Skip to main content

Πρωτοχρονιάτικη Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική 2021 απο 13,900

με το πρώτο πολυτελέστατο Κρουαζιερόπλοιο εξερεύνησης των Πόλων, το υπερσύγχρονο "Le Commandant-Charcot"

Αναχώρηση: 27/12    Διάρκεια ταξιδιού: 13 μέρες ~ 27/12 - 08.01

 

Ανυπέρβλητο, ακραίο, σαγηνευτικό: αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κανείς ένα ταξίδι στην Ανταρκτική, την πιο απομονωμένη ήπειρο του πλανήτη.

Μια απέραντη έκταση από πάγο και πέτρα, που περιβάλλεται από την παγωμένη θάλασσα.

Ένας συγκλονιστικός κόσμος σιωπής, ηρεμίας και γαλήνης, με όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του λευκού.

Εδώ, στην άκρη του κόσμου, μόνον η θερμοκρασία, το φως και το σκοτάδι ορίζουν τη ζωή.

Εμείς, οι προνομιούχοι επισκέπτες των ακραίων αυτών εδαφών, θα ακολουθήσουμε τα βήματα των μεγάλων θαλασσοπόρων και εξερευνητών του νότιου πολικού οροπεδίου, θα διαβούμε επιβλητικά τοπία άγριας ομορφιάς και θα βιώσουμε συγκλονιστικές εμπειρίες στην άκρη του κόσμου!!!

Η διακριτική, γαλλικού στυλ, πολυτέλεια του Κρουαζιερόπλοιου "Le Commandant-Charcot" είναι κάτι πρωτόγνωρο για τις μακρινές περιοχές του νότιου και βόρειου ημισφαιρίου.

Αυτό το πρώτο υβριδικό-ηλεκτρικό πλοίο εξερεύνησης των Πόλων έχει σχεδιαστεί με την μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, όσον αφορά την ασφάλεια και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Μια Κρουαζιέρα του αύριο!  Η αποκορύφωση των ονείρων κάθε ταξιδευτή.

 

Αναχώρηση: 27/12  

Διάρκεια ταξιδιού: 13 μέρες ~ 27/12 - 08.01

Διάρκεια Κρουαζιέρας: 12 μέρες/11 διανυκτερεύσεις ~ 28.12 - 08.01

Τιμή: από 13.290€

 

Μια Κρουαζιέρα-αποστολή στην Ανταρκτική

  • Πλεύστε κατά μήκος των απίστευτης ομορφιάς ακτών της ηπείρου
  • Ταξιδέψτε στην απόκοσμη ακινησία της απέραντης θάλασσας Ουέντελ με τα μαγευτικά παγόβουνα
  • Ανακαλύψτε τον συναρπαστικό λευκό γίγαντα Λάρσεν και τα τεράστια επιτραπέζια παγόβουνά του
  • Διασχίστε το φοβερό Πέρασμα Ντρέικ
  • Γνωρίστε τα μυστηριώδη ηφαιστειακά νησιά South Shetland με το σουρεαλιστικό τους τοπίο
  • Εκδράμετε στην ακτή με φουσκωτά Zodiac
  • Παρακολουθείστε διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες, φυσιοδίφες και περιβαλλοντολόγους
  • Θαυμάστε τη μοναδική άγρια φύση: φώκιες Ουέντελ, φώκιες-λεοπάρδαλεις, φάλαινες, πιγκουίνοι Άντελ, άλμπατρος και άλλα θαλασσοπούλια
  • Ζήστε την ένταση ενός ταξιδιού πολικής εξερεύνησης με την πολυτέλεια που σας αξίζει!!!

 

1η μέρα: Σαντιάγκο    27/12

Άφιξη στο Σαντιάγκο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.   

 

2η μέρα: Σαντιάγκο - Ουσουάγια/Γη του Πυρός, Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική   28/12

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουσουάγια, που βρίσκεται στις εσχατιές της αμερικανικής ηπείρου, στην Γη του Πυρός, την Τιέρα Ντελ Φουέγκο, όπως ονόμασε ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος το άκρο αυτό της Αμερικανικής ηπείρου, βλέποντας κάποιες φωτιές που είχαν ανάψει οι ιθαγενείς. Είναι νοτιότερη πόλη της γης, η πύλη για την Λευκή Ήπειρο και τον Νότιο Πόλο. "El fin del mundo", η πόλη στο τέλος του κόσμου, όπως επονομάζεται, φωλιάζει ανάμεσα στα βουνά που περιβάλλονται από εύφορες πεδιάδες. Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη στη γη, μια εξαιρετική τοποθεσία, όπου οι Άνδεις βυθίζονται κατ΄ ευθείαν στη θάλασσα.

Επιβίβαση στο Κρουαζιερόπλοιο από τις 16:00 έως τις 17:00 και απόπλους για την Ανταρκτική!!! Ανεβείτε στο κατάστρωμα για να αποχαιρετήσετε την Ουσουάγια και να απολαύσετε τη διαδρομή κατά μήκος της Διώρυγας Μπιγκλ (Beagle Channel, που φέρει το όνομα του πλοίου του Κάρολου Δαρβίνου, με το οποίο περιέπλευσε όλο το μήκος του πορθμού το 1835) μέχρι τον Ατλαντικό. Περνώντας από το Κέιπ Χορν, το νοτιότερο σημείο της Αμερικανικής Ηπείρου, θα πλεύσουμε νότια προς το Πέρασμα του Ντρέικ (Drake Passage) - φέρει το όνομα του Βρετανού θαλασσοπόρου Σερ Φράνσις Ντρέικ, που διέσχισε την τεράστια υδάτινη έκταση μεταξύ της Γης του Πυρός και της χερσονήσου της Ανταρκτικής.

 

3η, 4η μέρα: Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, Πέρασμα του Ντρέικ/Drake Passage 29, 30/12

Κατά τις διάρκεια των δύο περίπου ημερών στη θάλασσα θα έχετε την ευκαιρία να εξοικειωθείτε με τους χώρους του Κρουαζιερόπλοιου, που τους χαρακτηρίζει η γαλλική διακριτική πολυτέλεια - το λόμπι, το πανοραμικό εστιατόριο, το υπαίθριο εστιατόριο Blue Lagoon, την εσωτερική πισίνα, το σαλόνι κλπ., όλα σχεδιασμένα με βάση την επιθυμία για άπλετο φως και πανοραμική θέα στα εξαιρετικά πολικά τοπία - και να διευρύνετε τις γνώσεις σας για την άγνωστη ήπειρο της Ανταρκτικής.

Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην περιοχή, για τις δραστηριότητές μας και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εξορμήσεις μας με τα φουσκωτά σκάφη (zodiacs). Το πρόγραμμα των επισκέψεών μας βέβαια θα διαμορφώνεται κάθε φορά ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Επίσης, θα υπάρχουν διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες, φυσιοδίφες και περιβαλλοντολόγους, σχετικά με την ιστορία και την άγρια φύση της Ανταρκτικής, ενώ από τα εξωτερικά καταστρώματα θα παρατηρείτε την ποικιλόμορφη θαλάσσια πανίδα - τα κομψά άλμπατρος και τα άλλα θαλασσοπούλια να πετούν παιχνιδιάρικα γύρω από το πλοίο.

 

5η μέρα: Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, South Shetland Islands  31/12

Στην άκρη της χερσονήσου της Ανταρκτικής, μόλις 120 χιλιόμετρα από την Λευκή Ήπειρο, τα ηφαιστειακά νησιά South Shetland προσφέρουν ένα σουρεαλιστικό και μυστηριώδες τοπίο. Αυτό το σύμπλεγμα των 150 νησιών και βραχονησίδων, με τα σκουρόχρωμα σεληνιακά, άγρια εδάφη και τους παγετώνες που καλύπτουν το 90% της επιφανείας τους, φιλοξενούν σημαντικούς επιστημονικούς ερευνητικούς σταθμούς και μεγάλο αριθμό ζωικών ειδών: πιγκουίνοι, φώκιες Ουέντελ, άλμπατρος, θαλάσσιοι ελέφαντες κλπ.  

 

6η μέρα: Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική,

Χερσόνησος της Ανταρκτικής  01/01

Φθάνοντας πλέον στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου της Ανταρκτικής, θα βρεθούμε σε τοπία εκπληκτικής ομορφιάς, με όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του λευκού και σε περιοχές μεγάλης βιοποικιλότητας. Η πλεύση μας συνεχίζεται στη θαλάσσια περιοχή Antarctic Sound, μεταξύ του συμπλέγματος των νησιών Joinville και του βορειοανατολικού άκρου της χερσονήσου της Ανταρκτικής, που πήρε το όνομά της από το πλοίο του Σουηδού εξερευνητή Otto Nordenskjöld, το οποίο παγιδεύτηκε στον πάγο κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής επιστημονικής αποστολής το 1902. Η πύλη προς τη θάλασσα Ουέντελ είναι γεμάτη γιγαντιαία παγόβουνα που παρασύρονται βόρεια από τις παράκτιες περιοχές αυτής της απέραντης θάλασσας. Εδώ θα δούμε μεταξύ άλλων πιγκουίνους Άντελ (Αδελίας, Adélie penguin) και φώκιες-λεοπαρδάλεις.

 

7η μέρα: Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, Θάλασσα Ουέντελ 02/01

Μέσα στην απόκοσμη ακινησία της θάλασσας Ουέντελ (Weddell Sea) θα διασχίσουμε έναν λαβύρινθο από μαγευτικά παγόβουνα. Ένα τοπίο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, μια περιοχή που κατοικείται από φώκιες, πιγκουίνους, άλμπατρος και άλλα θαλασσοπούλια. Η φώκια Ουέντελ - ο βασιλιάς αυτού του βασιλείου, με την εντυπωσιακή ικανότητα να μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό για περισσότερο από μία ώρα - θα σας καλωσορίσει στην περιοχή με μια απόκοσμη κραυγή, που διαπερνά την απόλυτη σιωπή...

 

8η, 9η μέρα: Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, Larsen Ice Shelves   03, 04/01

Η πλεύση μας συνεχίζεται προς την γιγαντιαία παγοκρηπίδα Λάρσεν, που φέρει το όνομα του Νορβηγού εξερευνητή Carl Anton Larsen, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην εξερεύνηση της Ανταρκτικής.

Το 2017 μέρος της παγοκρηπίδας Larsen C έσπασε, σχηματίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα παγόβουνα στον κόσμο, το A68, το οποίο είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το Λονδίνο. Η τήξη των πάγων κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια οφείλεται ως επί το πλείστον στην υπερθέρμανση του πλανήτη και θα προκαλέσει την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, απειλώντας παράκτιες περιοχές.

 

10η μέρα: Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, Θάλασσα Ουέντελ  5/01

Το ταξίδι της επιστροφής ξεκινάει, όχι όμως και οι εκπληκτικές εικόνες, που συνεχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη.

 

11η, 12η μέρα: Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική,

Πέρασμα του Ντρέικ/Drake Passage 06, 07/01

Αν υπάρχει ένα μέρος, μια θάλασσα, μια πλωτή οδός που φοβούνται οι τουρίστες, οι ερευνητές, αλλά και οι σκληροπυρηνικοί ναυτικοί, αυτό είναι αναμφίβολα το Πέρασμα Ντρέικ. Βρίσκεται μεταξύ του Ακρωτηρίου Χορν και των νησιών South Shetland και αποτελεί τη συντομότερη διαδρομή για τη σύνδεση της Ανταρκτικής με τη Νότια Αμερική. Οι έμπειροι πλοηγοί θα σας πουν ότι πρέπει να …κερδίσετε την επίσκεψή σας στην Λευκή Ήπειρο!

 

13η μέρα: Ουσουάγια 08/01

Άφιξη νωρίς σήμερα το πρωί στην Ουσουάγια, με τις συγκλονιστικές εικόνες να έχουν χαραχθεί βαθειά μέσα μας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Σαντιάγκο.   

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Σαντιάγκο - Ουσουάγια - Σαντιάγκο
  • Μία διανυκτέρευση με δείπνο στο Σαντιάγκο στις 27/12
  • Έντεκα διανυκτερεύσεις στο υπερσύγχρονο Κρουαζιερόπλοιο "Le Commandant-Charcot"
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Σαντιάγκο
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Ουσουάγια

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Η πτήση από Αθήνα προς και από το Σαντιάγκο