Skip to main content

Νέα Υόρκη... για ψαγμένους ταξιδιώτες, Μπρούκλιν-Ουάσιγκτον | Φεβρουάριος - Πάσχα 2022 από 1350€

10/2, 24/2, 3/3, 24/3, 20/4      9 ΗΜΕΡΕΣ  ΜΕ ΕΜΙRATES και Marriott Marquis

με εκδρομη Ουασιγκτον, και γεματο προγραμμα ξεναγησεων

 

  • Απευθείας πτήσεις με Emirates
  • Χορταστική 9ήμερη διάρκεια
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Marriott Marquis 4* sup., στην καρδιά του Μανχάταν, ακριβώς πάνω στην Times Square για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας
  • Πολύ σημαντικό για την ποιότητα της εκδρομής: Το ταξίδι  συνοδεύει Έλληνας εξειδικευμένος αρχηγός, ειδικός στη Νέα Υόρκη, που θα είναι συνεχώς μαζί σας και θα μένει στο ξενοδοχείο σας, και όχι τοπικοί ελληνόφωνοι συνοδοί.
  • Το ταξίδι αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα απλό city break (διάλειμμα σε μια πόλη) αλλά μια ολοκληρωμένη εξερευνητική εκδρομή στις διάσημες αλλά και στις άγνωστες (στους τουρίστες) περιοχές της Νέας Υόρκης.
  • Τρεις (3) ειδικές ολοήμερες ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη. Προσοχή: δεν πρόκειται για μισής ημέρας εκδρομές, όπως συνήθως συμβαίνει, αλλά για ολοήμερες με το πούλμαν συνέχεια στη διάθεσή σας για να μπορέσετε να δείτε περισσότερα πράγματα με άνεση.
  • Οι ολοήμερες ξεναγήσεις θα σας δώσουν ακόμα περισσότερο χρόνο στα αξιοθέατα ή στις γειτονιές που έχουμε σχεδιάσει να γνωρίσετε. Έτσι θα μεγαλώσουν την απόλαυση και θα συντελέσουν στην καλύτερη γνωριμία με κρυμμένες ομορφιές της πόλης
  • Τονίζουμε ότι επειδή το κόστος του πούλμαν στη Νέα Υόρκη είναι εξαιρετικά υψηλό, στα περισσότερα προγράμματα η γνωριμία με την πόλη γίνεται συνήθως με λίγες εκδρομές μισής μέρας με προσπάθεια να καλυφθούν πολλά αξιοθέατα σε λίγο χρόνο. Η λογική εδω είναι διαφορετική: με τέσσερις ημερήσιες εκδρομές και μια χορταστική κρουαζιέρα θα πάρετε μια δυνατή γεύση των γνωστών και άγνωστων πτυχών της πόλης  
  • Θα προσεγγίσουμε την πιο αυθεντική και καλλιτεχνική πλευρά της Νέας Υόρκης σε περιοχές όπως το Γρίνουιτς Βίλατζ και το Γουέστ Βίλατζ (τις έχουμε απολαύσει στο «Sex & the City» και στα «Φιλαράκια»)
  • Εκδρομή στην Ουάσιγκτον που περιλαμβάνεται στην τιμή και δεν είναι προαιρετική
  • Θα εξερευνήσουμε -μέσα στο βασικό μας πρόγραμμα- μία από τις πιο συναρπαστικές, ιστορικές περιοχές: την DUMBO, που βρίσκεται κάτω από τη Γέφυρα του Μπρούκλιν. Είναι η αγαπημένη γειτονιά της Μπιγιονσέ, της Τζένιφερ Λόπεζ αλλά και του... Τζόκερ!
  • Θα απολαύσουμε καταπληκτική θέα του Μανχάταν και θα σας δείξουμε τα σημεία για να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες της Νέας Υόρκης. Πολλά πλάνα θα σας είναι ήδη γνωστά καθώς τα έχετε δει σε φωτογραφίες και σκηνές από ταινίες.
  • Το Μπρούκλιν περιλαμβάνεται στο βασικό πρόγραμμα, σε αντίθεση με τα περισσότερα προγράμματα.
  • Περπάτημα στη γέφυρα του Μπρούκλιν και εξασφαλισμένος χώρος να απολαύσετε τη θέα. Δεν θα κάνετε ένα βιαστικό πέρασμα, με την ψυχή στο στόμα, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Αρκετός χρόνος και όχι βιαστικό πέρασμα στο Κέντρο Rockefeller.
  • Χαλαρό και ευχάριστο περπάτημα στην κοσμική 5η Λεωφόρο με τον αρχηγό μας.
  • Η επίσκεψη στον Grand Central Terminal, τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό του κόσμου που εξυπηρετεί καθημερινά 750.000 ταξιδιώτες και συγκαταλέγεται στα 10 πιο επισκέψιμα σημεία του πλανήτη, περιλαμβάνεται στο βασικό πρόγραμμα μας. Έχει εμφανιστεί σε αμέτρητες ταινίες που όλοι έχουμε αγαπήσει!  
  • Περιλαμβάνεται επίσης ο ιδιαίτερος ναός του Αγίου Πατρικίου. Αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη επίσκεψη, για ζήσετε την αυθεντική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη
  • Δυνατότητα εκδρομής στο εκπτωτικό Κέντρο Woodbury Commons Premium Outlet, το μεγαλύτερο στον κόσμο, με τις 240 πολυτελείς φίρμες σε απίστευτες τιμές. Εξασφαλίζουμε ειδική VIP Είσοδο, για ακόμα καλύτερες τιμές και για να αποφύγετε τις ουρές
  • Χορταστική κρουαζιέρα στον ποταμό Χάντσον και γύρω από το Μανχάταν για να απαθανατίσετε το skyline με τους ουρανοξύστες και το Άγαλμα της Ελευθερίας από τη θάλασσα! Η κρουαζιέρα έχει μεγάλη διάρκεια, για να μπορέσετε να απολαύσετε την πόλη, με μεγάλο ποταμόπλοιο. Προσοχή: δεν είναι μια βιαστική βαρκάδα
  • Επίσκεψη στο ιδιαίτερο, ολοκαίνουργιο και άγνωστο, στους τουρίστες, Hudson Yards. Είναι μία πρώην υποβαθμισμένη περιοχή της Νέας Υόρκης, η οποία μετασχηματίστηκε σε ένα ζωντανό, καλλιτεχνικό και διαδραστικό τοπόσημο της πόλης. Εκεί βρίσκεται το τεράστιο γλυπτό-κατασκευή Vessel, ύψους 46 μέτρων!
  • Περιλαμβάνεται είσοδος στο εξαιρετικό Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, ένα από τα 5 σημαντικότερα μουσεία του κόσμου
  • Δυνατότητα για βόλτες και περιπλανήσεις με τον αρχηγό μας σε θέατρα, μουσεία, αξιοθέατα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης
  • Μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές του γραφείου μας για κρατήσεις εισιτηρίων στο Μπρόντγουεϊ. Οι θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη είναι εμπειρία!
  • Ο αρχηγός μας θα σας συμβουλέψει και θα σας καθοδηγήσει για τις επισκέψεις σε εξαιρετικής σημασίας μουσεία, αναλόγως με τα ενδιαφέροντά σας
  • Μοναδικό προνόμιο: δικαιούστε να έχετε μαζί σας, δωρεάν, δύο βαλίτσες των 23 κιλών

Προσοχή! Στο πακέτο φόρων περιλαμβάνονται τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά και τα City Taxes

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΠΙΚΑ

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Νέα Υόρκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νέα Υόρκη. Σε αυτό το διαφορετικό ταξίδι,θα εξερευνήσουμε σε βάθος την πόλη που βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, που δεν κοιμάται ποτέ. Και δεν θα την εξερευνήσουμε επιφανειακά σαν τουρίστες, αλλά από μέσα… Επειδή τη γνωρίζουμε πολύ καλά και θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Βόρειο Μανχάταν – Άγαλμα της Ελευθερίας – Πάρκο Μπράιαντ (1η ολοήμερη ξενάγηση & κρουαζιέρα Circle Line)

Σήμερα στην 1η (από τις 4) ολοήμερη ξενάγησή μας θα κινηθούμε στο Βόρειο Μανχάταν. Η ξενάγηση θα χωριστεί σε δύο μέρη: το χερσαίο και το πλωτό.

Θα αρχίσουμε με πανοραμική ξενάγηση με πούλμαν μέσα στην πόλη, στα πιο εμβληματικά αξιοθέατα του Βόρειου Μανχάταν. Μεταξύ άλλων, θα πάμε στον κυκλικό κόμβο Κολόμπους, με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου. Γύρω από τον κόμβο απλώνονται διάσημες γειτονιές της Νέας Υόρκης: εκεί βρίσκεται η Περιοχή των Θεάτρων, το Μπρόντγουεϊ και η Κουζίνα της Κόλασης (ή Κλίντον). Η Κουζίνα της Κόλασης ήταν η πρώην κακόφημη Ιρλανδική Γειτονιά, η οποία όμως πλέον είναι βαθιά καλλιτεχνική και εναλλακτική. Εκεί βρίσκεται και η θρυλική αμερικανική σχολή υποκριτικής Actor’s Studio, όπου φοίτησαν ο Μάρλον Μπράντο, η Μέριλιν Μονρόε και γενικώς όλοι οι διάσημοι ηθοποιοί των ΗΠΑ.

Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης: Το μέγαρο-ουρανοξύστη του κολοσσού της ενημέρωσης και του θεάματος Time Warner. Το Κέντρο Λίνκολν, το οποίο στεγάζει τη διάσημη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα, την κορυφαία σχολή χορού American Ballet Theatre (που ανταγωνίζεται τα Μπαλσόι της Μόσχας), αλλά και τη Σχολή Μουσικής Τζούλιαρντ, στην οποία έχουν φοιτήσει οι διασημότεροι αμερικανοί μουσικοί. Όπως αντιλαμβάνεστε σε αυτή τη βόλτα βλέπουμε τους λεγόμενους νεοϋορκέζικους ναούς της τέχνης: τους «ναούς» που καθιστούν τη Νέα Υόρκη παγκόσμια μητρόπολη του πολιτισμού.

Στην ξενάγησή μας θα περάσουμε και από το μοιραίο κτίριο Ντακότα, το συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων του 1880, στο οποίο κατοικούν πλείστοι καλλιτέχνες. Εκεί ζούσε και δολοφονήθηκε στην είσοδό του κτιρίου, επιστρέφοντας από σινεμά, ο Τζον Λένον. Θα πάμε όμως και στο διάσημο και μεγαλειώδες Σέντραλ Παρκ, το οποίο διαμορφώθηκε το 1857 και εμφανίζεται σε όλες τις ταινίες που έχουν γυριστεί στη Νέα Υόρκη. Στο Σέντραλ Παρκ, θα επισκεφτούμε το μνημείο Strawberry Fields, το οποίο διαμορφώθηκε το 1981, προς τιμήν του δολοφονημένου Τζον Λένον. Οι φαν των Μπιτλς γνωρίζουν το ομώνυμο τραγούδι του Τζον Λένον, το οποίο πήρε την ονομασία του από ορφανοτροφείο του Λίβερπουλ. Ο Λένον, ζούσε κοντά στο ορφανοτροφείο και ως παιδί έπαιζε στον περιβάλλοντα χώρο του.

Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης: Τον Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που χτίστηκε το 1911, και είναι ο μεγαλύτερος αγγλικανικός στον κόσμο. Το διάσημο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τον Kαθεδρικό της Όχθης (= Riverside), που βλέπει στον Χάντσον, τον Τάφο του Στρατηγού Γκραντ, εθνικού ήρωα και 18ου Προέδρου των ΗΠΑ. Ο Οδυσσεύς Γκραντ ήταν ο Αρχιστράτηγος των Βορείων που έφερε τη στρατιωτική νίκη στον Αμερικανικό Εμφύλιο.

Θα περάσουμε ακόμα από τη λεωφόρο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Χάρλεμ. Τον διάσημο συναυλιακό χώρο Απόλο, τον Κήπο του Θερμοκηπίου στο Σέντραλ Παρκ, το μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Όρος Σινά του 1852. Το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ (εξωτερικά), με την πλούσια συλλογή μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Το Γκούγκενχαϊμ, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο. Όμως και αρχιτεκτονικά είναι το πρώτο μουσείο, το οποίο, ως κτίσμα, συναγωνίζεται τα εκθέματά του. Το σχεδίασε το 1959 ο Νο 1 μοντερνιστής αρχιτέκτονας των ΗΠΑ, Φρανκ Λόιντ Ράιτ.

Όταν ολοκληρώσουμε την πανοραμική ξενάγησή μας στην πόλη, θα πάμε στην περίφημη Αποβάθρα 83 (Circle Line), όπου θα επιβιβαστούμε σε ποταμόπλοιο και θα κάνουμε τον γύρο του Μανχάταν από τους ποταμούς Χάντσον και Ιστ. Το ποταμόπλοιο διαθέτει έναν μεγάλο, κλειστό, κλιματιζόμενο χώρο με καθίσματα και καντίνα, αλλά και ανοιχτό κατάστρωμα, ώστε να μπορούμε να ατενίσουμε το skyline με τους ουρανοξύστες, τις διάσημες γέφυρες της Νέας Υόρκης, το Άγαλμα της Ελευθερίας, τα πάρκα, τις γειτονιές και τη φύση του νησιού. Και φυσικά να βγάλουμε καταπληκτικές φωτογραφίες. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να τα δούμε με κανέναν άλλο τρόπο. Κυριολεκτικά λοιπόν σήμερα θα εξερευνήσουμε το Μανχάταν απ’ έξω κι από μέσα: Δια ξηράς (με πούλμαν) και δια ποταμού (με ποταμόπλοιο).

Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Τάιμς Σκουέαρ. Προηγουμένως όμως θα κάνουμε μία χαλαρή στάση στην Αγορά του φωτισμένου Πάρκου Μπράιντ. Και αυτό το γραφικό και όμορφο πάρκο το έχουμε δει σε αμέτρητες ταινίες: από Γούντι Άλεν μέχρι Sex & the City. Εκεί οργανώνεται 2 φορές τον χρόνο η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Τάιμς Σκουέαρ για ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος για νυχτερινή βόλτα στην καταφώτιστη πλατεία και γενικώς στη στολισμένη Νέα Υόρκη, μαζί με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κεντρικό Μανχάταν – Μητροπολιτικό Μουσείο – Σιδηροδρομικός Σταθμός – Νέα Υόρκη (2η ολοήμερη ξενάγηση με πούλμαν)

H ξενάγηση μας σήμερα θα αρχίσει από τον σπουδαίο Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Νέας Υόρκης (Γκραντ Σέντραλ Τέρμιναλ) που χτίστηκε το 1913. Εδώ πρέπει να πούμε ότι η μοναδική αυτή ξενάγηση στον σταθμό εντάσσεται στο βασικό πρόγραμμα και δεν είναι προαιρετική, όπως συμβαίνει συνήθως. Κι αν αναρωτιέστε, γιατί τόση φασαρία με έναν σιδηροδρομικό σταθμό, ιδού η απάντηση: Είναι ο διασημότερος σταθμός του κόσμου και εμφανίζεται σε αναρίθμητες χολιγουντιανές ταινίες. Είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός του κόσμου. Εξυπηρετεί καθημερινά 750.000 επιβάτες. Συγκαταλέγεται στα 10 πιο επισκέψιμα σημεία του πλανήτη. Τον επισκέπτονται πάνω από 27 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο χρόνο. Δικαιωματικά λοιπόν ο Γκραντ Σέντραλ Τέρμιναλ, θεωρείται ένα από τα πλέον εμβληματικά αξιοθέατα της Νέας Υόρκης.

Μετά τον σταθμό, θα περάσουμε από τρεις διάσημους ουρανοξύστες: Τον Κράισλερ, τον Πύργο Τιούντορ και τον Ουρανοξύστη των Ηνωμένων Εθνών. Αμφότεροι οι δύο τελευταίοι περιλαμβάνονται στο σύμπλεγμα Τιούντορ Σίτι, το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 με σκοπό να δώσει και εργασία στους άνεργους του Κραχ. Ολόκληρο το σύμπλεγμα, είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ, το οποίο απευθυνόταν στη μεσαία και την εργατική τάξη που κατοικούσε προηγουμένως την περιοχή. Πριν χτιστεί το σύμπλεγμα τα σπίτια εκεί ήταν μικρές μονοκατοικίες, σε κακή κατάσταση, κάτι σαν γκέτο για τους μικρομεσαίους. Με την οικοδόμηση των ουρανοξυστών, αφενός μεν οι κάτοικοι μπήκαν σε σύγχρονα διαμερίσματα με τις βασικές ανέσεις και αφετέρου απελευθερώθηκε χώρος για να διαμορφωθούν κήποι και να αναβαθμιστεί η περιοχή. Η ονομασία Τιούντορ, αναφέρεται στο αρχιτεκτονικό κίνημα της εποχής Νέο-Τυδώρ. Πρόκειται για βρετανικό κίνημα του 19ου αιώνα, με άξονα την προσαρμογή της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής στα νέα κοινωνικά δεδομένα της βιομηχανικής εποχής. Στον ίδιο ρυθμό είναι χτισμένοι και οι ουρανοξύστες των Ηνωμένων Εθνών, που εντάσσονται στο Τιούντορ Σίτι.

Μετά και από αυτούς θα πάμε και στον εμβληματικό ουρανοξύστη Κράισλερ, που χτίστηκε το 1930, σε στυλ Αρ Ντεκό για να στεγάσει τα γραφεία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο πύργος αυτός για 11 μήνες από την κατασκευή του ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Ακολουθεί ο νεογοτθικός Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου (του 1858), έδρα του Αρχιεπισκόπου της Νέας Υόρκης. Και αυτή είναι μία επίσκεψη που εντάσσεται στο βασικό πρόγραμμα, και είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το γιατί, θα σας το εξηγήσουμε επί τόπου.

Ακολουθεί ο διάσημος Πύργος Τραμπ, πολυτελές συγκρότημα κατοικιών του Ντόναλντ Τραμπ – και ο ίδιος κατοικεί εκεί. Και μετά σειρά έχει το σημαντικότερο μουσείο της Νέας Υόρκης, και ένα από τα πιο εμβληματικά σε όλο τον κόσμο, το Μητροπολιτικό Μουσείο. Εκεί θα απολαύσουμε το μεγαλείο των εκθεμάτων του που εκτείνονται από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα.

Μετά το μουσείο, θα επισκεφτούμε το Σέντραλ Παρκ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μουσείο για να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε.

Το πρόγραμμά μας, πάντως, επιφυλάσσει, για όσους συνεχίσουν, βόλτα στην πανέμορφα στολισμένη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης με επόμενο σταθμό μας τη διάσημη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ακολουθεί το Κέντρο Ροκφέλερ. Το Ροκφέλερ είναι το μέρος που πρέπει να δεις στη Νέα Υόρκη. Κατ’ αρχάς πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 19 ουρανοξυστών που χτίστηκαν μεταξύ 1930 και 1939 σε Αρ Ντεκώ στυλ, από τον μεγιστάνα Τζον Ροκφέλερ για να στεγαστούν οι επιχειρήσεις του, δημόσιες υπηρεσίες, γραφεία, καταστήματα και διαμερίσματα. Το όλο εγχείρημα υπήρξε (όπως και το Τιούντρο Σίτι) μία ανάσα στην Εποχή της Ύφεσης, διότι έδωσε εργασία σε πλήθος ανέργους του Κραχ. Το δε πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στήθηκε το 1931 μπροστά στον πρώτο Πύργο Ροκφέλερ, που ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά. Το έστησαν οι εργάτες και το φώτισαν και ήταν ένα μικρό δεντράκι, που όμως απέπνεε μία αισιοδοξία για την πόλη. Από τότε το δέντρο στολίζεται και φωτίζεται κάθε χρόνο από τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης (όπως το δικό μας στην Πλατεία Συντάγματος).

Μετά το Κέντρο Ροκφέλερ θα περπατήσουμε την καταστόλιστη, πανέμορφη 5η Λεωφόρο, θα χαζέψουμε τις πολυτελείς βιτρίνες, θα δούμε τους Νεοϋορκέζους στα καλύτερά τους, και θα απολαύσουμε όλο το γιορτινό κλίμα της πόλης. Η βόλτα στην 5η Λεωφόρο κάθε εποχή του χρόνου, είναι από τα μεγάλα must στη Νέα Υόρκη. Θα περπατήσουμε λοιπόν σε αυτόν τον εμβληματικό δρόμο (είναι ο πιο πολυτελής, ακριβός και chic της πόλης) μέχρι να φτάσουμε στην Τάιμς Σκουέαρ, στο ξενοδοχείο μας.

Αφού ξεκουραστούμε, το βράδυ μπορούμε να παρακολουθήσουμε μία θεατρική παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Τα εισιτήρια καλό είναι να προαγοραστούν από την Αθήνα: το γραφειο μπορεί να σας προτείνει παραστάσεις και να σας εξυπηρετήσει με τις κρατήσεις. Αν προτιμάτε κάτι σε μουσική, σας προτείνουμε το σπουδαίο Birdland Jazz Bar, που άνοιξε το 1949 και φιλοξένησε στη σκηνή του όλους τους μεγάλους της τζαζ, από την Έλα Φιτζέραλντ, μέχρι τον Τελόνιους Μονκ, τον Ντίζι Γκιλέσπι, τον Μάιλς Ντέιβις. Όσο δε για τους θαμώνες, πέρασαν όλοι από εκεί: Φρανκ Σινάτρα, Μέριλιν Μονρόε, Μαρλένε Ντίτριχ, Άβα Γκάρντνερ, Γκάρι Κούπερ, Μάρλον Μπράντο και πολλοί άλλοι. Οι επιλογές όμως είναι πολλές. Κοντά στο ξενοδοχείο μας βρίσκονται τα διασημότερα μπαρ της πόλης. Μπορείτε να διαλέξετε όποιο σας αρέσει. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Νότιo Μανχάταν – Οι αβανγκάρντ καλλιτεχνικές γειτονιές (3η ολοήμερη ξενάγηση)

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στο Νότιο Μανχάταν, με τις αβανγκάρντ περιοχές, που σηματοδότησαν σπουδαία καλλιτεχνικά κινήματα, που τις βλέπουμε σε διάσημες ταινίες και σίριαλ και που δεν περιλαμβάνονται στα συνήθη τουριστικά προγράμματα. Σήμερα, δηλαδή, θα δούμε τη Νέα Υόρκη από μέσα, όπως τη βλέπουν οι μοδάτοι και ψαγμένοι Νεοϋορκέζοι, γιατί εκεί τους αρέσει να ζουν και να διασκεδάζουν (βλ. Φιλαράκια, Sex & the City). Σε αυτή την ολοήμερη ξενάγηση θα έχουμε πούλμαν διαρκώς στη διάθεσή μας (τα πούλμαν είναι πολύ ακριβά στη Νέα Υόρκη και γι’ αυτό η χρήση τους είναι περιορισμένη στα περισσότερα προγράμματα).

Η πανοραμική βόλτα μας θα αρχίσει από το τριγωνικό Κτίριο Φλάτιρον, που χτίστηκε το 1902 και έχει 20 ορόφους. Είναι από τους πρώτους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης και γι αυτό ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες των αρχών του 20ου αιώνα.

Ακολουθεί η Πλατεία της Ένωσης. Η πλατεία αυτή σήμερα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της Νέας Υόρκης επειδή από εκεί ξεκίνησε η πρώτη εργατική διαδήλωση στην πόλη, στις 5 Σεπτεμβρίου του 1882.

Μετά από εκεί θα περάσουμε στο θρυλικό Γκρίνουιτς Βίλατζ, την μποέμ καρδιά της Νέας Υόρκης. Αυτή η περιοχή, η οποία σήμερα είναι προστατευόμενη, ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου ήταν ένα μποέμ καλλιτεχνικό εκκολαπτήριο. Όλοι οι ανατρεπτικοί καλλιτέχνες είχαν εκεί τα εργαστήριά τους, εκεί ιδρύθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουίντεϊ, εκεί γεννήθηκε το λεγόμενο Off Broadway θέατρο με τις πειραματικές παραστάσεις, εκεί το 1938 άνοιξε το Café Society, το μπαρ που εισήγαγε τη μαύρη μουσική στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Νέας Υόρκης. Στο Café Society έπαιξαν και τραγούδησαν όλοι οι μεγάλοι θρύλοι της τζαζ, από την Μπίλι Χόλιντεϊ ως τον Τζον Κολτρέιν. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Μεταπολεμικά το μποέμ σκηνικό της γειτονιάς αυτής προχώρησε κι άλλο. Εκεί συγκεντρώθηκε η λεγόμενη Μπιτ Γενιά, η οποία έβγαλε πολλούς διάσημους λογοτέχνες, όπως ο Άλεν Γκίνσμπεργκ, ο Τρούμαν Καπότε, ο Τζακ Κέρουακ.

Στο Γκρίνουιτς Βίλατζ βρίσκεται και το φημισμένο Chelsea Hotel, όπου έμεναν μόνιμα μπιτ λογοτέχνες, μουσικοί και ηθοποιοί, σκηνοθέτες και εικαστικοί. Γενικώς αυτό το ξενοδοχείο, ήταν το απόλυτο must για όποιον καλλιτέχνη ήθελε να εκτοξευθεί, είτε ήταν ντόπιος είτε όχι. Αν δεν έμενες στο Chelsea Hotel δεν θα γινόσουν ποτέ σταρ.

Από το Γκρίνουιτς Βίλατζ θα περάσουμε, με το πούλμαν, στο ευρύτερο Γουέστ Βίλατζ και θα βρεθούμε σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Νέας Υόρκης, όσον αφορά το real estate, με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι μποέμ, ήταν η περιοχή της ανατροπής και της προόδου (το Γκρίνουιτς είναι τμήμα του Γουέστ Βίλατζ) και πλέον είναι η πιο chic εναλλακτική περιοχή για τους ψαγμένους Νεοϋορκέζους. Εκεί βρίσκονταν τα τηλεοπτικά διαμερίσματα-φετίχ των ηρωίδων του Sex & the City. Στη βόλτα μας θα δούμε όλα τα στέκια τους με τη σειρά: από τα κοσμικά μπαρ με τους νέους και ωραίους εργένηδες, ως το Magnolia Bakery με τα λαχταριστά καπκέικ. Και φυσικά θα δούμε παντού γύρω τα κτίρια και τα αρχοντικά από καφέ τούβλο, τα λεγόμενα Brownstone, του 19ου αιώνα, που χαρακτηρίζουν πολλές εναλλακτικές γειτονιές της πόλης.

Σε αυτό το σκηνικό είχαν γυριστεί και Τα Φιλαράκια. Στους δρόμους γύρω μας, πολλοί από αυτούς είναι πεζοδρομημένοι, σήμερα υπάρχουν όμορφα καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα πέρα από τα καλλιτεχνικά κινήματα, αναπτυσσόταν εκεί και ο αμερικανικός ακτιβισμός: για τα ίσα δικαιώματα μαύρων και λευκών, ανδρών και γυναικών, ετερόφυλων και ομοφυλόφιλων, υπέρ της ειρήνης, κατά του πολέμου στην Κορέα και στο Βιετνάμ κ.α. Ακόμα και οι διανοούμενοι αναρχικοί της Νέας Υόρκης, οι λεγόμενοι Μετεωρολόγοι, τη δεκαετία του 1960, ζούσαν σε αυτά τα καφέ σπίτια και περπατούσαν στους ίδιους δρόμους που περπατάμε εμείς σήμερα.

Ακολουθούν, στην ξενάγησή μας, μερικές ακόμη εναλλακτικές, και πολύ hot γειτονιές, όπως το πανάκριβο Σόχο, με τις ωραίες μπουτίκ, η Μικρή Ιταλία, όπου ακούς παντού ιταλικά, η Τσάιναταουν… Σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές θα περάσουμε αρκετό χρόνο για να τις γνωρίσουμε και να απολαύσουμε την ατμόσφαιρά τους. Αυτές είναι οι πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης, διαφορετικές από το Μανχάταν της 5ης Λεωφόρου, και πάρα πολύ ενδιαφέρουσες. Κάθε μία έχει τη δική της (εθνική) κουλτούρα.

Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Τσέλσι Μάρκετ. Σήμερα είναι ένα μεγάλο εμπορικό σύμπλεγμα που στεγάζει εστιατόρια και εταιρείες τηλεοπτικών και μουσικών παραγωγών καθώς και επικοινωνιών. Ωστόσο αυτό το σύμπλεγμα, που χτίστηκε το 1880, στέγαζε την Εθνική Εταιρία Μπισκότων των ΗΠΑ. Και… ναι, το μπισκότο OREO, παρασκευάστηκε εδώ!

Επόμενος προσανατολισμός στη βόλτα μας είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στους Νεοϋορκέζους περιοχές για βραδινή έξοδο, η πρώην Περιοχή της Κρεαταγοράς (Meatpacking District). Και αυτή η περιοχή όπως και όλες οι προηγούμενες που είδαμε ως τώρα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα, και έχει αλλάξει χρήση, με πολύ ενδιαφέροντα εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ.

Μετά σειρά έχει η High Line. Εκεί θα δούμε μία υπερυψωμένη πεζογέφυρα που έχει γίνει κήπος και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, ο οποίος απολαμβάνει διάφορες δραστηριότητες. Αυτός ο κρεμαστός κήπος, τον 19ο αιώνα ήταν σιδηροδρομική γέφυρα. Από αυτήν, φορτηγά τρένα μετέφεραν τα τρόφιμα από τις βιομηχανικές γειτονιές που μόλις αφήσαμε πίσω μας (κρέατα, γαλακτοκομικά, μπισκότα κ.α.) και τα πήγαιναν στην πόλη. Αυτή η γέφυρα, κάποια στιγμή αχρηστεύτηκε και επρόκειτο να κατεδαφιστεί. Αντ’ αυτού όμως μετατράπηκε σε κήπο και προσφέρθηκε στους κατοίκους. Κάπως έτσι αναβαθμίζονται οι πρώην βιομηχανικές περιοχές και γίνονται πόλος έλξης για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες μίας προηγμένης πόλης.

Ακολουθεί επίσκεψη στο ολοκαίνουριο Χάντσον Γιαρντς. Πρόκειται για την περιοχή όπου βρίσκονταν οι πρώην αποθήκες του Σιδηροδρόμου του Λονγκ Αϊλαντ. Οι αποθήκες έπαψαν να λειτουργούν τον 20ο αιώνα και η περιοχή παρήκμασε. Ο χώρος αυτός όμως σήμερα, έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα, με κήπους, πλατείες, ουρανοξύστες, εμπορικά κέντρα. Εκεί βρίσκονται εστιατόρια, καταστήματα, καλλιτεχνικοί χώροι, και γενικότερα παντού διαχέεται ένα κλίμα διάδρασης. Στο Χάντσον Γιάρντς, υπάρχουν δύο εμβληματικά τοπόσημα: Το Μπαλκόνι στον Ουρανό, που είναι γυάλινο, στα 100 μέτρα, κι από κει βλέπεις όλη τη Νέα Υόρκη και τον Χάντσον (είναι το ψηλότερο τέτοιο μπαλκόνι στο Δυτικό Ημισφαίριο).

Και οι Σκάλες στο Πουθενά: Πρόκειται για ένα τεράστιο υπαίθριο γλυπτό-εγκατάσταση, που αποτελείται από πολλές δαιδαλώδεις σκάλες. Το κοινό, στο πλαίσιο της διάδρασης με το γλυπτικό-κατασκευαστικό έργο, ανεβαίνει τις σκάλες και κάνει υπέργειες βόλτες. Η επίσημη ονομασία του γλυπτού είναι Vessel (=σκάφος), έχει ύψος 46 μέτρα και το σχεδίασε ο βρετανός ντιζάινερ Τόμας Χέδεργουικ.

Μετά και από αυτή την εμπειρία, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Τάιμς Σκουέαρ. Ο αρχηγός μας θα μας προτείνει πώς να απολαύσουμε και αυτό το βράδυ στη Νέα Υόρκη, αναλόγως με την αντοχή μας. Αυτές τις μέρες θα συνειδητοποιήσουμε για τα καλά τι σημαίνει πως η Νέα Υόρκη «δεν κοιμάται ποτέ». Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Νότιο Μανχάταν – Μπρούκλιν – Ντούμπο – Αστόρια (4η ολοήμερη ξενάγηση)

Σήμερα θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας με την περαιτέρω εξερεύνηση του Νότιου Μανχάταν. Θα δούμε διάσημα αξιοθέατα, ιδιαίτερες γωνιές της πόλης και διάφορα σημεία που τα έχουμε δει σε πασίγνωστες φωτογραφίες. Θα κατευθυνθούμε νότια και θα περάσουμε από το κτίριο Woolworth στην περιοχή Τραϊμπέκα: είναι από τους πρώτους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, χτίστηκε το 1913 και ως το 1930 ήταν το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Ακολουθεί το παρεκκλήσι του Αποστόλου Παύλου που χτίστηκε το 1766 και είναι το παλιότερο στο Μανχάταν.

Μετά θα πάμε στο Σημείο Μηδέν, στο σημείο όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, οι οποίοι κατέρρευσαν μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Εκεί θα δούμε τη νέα αναμόρφωση του Σημείου Μηδέν. Μέσα στο πλαίσιο της αναμόρφωσης εντάσσεται το εντυπωσιακό εμπορικό κέντρο Oculus, του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, το οποίο κόστισε 4 δις δολάρια. Θα δούμε το μνημείο και τον Πύργο της Ελευθερίας που είναι το καινούργιο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Θα δούμε επίσης τις 2 τεράστιες μαύρες γρανιτένιες πισίνες (μνημείο των πεσόντων), την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου που ξαναχτίστηκε και το παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας.

Ακολουθεί η περίφημη Γουόλ Στριτ με το Kτίριο του Xρηματιστηρίου, και το Κτίριο του NASDAQ. Αυτά είναι τα 2 μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου. Η Γουόλ Στριτ, ήταν ο δρόμος των χρηματιστηρίων από τον 17ο αιώνα, όταν ακόμη η Νέα Υόρκη ονομαζόταν Νέο Άμστερνταμ… Και τότε είχε την ίδια ονομασία, στα ολλανδικά. Στον ίδιο δρόμο, στο Νο 23, θα δούμε το 4όροφο νεοκλασικό κτίριο, που έχτισε ο τραπεζίτης Τζ. Π. Μόργκαν το 1913 για να στεγάσει τα γραφεία του. Επίσης θα δούμε τον τεράστιο μπρούτζινο Ταύρο του Χρηματιστηρίου. Τον φιλοτέχνησε ο, ιταλικής καταγωγής, Αμερικανός γλύπτης Αρτούρο ντι Μόντικα, τη Μαύρη Δευτέρα του 1987, όταν ξαφνικά κατέρρευσε το Χρηματιστήριο παγκοσμίως. Δύο χρόνια αργότερα, το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου 1989, ο Ντι Μόντικα φόρτωσε τον ταύρο σε φορτηγό, και τον τοποθέτησε, παρανόμως, έξω από το Κτίριο του Χρηματιστηρίου. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, χάρισε το γλυπτό στον Δήμο της Νέας Υόρκης για να περάσει το μήνυμα πως όταν όλα καταρρέουν, πρέπει να σταθείς στα πόδια σου και να επιτεθείς στην κατάρρευση.

Μετά τη βόλτα μας στη Γουόλ Στριτ, θα πάμε στις αποβάθρες Μπάτερι. Το Πάρκο Μπάτερι, με τις αποβάθρες, βρίσκεται στο νότιο άκρο του Μανχάταν, πάνω στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Εκεί θα δούμε το Κάστρο Κλίντον, το οποίο ήταν ο πρώτος σταθμός ελέγχου των μεταναστών στη Νέα Υόρκη μετά τη Νήσο Έλις.

Αμέσως μετά θα πάμε στην πολυφωτογραφημένη Γέφυρα του Μπρούκλιν στον ποταμό Ιστ, από την οποία θα περάσουμε με το πούλμαν και αργότερα θα την περπατήσουμε. Η γέφυρα ενώνει το Μανχάταν και το Μπρούκλιν. Εμείς θα μπούμε στον δήμο του Μπρούκλιν και συγκεκριμένα στην περιοχή DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass) η οποία απλώνεται στις όχθες του Ιστ τόσο στο Μπρούκλιν όσο και στο Μανχάταν. Η συγκεκριμένη γειτονιά ήταν καθαρά βιομηχανική, γεμάτη με τεράστιες αποθήκες εμπορευμάτων τα οποία μεταφέρονταν από τον σταθμό φεριμπότ του Μπρούκλιν, στο Μανχάταν και στους άλλους δήμους της Νέας Υόρκης. Στα τέλη του 20ου αιώνα ολόκληρη η περιοχή αγοράστηκε από μία κατασκευαστική εταιρεία και άλλαξε εντελώς χαρακτήρα. Οι αποθήκες μετατράπηκαν σε χώρους τέχνης και πανάκριβα, πολυτελή λοφτ και οι παλιοί πλακόστρωτοι δρόμοι γέμισαν με μπουτίκ, βιβλιοπωλεία, ντελικατέσεν, εστιατόρια κτλ. Γρήγορα νέοι ένοικοι της περιοχής έγιναν οι startup εταιρείες που σχετίζονταν με τον χώρο της επικοινωνίας.

Για παράδειγμα το μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα Etsy.com έχει την έδρα του εκεί. Τελικά το DUMBO εξελίχθηκε στο νεοϋορκέζικο κέντρο των high tech επικοινωνιών. Αυτό εκτόξευσε κι άλλο τις τιμές των ακινήτων, κι έτσι σήμερα είναι η 4η ακριβότερη περιοχή της Νέας Υόρκης. Εκεί συχνάζουν διάφοροι πασίγνωστοι σταρ, όπως η Μπιγιονσέ και η Τζένιφερ Λόπεζ που ψωνίζουν από συγκεκριμένες μπουτίκ αλλά εκεί λένε και ότι ψήνεται η καλύτερη πίτσα της Νέας Υόρκης...

Στη βόλτα μας θα δούμε το περίφημο Αγκυροβόλιο, ένα αψιδωτό τούνελ που καταλήγει στο ποτάμι, το οποίο κατασκευάστηκε το 1903. Αρχικώς ήταν δρόμος, μετά έκλεισε και έγινε αποθήκες και σήμερα έχει μετατραπεί σε δημόσιο χώρο εκδηλώσεων. Το Αγκυροβόλιο εμφανίζεται και στην ταινία «Τζόκερ» (2019) με τον πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ να τρέχει μέσα στο τούνελ. Φροντίστε σήμερα η φωτογραφική μηχανή σας να είναι φορτισμένη: Οι φωτογραφίες στο DUMBO είναι απαραίτητες!

Φυσικά θα κάνουμε και μία βόλτα πάνω στη νεογοτθική Γέφυρα του Μπρούκλιν για τις απαραίτητες φωτογραφίες και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι θρύλος. Χτίστηκε το 1903, υπήρξε για χρόνια η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και η πρώτη που κατασκευάστηκε με χαλύβδινα σύρματα. Φυσικά θεωρείται μνημείο αρχιτεκτονικής και μηχανικής για τη Νέα Υόρκη. Αφού λοιπόν περπατήσουμε πάνω σε αυτό το αστικό μεγαλούργημα, το οποίο έχουμε δει σε αμέτρητες ταινίες, κι αφού απολαύσουμε τη θέα στο ποτάμι, στο Μπρούκλιν και στο Μανχάταν, θα κατευθυνθούμε προς την Αστόρια. Την ελληνική γειτονιά του Μεγάλου Μήλου.

Η Αστόρια δεν περιλαμβάνεται συνήθως στα ταξιδιωτικά προγράμματα, ωστόσο εμείς θα πάμε και θα την εξερευνήσουμε. Βρίσκεται στον Δήμο Κουίνς, ο οποίος συνορεύει με το Μπρούκλιν. Πήρε το όνομά της, προς τιμήν του μεγιστάνα, επενδυτή στο real estate, και πλουσιότερου ανθρώπου των ΗΠΑ στα τέλη του 19ου αιώνα, Τζον Τζέικομπ Άστορ, προκειμένου ο τελευταίος να πεισθεί να επενδύσει στην περιοχή. Αυτό πράγματι έγινε, ωστόσο ο Άστορ είχε άδοξο τέλος: ήταν ένα από το θύματα του Τιτανικού το 1912. Οι Έλληνες στην Αστόρια έφτασαν τη δεκαετία του 1950 και του 1960. Πριν από αυτούς την κατοικούσαν Ολλανδοί, Ιταλοί, Γερμανοί, Τσέχοι. Οι Έλληνες, έκαναν έντονη την παρουσία τους, με πολλά εστιατόρια, καταστήματα και μικροεπιχειρήσεις, που ήκμασαν. Σήμερα η Αστόρια έχει γίνει μία πολυπολιτισμική συνοικία, ωστόσο ο ελληνικός χαρακτήρας σε πολλούς δρόμους εξακολουθεί να είναι πολύ έντονος. Στη βόλτα μας θα εξερευνήσουμε την περιοχή, θα μιλήσουμε με τους συμπατριώτες μας και συνειδητοποιήσουμε πολλά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας ως λαός.

Μετά απ’ όλα αυτά, θα επιστρέψουμε στο Μανχάταν, γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Νέα Υόρκη − Ουάσιγκτον − Νέα Υόρκη (προαιρετική εκδρομή)

Για σήμερα προτείνουμε μία ολοήμερη εκδρομή την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσινγκτον. Το ταξίδι θα γίνει οδικώς και διαρκεί περίπου 4 ώρες. Η Ουάσινγκτον ιδρύθηκε στις 16 Ιουλίου 1790 από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Ουάσινγκτον, και προς τιμήν του έλαβε την ονομασία της. Η Ουάσινγκτον είναι μία εξ ολοκλήρου σχεδιασμένη πόλη. Εντάχθηκε στην Περιοχή της Κολούμπια – η Κολούμπια ήταν εκείνη την εποχή η γυναικεία ενσάρκωση των ΗΠΑ, μια ποιητική φιγούρα-ιδέα, ως ο θηλυκός Κολόμβος. Εκείνα τα χρόνια συνηθιζόταν πολύ να αποκαλούνται οι ΗΠΑ Κολούμπια. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Ποταμού Ποτόμακ και δεν ανήκει σε καμία Πολιτεία.

Αμέσως μετά την άφιξή μας στην Ουάσινγκτον, θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας με το Καπιτώλιο, του 1793, που είναι έδρα του Κοινοβουλίου και της Γερουσίας των ΗΠΑ. Το κτίριο βρίσκεται πάνω στον ομώνυμο λόφο, έχει ύψος 88 μέτρα και είναι αντίγραφο της δυτικής πτέρυγας των Βερσαλλιών και του ρωμαϊκού Πάνθεου στη Ρώμη. Απέναντι από τα Καπιτώλιο θα δούμε το μνημείο του Τζωρτζ Ουάσιγκτον που είναι ένας τεράστιος οβελίσκος, ύψους 153 μ.

Μετά πάμε στον Λευκό Οίκο που χτίστηκε το 1800 και είναι η επίσημη προεδρική κατοικία. Η τοποθεσία του επιλέγει από τον Ουάσινγκτον, και το σχέδιό του είναι νεοκλασικό με κίονες ιωνικού ρυθμού. Πρώτος του ένοικος ήταν ο 2ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Άνταμς – ο εμπνευστής του μεγάρου είχε πεθάνει 3 χρόνια πριν, το 1797.

Θα περάσουμε επίσης από την Εθνική Πινακοθήκη, το πολύ όμορφο μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Υπουργείο Οικονομικών. Θα επισκεφτούμε το Μνημείο του Τόμας Τζέφερσον, ο οποίος ήταν ο τρίτος Πρόεδρος των ΗΠΑ για 2 θητείες και κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Ακολουθεί το Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν, με το άγαλμα του 16ου Προέδρου των ΗΠΑ, στα χρόνια του οποίου διεξήχθη ο Πόλεμος Βορείων και Νοτίων. Επίσης θα δούμε το Μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τις 56 κολόνες, όσες είναι οι πολιτείες και τα εδάφη των ΗΠΑ.

Και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη συνοικία Τζορτζτάουν, την παλαιότερη της Ουάσινγκτον. Είναι χτισμένη ακριβώς πάνω στον Ποτόμακ, διατηρεί την παλιά ομοσπονδιακή, χρωματιστή αρχιτεκτονική, είναι γεμάτη με κήπους, όμορφα καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και φυσικά είναι μια ιστορική περιοχή. Εκεί βρίσκονται μεταξύ άλλων αξιοθέατων, σχεδόν όλες οι πρεσβείες, το παλαιότερο πέτρινο σπίτι της πόλης που μένει απαράλλαχτο από το 1765, αλλά και το Γραφείο Βόλτα, του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, εφευρέτη του τηλεφώνου. Το συγκεκριμένο γραφείο, ιδρύθηκε για τη μελέτη της γλώσσας των κωφαλάλων από τον πολυσχιδή εφευρέτη. Μετά την ξενάγησή μας στους κουκλίστικους πλακόστρωτους δρόμους και στις ρετρό-καλλιτεχνικές γειτονιές θα επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη και στο ξενοδοχείο μας στην Times Square.

Όσοι δεν επιθυμείτε να ακολουθήσετε στην εκδρομή, μπορείτε να περάσετε μία γεμάτη και εποικοδομητική μέρα στη Νέα Υόρκη. Ο αρχηγός μας θα σας προτείνει βόλτες και επισκέψεις, αναλόγως με αυτό που θέλετε να κάνετε. Μπορείτε να κάνετε αγορές στα φημισμένα πολυκαταστήματα της Νέας Υόρκης, να πάτε στις διάσημες μπουτίκ του κέντρου, να δείτε εμβληματικά κτίρια, να επισκεφτείτε κάποια από τα πολλά και πολύ σημαντικά μουσεία. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Νέα Υόρκη – Εκπτωτικό Κέντρο Woodbury (προαιρετική εκδρομή)

Για την τελευταία ημέρα του ταξιδιού σας ετοιμάσαμε μία shopping έκπληξη! Έχουμε εξασφαλίσει Είσοδο VIP στο μεγαλύτερο εκπτωτικό χωριό παγκοσμίως, το Woodbury Commons Premium Outlet της Νέας Υόρκης. Θα πάμε το πρωί και θα κάνουμε τις αγορές μας με εκπληκτικές τιμές (!) σε περισσότερες από 240 πολυτελείς φίρμες που βρίσκονται όλες συγκεντρωμένες μπροστά μας. Ναι μεν το λιανικό εμπόριο «φοράει τα καλά του» στους δρόμους της Νέας Υόρκης, αλλά περίπου 75 χλμ. βορειότερα οι τιμές δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Αφού λοιπόν… γεμίσουμε με καταπληκτικές αγορές τις βαλίτσες μας, θα επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη.

 

8η ημέρα: Νέα Υόρκη

Ημέρα ελεύθερη ή προαιρετικά μπορούμε να οργανώσουμε επισκέψεις σε μουσεία με την καθοδήγηση του αρχηγού μας. Το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ αλλά και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) είναι δύο ναοί της σύγχρονης τέχνης τους οποίους δεν πρέπει να χάσετε. Τουλάχιστον μία επίσκεψη σε ένα από αυτά τα 2 μουσεία επιβάλλεται…

Επίσης (γενικότερα για τις ελεύθερες μέρες) μπορούμε να οργανώσουμε και επίσκεψη στο ιστορικό παρατηρητήριο Top of the Rock στην κορυφή του Κέντρου Ροκφέλερ, για να δούμε όλο το Μανχάταν από ψηλά, 360ο, και να βγάλουμε απίθανες φωτογραφίες. Αν κάτι σας θυμίζει η περιγραφή, αυτό το συγκεκριμένο παρατηρητήριο, με τα τηλεσκόπια, το έχετε δει σε αμέτρητες ταινίες, από παλιές ασπρόμαυρες προπολεμικές μέχρι τις πιο σύγχρονες. Βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας, οπότε πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Μία άλλη πρόταση είναι να οργανώσουμε βόλτα με άμαξα γύρω από ολόκληρο το Σέντραλ Παρκ, για να το απολαύσουμε, με τον πιο ρομαντικό τρόπο και να συνεχίσουμε τη βόλτα με την άμαξα μπροστά από το ιστορικό ξενοδοχείο Plaza, το πολυτελέστερο της πόλης το οποίο είναι το αγαπημένο, όλων των πλούσιων και διάσημων, κατοίκων και επισκεπτών, εδώ και έναν αιώνα τουλάχιστον. Θαμώνες του ήταν όλοι οι θρύλοι αυτής της πόλης, από τον Ροκφέλερ μέχρι την Τζάκι Κένεντι και τον Αριστοτέλη Ωνάση. Η θέα του στολισμένου ξενοδοχείου αλλά και του πάρκου είναι από μόνη της μία εμπειρία. Και μετά μπορούμε να κάνουμε μία ακόμη βόλτα πεζή στα πολυτελή καταστήματα της 5ης Λεωφόρου. Να ξέρετε ότι οι εκπτώσεις και οι προσφορές στη Νέα Υόρκη αρχίζουν από τα Χριστούγεννα.

Μαζί με τον αρχηγό μας, το βέβαιο είναι ότι θα απολαύσουμε ολόκληρο το Μεγάλο Μήλο με κάθε τρόπο. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πόλης, οπότε όλες οι μεταφορές και οι βόλτες γίνονται εύκολα, χωρίς καθόλου ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου. Θα εξερευνήσουμε λοιπόν τη Νέα Υόρκη με τα πόδια, με άμαξα, με το μετρό και θα τη χορτάσουμε. Αυτή η πόλη λάμπει κυριολεκτικά τις ημέρες που θα την επισκεφτούμε!

 

9η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το πρόγραμμα κάθε αναχώρησης προσαρμόζεται ανάλογα με τις ημέρες των αργιών, για την καλύτερη εκτέλεσή του και αποτυπώνεται στο τελικό ενημερωτικό πρόγραμμα.

 

 

ΤΙΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1350€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1350 € 650 €
  Twin Room 1350 € 650 €
  Triple Room 1350 € 650 €
  Single Room 2200 € 650 €

 

ΤΙΜΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 

Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1550€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1550 € 650 €
  Twin Room 1550 € 650 €
  Triple Room 1550 € 650 €
  Single Room 2400 € 650 €

 

ΤΙΜΕΣ ΠΑΣΧΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/4/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1649€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1649 € 650 €
  Twin Room 1649 € 650 €
  Triple Room 1649 € 650 €
  Single Room 2499 € 650 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ

  • Απευθείας πτήσεις με την Emirates. Δικαιούστε να έχετε δωρεάν μαζί σας δύο βαλίτσες των 23 κιλών
  • Ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη το πολυτελές Marriott  Marquis 4* sup. πάνω στην Times Square
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, οδικές διαδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Τρεις (3) πλήρεις ολοήμερες ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη
  • Είσοδος στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Χάντσον και στο Μανχάταν
  • Περιπατητικές βόλτες με τον αρχηγό μας
  • Εκπτωτικά κουπόνια για το διάσημο πολυκατάστημα Macy’s και το Εκπτωτικό Κέντρο Woodbury Commons Outlet
  • Έμπειρος, ειδικός Έλληνας αρχηγός, του γραφείου μας, με γνώσεις των ΗΠΑ, μαζί σας διαρκώς και όχι τοπικός ελληνόφωνος συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. €640
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, εισιτήρια των μέσων μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσουμε στις προαιρετικές μας εξορμήσεις.
  • Πρωινό ή άλλα γεύματα, ποτά ή άλλα έξοδα προσωπικής φύσεως.       
     

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

EK 209

10/02/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:20

21:20

EK 210

17/02/2022

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

EK 209

24/02/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:20

21:20

EK 210

03/03/2022

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

EK 209

03/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:20

21:20

EK 210

10/03/2022

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

   

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

EK 209

24/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:20

21:20

EK 210

31/03/2022

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

   

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

EK 209

20/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:35

21:20

EK 210

27/04/2022

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:05 +1