Skip to main content

Αλάσκα - Εξερεύνηση της άγριας ζωής - 03.07.2021 - 28.08.2021 απο 6290€

3/7, 28/8     13 ΜΕΡΕΣ

Ένα διαφορετικό ταξίδι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ! «Χτενίζουμε» τα Πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας για να εξερευνήσουμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη!

Οι παρακάτω είναι ιδιαίτερα ακριβές  δραστηριότητες και περιλαμβάνονται στην τιμή!

  • Πτήση για την παρακολούθηση της αρκούδας γκρίζλι, με εξειδικευμένους οδηγούς της άγριας ζωής (από το Χόμερ). Η πτήση αυτή είναι ιδιαίτερα ακριβή και κοστίζει €600 το άτομο, ωστόσο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας!
  • Οδική «διάσχιση» της χερσονήσου Κενάι
  • Παρατήρηση του παγετώνα Μέντενχολ, στο Τζούνο
  • Κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στο Τζούνο
  • Διάσχιση του θαλάσσιου διαύλου Eldred και περιήγηση στα φιορδ της Σελντόβια
  • Καγιάκ στον κόλπο Κατσεμάκ
  • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
  • Παρατήρηση της άγριας ζωής στον κόλπο Κάτσεμακ και στην κοινότητα της Σελντόβια
  • Ημιδιατροφή στην ακριβή Αλάσκα
  • Αποχαιρετιστήριο δείπνο-έκπληξη!
  • Έμπειρος αρχηγός εξειδικευμένος στην Αλάσκα

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Άνκορατζ

Γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για το Άνκορατζ. Το Άνκορατζ αποκαλείται «η κορυφή του κόσμου», λόγω της ευκολίας που παρέχει στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές στα διάφορα μέρη του βορείου ημισφαιρίου. Το λιμάνι του δεν παγώνει ποτέ και η αεροπορική βάση του έχει πτήσεις προς όλες τις μεγάλες πόλεις του Βορρά, με τη μικρότερη δυνατή διαδρομή μέσω του Βόρειου Πόλου. Είναι η μεγαλύτερη και πιο πολυπληθής πόλη της Αλάσκα, πριν κάποια χρόνια μάλιστα είχε τεθεί ως σκέψη η μεταφορά της πρωτεύουσας της μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ στο Άνκορατζ (από το Τζούνο), χωρίς ωστόσο να προχωρήσει. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Άνκορατζ – Γουίτιερ (Κρουαζιέρα στους 26 παγετώνες) – Άνκορατζ

Το πρωί θα δούμε τα αξιοθέατα της πόλης και θα συνεχίσουμε για το γειτονικό Γουίτιερ, που αποτελεί λιμάνι αναχώρησης για τις κρουαζιέρες θέασης των παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ. Ενώ το Άνκορατζ βρίσκεται στα δυτικά της χερσονήσου του Κενάι, προστατευμένο από τους ανέμους του ωκεανού, το Γουίτιερ βρίσκεται στα ανατολικά και έχει πρόσβαση σε όλους τους κατακόρυφους, ορεινούς όγκους της γειτονικής «λιμνοθάλασσας» του κόλπου Πρινς Γουίλιαμ. Το πλοίο μας θα περάσει από 26 παγετώνες κυριολεκτικά, διασχίζοντας τα παγωμένα νερά για περίπου πέντε ώρες και μεταφέροντάς μας σε τοπία που μόνο σε ταινίες υπάρχουν. Θα δούμε παγετώνες που κατακρημνίζονται από ψηλά, που εγκλωβίζονται σε ψηλές κορυφές, που λιώνουν και καταλήγουν στη θάλασσα και που σχηματίζουν θαλάσσια τείχη. Θα δούμε φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες και ίσως φάλαινες στο ταξίδι τους προς τον Ισημερινό για ζευγάρωμα. Είναι μια θαλάσσια διαδρομή πολύ πυκνή σε τοπία και εμπειρίες που όμοιά της δεν υπάρχει στον πλανήτη! Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Άνκορατζ για δείπνο και διανυκτέρευση

 

3η ημέρα: Άνκορατζ (ξενάγηση)

Απολαμβάνουμε ακόμα μία ξενάγηση στο Άνκορατζ με τον αρχηγό μας. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα σε χαλαρούς ρυθμούς αλλά και για ξεκούραση, εν όψει του χορταστικού προγράμματος που ακολουθεί. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Άνκορατζ – Σιούαρντ

Αναχωρούμε οδικώς με τελικό μας προορισμό σήμερα το Σιούαρντ, περίπου 200 χλμ. νότια του Άνκορατζ. Ακολουθούμε τον Seward Highway, ένας αυτοκινητόδρομος που ενώνει το Άνκορατζ με το Σιούαρντ, και όχι άδικα έχει χαρακτηριστεί ως διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, καθώς βλέπουμε αλλεπάλληλους κολπίσκους, παγετώνες και αλπικές κοιλάδες. Στα πρώτα 70 περίπου χιλιόμετρα κινούμαστε σχεδόν κατά μήκος του θαλάσσιου περάσματος Τούρναγκαϊν (Turnagain), μία θαλάσσια έκταση που μεταβάλλεται διαρκώς σε έκταση και πυκνότητα, λόγω της παλίρροιας. Περνάμε από μία πόλη-φάντασμα, το Πόρτατζ, που εγκαταλείφθηκε πριν κάποιες δεκαετίες λόγω ακριβώς της παλίρροιας (απότοκο του σεισμού του 1964) που πλημμύρισε την πόλη. Από εδώ φαίνονται μάλιστα και οι παρυφές του ομώνυμου παγετώνα. Η διαδρομή μας καταλήγει στο Σιούαρντ, μία παραθαλάσσια κωμόπολη περίπου 3.000 κατοίκων με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως είναι «αυτοδιαχειριζόμενη», υπάγεται δηλαδή σε ένα ξεχωριστό νομικό καθεστώς διατηρώντας με τις Ηνωμένες Πολιτείες μία διοικητική σχέση παρόμοια με αυτή της Γροιλανδίας ή των Νήσων Φερόε με τη Δανία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σιούαρντ – Κούπερ Λάντινγκ – Χερσόνησος Κενάι – Νίνιλτσικ – Χόμερ

Μία από τις πιο όμορφες, «πράσινες» διαδρομές της Αλάσκας μάς περιμένει σήμερα. Μετά το πρωινό μας λοιπόν στο Σιούαρντ αναχωρούμε οδικώς με τελικό προορισμό μας το Χόμερ, στο νότιο άκρο της χερσονήσου Κενάι. Ο πρώτος μας σταθμός είναι το Κούπερ Λάντινγκ, στον μυχό της λίμνης Κενάι, περιοχή που γνώρισε οικιστική ανάπτυξη την εποχή του πυρετού του χρυσού, τον 19ο αιώνα. Το κτίριο του Ταχυδρομείου της περιοχής μάλιστα είναι το παλαιότερο κτίσμα σε ολόκληρη τη χερσόνησο, και συγκαταλέγεται στον Κατάλογο των Ιστορικών Κτιρίων. Μετά την απαραίτητη στάση στο Κούπερ Λάντινγκ, συνεχίζουμε τη διάσχιση της Χερσονήσου Κενάι. Ο πρώτος εξερευνητής που μελέτησε και χαρτογράφησε την περιοχή ήταν ο Ρώσος Γκερασίμ Ισμαΐλοφ, το 1789, αν και στην περιοχή ήδη κατοικούσαν για πολλούς αιώνες (αν όχι χιλιετίες) κοινότητες ιθαγενών Αθαμπάσκαν και Αλουτίικ. Τα βουνά της Κενάι στο νότιο και νοτιοδυτικό κομμάτι της χερσονήσου καλύπτονται από παγετώνες που ξεπερνούν σε ύψος τα 2.000 μέτρα, από τους οποίους υδροδοτούνται οι λίμνες της περιοχής, με μεγαλύτερη όλων τη λίμνη Τουστουμένα. Επόμενη στάση μας είναι η Κενάι, πόλη που άκμασε χάρη στο εμπόριο γούνας! Πριν φτάσουμε στο Χόμερ, θα κάνουμε στάση στο Νίνιλτσικ για να δούμε την παλιά ορθόδοξη ρωσική εκκλησία (1901) της Μεταμορφώσεως. Φτάνουμε τελικά στο Χόμερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Χόμερ – Διάσχιση Διαύλου Eldred με Seldovia Wildlife Tour

Η ημέρα μας σήμερα αφιερωμένη στην… θάλασσα! Επιβιβαζόμαστε λοιπόν με πλοιάριο με το οποίο θα πλεύσουμε στον κόλπο Κάτσεμακ (Kachemak) και θα διασχίσουμε τον περίφημο Δίαυλο Eldred. Η πρώτη μας στάση είναι στο νησί Γκαλ (Gull) με το καταφύγιο πουλιών: δεκάδες είδη πουλιών βρίσκουν το ιδανικό καταφύγιο σε έναν τέτοιο παράδεισο, και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πολλά από αυτά, ανάμεσά τους, αν είμαστε τυχεροί, και τον φαλακρό αετό! Συνεχίζουμε για το τόσο γραφικό πέρασμα που ο κόσμος γνωρίζει ως Δίαυλος Eldred, ένα σχετικά στενό θαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα σε δύο φιορδ και το νησί Γιούκον, που θα μας κατευθύνει μέχρι το λιμανάκι της Σελντόβια, όπου κάνουμε και την επόμενη στάση μας. Εδώ θα έχουμε αρκετό χρόνο για φαγητό και ξεμούδιασμα, πριν πάρουμε τον ίδιο (θαλάσσιο) δρόμο της επιστροφής. Αν η τύχη μας ευνοήσει ίσως δούμε ακόμα και φάλαινες, που συνηθίζουν να κολυμπούν σ’ αυτά τα νερά. Επιστροφή στο Χόμερ, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Χόμερ – Εθνικό Πάρκο Κατμάι και Λίμνη Κλαρκ (πτήση για την παρατήρηση της αρκούδας γκρίζλι)

Η συλλογή εμπειριών και αναμνήσεων συνεχίζεται, ή μάλλον κορυφώνεται σήμερα με μία συναρπαστική εμπειρία! Σήμερα θα πετάξουμε με ειδικό αεροσκάφος αναζητώντας την γκρίζλι, την περίφημη καφέ αρκούδα που κατοικεί μόνο στη Βόρεια Αμερική! Με συνοδεία ειδικών οδηγών θα πετάξουμε πάνω από το Εθνικό Πάρκο Κατμάι και τη Λίμνη Κλαρκ, κατευθυνόμενοι σε ειδικές περιοχές και σημεία όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση των γκρίζλις ώστε να τις δούμε να ψαρεύουν, να παίζουν με τα μικρά τους ή να ζευγαρώνουν! Θα μάθουμε πολλά για το πανέμορφο όσο και σπάνιο αυτό ζώο και να είστε σίγουροι πως (αν και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές) η φωτογραφική σας μηχανή θα… πάρει φωτιά! Επιστροφή στο Χόμερ, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Χόμερ – Βαρκάδα και Καγιάκ στον κόλπο Κατσεμάκ – Άνκορατζ

Καθώς περιβάλλεται από ψηλές βουνοκορφές, καλοσχηματισμένα φιορδ αλλά και πλούσια άγρια ζωή, ο κόλπος Κάτσεμακ καθίσταται ιδανικός για θαλάσσιες εξορμήσεις. Σήμερα λοιπόν θα ξυπνήσουμε νωρίτερα για να απολαύσουμε μία τέτοια εξόρμηση με καγιάκ στον κόλπο, ξεκινώντας με πλοιάριο από το Χόμερ μέχρι το Ότερ Κόουβ, από όπου θα ξεκινήσουμε το καγιάκ, με τη συνοδεία έμπειρου τοπικού οδηγού που θα μας δώσει και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι θα δούμε! Μετά το τέλος της βαρκάδας μας επιστρέφουμε στο Χόμερ, από όπου θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Άνκορατζ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Άνκορατζ – πτήση για Τζούνο

Από το αεροδρόμιο του Άνκορατζ θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της Αλάσκα, το Τζούνο, στη νότια πλευρά της πολιτείας, πολύ κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. Η πρωτεύουσα της Αλάσκας βρίσκεται σε μια περιοχή με πολύ ιδιαίτερη γεωμορφολογία. Αποκλεισμένη από τους ορεινούς όγκους του παγετώνα Μέντεχολ και του όρους Τζούνο, η ομώνυμη μικρή πόλη βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα γης και επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο μόνο με πλοία και αεροπλάνα. Έχει αυτοκίνητα, αλλά οι δρόμοι της δεν οδηγούν πουθενά, μόνο στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Πήρε το όνομά της από τον χρυσοθήρα Τζόε Τζούνο και αποτελεί το διοικητικό κέντρο της πολιτείας από το 1900. Η πτήση μας από το Άνκορατζ είναι σύντομη και φτάνοντας στο Τζούνο θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να απολαύσουμε την υπέροχη αυτή πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Τζούνο – Παγετώνας Μέντεχολ

Σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα το Τζούνο, αφιερώνοντας εδώ το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μας. Θα δούμε το μουσείο της πόλης και το τοπικό εκκολαπτήριο σολομών ενώ θα κινηθούμε και λίγο εκτός πόλης (12 χλμ.) μέχρι το παρατηρητήριο του παγετώνα Μέντενχολ (Mendenhall). Το πρώτο όνομα που αποδόθηκε στον παγετώνα ήταν «Σιτααντάαγκο», που σημαίνει «ο παγετώνας πίσω από την πόλη»· ιδιαίτερα εύστοχο αν και όχι τόσο εύκολο στην προφορά. Ο Μέντενχολ είναι από τους μεγαλύτερους παγετώνες στην ευρύτερη περιοχή του Τζούνο, παρότι και εκείνος έχει χάσει τμήμα του μεγέθους του τα τελευταία χρόνια! Κατόπιν επιστρέφουμε στο Τζούνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Τζούνο – Κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών

Σήμερα απολαμβάνουμε κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Auke, με αφετηρία μας πάντα το Τζούνο. Ρυθμίστε φωτογραφικές μηχανές, φορτίστε μπαταρίες και ετοιμαστείτε να απαθανατίσετε εικόνες που ίσως μετά τις βλέπετε και δεν τις πιστεύετε! Καθώς οι συνοδοί μας θα μας «βομβαρδίζουν» με ένα σωρό πληροφορίες για την άγρια ζωή αυτών των νερών, θα απολαμβάνουμε μία σπάνια εμπειρία αλλά και ένα πεντανόστιμο σνακ σολομού που συμπεριλαμβάνεται στην κρουαζιέρα μας. Με το τέλος της κρουαζιέρας, επιστρέφουμε στο Τζούνο, όπου για το βράδυ σας έχουμε ετοιμάσει αποχαιρετιστήριο δείπνο-έκπληξη! Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Τζούνο – Πτήση επιστροφής

Πρωινό ξύπνημα και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Τζούνο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσων σταθμών.


13η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 6290 € 1000 €
  Twin Room 6290 € 1000 €
  Triple Room 6290 € 1000 €
  Single Room 7690 € 1000 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσους σταθμούς
  • Ξενοδοχεία 4* και 3*, τα καλύτερα διαθέσιμα στις περιοχές εκτός μεγάλων πόλεων. Στο Σιούαρντ και στο Χόμερ οι επιλογές καταλύματος είναι πολύ περιορισμένες. Ο επισκέπτης εδώ γνωρίζει πως έρχεται για την παρατήρηση της άγριας ζωής και της φύσης στην Αλάσκα και όχι για πολυτελείς παροχές.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Επιπρόσθετα: σνακ με σολομό και αναψυκτικά στην κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στο Τζούνο.
  • Ακριβή πτήση για την παρακολούθηση της αρκούδας γκρίζλι, με εξειδικευμένους συνοδούς άγριας ζωής (από το Χόμερ)
  • Διάσχιση διαύλου Eldred για την παρατήρηση της άγριας ζωής στον κόλπο Κάτσεμακ και στη Σελντόβια
  • Kayak experience στον κόλπο Κάτσεμακ.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός 
  • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής(ESTA)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.000 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των φαγητών