Skip to main content

Eθνικά Πάρκα Δυτικών ΗΠΑ - Άγρια Δύση | Καλοκαίρι 2023 Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ από 5290

Αναχώρηση: 8/8

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Φοίνιξ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Φοίνιξ, πρωτεύουσα της Αριζόνα. Η Αριζόνα, στην οποία γυρίστηκαν οι αγαπημένες μας καουμπόικες ταινίες της Άγριας Δύσης, είναι η έκτη μεγαλύτερη πολιτεία της Αμερικής στα σύνορα με το Μεξικό, γνωστή για τα ερημικά της τοπία, με τους διάσπαρτους γιγάντιους κάκτους, τις μεγάλες καλοκαιρινές φιέστες και τα δημοφιλή ροντέο, που συγκεντρώνουν πλήθη ξένων επισκεπτών και φιλόδοξους σύγχρονους καουμπόι. Ονομάζεται και πολιτεία του Γκραν Κάνυον, καθ’ όσον το γεωλογικό αυτό θαύμα βρίσκεται στην επικράτειά της, όμως έχει να επιδείξει πολλά ακόμη αξιοθέατα, όπως η περίφημη «Μόνιουμεντ Βάλεϊ», οι κόκκινοι ενεργειακοί βράχοι της Σεντόνα και το προκολομβιανό Κάστρο Μοντεζούμα. Άφιξη στο Φόινιξ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Φοίνιξ (περιήγηση) – κάστρο Μοντεζούμα – Σεντόνα (ξενάγηση) – Φλάγκσταφ

Στην πρωινή μας περιήγηση θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την άψογη οικιστική οργάνωση, την καθαριότητα και τη φροντίδα της μητρόπολης των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, με τα υπερσύγχρονα μοντέρνα δημόσια κτίρια, τα πολυτελή ξενοδοχεία και συνεδριακά κέντρα, χτισμένη στη γνωστή για τις υψηλές θερμοκρασίες «Κοιλάδα του Ήλιου».

Στη συνέχεια μια θαυμάσια διαδρομή, με υπέροχη θέα τους τεράστιους μοναχικούς κάκτους (saguarocacti), θα μας οδηγήσει στο Κάστρο Μοντεζούμα, που βρίσκεται κοντά στον προκολομβιανό οικισμό των Ινδιάνων Σινάγκουα. Οι τεράστιες, απόκρημνες, βραχώδεις πλαγιές με τους περίεργους σχηματισμούς που θα δούμε κατά την περιήγησή μας αποτελούσαν κατοικίες-καταφύγια των Ινδιάνων, είναι πολύ εντυπωσιακές και προκαλούν τον θαυμασμό στον επισκέπτη.

Επόμενη στάση μας η πολύ όμορφη και γραφική μικρή πόλη της Σεντόνα. Αγαπημένος προορισμός καλλιτεχνών, φυσιολατρών, και ανθρώπων με πνευματικές αναζητήσεις, είναι χτισμένη αρμονικά ανάμεσα σε κοκκινόχρωμους βράχους και θεωρείται παγκόσμιο ενεργειακό κέντρο. Ένας μικρός περίπατος στο γραφικό κέντρο και ένας καφές στα μπαλκόνια με το αγνάντεμα θα είναι ό,τι καλύτερο! Ακολουθεί στη συνέχεια μια καταπράσινη διαδρομή μέσω του μικρού εθνικού δρυμού OakCreek, για να φτάσουμε στο Φλάγκσταφ, τον σημερινό μας προορισμό. Μετά την τακτοποίηση στο εξαιρετικό ξενοδοχείο μας, βραδινή έξοδος και περίπατος στους πεζόδρομους του μικρού ιστορικού κέντρου της χαριτωμένης αυτής πόλης.

Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Φλάγκσταφ – Route 66 – Γουίλιαμς – Γκραν Κάνυον (South Rim) – λίμνη Πάουελ – Πέιτζ

Πρωινή αναχώρηση για το μεγαλειώδες Γκραν Κάνυον. Αρχικά όμως θα οδηγηθούμε στον θρυλικό αυτοκινητόδρομο Route 66, που έγινε σύμβολο της αναζήτησης της γενιάς του Τζακ Κέρουακ, και θα επισκεφθούμε το Γουίλιαμς, μια πόλη με έντονο χαρακτήρα εποχής, παλαιού τύπου σπίτια, μικρά μοτέλ και τον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη νότια είσοδο (South Rim) του Μεγάλου Φαραγγιού, του Γκραν Κάνυον.

Το γεωλογικό αυτό θαύμα, που διασχίζει ο ποταμός Κολοράντο, έχει μήκος 446 χιλιόμετρα, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθος που φθάνει τα 1,83 χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί το Εθνικό Πάρκο του Γκραν Κάνυον, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στην περιοχή ζούσαν φυλές ιθαγενών, κυρίως οι «Pueblos», πριν από τον αποικισμό της Αμερικής από τους Ευρωπαίους. Το φαράγγι ήταν ιερό για αυτούς. Από το 1.200 έφτιαχναν τα καταλύματά τους στις σπηλιές του φαραγγιού. Απόγονοι των αρχαίων αυτών φυλών είναι οι Ινδιάνοι Ναβάχο.

Για το Γκραν Κάνυον έχουν γραφτεί πολλά, αλλά καμία περιγραφή δεν είναι ικανή να αποδώσει το εσωτερικό δέος και τα απίστευτα συναισθήματα που γεννά στον επισκέπτη η πρώτη επαφή με το γεωλογικό αυτό θαύμα σε μια τιτάνια κλίμακα δημιουργίας. Διότι είναι ακριβώς αυτά τα συναισθήματα και το «κόψιμο της ανάσας» που προκαλεί η θέα του, στα οποία οφείλεται η παγκόσμια φήμη του. Η επίσκεψή μας θα είναι απολαυστική: Θα το προσεγγίσουμε από διαφορετικούς εξώστες, θα το θαυμάσουμε, θα το αφουγκραστούμε και θα το φωτογραφίσουμε. Στη συνέχεια, αν και καθηλωμένοι από το μεγαλείο και την ομορφιά του, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για την πόλη Πέιτζ, στις όχθες της τεχνητής λίμνης Πάουελ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα έξοδος στην πόλη, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα δείπνου και περιπάτου.

Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πέιτζ – Φαράγγι Αντιλόπης – Φαράγγι Μπράις – Κανάμπ – Πέιτζ

Άλλη μια συγκλονιστική ημέρα μάς περιμένει σήμερα. Θα επισκεφθούμε το περίφημο Φαράγγι της Αντιλόπης. Ξεναγοί Ινδιάνοι Ναβάχο (βρισκόμαστε στην εδαφική δικαιοδοσία της φυλής τους) θα μας οδηγήσουν στο πιο εντυπωσιακό φαράγγι, με στενές διαβάσεις, υπέροχα σμιλεμένες σε ροδόχρωμους κατακόρυφους βράχους, στην πιο φωτογενή και περιπετειώδη διαδρομή του ταξιδιού μας!

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε βορειοδυτικά, θα περάσουμε στην πολιτεία της Γιούτα (Utah) και θα οδηγηθούμε στην είσοδο ενός άλλου εντυπωσιακού φαραγγιού με πολύ πρωτότυπους σχηματισμούς. Το Φαράγγι Μπράις (Bryce Canyon), που είναι στην ουσία ένα τεράστιο αμφιθέατρο χωμένο στη γη, με χαρακτηριστικούς, μυτερούς, πέτρινους πυργίσκους, εκατοντάδες σε αριθμό, που δημιούργησε ο χρόνος δίνοντάς τους υπέροχους χρωματισμούς. «Χούντους» ονομάζονται οι σχηματισμοί και θα τους απολαύσουμε από τους φωτογραφικούς εξώστες.

Στον δρόμο της επιστροφής δεν μπορούμε να παραλείψουμε μια στάση στο ξακουστό Κανάμπ ή «Little Hollywood», όπως αλλιώς είναι γνωστό. Εδώ, στο πανδοχείο «Parry Lodge» διανυκτέρευσαν μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Τζον Γουέιν, ο Τσάρλτον Ίστον, η Άβα Γκάρντνερ, στα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών με φόντο την κοιλάδα του ποταμού Colorado και την Άγρια Δύση.

Με την επιστροφή μας στο Πέιτζ, θα περάσουμε δίπλα στη λίμνη Πάουελ για να θαυμάσουμε την ομορφιά του τοπίου και το υδροηλεκτρικό φράγμα καθώς πλησιάζει το ηλιοβασίλεμα. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Πέιτζ – Μόνιουμεντ Βάλεϊ – Κάνιονλαντς (Island in the Sky) – Μοάμπ

Πρωινή αναχώρηση για την κοιλάδα των Ινδιάνων Ναβάχο, γνωστή για τα μοναδικά απόμακρα και αφιλόξενα τοπία της, με έντονο άρωμα γουέστερν, την κοιλάδα-μνημείο, τη Μόνιουμεντ Βάλεϊ. Θα κάνουμε φυσικά στάση για να απολαύσουμε την κοιλάδα με τους κόκκινους βράχους και την καθηλωτική ομορφιά, και να γίνουμε και εμείς μέρος αυτής της άγριας και νοσταλγικής αυτής ατμόσφαιρας.

Αργότερα θα συνεχίσουμε για μια απέραντη περιοχή που διαμορφώνεται από διαδοχικά φαράγγια (canyons)και μας προσφέρει μια σπάνια για την έκτασή της εντυπωσιακή θέα: το Εθνικό Πάρκο Canyonlands. Θα σταθούμε για φωτογραφίες σε πανοραμικούς εξώστες, όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα πάνω στη συμβολή των δύο ποταμών Green River και Colorado και θα διασχίσουμε την απίστευτης γραφικότητας περιοχή που φέρει το γοητευτικό όνομα «Island in the sky».

Έπειτα από μια σύντομη στάση στο κέντρο επισκεπτών, για να συμπληρώσουμε την ενημέρωσή μας σχετικά με τη γεωλογία της περιοχής, θα συνεχίσουμε για το Μοάμπ, που θα μας φιλοξενήσει για απόψε το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Μοάμπ – Εθνικό Πάρκο Άρτσες – Flaming Gorge – Green River – Red Canyon – Ροκ Σπρινγκς

Οι εμπειρίες συνεχίζονται και ετοιμαζόμαστε για νέεες, καταπληκτικές εικόνες! Θα αναχωρήσουμε σήμερα το πρωί λοιπόν για το Εθνικό Πάρκο Άρτσες ή «Πάρκο των Αψίδων». Δεκάδες γιγάντιες πέτρινες αψίδες διαμορφώνουν ένα σκηνικό εξωπραγματικό, σε μια τεράστια έκταση 310 τετρ. χλμ. Θα φωτογραφηθούμε μαζί τους και θα περπατήσουμε μέχρι τον εξώστη για να θαυμάσουμε την πλέον φημισμένη από όλες, την περίφημη Delicate Arch. Η απεραντοσύνη των εκτάσεων κάτω από τον ατελείωτο ορίζοντα κάνουν το «Πάρκο των Αψίδων» ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα των ΗΠΑ.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας προς τα βόρεια και διασχίζοντας εκτεταμένες περιοχές εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς θα φτάσουμε σε ένα ακόμη ιδιαίτερο Εθνικό πάρκο, το Flaming Gorge η «Φλεγόμενο Φαράγγι». Έχει πάρει το όνομά του από το έντονο κόκκινο χρώμα των βράχων που το σχηματίζουν και αποτελεί εθνική περιοχή για αθλητικές εξορμήσεις και δραστηριότητες αναψυχής.

Αμέσως μετά θα σταθούμε για λίγο στο κέντρο επισκεπτών για να δούμε το εντυπωσιακό υδροηλεκτρικό φράγμα πάνω στον ποταμό Green River, ο οποίος σχηματίζει το φαράγγι, και στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στον εξώστη Red Canyon View Point, από όπου θα απολαύσουμε την ωραιότερη θέα της περιοχής, που δικαιολογεί και την ονομασία του φαραγγιού. Η ημέρα μας θα καταλήξει στο Ροκ Σπρινγκς για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Ροκ Σπρίνγκς – Τζάκσον Χολ – Γκραν Τέτον – Γέλοουστοουν (Old Faithfull)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Τζάκσον Χολ, όπου θα αλλάξουμε ατμόσφαιρα και θα βρεθούμε σε ένα πραγματικά αλπικό τοπίο. Το Τζάκσον Χολ είναι μια πανέμορφη κοιλάδα που περιτριγυρίζεται από πανύψηλα βουνά κοντά στα σύνορα της πολιτείας του Γουαϊόμινγκ με την πολιτεία του Αϊντάχο. Θα σταματήσουμε για να χαρούμε την πολύ συμπαθητική μικρή πόλη Jackson με τον κοσμοπολίτικο αέρα, τις ωραίες εξοχικές κατοικίες και τα ιδιαίτερα μικρά ξενοδοχεία για τους πλούσιους επισκέπτες που έρχονται για ορεινές εξορμήσεις και χειμερινό σκι.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γκραν Τέτον (Grand Teton), όπου λίμνες με πεντακάθαρα νερά, άγρια ζώα, ψηλά βουνά με χιονισμένες βουνοκορφές στον ορίζοντα και πολυποίκιλη βλάστηση δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό. Θα σταθούμε σε επιλεγμένα σημεία για να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα, να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα της οροσειράς Grand Teton Range και να απορροφήσουμε την ακηλίδωτη ομορφιά του τοπίου.

Κατόπιν θα συνεχίσουμε βόρεια και σε μικρή απόσταση θα ζήσουμε τη μεγάλη στιγμή του ταξιδιού, το περίφημο και διάσημο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν! Ομαδική φωτογραφία μπρος στην πινακίδα της νότιας εισόδου και ατέρμονη οπτική απόλαυση της διαδρομής μέχρι το μεγαλύτερο αξιοθέατο του πάρκου, τον θρυλικό θερμοπίδακα Old Faithfull. Είναι ο μεγαλύτερος θερμοπίδακας στον κόσμο, εκτινάσσει σχεδόν με απίστευτη πιστότητα κάθε 90 λεπτά -σε αυτό οφείλει, βεβαίως, την ονομασία του- τεράστιες ποσότητες καυτού νερού πάνω από 50 μ. από το έδαφος και ενίοτε χαρίζει ένα από τα ομορφότερα «ουράνια τόξα της Γης»... Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και καφεδάκι στο ιστορικό πανδοχείο Old Faithful Inn. Η απολαυστική διαδρομή μας όμως δεν τελειώνει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια.

Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Γέλοουστοουν (Grand Prismatic Springs, Artists Point, Mud Volcanos, Canyon Village)

Σήμερα η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη στη μοναδική και ανεπιτήδευτη ποικίλη ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Γέλοουστοουν, που δημιουργήθηκε πριν από 600.000 χρόνια και είναι ίσως το διασημότερο πάρκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις διαδρομές μας πολύ πιθανόν να συναντήσουμε μικρές αγέλες άγριων ζώων που ζουν στο πάρκο, όπως βίσωνες και ελάφια, διάφορα πουλιά και πολλές αγριόπαπιες να κολυμπούν στα νερά των ποταμών.

Θα διασχίσουμε την όμορφη και ήσυχη κοιλάδα που σχηματίζει ο ποταμός Madison, προσφέροντας ειδυλλιακή ομορφιά, θα επισκεφθούμε τις θερμές πηγές στο Grand Prismatic Springs και θα περπατήσουμε τις κυκλικές ξύλινες διαδρομές για τους επισκέπτες, θαυμάζοντας τη γεωλογική δραστηριότητα και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά των πηγών.

Θα απολαύσουμε τη δροσιστική αύρα πολλών θεαματικών καταρρακτών στο Gibbon Falls και στο Artists Point και θα εκπλαγούμε από την παράξενη κοιλότητα με τα λασπώδη ηφαίστεια (Mud Volcanos). Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αναμνηστικά και σνακ στο κέντρο επισκεπτών του Canyon Village και θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με τις ατέλειωτες φυσικές ομορφιές του Γέλοουστοουν. Πλήρως γοητευμένοι και ικανοποιημένοι από τη μεστή μας ημέρα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Γέλοουστοουν – Σολτ Λέικ Σίτι (περιήγηση)

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τον Νότο και την ξεχωριστή πόλη του Σολτ Λέικ Σίτι, πρωτεύουσα της πολιτείας της Γιούτα (Utah). Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης «Αλμυρής Λίμνης», είναι πατρίδα της ιδιαίτερης χριστιανικής σέκτας των μορμόνων και εντυπωσιάζει ευχάριστα τον επισκέπτη με τις πολύ πλατιές λεωφόρους, τις καταπράσινες αλέες και τα ιδιαιτέρως περιποιημένα κτίρια.

Στην περιήγηση θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία του Τεμένους (Temple Square), την πανεπιστημιούπολη της Γιούτα, το κυβερνείο και άλλα δημόσια κτίρια, καθώς και το μνημείο των μορμόνων (Brigham Young Memorial).

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Σολτ Λέικ Σίτι – πτήση για Σαν Φρανσίσκο – Πάρκο Γιοσέμιτι

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Σολτ Λέικ Σίτι και πτήση για το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Αμέσως μετά την προσγείωση θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας προς τα ανατολικά που θα μας φέρει στη δυτική είσοδο του αγαπημένου Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι της Καλιφόρνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Πάρκο Γιοσέμιτι (περιήγηση) – Σαλίνας

Σήμερα θα γνωρίσουμε ένα από το πιο διάσημα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ, το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι. Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με έκταση 761.266 στρεμμάτων, προσελκύει ετησίως εκατομμύρια επισκέπτες για τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές του. Εντυπωσιακές κατακόρυφες βουνοπλαγιές από γρανίτη, ορμητικοί καταρράκτες, σκηνικά ποτάμια, χείμαρροι και σπουδαία βιοποικιλότητα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του.

Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψή μας από το Yosemite Valley Lodge, θα κάνουμε έναν ευχάριστο περίπατο για να δούμε από κοντά τον καταρράκτη και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στα ανοιχτά τραμ για να περιηγηθούμε στα πιο ωραία τοπία του πάρκου, να δούμε από κοντά τον El Capitan (ο μεγαλύτερος μονόλιθος από γρανίτη στον κόσμο, με ύψος 1,200 μ.), να θαυμάσουμε τον διάσημο σχηματισμό Half Dome και να πάρουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τους εθελοντές Rangers.

Το απόγευμα θα αποχαιρετήσουμε το Γιοσέμιτι και μέσω μιας εκτεταμένης περιοχής με αγροτικές καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων, κηπευτικών και φράουλας, θα φτάσουμε στην πόλη Σαλίνας, γνωστή για τον διάσημο συγγραφέα Τζον Στάιμπεκ (Τα Σταφύλια της Οργής, Άνθρωποι και Ποντίκια) που έζησε κάποτε εδώ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Σαλίνας – Μοντερέι – Καρμέλ – αυτοκινητόδρομος Α1 – Σάντα Κρουζ – Πεσκαδέρο Μπέι – Σαν Φρανσίσκο

Σήμερα ανοίγεται μπροστά μας ακόμη μία υπέροχη ημέρα, με θαυμάσιους και διάσημους αυτοκινητόδρομους. Ακολουθούμε την ειδυλλιακή διαδρομή των 17 Μιλίων (17 Miles Drive), πλάι στον Ειρηνικό Ωκεανό, αγναντεύοντας γραφικούς κολπίσκους, όμορφες εξοχικές κατοικίες και ωκεάνια κύματα, και κάνουμε σύντομες στάσεις στο Μοντερέι και το πολύ κομψό Καρμέλ (Carmel by the sea).

Και οι δύο πόλεις Μοντερέι και Κάρμελ, έγιναν πόλος έλξης για καλλιτέχνες, ζωγράφους κυρίως, μουσικούς και ποιητές, που εμπνεύστηκαν από το τοπίο και τον ωκεανό. Οι αρχές έχουν προσπαθήσει να διατηρήσουν το χαρακτήρα των τότε χωριών με τα σπίτια μέσα στο δάσος και δίπλα στην παραλία, θεσπίζοντας αυστηρούς κανόνες δόμησης, αλλά και ενισχύοντας μεγάλης εμβέλειας καλλιτεχνικά φεστιβάλ, όπως το Monterey Jazz festival και το California Roots & Music festival.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε μέσω του διάσημου Αυτοκινητόδρομου Νο 1, με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο. Η διαδρομή προσφέρει πανοραμική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό και θεωρείται μία από τις ωραιότερες οδικές διαδρομές στον πλανήτη. Στην πορεία μας θα επισκεφθούμε τη χαρούμενη λουτρόπολη της Σάντα Κρουζ και θα σταματήσουμε στην παραλία του Pescadero Bay για να περπατήσουμε στην άμμο και να γευθούμε την αλμύρα του μεγάλου ωκεανού. Γεμάτοι από εξαιρετικές εντυπώσεις και γαλάζιες εικόνες θα φτάσουμε στο πανέμορφο Σαν Φρανσίσκο, την πιο φιλελεύθερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Σαν Φρανσίσκο (ξενάγηση με Κόλπο, Σοσαλίτο, Μπέρκλεϊ, Όκλαντ)

Ξεκινάμε την εξερεύνηση του Σαν Φρανσίσκο και πάμε να δούμε την κεντρική πλατεία Union Square, το Δημαρχείο που μοιάζει με το Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, την Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Όπερα, την περίφημη και πολύχρωμη Τσάινα Τάουν, και το twinpeaks – τις δίδυμες κορυφές απ’ όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τη μεγαλειώδη Golden Gate – τη γέφυρα μήκους 1.272 μέτρων που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με τη βορεινή κομητεία Marin.

Στο άλλο άκρο αυτής της γέφυρας, θα αποθανατίσουμε το υπέροχο σκηνικό που απλώνεται μπροστά μας, με τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, τη χερσόνησο της παλιάς πόλης και το πολυκινηματογραφημένο νησί-φυλακή Αλκατράζ. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο γραφικό παραθαλάσσιο Σοσαλίτο, με την μεσογειακού τύπου ομορφιά και τα υπαίθρια μαγαζιά. Θα συνεχίσουμε περνώντας από τη γέφυρα San Rafael, θα κατευθυνθούμε προς το Όκλαντ και αφού περάσουμε και την τρίτη κρεμαστή γέφυρα (BayBridge), θα επιστρέψουμε στο Σαν Φρανσίσκο. Θα σταματήσουμε στο Φίσερμανς Γουόρφ, την προβλήτα των ψαράδων, τη γνωστή αυτή παραθαλάσσια συνοικία με τις ταβέρνες, αλλά και τους θαλάσσιους λέοντες που λιάζονται στις πλωτές αποβάθρες! Όσοι θέλετε, μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα με θαλασσινά, και ειδικότερα με τα γιγάντια καβούρια του Ατλαντικού. Το πούλμαν θα καταλήξει στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα.

 

14η ημέρα: Σαν Φρανσίσκο (ελεύθερη ημέρα)

Ελεύθερη ημέρα για βόλτες με τον αρχηγό μας σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο. Θα περιπλανηθούμε με τα πόδια στην καρδιά της πόλης και θα επιβιβαστούμε στο γνωστό, ιστορικό τραμ για μια μοναδικής εμπειρίας διαδρομή, με στάσεις σε σημεία-κλειδιά της πόλης, με τελικό προορισμό το Φίσερμανς Γουόρφ στην παραλία.

Θα ακολουθήσουμε, λοιπόν, τον αρχηγό σε έναν μεγάλο περίπατο (Walking Tour) και θα επισκεφθούμε από κοντά αξιοθέατα όπως ο δρομίσκος Jack Kerouac Alley, το βιβλιοπωλείο της Beat ποίησης και του ελεύθερου λόγου City Lights Bookstore, θα πάρουμε τον καφέ μας στο περίφημο καφέ Trieste, όπου ο Francis Ford Coppola έγραψε το σενάριο για τον θρυλικό «Νονό», θα θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες για την εργατική τάξη στο Coit Tower, θα κατηφορίσουμε τις οκτώ στροφές της πασίγνωστης Lombart Street, θα περιηγηθούμε στην ψυχεδελική συνοικία των 60s Haight and Ashbury, όπου γιορτάστηκε το 1967 το «Καλοκαίρι της Αγάπης», θα δούμε τον Βοτανικό Κήπο Flower Consevatoir στο Πάρκο Golden Gate και θα περάσουμε μια υπέροχη βιωματική ημέρα στην πόλη που ενέπνευσε τους Eagles για να γράψουν το περίφημο τραγούδι τους Hotel California. Έπειτα από μια γεμάτη ημέρα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

15η ημέρα: Σαν Φρανσίσκο – πτήση επιστροφής

Τελευταίες βόλτες και ψώνια στο Σαν Φρανσίσκο και στη συνέχεια έγκαιρη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

16η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 5290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 5290 € 970 €
  Twin Room 5290 € 970 €
  Triple Room 5290 € 970 €
  Single Room 7400 € 970 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*. στις πόλεις (Φοίνιξ, Φλάγκσταφ, Μοάμπ, Σολτ Λέικ Σίτι, Σαν Φρανσίσκο) και σε ξενοδοχεία 3* στην περιοχή των πάρκων και των κάνυονς.
  • Αρχηγός με εμπειρία στο συγκεκριμένο ταξίδι.
  • Μετακινήσεις, επισκέψεις είσοδοι σε αξιοθέατα και εθνικά πάρκα, που αναφέρονται στο πρόγραμμα ότι επισκεπτόμαστε.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €970
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • ESTA.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΒΑ 631

08.08.2023

ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ

08:10

10:05

ΒΑ 289

08.08.2023

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΦΟΙΝΙΞ

14:40

17:30

ΒΑ 286

22.08.2023

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ

19:25

13:50

ΒΑ 634

23.08.2023

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ

20:25

02:00+1