναι η κατάλληλη στιγμή για μια στάση στο εμπορικό κέντρο Brookfield, γεμάτο με επώνυμα καταστήματα όπως Burberry, Gucci, Luis Vuitton. Εκεί, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε, να κάνουμε αγορές, να χαλαρώσουμε με ένα γεύμα ή ρόφημα σε κάποιο από τα εστιατόρια ή καφέ απολαμβάνοντας την πολύ όμορφη θέα από το μέρος αυτό! Συνεχίζουμε στο Μπάτερυ Παρκ όπου αρχίζει να ξεπροβάλλει το Άγαλμα της Ελευθερίας, ένα αξιοθέατο συνυφασμένο με τη Νέα Υόρκη. Αμέσως μετά θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε τη γέφυρα του Μπρούκλιν και να βγάλουμε  τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες! Η Γέφυρα του Μπρούκλιν είναι μια από τις παλαιότερες κρεμαστές γέφυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες (1883) και συνδέει τους δήμους της Νέας Υόρκης Μανχάταν και Μπρούκλιν περνώντας πάνω από τον ποταμό Ηστ Ρίβερ. Από τα εγκαίνια της κιόλας έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της Νέας Υόρκης και ορίστηκε ένα Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο το 1964 και Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο Πολιτικής Μηχανικής το 1972. Η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται με την κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου θα περάσουμε από το ιστορικό Έλλις Άιλαντ, το Άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στο λιμάνι πόλης, το Στάτεν Άιλαντ και τη μεγάλη γέφυρα Βαρενζάνο καθώς και να θαυμάσουμε τις διάφορες μικρές και μεγαλύτερες παλαιές και νεότερες γέφυρες που συνδέουν το Μανχάταν με την γύρω περιοχή και τη διπλανή Πολιτεία του Νew Jersey. Έτσι θα έχουμε πλέον μία πολύ καλή ευκαιρία να φωτογραφήσουμε από μακριά το εντυπωσιακό Μανχάταν με τους ουρανοξύστες. Μετά το πέρας της κρουαζιέρας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος ενώ η επιστροφή μπορεί να γίνει με τα πόδια ή με ταξί. Για τη βραδινή μας έξοδο, έχουμε σχεδόν απεριόριστες επιλογές στην όχι τυχαία χαρακτηρισμένη «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ»:  Σε κάποιο ξεχωριστό cocktail bar ή εστιατόριο του Meatpacking District, σε ένα μπαρ στην κορυφή κτηρίου απολαμβάνοντας το φωτισμένο Μανχάταν ή στα κοντινά Soho, Little Italy, Tribecca, West & East Village, όλες περιοχές με πλούσια νυχτερινή ζωή. Ανάμεσα σε Νεοϋορκέζους που χαλαρώνουν με το πoτο ή το φαγητό τους μετά από μια κουραστική ημέρα, η Νέα Υόρκη είναι έτοιμη να σας δείξει το νυχτερινό της πρόσωπο!    Αν πάλι είμαστε τυχεροί και διεξάγεται κάποιος αγώνας μπάσκετ, προτείνουμε να βιώσετε από κοντά το φαντασμαγορικό και μαγικό κόσμο του ΝΒΑ στο Madison Square Garden με εισιτήρια εξασφαλισμένα από εμάς! Φυσικά, όσοι από εσάς θέλετε να πάρετε συγκεκριμένες και δοκιμασμένες προτάσεις από τον ξεναγό μας, μη διστάσετε να τον συμβουλευτείτε ανά πάσα στιγμή!

4η ημέρα: Νέα Υόρκη – Εκπτωτικό χωριό Woodbury Commons Outlets(προαιρετικά)

Ελεύθερη ημέρα. Για οσους από εσάς οι πολύ φθηνές αγορές είναι ένας από τους λόγους που επισκέπτεστε τη Νέα Υόρκη, είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στο μεγαλύτερο, πλουσιότερο και πιο εντυπωσιακό, εμπορικό κέντρο, το περίφημο Woodbury Commons. Μόλις μια ώρα περίπου μακριά από το Μανχάταν, υπάρχουν όλα τα επώνυμα είδη σε απίστευτα χαμηλές τιμες. Διακόσια είκοσι και πλέον ονόματα της μόδας θα βρεθούν στη διάθεση σας. Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικανών, επιλέγουν το συγκεκριμένο μέρος για τις αγορές τους. Γυναικεία καταστήματα όπως Michael Kors, Gucci, Guess, Dolce&Gabbana, Ugg, Tods καθώς και ανδρικά όπως Nike, Ralph Lauren, Calvin Klein, Gap, Timberland, Brooks Brothers, J.Varvatos, Tommy Hilfiger και πολλά άλλα σε απίστευτη ποικιλία και σε τιμές έως και 4 φορές οικονομικότερα απ’ ότι στην Ελλάδα. Επίσης, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο, καθώς δε θα χρειαστεί να αφιερώσετε άλλο χρόνο για τα ψώνια σας στο Μανχάταν. Ο ξεναγός μας θα σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές ώστε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα, αξιοποιώντας κατάλληλα το χρόνο σας σύμφωνα με το αγοραστικό σας ενδιαφέρον. Μαζί με τη συμμετοχή σας, παίρνετε και το VIP Coupons Book αξίας 10$, για επιπλέον προνόμια και εκπτώσεις καθώς και ένα χάρτη για να σημειώστε τα τοπ που σας ενδιαφέρουν. Αν πάλι τα ψώνια δεν είναι το φόρτε σας, προτείνουμε μια βόλτα στο Soho, στο Chelsea με την τοπική του αγορά και στο East village, όπου μέχρι το 1900 κατοικούσε η υψηλή κοινωνία, στη συνέχεια κατοικήθηκε από μετανάστες και από την δεκαετία του ‘50 και μετά η περιοχή έγινε η Μέκκα για την γενιά των Μπιτλς, τους χίπις και τους πανκ. Το East village μετατράπηκε σε ένα εργαστήριο πειραματισμού και νέων τάσεων.

5η ημέρα: Νέα Υόρκη – Καταρράκτες Νιαγάρα (636 χλμ)

Αναχώρηση με πούλμαν, που θα μας μεταφέρει μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, στους φημισμένους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην πλευρά του Καναδά, θα κάνουμε μια βόλτα με τον ξεναγό σας στους κοντινούς φωτισμένους το βράδυ καταρράκτες που θα αφήσει μια από τις δυνατότερες και πλέον ζωντανές εικόνες  που έχετε δει στη ζωή σας, όσον αφορά το φυσικό περιβάλλον. Σας προτείνουμε το Seneca Casino, το οποίο μπορεί να δώσει μία άλλη όψη στο κλείσιμο της ημέρας σας.

6η ημέρα: Καταρράκτες Νιαγάρα – Ξενάγηση, κρουαζιέρα & εκδρομή στο Τορόντο

Η ξενάγηση σήμερα αρχίζει με τους Καταρράκτες που σχηματίζονται από τον ποταμό Νιαγάρα. Εδώ μπορούμε να έχουμε πανοραμική θέα του « πετάλου » των καταρρακτών. Το θαύμα αυτό της φύσεως λειτουργεί μέσα στο πρώτο Πάρκο που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ και θα μας ξαφνιάσει με το μεγαλείο του. Εδώ γυρίστηκε άλλωστε και το κινηματογραφικό έργο «Νιαγάρας» με την Μαίριλυν Μονρόε. Προς το τέλος της επίσκεψής μας, δεν είναι δυνατόν να παραλείψουμε τη μοναδική κρουαζιέρα μέσα στους καταρράκτες, έτσι ώστε να νιώσουμε τη απίστευτη ενέργεια του νερού και να τραβήξουμε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες. Αμέσως μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για το Τορόντο, με τη διαδρομή μας δίπλα στο ποτάμι, μέσα από πανέμορφα τοπία, αμπελώνες, ιστορικά φρούρια και την πρώτη πρωτεύουσα του Καναδά με το Βρετανικό πανέμορφο Niagara on the Lake. Έπειτα από μια σύντομη διαδρομή, φθάνουμε στην πόλη του Τορόντο όπου θα δούμε όλα τα αξιοθέατα, τον Πύργο C.N., το περίφημο σύμπλεγμα σταδίου-ξενοδοχείου κλπ Rogers Center, το Δημαρχείο παλαιό και νέο, το περίφημο εμπορικό κέντρο Eaton Center, το λιμάνι, την μεγάλη Ελληνική Συνοικία του Ντανφορθ (Greek town) κ.λ.π. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην περιοχή των καταρρακτών και αν έχετε διάθεση μπορείτε να διασκεδάσετε το βράδυ, είτε στην πλευρά του Καναδά στους καταρράκτες, στους πύργους Μinolta, Skylon, στο Clifton Hill  είτε στην πλευρά των ΗΠΑ. 

7η ημέρα: Καταρράκτες Νιαγάρα – Ουάσιγκτον DC (663 χλμ)

Αναχώρηση οδικώς μέσω μίας διαδρομής με όλα τα στοιχεία της Αμερικάνικης γραφικής επαρχίας, για την Πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον DC . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ προτείνουμε μια βόλτα, στην  Τζωρτζτάουν. Η περιοχή δίπλα στον Ποτόμακ είναι πανέμορφη, με το γνωστό Πανεπιστήμιο, τα πολλά μικρά και μεγάλα καταστήματα, τα μαγαζιά αλλά και τα κέντρα στα οποία μπορεί κάνεις  να φάει. Εδώ μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε  στα διάφορα Jazz bars της περιοχής.

8η ημέρα: Ουάσιγκτον (Ξενάγηση)

Αφετηρία από το ξενοδοχείο και ξενάγηση στην Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα και τόπο διαμονής του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ, το αντιπροσωπευτικό κέντρο της ιστορίας, των παραδόσεων και του γοήτρου του αμερικάνικου λαού. Θα δούμε τα μνημεία των Αμερικανών προέδρων, Ουάσιγκτον, Τζέφερσον, αλλά και του Λίνκολν, μνημείο όπου είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο καθώς ο Παρθενώνας χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο. Θα συναντήσουμε την πισίνα αντανάκλασης με τον διάσημο Οβελίσκο, την πλατεία Λαφαγιέτ, τον Λευκό Οίκο, που θεωρείται η πιο διάσημη κατοικία ολόκληρου του πλανήτη.Εδώ η ισχυρή αστυνομική δύναμη είναι εμφανής από παντού και οι εικόνες ιδιαίτερα γνώριμες από τις ταινίες του Hollywood. Επίσης θα δούμε το Καπιτώλιο, την έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ το οποίο με ύψος 88 μέτρα είναι το ψηλότερο κτήριο της πόλης και αποτελεί κέντρο της. Στην συνέχεια θα συναντήσουμε  το Ανώτατο Δικαστήριο, την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσσου (κεντρικό κτήριο Thomas και δύο γειτονικά) που είναι η μεγαλύτερη και πλουσιότερη παγκοσμίως με αρκετές επιρροές από τον Έλληνικό πολιτισμό , την Εθνική Πινακοθήκη, το Μέγαρο των Εθνικών Αρχείων (σε ειδική προθήκη το Πρωτότυπο του Αμερικανικού Συντάγματος και της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας), το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, το μεγαλύτερο συγκρότητα μουσείων στον κόσμο  και τους τάφους των Κέννεντυ, το στρατιωτικό κοιμητήριο του Άρλιγκτον στην πλευρά της Βιρτζίνια όπου βρίσκονται οι τάφοι πολλών γνωστών και επιφανών Αμερικάνων όπως ο George Kennedy. Τους περισσότερους  τους έχουμε δει σε κάποια από τις κλασσικές Αμερικάνικες ταινίες, μαζί με την στρατιωτική τελετουργία όπου συνοδεύει την ταφή  ενός στρατιωτικού. Τέλος θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Αεροναυτικής και διαστήματος, όπου θα θαυμάσετε 23 μεγάλες αίθουσες με σύγχρονα εκθέματα διαστημικών σκαφών που έγραψαν ιστορία. Ακόμα θα περάσουμε από τα σημαντικότερα Υπουργεία, Μουσεία, Τράπεζες, έδρες διεθνών οργανισμών, αλλά και ξενοδοχεία, θέατρα, τα κεντρικά γραφεία του FBI αλλά και τον πολύβουο σταθμό των τρένων, τον Union Station, το εσωτερικό του οποίου είναι εκπληκτικό με πολλά καταστήματα  και εστιατόρια για να διαλέξει κανείς. Αξιοποιείστε το υπόλοιπο της ημέρας επισκεπτόμενοι Μουσεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (π.χ. Αέρος Διαστήματος - Φυσικής Ιστορίας ). Για την βραδινή σας διασκέδαση προτείνουμε να επισκεφθείτε την περιοχή της Georgetown που θα συναντήσετε Jazz Bar, εστιατόρια και όπου η γενικότερη ατμόσφαιρα θυμίζει εικόνες από Αμερικάνικες κινηματογραφικές ταινίες. Ταυτόχρονα υπάρχει και η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε και τα ψώνια σας καθώς θα συναντήσετε αρκετές επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων. Τέλος, στο Κέννεντυ σέντερ υπάρχουν παραστάσεις πολύ ενδιαφέρουσες, που θα μπορούσατε να επιλέξετε κατά την βραδινή σας έξοδο.

9η –10η ημέρα: Ουάσιγκτον DC –Βαλτιμόρη - Φιλαδέλφεια –  Νέα Υόρκη (350 χλμ) – Αθήνα

Στη σημερινή τελευταία ημέρα, θα μετατρέψουμε την επιστροφη μας στο αεροδρόμιο της Νεας Υόρκης σε μια εκδρομή γεμάτη δυνατές εικό-νες  και αναμνήσεις. Πρώτη στάση η Βαλτιμόρη, την άλλο-τε βιομηχανική περιοχή που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην Αμερικανική επανάσταση. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε για μια σύντομη αλλά πανέ-μορφη επίσκεψη στη Φιλαδέλ-φεια, τη μεγαλύτερη πόλη της Πενσυλβάνια και πρώτη πρω-τεύουσα των Ηνωμένων Πολι-τειών. Μια πόλη με σημαντική ιστορία την οποία θα γνωρίσουμε πανοραμικά με τον ξεναγό μας. Μικρή στάση και αμέσως μετά κατευθυνόμαστε για το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης για την πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα. Η επιστροφή μας στην Αθήνα μας βρίσκει πλημμυρισμένους με τόσες εικόνες που είναι ικανές να μας συνοδεύουν μια ζωή.

 

 

 Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο/άτομο

3κλινο/άτομο

(Τιμή Χ3)**

4κλινο/άτομο

(Τιμή  Χ4)**

Μονόκλινο

Φόροι-ΕΣΤΑ - ασφάλεια

Φιλοδ/τα

Αχθοφ/κα

10, 24 Ιανουαρίου

08, 22 Φεβρουαρίου

10

1859   €1659

1759  €1559

€1719 

€1519

+€790

€545

$100

02,  21 Μαρτίου

1829  €1629

1729   €1529

1699  

€1499

+€820

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ EMIRATES

 

 

ΠΤΗΣΗ

 

ΑΠΟ - ΠΡΟΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΑΦΙΞΗ

ΕΚ209

 

ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

17.25

21.30

ΕΚ210

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΘΗΝΑ

23.55

16.10*

*Αφίξη την επόμενη στην Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια απ’ ευθείας με την Emirates!
  • 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* κεντρικότατα
  • Ξεναγήσεις με πούλμαν στο Μανχάταν όπως αναφέρεται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Εισιτήριο εισόδου και ελληνόφωνη ξενάγηση στο μουσείο Metropolitan (ισχύει για τις αναχωρήσεις από 6/7/19)
  • Περιήγηση στη γέφυρα του Μπρούκλιν
  • Κρουαζιέρα στο άγαλμα της Ελευθερίας (νησί Έλλις)
  • Επίσκεψη στο Brookfield Place, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη και στο Highline
  • Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ στους Καταρράκτες Νιαγάρα
  • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις σε κάθε πόλη όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Κρουαζιέρα στους Καταρράκτες Νιαγάρα
  • Ελληνόφωνη εκδρομή στο Τορόντο
  • Επίσκεψη σε Φιλαδέλφεια και Βαλτιμόρη
  • Ξενάγηση στην ελληνική συνοικία της Αστόρια
  • Έλληνας έμπειρος και εξειδικευμένος ξεναγός καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εντός Αμερικής
  • Φ.Π.Α , Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ταξιδιωτικός οδηγός Νέας Υόρκης – Η.Π.Α.
  • 10% εκπτωτική κάρτα στο πολυκατάστημα Macy’s

 

** Ο ταξιδιωτικός οδηγός έχει συνταχθεί από εμάς ειδικά για τους ταξιδιώτες μας, με βάση τις εμπειρίες 29 ετών ταξιδίων στις ΗΠΑ και περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες και μυστικά τα οποία θα βοηθήσουν να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο ελεύθερος χρόνος.

*Επίσης μη διστάσετε να ρωτήσετε τον πάντα ενημερωμένο ξεναγό σας που ζει στις ΗΠΑ για τα καλυτέρα και πιο μοδατα στέκια για φαγητό, ποτό, Jazz clubs, κ.α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, έξοδα ΕΣΤΑ, ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια (ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κτλ) (δείτε τιμοκατάλογο)
  • Εισιτήρια συγκοινωνιών (μετρό κλπ.) κατά τις περιηγήσεις
  • Φιλοδωρήματα - αχθοφορικά τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στον ξεναγό της εκδρομής (δείτε τιμοκατάλογο)
  •  Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις:

  • Απαραίτητη για την είσοδο στις Η.Π.Α είναι η έγκριση ESTA (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα) την οποία αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το γραφείο μας. Σε περίπτωση που έχετε επισκεφτεί κάποια εκ των χωρών Συρία, Σουδάν, Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Υεμένη ή Σομαλία από 01/03/2011, θα πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία για αίτηση VISA, τη συμπλήρωση της οποίας μπορούμε να αναλάβουμε εφόσον επιθυμείτε.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να μεταθέσει χωρίς να παραλείψει τις δραστηριότητες σε ημερομηνία ή ώρα, για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τιμές που συμφωνούνται κατά την κράτηση είναι ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ, χωρίς καμία αύξηση ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων.

  1. Φαντασμαγορικές παραστάσεις στο Broadway

Το διασημότερο κινηματογραφικό σκηνικό του κόσμου βρίσκεται αναμφισβήτητα στην οδό Broadway. Εκατομμύρια τουρίστες συγκεντρώνονται στα κοσμοπολίτικα θέατρα της οδού προκειμένου να παρακολουθήσουν τις γνωστότερες παραστάσεις παγκοσμίως όπως τα Phantom of the Opera, Lion King, Kinky Boots, Chicago και πολλές άλλες. Κάντε την κράτηση σας το συντομότερο, καθώς τα διαθέσιμα εισιτήρια για τις καλύτερες παραστάσεις εξαντλούνται γρήγορα!

  1. Παρατηρητήρια

Αν υπάρχει μία πόλη που αξίζει να απολαύσετε τη θέα από ψηλά, να τραβήξετε τις καλύτερες πανοραμικές φωτογραφίες και να πιείτε το κοκτέιλ σας, ατενίζοντας τη Δύση του ηλίου, αυτή είναι σίγουρα η Νέα Υόρκη! Το ιστορικό Empire State Building, το υπερσύγχρονο One World Observatory που χτίστηκε στη θέση των Δίδυμων Πύργων καθώς και το Top of the Rock στην καρδιά του Manhattan δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα των δραστηριοτήτων σας.

  1. Περιήγηση με ελικόπτερο

Το κερασάκι στην τούρτα της επίσκεψης σας στο επιβλητικό Μανχάταν είναι μια πτήση με το ελικόπτερο. Η ανυπέρβλητη θέα θα σας κόψει την ανάσα και η ανεπανάληπτη εμπειρία αυτής της εναέριας περιήγησης θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Νέας Υόρκης από ψηλά, πετώντας πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και κατά μήκος του ποταμού Χάτσον. Να είστε προετοιμασμένοι με την κάμερα σας για βίντεο και φωτογραφίες !

  1. Jazz Bar

Από τα 800 μέρη διασκέδασης σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, σας διασφαλίζουμε θέση στο καλύτερο. Η ζωντανή jazz μουσική από έμπειρες μπάντες, θα σας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 20ού αιώνα αποπνέοντας το ρομαντισμό και τη δυναμικότητα της εποχής μέσα από επιτυχίες των Frank Sinatra, Louis Armstrong, Duke Ellington και πολλών άλλων !

  1. Μουσεία

Ακόμα ένα από τα “δυνατά χαρτιά” της Νέας Υόρκης είναι τα δεκάδες μουσεία και χώροι τέχνης. Ξεχωρίζουμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα μία επίσκεψη στα Metropolitan, Moma, Madame Tussauds, Guggenheim και Πολεμικό μουσείο. Μαζί μας εξασφαλίζετε τις καλύτερες τιμές, συμβουλές περί ωραρίων καθώς και το fast pass όπου δύναται.