Skip to main content

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25η Μαρτίου & ΠΑΣΧΑ 2022! από 890€

Η Παγκόσμια Μητρόπολη!

7 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  24/3 & 21/4/2022

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η:  Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Νέα Υόρκη

Αναχώρηση με απευθείας πτήση για την Νέα Υόρκη, που θεωρείται η οικονομική μητρόπολη του κόσμου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ειδικά επιλεγμένο ξενοδοχείο μας στην καρδιά της μεγαλούπολης.

Ημέρα 2η: Νέα Υόρκη (1η ξενάγηση της πόλης – Βόρειο Μανχάταν - Χάρλεμ - Σέντραλ Παρκ – Μητροπολιτικό Μουσείο ΜΕΤ)

Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη μας ξενάγηση στα αξιοθέατα για τα οποία φημίζεται η πόλη. Θα επικεντρωθούμε στο εντυπωσιακό «Άνω Μανχάταν». Θα περάσουμε από την καρδιά της ξακουστής 5ης Λεωφόρου, με τα διάσημα καταστήματα οίκων μόδας και το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του κόσμου που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια, ορόσημο της πόλης, το οποίο φιλοξενεί το παρατηρητήριο «Top of the Rock».  Θα δούμε το άγαλμα του σημαντικότερου εξερευνητή, του Χριστόφορου Κολόμβου με τις καραβέλες του, το οποίο σήμερα αποτελεί σημείο μέτρησης όλων των αποστάσεων από τη Νέα Υόρκη. Θα περάσουμε από το Λίνκολν Σέντερ που φιλοξενεί τη Φιλαρμονική και τη Μετροπόλιταν Όπερα, ιδανικός χώρος για τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής.

Επόμενη στάση το Σέντραλ Παρκ, ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα του κόσμου, το μέρος όπου χαλαρώνουν οι Νεοϋορκέζοι και περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο. Συνεχίζουμε με τον τεράστιο, ημιτελή Καθεδρικό Ναό του Saint John the Divine, με το μνημείο του στρατηγού Γκραντ και το Πανεπιστήμιο Columbia, το σημαντικότερο πανεπιστήμιο θεωρητικών επιστημών της Νέας Υόρκης, στην είσοδο του οποίου γίνεται μνεία σε αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Ακολουθεί η γειτονιά του Χάρλεμ, γνωστή στο παρελθόν ως η Μέκκα των αφροαμερικανών της Νέας Υόρκης όπου βρίσκεται το Apollo Theater, στη σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της «Μαύρης Μουσικής» όπως της Jazz, της Soul, του Funk και του R&B.

Αμέσως μετά μας περιμένει το Upper East Side με τα πολυτελή διαμερίσματα των μεγιστάνων από όλα τα πιθανά μέρη του κόσμου. Αφού περάσουμε μπροστά από το περίφημο Μίλι των Μουσείων, με μερικά από τα κορυφαία μουσεία της πόλης, όπως το εμβληματικό Guggenheim θα αφήσουμε το λεωφορείο μας ακριβώς μπροστά από το παγκοσμίως διάσημο Μητροπολιτικό Μουσείο, όπου είναι συγκεντρωμένα έργα ανεκτίμητης αξίας από κάθε πολιτισμό. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την είσοδο στο μουσείο όπου στις μόνιμες συλλογές του υπάρχουν έργα τέχνης από την κλασική αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την βυζαντινή και ισλαμική τέχνη, έργα ζωγραφικής και γλυπτά από κορυφαίους ζωγράφους, καθώς επίσης και μια εκτεταμένη συλλογή αμερικανικής, αφρικανικής, ασιατικής και σύγχρονης τέχνης. Πάρτε όσο χρόνο θέλετε για να το απολαύσετε! Ο έμπειρος αρχηγός μας θα σας κατευθύνει με βάση τα ενδιαφέροντα σας ώστε να περιπλανηθείτε στη μαγεία της τέχνης.

Το απόγευμα θα απολάυσουμε την Τάιμς Σκουέρ την πιο πολυσύχναστη και φωτογραφημένη πλατεία του Μανχάταν, όπου εκατομμύρια επισκέπτες την θαυμάζουν κάθε χρόνο. Εκεί κοντά, μια ανάσα κυριολεκτικά από το ξενοδοχείο μας, βρίσκεται το Μπρόντγουεϊ, κέντρο βιομηχανίας της ψυχαγωγίας όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει μερικές από τις πιο φαντασμαγορικές θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλς στο κόσμο, κάτι που σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα για σήμερα ή όποιο άλλο βράδυ θελήσετε!

Ημέρα 3η: Νέα Υόρκη (2η ξενάγηση της πόλης – Κρουαζιέρα στον Ποταμό Χάντσον)

Η δεύτερή μας ξενάγηση στη Παγκόσμια Μητρόπολη είναι αφιερωμένη στο «Κεντρικό» και «Κάτω Μανχάταν». Αρχικά θα κατευθυνθούμε παράλληλα με τον ποταμό East περνώντας από τις προβλήτες του ανατολικού Μανχάταν και με θέα την κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν. Θα σταματήσουμε στο , την έδρα του οργανισμού ο οποίος έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης, επίσης μελετά τις διεθνείς οικονομικές τάσεις, υποβάλλει μελέτες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, φυσικούς πόρους κ.λπ. Κατόπιν θα κάνουμε στάση στον ο οποίος αποτελεί πύλη και σύμβολο της πόλης, όπου τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι διέρχονται καθημερινά από την μεγαλοπρεπή κεντρική αίθουσα. Συνεχίζουμε με το και , και η , το κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας με στάση για φωτογραφίες με το χάλκινο γλυπτό ταύρο (Charging Bull).  Αμέσως μετά συναντάμε το Στην ίδια περιοχή προβάλλει ο νέος πολυσυζητημένος όπου θα δούμε από μακριά το Άγαλμα της Ελευθερίας, θα μπούμε στην περίφημη κλειστή αγορά

Ημέρα 4η: Νέα Υόρκη - Περιήγηση στην Αστόρια, στην γέφυρα Μπρούκλιν)

Μια ακόμα υπέροχη μέρα ξεκινά με την συνοδεία του έμπειρου αρχηγού μας.  Κατευθυνόμαστε με το μετρό στην ελληνική συνοικία της Νέας Υόρκης, την Αστόρια. Εδώ που οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες εγκαταστάθηκαν προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής περί τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Νέα Υόρκη. Θα δούμε με συγκίνηση τις επιχειρήσεις με τις ελληνικές πινακίδες, τους συνδέσμους των μεγάλων ελληνικών αθλητικών συλλόγων, ενώ θα έχουμε χρόνο για έναν καφέ ή φαγητό στα μαγαζιά της περιοχής. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στη γέφυρα του Μπρούκλιν και να βγάλουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες. Για τη βραδινή σας έξοδο προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα διάσημα Cocktail Bars & Clubs στο Meatpacking District ή κάποιο από τα Trendy εστιατόριο στις κοντινές “Hip” γειτονιές του Soho, του Greenwich Village ή της Tribeca. Αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τη νυχτερινή ζωή της πόλης, ο συνοδός μας σας έχει έτοιμες προτάσεις με βάση τις δικές σας επιθυμίες!

Ημέρα 5η: Νέα Υόρκη (Woodbury Commons Outlets - Προαιρετικά)

Η σημερινή μέρα διατίθεται για βόλτες στη Νέα Υόρκη, επίσκεψη στα διάσημα μουσεία της και φυσικά στις ενδιαφέρουσες «γειτονιές» της πόλης. Εναλλακτικά προτείνουμε μια επίσκεψη στο μεγαλύτερο, εντυπωσιακότερο και πλουσιότερο εμπορικό κέντρο, το περίφημο Woodbury Commons. Μόλις 1 ώρα περίπου έξω από τη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχουν όλα τα αντικείμενα του πόθου σε τιμές που δεν μπορείς να πιστέψεις. Διακόσια είκοσι και πλέον ονόματα της μόδας θα βρεθούν στη διάθεσή σας. Από Gucci, Escada, Nike, Ralph Lauren, Donna Karan, Calvin Klein, Gap σε απίστευτη ποικιλία. Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικανών επιλέγουν το συγκεκριμένο μέρος για τις αγορές τους. Αν πάλι τα ψώνια δεν είναι το «φόρτε» σας ή σας κουράσουν, ο αρχηγός σας θα σας συνοδεύσει στο διάσημο ΜοΜΑ (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης) για να απολαύσετε τα απαράμιλλης αξίας αριστουργήματα κλασικής αλλά και σύγχρονης τέχνης. Μία τελευταία νυχτερινή βόλτα στη φημισμένη πλατεία Times Square με τους επιβλητικούς, φωταγωγημένους ουρανοξύστες και τις πολύχρωμες πινακίδες «neon» να κάνουν πραγματικά τη νύχτα μέρα, είναι επιβεβλημένη για να αποχαιρετήσετε τη σαγηνευτική αυτή πόλη.

Ημέρα 6η: Νέα Υόρκη –Πτήση επιστροφής

Μία ακόμη μέρα στη διάθεσή μας για να ολοκληρώσουμε τα τελευταία μας ψώνια και να απολαύσουμε τα θέλγητρα της μεγαλούπολης ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον κύκλο γνωριμίας με την απόλυτη Μητρόπολη του πλανήτη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα.

Ημέρα 7η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

03/03 & 24/3

Αθήνα – Ν.Υόρκη

17.25

21.30

08/03 & 29/3

Ν.Υόρκη - Αθήνα

23.55

16.10*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

21/04

Αθήνα – Ν.Υόρκη

12.15

16.25

26/4

Ν.Υόρκη - Αθήνα

17.15

10.00*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

ΤΙΜΕΣ

 

Ταξίδι

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

ESTA

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η Παγκόσμια Μητρόπολη

 

7 μέρες

24/03

4*sup

890

+710

690

21/04

950

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Emirates / Delta Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* sup (Park Central , M Social Hotel Times Square New York , Double Tree by Hilton ή παρόμοιο στην καρδιά του Μανχάταν)
  • Μεταφορές, από και προς το αεροδρόμιο
  • 2 ξεναγήσεις με λεωφορείο στο Βόρειο και Νότιο Μανχάταν
  • Είσοδος στο μητροπολιτικό Μουσείο
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Χάντσον
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • ΕΣΤΑ για είσοδο στις ΗΠΑ
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟ αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά $50 USD πληρωτέα επί τόπου
  • Εισιτήρια τοπικών συγκοινωνιών (μετρό, λεωφορεία) για τις περιηγήσεις στην πόλη
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο