Skip to main content

Ανατολικός Καναδάς Τορόντο, Καταρράκτες Νιαγάρα, Χίλια Νησιά, Μόντρεαλ, Κεμπέκ 24/6/2022 απο 2070,00

Αναχωρήσεις :  Ιούνιος 24, 2022

                                   

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η μέρα: Αθήνα - Τορόντο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Τορόντο. Κτισμένο στην βόρεια ακτή της λίμνης Οντάριο (της μικρότερης από τις Μεγάλες Λίμνες) και στο νοτιότερο τμήμα της ομώνυμης πολιτείας, το Τορόντο είναι το πιο δυναμικό και "ζωντανό" αστικό κέντρο της χώρας. Ιδιαίτερα φιλικό για κατοίκους και επισκέπτες, αποτελεί το χρηματο-οικονομικό, εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του Καναδά και συνδυάζει τη γοητεία και τη λάμψη της σύγχρονης μεγαλούπολης με την άριστη ποιότητα ζωής και τα πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Περπατώντας στο κέντρο του Τορόντο (downtown), την προσοχή σας θα τραβήξει αμέσως η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών αρχιτεκτονικών κατασκευών. Ουρανοξύστες από τσιμέντο και γυαλί και σύγχρονα εμπορικά πολυκαταστήματα δίπλα σε παλιά κτίρια βικτοριανής εποχής και μικρές καλοσυντηρημένες κατοικίες συνθέτουν τον αστικό χάρτη του κέντρου, αντικατοπτρίζοντας το όραμα των Καναδών για πιο ανθρώπινες και φιλόξενες πόλεις.

 

2η μέρα: Τορόντο, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στο Τορόντο κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ύψους 553,33 μέτρων Πύργο CN (1973-1976, επί 31 χρόνια κατείχε το ρεκόρ του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, όμως το 2007 την πρωτιά του την έκλεψε το Burj Khalifa), το περίφημο σύμπλεγμα σταδίου-ξενοδοχείου Rogers Center (πρώην SkyDome), το Δημαρχείο (παλαιό και νέο), το εμπορικό κέντρο Eaton με περισσότερα από 300 καταστήματα, τα μοντέρνα κτίρια στο κέντρο της πόλης, το Harbourfront Center που "βλέπει" τα νησιά στη λίμνη Οντάριο κ.ά. Τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του Τορόντο θα τον ανακαλύψετε μακριά από το κέντρο της πόλης, στις συνοικίες της, που κάθε μια από αυτές "κυριαρχείται" από μια συγκεκριμένη εθνότητα. Η καρδιά της ελληνικής συνοικίας (Greektown) κτυπά δυνατά στην οδό Danforth, οι Ινδοί έχουν ιδρύσει τη δική τους συνοικία (Little India), το κινέζικο στοιχείο απαντάται σε πέντε προάστια της πόλης, οι Ιταλοί έχουν δημιουργήσει τη Μικρή Ιταλία, οι Πορτογάλοι, οι Κορεάτες, οι Πολωνοί… Κάθε συνοικία του Τορόντο αποτελεί μια μικρογραφία της πατρίδας των κατοίκων της. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε κάποια θεατρική παράσταση ή να δειπνήσετε στο περιστρεφόμενο εστιατόριο του Πύργου CΝ (360 μοίρες κάθε 72 λεπτά) και να θαυμάσετε από το ύψος των 351 μέτρων το φωταγωγημένο Τορόντο.

 

3η μέρα: Τορόντο - Καταρράκτες Νιαγάρα, καραβάκι Maid of the Mist, Niagara-on-the-Lake - Τορόντο

Πρωινή αναχώρηση για τους Καταρράκτες του ποταμού Νιαγάρα. Θα δούμε το "Πέταλο" και θα θαυμάσουμε από την πλευρά του Καναδά την Αμερικανική. Η θέα της δύναμης και της ορμής του νερού, ο ρόχθος της κατακρήμνισης και το παιχνίδι του ουράνιου τόξου και της ομίχλης, κόβουν την ανάσα των τουριστών, οι οποίοι υποκλίνονται μπροστά σ’ αυτό το μεγαλείο της φύσης. Στη συνέχεια βλέπουμε τους πύργους Minolta, Skylon και το Clifton Hill. Καιρού επιτρέποντος, θα  επιβιβαστούμε στο καραβάκι Hornblower/Maid of the Mist για να δούμε από το δυνατόν πλησιέστερα τον θεαματικό καταρράκτη. Η μέρα μας όμως δεν τελειώνει εδώ: με μια θαυμάσια διαδρομή δίπλα στο ποτάμι, μέσα από πανέμορφα τοπία, αμπελώνες και ιστορικά φρούρια, φθάνουμε στην γραφική Βρετανική πόλη "Νιαγάρας στη Λίμνη" (Niagara-on-the-Lake), για να μεταφερθούμε στην κυριολεξία σε μία άλλη εποχή, κάπου στο 1800, όταν το Νιούαρκ ήταν πρωτεύουσα του Άνω Καναδά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε την ελληνική γειτονιά στη λεωφόρο Ντάνφορθ, την "Μέκκα" για τους Έλληνες του Οντάριο.

 

4η μέρα: Τορόντο - Χίλια Νησιά - Οτάβα (460 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Καναδά, την Οτάβα. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε δίπλα από τη λίμνη Οντάριο, την πανέμορφη περιοχή Κίνγκστον (Kingston) και Χιλίων Νησιών στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ και τον ποταμό Σαιν Λώρενς (Saint Lawrence). Για μια αρκετά μεγάλη απόσταση η κοίτη του ποταμού πλαταίνει πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η "Λίμνη των Χιλίων Νησιών". Οι Ινδιάνοι ονόμαζαν την περιοχή "Manatoana", που σημαίνει "Κήπος του Μεγάλου Πνεύματος". Άφιξη στην Οτάβα, την καταπράσινη μικρή πόλη του Οντάριο, στη συμβολή των τριών ποταμών: Οτάβα, Γκατινιώ και Ριντώ (τον χειμώνα παγώνει και γίνεται το μεγαλύτερο φυσικό παγοδρόμιο, μήκους 7,8 χιλιομέτρων). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στην ανακαινισμένη εμπορική περιοχή ByWard Market, που είναι γεμάτη καταστήματα, μπουτίκ, καφέ, εστιατόρια και νυκτερινά κέντρα.

 

5η μέρα: Οτάβα, Ξενάγηση - Μόντρεαλ (210 χλμ.)

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το περίφημο κανάλι Ριντώ, το Κοινοβούλιο του Καναδά, την Βιβλιοθήκη, το μέγαρο της Ομοσπονδίας, το Ανώτατο Δικαστήριο, την Κεντρική Τράπεζα του Καναδά, το Βασιλικό Καναδικό Νομισματοκοπείο, τους Στάβλους της διάσημης Έφιππης Καναδικής Αστυνομίας (τους γνωστούς Mounties), τον Kαθεδρικό ναό της Notre Dame, το Mνημείο των Pεσόντων, το ξενοδοχείο Σατό Λοριέ κλπ.

Μετά το πέρας της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το Μόντρεαλ, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και σημαντικό λιμάνι της χώρας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα με τον ξεναγό για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

6η μέρα: Μόντρεαλ, Ξενάγηση

Το Μόντρεαλ τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό. Η φανταστική ατμόσφαιρα αυτής της πόλης και το μοναδικό ταμπεραμέντο των κατοίκων του προκύπτουν από ένα μίγμα Βορειοαμερικανικού δυναμισμού και Ευρωπαϊκής ευγένειας. Παράξενο… λένε ότι στο Μόντρεαλ ο ήλιος ανατέλλει στον Νότο. Το "γιατί" θα το μάθουμε επί τόπου! Βλέπουμε το παλιό λιμάνι, την αγορά Bonsecours, την πλατεία Ζακ Καρτιέ, τον Kαθεδρικό ναό Notre Dame, το Πανεπιστήμιο, το Ολυμπιακό συγκρότημα κ.ά. Το εμπόριο της γούνας έχει παράδοση εδώ. Η τζαζ της Νέας Ορλεάνης, αλλά και η τοπική μουσική εξίσου σε τραβούν να σταματήσεις σε κάθε γωνιά, ενώ δύσκολο είναι να αντισταθεί κανείς στα καταστήματα και τα κομψά εστιατόρια που παραπέμπουν σε… Παρίσι!

7η μέρα: Μόντρεαλ, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή στο Κεμπέκ)

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στο Κεμπέκ, την πιο γραφική πόλη του Καναδά, στην "καρδιά" της Γαλλο-καναδικής κουλτούρας. Το 1985 η UNESCO ανακήρυξε την Πόλη του Κεμπέκ μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Πρόκειται για τη μοναδική πόλη στον Καναδά, αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, που διατηρεί στο ιστορικό της τμήμα αναλλοίωτα τα οχυρωματικά της έργα. Κυριολεκτικά "ισορροπεί" πάνω στον βράχο Cap Diamant, δίπλα στον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου, προς τις εκβολές του, απέναντι από το γοητευτικό νησί Il d’ Orleans. Θα δούμε την Πλατεία των Όπλων, την Βασιλική της Παναγίας του Κεμπέκ, το επιβλητικό Chateaux Frontenac (Σατό Φροντενάκ, σήμερα ξενοδοχείο) με την Terrasse Dufferin, τον ξύλινο δρόμο, το Quartier Petit Champlain και το παλιό λιμάνι (με τελεφερίκ). Επιστροφή στο Μόντρεαλ. Διανυκτέρευση.

 

8η-9η μέρα: Μόντρεαλ - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. Άφιξη την επόμενη μέρα.

 

Ημερομηνία

Ημέρες

2κλινο

3κλινο

4κλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

Φόροι/Επίναυλοι

ESTA/Ασφάλιση Covid-19

Φιλοδωρήματα

Αχθοφορικά

    Ανατολικός Καναδάς

Ιούνιος 24 , 2022

9

€ 2070

€ 1950

€ 1880

€ 895

€ 695

$ 100

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ξενάγηση στο Τορόντο
  • Εκδρομή στους Καταρράκτες του Νιαγάρα
  • ΔΩΡΟ: Κρουαζιέρα "Maid of the Mist"
  • Επίσκεψη στα 1000 Νησιά
  • Ξενάγηση στο Μόντρεαλ
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στον Καναδά
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
  • Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA & eTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 και τοπικοί φόροι Ξενοδοχείων
  • Φιλοδωρήματα, Αχθοφορικά, Τοπικοί φόροι (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών) υποχρεωτικά $100 πληρωτέα με την άφιξη.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα