Skip to main content

Κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη 28η Οκτωβριου και Black Friday 2022 απο 790

& ρομαντική βόλτα με άμαξα στο Central Park  - “Do it like a locals”

23/10    21/11   Black Friday   - και με ασφαλεια Covid

  

  • Πτήσεις με απ’ ευθείας πτήσεις της Emirates
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*sup
  • Ολοήμερη εκδρομή με πούλμαν σε όλο το Μανχάταν με στάσεις στα σημαντικότερα σημεία της πόλης.
  • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, που θα εμπλουτίζει το πρόγραμμά σας με βόλτες στην πόλη
  • Απολαυστική μίνι κρουαζιέρα με πλοιάριο περιμετρικά του Μανχάταν
  • Πρόγραμμα “Do it like a locals” με περπάτημα στη γέφυρα Μπορούκλιν, βόλτα στο Central Park με άμαξες, περιήγηση στο Τσέλσι Μάρκετ, παγωτό κάτω από την γέφυρα & καφέ στο Σέντραλ Παρκ
  • Δυνατότητα για ολοήμερη εκδρομή στην Ουάσιγκτον ή για αγορές στο Woodbury common premium outlet

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 Ημέρα 1η: Πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη    

 Αναχώρηση για τη Νέα Υόρκη. Άφιξη την ίδια ημέρα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κεντρικό Μανχάταν.

 

Ημέρα 2η: Ολοήμερη ξενάγηση του βόρειου και νότιου Μανχάταν  

Ξεκινώντας από την Τimes Square, θα περάσουμε από το Λίνκολν Σέντερ που φιλοξενεί τη Φιλαρμονική και τη Μετροπόλιταν Όπερα. Θα ακολουθήσει η πρώτη μας στάση στο Central Park & 72 δρόμους. Εκεί θα μάθουμε για τη Ντακότα, το ιστορικό σπίτι του 1800, που φιλοξένησε κατά καιρούς μεγάλες προσωπικότητες, όπως και τον Τζον Λένον. Περνώντας απέναντι στο Central Park θα δούμε από κοντά το μωσαϊκό Imagine, αφιερωμένο στον Τζον Λένον.

Συνεχίζουμε με τον τεράστιο, ημιτελή Καθεδρικό Ναό του Saint John the Divine, με το μνημείο του στρατηγού Γκραντ και το Πανεπιστήμιο Columbia, το σημαντικότερο πανεπιστήμιο θεωρητικών επιστημών της Νέας Υόρκης, στην είσοδο του οποίου γίνεται μνεία σε αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Ακολουθεί η γειτονιά του Χάρλεμ, γνωστή στο παρελθόν ως η Μέκκα των αφροαμερικανών της Νέας Υόρκης όπου βρίσκεται το Apollo Theater, στη σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της «Μαύρης Μουσικής» όπως της Jazz, της Soul, του Funk και του R&B.

Αμέσως μετά μας περιμένει το Upper East Side με τα πολυτελή διαμερίσματα των μεγιστάνων από όλα τα πιθανά μέρη του κόσμου. Αφού περάσουμε μπροστά από το περίφημο Μίλι των Μουσείων, με μερικά από τα κορυφαία μουσεία της πόλης, όπως το εμβληματικό Guggenheim & Μητροπολιτικό Μουσείο, θα διασχύσουμε τη καρδιά της ξακουστής 5ης Λεωφόρου, με τα διάσημα καταστήματα οίκων μόδας, θα συναντήσουμε το Ροκφέλερ Σέντερ, που έχει θέα τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου και είναι γνωστό για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και παγοδρόμιο που στήνετε την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, αλλά και την εκπομπή του NBC “Today Show”. To Ροκφέλερ Σέντερ, από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του κόσμου που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια, ορόσημο της πόλης, φιλοξενεί το παρατηρητήριο «Top of the Rock» με την συγκλονιστική θέα σε όλο το Μαχνχάταν.  Περνώντας από τον Σταθμό Γκραντ Σέντραλ ο οποίος αποτελεί πύλη και σύμβολο της πόλης, όπου τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι διέρχονται καθημερινά από την μεγαλοπρεπή κεντρική του αίθουσα, θα κάνουμε μία στάση στη πλατεία Μάντισον, γνώριμο σημείο από ταινίες που έχουν γυριστεί εδώ, μιας και έχει καλή θέα προς το Empire State building, Flatiron Building, Metropolitan life tower κ.ά.

Συνεχίζοντας στο νοτιο-κεντρικό Μανχάταν, θα κατευθυνθούμε παράλληλα με τον ποταμό East περνώντας από τις προβλήτες του ανατολικού Μανχάταν και με θέα την κρεμαστή γέφυρα του Μανχάταν & Μπρούκλιν. Θα δούμε το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, την έδρα του οργανισμού ο οποίος έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης, επίσης μελετά τις διεθνείς οικονομικές τάσεις, υποβάλλει μελέτες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, φυσικούς πόρους κ.λπ.

Τέλος θα γνωρίσουμε μερικές από τις εμβληματικές γειτονιές της Νέας Υόρκης, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ, το Σόχο, Τσάιναταουν αλλά και την επιχειρηματική περιοχή της Wall Street. Με γνώριμο το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Federal Hall (η τοποθεσία του πρώτου Καπιτωλίου των ΗΠΑ), η εκκλησία της Αγίας Τριάδος και το διάσημο γλυπτό Charging Bull (το σύμβολο οικονομικής ευημερίας της Wall Street), θα κάνουμε στάση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, για να περπατήσουν στο χώρο του Μνημείου, στους καταρράκτες του "Reflecting Absence", (στα ίχνη του σημείου όπου βρίσκονταν οι αρχικοί δίδυμοι πύργοι) και να δούμε το δέντρο Survivor που στάθηκε απέναντι στην καταστροφή της 11ης Σεπτεμβρίου. Στην ίδια περιοχή επίσης προβάλλει ο νέος πολυσυζητημένος Σταθμός Oculus, κατασκευής Καλατράβα, ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίσμα με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, το οποίο εντυπωσιάζει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και μάλιστα θεωρείται ως ο ακριβότερος σταθμός στον κόσμο, με κόστος 4 δις δολάρια.

Έχοντας διασχίσει από άκρη σε άκρη όλο το Μανχάταν, θα κάνουμε μία στάση στο Μπάτερυ Παρκ, σημείο που διακρίνεται καλύτερα το Άγαλμα της Ελευθερίας.

 

Ημέρα 3η: “do it like a local” … περιήγηση & βόλτα με άμαξες στο Σέντραλ Πάρκ  

Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα η γνωριμία του Σέντραλ Παρκ παρά μόνο με μία βόλτα με παραδοσιακή άμαξα. Έτσι θα γνωρίσουμε το μεγαλύτερο σε έκταση και από το Πριγκιπάτο του Μονακό πάρκο, απολαμβάνοντας την διαδρομή όπως οι Νεοϋορκέζοι. Συνεχίζοντας με τα πόδια θα δούμε τη μικρογραφία του κάστρου Μπελβεντέρε, θα περπατήσουμε πάνω στα όμορφα γεφυράκια που συνδέουν τις λίμνες θα μάθουμε τα σημεία που γυρίστηκαν πάρα πολλές ταινίες, θα φωτογραφηθούμε στο άγαλμα της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων και θα ξεκουραστούμε πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα σε ένα από τα καφέ του πάρκου.

Αξίζει αν είναι Κυριακή να δείτε τον διαγωνισμό μικρών τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων σκαφών από τους μικρούς σε μία από τις λίμνες της περιοχής ή να σκετάρετε πάνω στο παγοδρόμιο κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

Ημέρα 4η: Το “νυφοπάζαρο” της γέφυρας Μπρούκλιν-παγωτό φιστικοβούτηρο,  περιήγηση στην αγορά του Τσέλσι & κρουαζιέρα…“New Yorker’s style”     

Ακολουθώντας μία εύκολη διαδρομή με το ιστορικό μετρό της πόλης, θα περάσουμε στο  Μπρούκλιν. Από το ομώνυμο πάρκο της γέφυρας, θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε τις καλύτερες φωτογραφίες με θέα όλο το Μανχάταν και την γέφυρα Μπρούκλιν. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νοστιμότερο παγωτό της πόλης σε ένα παλιό παγωτατζίδικο εποχής και θα περπατήσουμε όπως και οι Νεορκέζοι την γέφυρα Μπρούκλιν (το μεγάλο νυφοπάζαρο της πόλης) μέχρι το Μανχάταν. Θα επισκεφθούμε την προβλήτα 17, σημείο εκδηλώσεων, γνωστό για τα θαλασσινά που σερβίρουν τα εστιατόριά. Στη συνέχεια απέναντι από τα κεντρικά γραφεία της GOOGLE, θα επισκεφθούμε τη περίφημη κλειστή αγορά Τσέλσι Μάρκετ, έδρα διάσημων γκουρμέ εστιατορίων της Νέας Υόρκης, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αγορά τοπικών προϊόντων, αναμνηστικών, αντίκες αλλά και για να δοκιμάσουμε περίφημα εδέσματα. Τέλος θα κάνουμε μία κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου μπορούμε να δούμε το ιστορικό Έλλις Άιλαντ (πρώτο σημείο καταγραφής μεταναστών στην χώρα), το Άγαλμα της Ελευθερίας (σύμβολο της πόλης) και τις διάσημες γέφυρες που ενώνουν το νησί του Μανχάταν με τις γύρω περιοχές. Στη περίπτωση που είναι απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πόλη από μακριά να φωτίζεται με τον δικό της τρόπο, αναδεικνύοντας το μεγαλείο και την έκτασή της.

 

Ημέρα 5η:…Ώρα για αγορές ή κάποια προαιρετική εκδρομή στην Ουάσιγκτον

Ημέρα για ψώνια η σημερινή, μπορείτε να επισκεφθείτε τα διάσημα outlets Jersey Gardens-γνωστό για τις προνομιακές του τιμές σε ρούχα  (1/2 ώρα από το Μανχάταν, με εύκολη πρόσβαση με το λεωφορείο) ή στο Woodbury common premium outlet-γνωστό για τις καλύτερες τιμές του σε επώνυμα προϊόντα  (1 ώρα περίπου από το Μανχάταν-μετάβαση με ειδικά εκδρομικά λεωφορεία)

Επίσης σε όλη την 5η λεωφόρο μπορείτε να βρείτε πολλά καταστήματα και πολυκαταστήματα για ότι θελήσετε ή να επισκεφθείτε το πολύ κοντινό σας Macy’s, που θεωρείτε το μεγαλύτερο στο είδος του πολυκατάστημα του κόσμο…στο κέντρο της πόλης.

Αξίζει να δοκιμάσετε κάποια από τα πιάτα που θα βρείτε εντός των πολυκαταστημάτων 

Για όσους δεν ενδιαφέρονται να δαπανήσουν χρόνο και χρήμα σε αγορές, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από μία ολοήμερη εκδρομή στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, την Ουάσιγκτον. Ένας περίπατος θα σας φέρει σε επαφή με τη μεγαλοπρέπεια των κτιρίων και την άρτια ρυμοτομία της πόλης που συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μία μεγάλη πρωτεύουσα.

 

Ημέρα 6η: ελεύθερη και πτήση επιστροφής

Ημέρα ελεύθερη, μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

 

Ημέρα 7η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

23/10 ή & 21/11

Αθήνα – Ν.Υόρκη

17.35

21.20

28/10 ή 26/11

Ν.Υόρκη - Αθήνα

23.55

16.05*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

 

ΤΙΜΕΣ

23/10 σε Δίκλινο 995€  +  Φόροι 690€

23/10 Μονόκλινο  1.685€  +  Φόροι  690€

 

21/11 σε Δίκλινο  790€  + Φόροι 690€

21/11 Μονόκλινο  1.440€ + Φόροι 690€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Emirates.
  • Διαμονή: Eπιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*sup.
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο: Στην άφιξη και αναχώρηση από το ξενοδοχείο.
  • Μεταφορές: Από και προς το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: ESTA για είσοδο στις ΗΠΑ.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά $55 USD πληρωτέα επί τόπου
  • Εισιτήρια τοπικών συγκοινωνιών (μετρό, λεωφορεία) για τις περιηγήσεις στην πόλη
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • ESTA Αμερικής
  • Οι ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το Ιράν, Ιράκ, Συρία, Σουδάν ή Υεμένη ή Σομαλία από 1η Μαρτίου 2011 και μετά, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μη μεταναστευτικής βίζας, με προσωπικό ραντεβού στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας
  • Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού