Skip to main content

Δυτικός ΚΑΝΑΔΑΣ - ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΡΗ Ιουνιος 2022 απο 3070,00

Πέρασμα στην εποχή των Παγετώνων    Αναχωρήσεις : ΙΟΥΝΙΟΣ 21, 2022 

Σικάγο, Κάλγκαρι, Μπανφ, Λίμνη Louise, Τζάσπερ, Βραχώδη Όρη, Έντμοντον, Βανκούβερ, Βικτώρια

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα - Σικάγο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σικάγο, μια δυναμική εμπορική και βιομηχανική πόλη στην πολιτεία Ιλινόις (Illinois), που συναγωνίζεται σε σημαντικότητα τη Νέα Υόρκη. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς άλλη αμερικάνικη πόλη που να συνδυάζει τόσο αρμονικά την πιο μοντέρνα αρχιτεκτονική με ήρεμες πράσινες εκτάσεις, κουζίνα υψηλού επιπέδου με άπειρες επιλογές καθημερινού γρήγορου φαγητού ή διεθνούς φήμης μουσεία με υπόγεια, σκοτεινά jazz μπαρ. Το Σικάγο, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς από μία αμερικανική μεγαλούπολη - σε ποσότητα, αλλά κυρίως σε ποιότητα. Την λένε και "Πόλη των Ανέμων" και το χαρακτηριστικό της, όπως το βλέπουμε στον κινηματογράφο, είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο του ιστορικού κέντρου της "The Loop" (Λουπ), που συνδέει τα διάφορα τμήματά της μέσω υπερυψωμένων γεφυρών. Την περίοδο της εκτεταμένης μετανάστευσης υποδέχθηκε και πολλούς Έλληνες, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων. Ξεχωρίζουν ο πύργος Σίαρς και το τμήμα της Λεωφόρου Μίσιγκαν που αποκαλείται "Magnificent Mile". Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, η βόλτα σας με τον ξεναγό θα σας βοηθήσει στην πρώτη γνωριμία με την πόλη και τον παλμό της.

 

2η μέρα: Σικάγο - Oak Park, Ξενάγηση

Η πόλη του Σικάγο αποτελεί ένα μείζον επικοινωνιακό, επιχειρηματικό και αρχιτεκτονικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης είναι οι ουρανοξύστες, η λίμνη, αλλά και οι αθλητικές της ομάδες. Έχει πλούσια πολιτική ιστορία και θεωρείται το "άντρο" του Δημοκρατικού Κόμματος. Το σημερινό Σικάγο είναι μια από τις πόλεις με τους περισσότερους και ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο.

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση στην πόλη θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Μίσιγκαν, στο τέλος της οποίας θα αντικρύσουμε την ομώνυμη μεγάλη λίμνη, με τους ουρανοξύστες γύρω από τις όχθες της. Ο ιστορικός Πύργος των Υδάτων (Water Tower) μας θυμίζει την πυρκαγιά του 1871. Στο ιστορικό κέντρο του Σικάγο συνυπάρχουν μπαρ και ψηλά κτίρια-γραφεία εφημερίδων, μαζί με το "Λουπ". Πιο κάτω βρίσκεται η Στρατιωτική Προβλήτα Νέιβι Πίερ (Navy Pier), με εστιατόρια και μουσείο - ο πιο αγαπημένος χώρος αναψυχής των κατοίκων της πόλης. Οι ουρανοξύστες Χάνκοκ και Σίαρς βρίσκονται εκεί κοντά. Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης βρίσκεται το πάρκο Γκραντ, το μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο και λίγο παρακάτω η Ελληνική γειτονιά (Γκρικ Τάουν). Συνεχίζουμε για το Oak Park, που απέχει 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Εδώ, οι ψηλοί ουρανοξύστες δίνουν τη θέση τους σε βικτοριανού ρυθμού επαύλεις και σπίτια, πολλά εκ των οποίων είναι έργα του μεγάλου αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ (Frank Lloyd Wright). Το απόγευμα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στο "Magnificent Mile", ενώ για δείπνο προτείνουμε να επιλέξετε κάποιον ουρανοξύστη με θέα στη λίμνη και να απολαύσετε το χαρακτηριστικό Αμερικανικό μενού.

 

3η μέρα: Σικάγο

Το Σικάγο είναι από τις ομορφότερες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ και η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη είναι πιο ήρεμη από αλλού. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για καλό φαγητό και διασκέδαση. Καθώς κάνεις βόλτες στους δρόμους της πόλης μπορείς να θαυμάσεις δεκάδες ουρανοξύστες διαφορετικής αρχιτεκτονικής, στυλ και ομορφιάς - δεν χαρακτηρίζεται λοιπόν άδικα σαν ένα υπαίθριο μουσείο ουρανοξυστών. Σίγουρα πρέπει να κάνετε μια βόλτα στην οδό North Michigan Avenue, η οποία είναι γνωστή ως Magnificent Mile και ανταγωνίζεται επάξια την 5th Avenue της Νέας Υόρκης. Εκεί υπάρχουν πολλά επώνυμα καταστήματα (Apple Store, Guess, Disney, Prada, Tiffanys, Burberry κλπ.) και πολλές φορές θα βρείτε καλές προσφορές.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για Μουσεία - το σημαντικότερο ίσως όλων είναι το Art Institute of Chicagο.

 

4η μέρα: Σικάγο - Κάλγκαρι - Μπανφ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάλγκαρι, που βρίσκεται στους πρόποδες των Βραχωδών Ορέων στην Αλμπέρτα του Καναδά. Η πόλη, με ιστορία από το 1875, είναι η 5η σε πληθυσμό στον Καναδά και ο πληθυσμός της αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό λόγω της οικονομικής ανάπτυξης από τα πετρέλαια της Αλμπέρτα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη πόλη Μπανφ στα Βραχώδη Όρη, από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία παγκοσμίως, ιδανική βάση για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, με πολλά καταλύματα και καταστήματα με εξοπλισμό για χειμερινές δραστηριότητες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Μπανφ, Λίμνη Moraine

Στο πρόγραμμα της σημερινής ημέρας "πρωταγωνιστεί" η επίσκεψη στο θαυμαστό έργο της φύσης, το Εθνικό Πάρκο Μπανφ (Banff National Park), το "καμάρι" της εθνικής κληρονομιάς του Καναδά, που μαζί με το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ, θεωρούνται για πολλούς το εφάμιλλο της Βενετίας και της Φλωρεντίας για την Ιταλία. Ξεκινάμε με τη Λίμνη Moraine που συνυπάρχει με ένα φανταστικό τοπίο, γνωστό ως "Valley of the Ten Peaks" (Κοιλάδα με τις 10 κορυφές). Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό που προέρχεται από την τήξη των πάγων και το χρώμα της είναι τόσο ιδιαίτερο, που αλλάζει ανάλογα με την ένταση και τη γωνία των ηλιακών ακτίνων, καθώς και την αντανάκλαση από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Βραχωδών Ορέων.

Με το τελεφερίκ μπορούμε να ανεβούμε στο Όρος Sulphur, όπου θα απολαύσουμε μοναδική πανοραμική θέα στα Rockies, από το παρατηρητήριο που υπάρχει εκεί. Η ανάβαση του τελεφερίκ διαρκεί περί τα 7-8 λεπτά και στην κορυφή θα βρείτε καφετέρια, εστιατόριο και κατάστημα σουβενίρ. Γεύμα, δείπνο ή πρωινό μπορείτε ακόμα να απολαύσετε στο Rimrock Resort, κοντά στις Upper Hot Springs, πέντε λεπτά από την πόλη Μπανφ.

 

6η μέρα: Μπανφ, Λίμνη Louise

Είναι το τμήμα του Εθνικού Πάρκου Μπανφ που του προσδίδει τη μοναδική ταυτότητά του ως ένα φαινόμενο της φύσης, αδύνατον να περιγραφεί με συνηθισμένα λόγια… Θα το επισκεφθούμε ανεβαίνοντας σε υψόμετρο 1.730 μέτρων. Η Λίμνη Louise δανείστηκε το όνομά της από την πριγκίπισσα Louise Caroline Alberta και έχει μήκος 3 χιλιόμετρα και επιφάνεια 0,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θα θαυμάσουμε την τιρκουάζ λίμνη, περικυκλωμένη από τις θαυμάσια σμιλεμένες κορυφές των Βραχωδών Ορέων, το σκαρφαλωμένο ξενοδοχείο, τον παγετώνα Βικτώρια, τις πίστες σκι, τις καφέ αρκούδες γκρίζλι (ελπίζουμε μόνο μέσω του κέντρου ενημέρωσης!) και πολλά άλλα. Η συνέχεια του προγράμματος περιλαμβάνει επίσκεψη στο ξενοδοχείο-κάστρο Fairmont, το οποίο "κοιτάει" τη λίμνη και ένα καλό γεύμα ή έναν καφέ που θα ολοκληρώσει την εκδρομή.

 

7η μέρα: Μπανφ - Τζάσπερ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον παγετώνα Αθαμπάσκα, στον οποίο θα κινηθούμε με ειδικά οχήματα. Το πάρκο Τζάσπερ, εξάλλου, είναι ένας θαυμαστός τόπος που θα σας κλέψει την καρδιά με την άγρια ομορφιά του. Αποκορύφωμα των εμπειριών σας θα είναι η γυάλινη εξέδρα Glacier Skywalk, στην οποία θα περπατήσετε, με τους παγετώνες να δεσπόζουν πάνω από το ύψος των ματιών σας και τη βαθιά χαράδρα κάτω από τα πόδια σας, γεγονός που θα εκτοξεύσει την αδρεναλίνη σας!

 

8η μέρα: Τζάσπερ - Βραχώδη Όρη - Έντμοντον

Η σημερινή μας διαδρομή μέσα από τα Βραχώδη Όρη θα μας οδηγήσει στο Έντμοντον, την πρωτεύουσα της επαρχίας Αλμπέρτα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της (μετά το Κάλγκαρι), που βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρων στο μέσον ενός πολύ εύφορου οροπεδίου. Το Έντμοντον αποτελεί διοικητικό κέντρο και συγκοινωνιακό κόμβο του δυτικού Καναδά. Αποκαλείται η "καναδική πρωτεύουσα του πετρελαίου"), καθώς εδώ έχουν την έδρα τους μεγάλες πετρελαϊκές επιχειρήσεις. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

9η μέρα: Έντμοντον - Βανκούβερ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βανκούβερ. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το πολύχρωμο, σύγχρονο, πολύβουο και πολιτισμικά ποικιλόμορφο Βανκούβερ, μία ακόμη Καναδική πόλη στην οποία θα θέλαμε να ζούμε. Μεγάλο λιμάνι της Βρετανικής Κολομβίας (British Columbia), προσφέρει θέα και προς τη θάλασσα και προς το βουνό από τους περισσότερους δρόμους του. Το Canada Place θα αποτελέσει την αφετηρία μας, με τα συγκροτήματα των ουρανοξυστών να υψώνονται πιο πέρα, αλλά και την υπέροχη θέα στο λιμάνι. Το ιστορικό κέντρο Γκάσταουν με την εντυπωσιακή ανάπτυξη και αναδόμησή του θα σας κερδίσει. Η ανανεωμένη συνοικία Γέιλταουν με τις ακριβές μπουτίκ και τα μοντέρνα εστιατόρια θα σας γοητεύσει. Ακόμα: πάρκο Κουίν Ελίζαμπεθ, παραλία Ίνγκλις Μπέι, Europe Hotel, Τσάιναταουν, πάρκο Στάνλεϊ κ.ά.

 

10η μέρα: Βανκούβερ - Βικτώρια - Βανκούβερ

Ημερήσια εκδρομή στην Βικτώρια, την πρωτεύουσα της British Columbia, μια πόλη πιο… Αγγλική κι απ’ την ίδια την Αγγλία! Βρίσκεται σε μια θαυμάσια τοποθεσία πάνω σε ένα έξοχο φυσικό λιμάνι, το κλίμα της θεωρείται μεσογειακό, ο ρυθμός της ζωής είναι πιο αργός και το κέντρο της όμορφο, με πολλά λουλούδια, πάρκα και διαδρομές για ποδήλατα. Το πέρασμα στο νησί Βανκούβερ, όπου βρίσκεται η Βικτώρια, γίνεται με φέρι-μποτ. Επιστροφή στο Βανκούβερ το βράδυ.

 

11η - 12η μέρα: Βανκούβερ - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι, που θα τον αξιοποιήσετε είτε για κάποιες αγορές, είτε για επίσκεψη σε κάποιο μουσείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην  πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Ημερομηνία

Ημέρες

2κλινο

3κλινο

4κλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

Φόροι/Επίναυλοι

ESTA/Ασφάλιση Covid-19

Φιλοδωρήματα

Αχθοφορικά

    Δυτικός Καναδάς , Βραχώδη Όρη

Ιούνιος 21 , 2022

12

€ 3070

€ 2950

€ 2880

€ 1190

€ 795

$ 180

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 10 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* με πρωινό
  • Ξενάγηση στο Σικάγο και επίσκεψη στο Oak Park
  • Ανεπανάληπτες περιηγήσεις σε Μπανφ, Λίμνη Louise, Λίμνη Moraine, Τζάσπερ
  • Επίσκεψη στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα και περπάτημα στη Γυάλινη Εξέδρα (Glacier Skywalk)
  • Ξενάγηση στο Βανκούβερ
  • Ημερήσια εκδρομή στην Βικτώρια εντός της τιμής!
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στον Καναδά
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
  • Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA & eTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19
  • Τοπικοί φόροι, Αχθοφορικά, Φιλοδωρήματα (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών) υποχρεωτικά $180, πληρωτέα με την άφιξη
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. και ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.