Skip to main content

La Ruta Maya – «Ο δρόμος των Μάγιας», Μεξικό με Κανκούν, Γουατεμάλα, Ονδούρα | Καλοκαίρι - 2022 απο 3299

3/7, 7/8, 25/8, 22/9, 22/10, 24/11  Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

 

  •  Το μοναδικό από τα αντίστοιχα προγράμματα της αγοράς που περιλαμβάνει διαμονή στην Ονδούρα και τον εξαίρετο αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας στο Κοπάν
  •  Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, 5*. Στην Πόλη του Μεξικού,  το πολυτελές ξενοδοχείο Barceló 5* ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Πόλης του Μεξικού. Δεν επιλέγουμε υποδεέστερο ξενοδοχείο 4*, που θα κάνει τη διαμονή σας δυσάρεστη. Στο Κανκούν χρησιμοποιούμε το εξαιρετικό ξενοδοχείο  Presidente Intercontinental 5*. Στο Παλένκε και το Καμπέτσε, περιοχές χωρίς ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, διανυκτερεύουμε σε πολύ όμορφα, μικρά, παραδοσιακά μεξικάνικα ξενοδοχεία από τα καλύτερα κάθε περιοχής. Στην Αντίγκουα ξενοδοχείο 4*, ενώ στο Κοπάν και το Ρίο Ντούλτσε (Λίβινγκστον) είναι απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία, πάλι από τα καλύτερα της περιοχής. Η επιλογή των ξενοδοχείων έχει γίνει ύστερα από τη μεγάλη μας εμπειρία στην περιοχή και είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσουν πλήρως. Βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, έχουν τοπικό χρώμα και κάνουν τη διαμονή σας απολαυστική. Μην περιμένετε όμως πολυτελή διαμονή, κυρίως στην επαρχία.
  • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους και θα σας διηγηθεί μύθους και δοξασίες.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κανκούν

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το κοσμοπολιτικό Κανκούν ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα του κόσμου.

Η τουριστική του ζώνη είναι μια στενή λωρίδα γης αρκετών χιλιομέτρων, που βρέχεται από τη μια πλευρά της από τη λιμνοθάλασσα και από την άλλη από τα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής. Εξαιρετικό σκηνικό για ώρες χαλαρής περιπλάνησης. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 2η ημέρα: Riviera Maya: Κανκούν – Τουλούμ – Μπάνιο σε Σενότα – Κανκούν

Riviera Maya

Οι παραδεισένιες παραλίες των Μάγιας

Κατά τους Μάγιας, οι θεοί έδωσαν εντολή να δημιουργηθεί ο ουρανός, ο οποίος κάλυψε τη γη με φως. Από το φως ήρθε το νερό, που έδωσε ζωή στα δέντρα, τα οποία με την σειρά τους έγιναν σπίτι για τα πουλιά, που μετέφεραν τους σπόρους των λουλουδιών. Στη συνέχεια ήρθαν οι τάπιροι (ζωάκια του Γιουκατάν) και οι φασιανοί. Κάτω από το ατάραχο φως του φεγγαριού, αυτό το μοναδικό μέρος γέμισε με παραδείσια γνωρίσματα, για να το απολαμβάνει η ανθρωπότητα αιωνίως.

Riviera Maya ονομάζεται η περιοχή του Μεξικού που βρέχεται από την Καραϊβική. Πρόκειται για ένα από τα πιο μαγευτικά κομμάτια της Καραϊβικής.

Αφεθείτε στη μαγεία των εκθαμβωτικών νερών και των ονειρεμένων κάτασπρων παραλιών με τους κοκκοφοίνικες, στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, στην καταπράσινη φύση που εκτείνεται πέρα από τον ορίζοντα και περάστε μοναδικές στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες σε αυτόν τον παράδεισο, ανάμεσα στα ίχνη των Μάγιας και στις εξεζητημένες ξενοδοχειακές μονάδες, έτοιμες να ικανοποιήσουν την κάθε σας επιθυμία.

Επιλέξτε ανάμεσα σε μέρες πλήρους διασκέδασης (σε θαλάσσια πάρκα και παρθένες παραλίες) και σε μέρες εξερευνήσεων είτε στα ίχνη ενός χαμένου πολιτισμού είτε της παρθένας ζούγκλας.

Καλώς ήρθατε στη Riviera Maya και η ημέρα μας ξεκινά με κατεύθυνση νότια του Κανκούν προς το Τουλούμ.

Τουλούμ

Νότια του Κανκούν βρίσκεται η μεγάλη πόλη και ένα από τα πιο ξακουστά μνημεία του πολιτισμού των Μάγιας, το Tulum, κτισμένο στις ακτές της Καραϊβικής. Πρόκειται για έναν τόπο, που συνδυάζει κατάλευκες, σαν αλάβαστρο αμμουδιές με φοίνικες και κρυστάλλινα νερά με τον αρχαίο πολιτισμό των Μάγιας. Ο ναός τους βρίσκεται σε ένα λόφο ύψους 12 μέτρων πάνω από την Καραϊβική.

Μετά την ξενάγησή μας στο Τουλούμ, θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία. Μπάνιο σε εσωτερική λίμνη με καταπράσινα νερά, σε μια Σενότα. 

Διανυκτέρευση στο Κανκούν

 

3η ημέρα: Κανκούν – Τσιτσέν Ιτζά – Μέριντα

Αναχώρηση για το Τσιτσέν Ιτζά, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, μητρόπολη των Μάγιας στην κλασική και μετακλασική περίοδο της ακμής τους. Αμέτρητοι ναοί χωμένοι μέσα στη ζούγκλα, το κυκλικό αστεροσκοπείο, το μεγαλύτερο γήπεδο του παιχνιδιού της μπάλας, οι χώροι των ανθρωποθυσιών και φυσικά η επιβλητική βαθμιδωτή πυραμίδα - ναός του Κουκουλκάν, μαρτυρούν το μεγαλείο της έξοχης αυτής πόλης. Έχοντας μυηθεί για τα καλά στα μυστικά του πολιτισμού των Μάγιας, αναχωρούμε με προορισμό το αποικιακό κόσμημα της πολιτείας, τη Μέριντα, μια ζωντανή και πολύ ελκυστική πόλη. Πανέμορφα κτήρια της αριστοκρατίας των αποίκων, αγορές με είδη λαϊκής τέχνης που ξελογιάζουν με την ιδιαιτερότητά τους και τη φαντασία τους, μας παρασύρουν και μας καλούν να χαρούμε τη νυχτερινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μέριντα – Καμπάχ – Καμπέτσε

Η χερσόνησος του Γιουκατάν με τις πανέμορφες παραλίες στη Καραϊβική, είναι ένας τόπος μοναδικός, διάσπαρτος από αρχαιολογικούς χώρους και αποικιακές πόλεις, κέντρο ανάπτυξης ενός από τους σημαντικότερους προκολομβιανούς πολιτισμούς, των Μάγιας. Όταν ο πρώτος Ισπανός πάτησε το πόδι του στις ακτές του Μεξικού το 1517 και ρώτησε τον πρώτο Ινδιάνο που συνάντησε πώς ονομαζόταν το μέρος αυτό, εκείνος του απάντησε "Γιουκατάν, yucatan" δηλαδή "δεν καταλαβαίνω τι μου λες" και έτσι δόθηκε το όνομα στην περιοχή. Σήμερα το πρωί αφήνουμε τη Μέριδα, αφού έχουμε πολλά να ανακαλύψουμε στο Γιουκατάν, που από μόνο του προσφέρει τόσα, όσα θα είχε να δώσει μια ολόκληρη χώρα. Ερχόμαστε λοιπόν σε έναν εντελώς διαφορετικό αρχαιολογικό χώρο, την πόλη Καμπάχ, όπου μπορούμε να διακρίνουμε από κοντά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διακόσμησης με μάσκες του Τσακ. Γεμάτοι από τις εικόνες των μοναδικών αυτών πόλεων των Μάγιας, αναχωρούμε με προορισμό το Καμπέτσε, ένα σημαντικό λιμάνι που χαρακτηρίζεται από τη γλυκιά αρχιτεκτονική αποικιακή γραμμή του, τα επιβλητικά τείχη του φρουρίου του που ενίσχυαν την άμυνά του ενάντια στις ναυτικές επιδρομές, τα σπίτια του με τις γραφικές τους λεπτομέρειες και τα όμορφα χρώματα στις προσόψεις τους. Κάθε πόλη και μια έκπληξη, κάθε επίσκεψη και μια μοναδική εμπειρία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Καμπέτσε – Παλένκε

Ξεκινάμε την ημέρα μας με μιa ξενάγηση της πόλης και συνεχίζουμε για το Παλένκε, έναν μαγευτικό χώρο, που με την ομορφιά του, το μυστικισμό του και την ιδιαίτερή του ενέργεια, μας μεταφέρει σε ένα μακρινό παρελθόν και μας κάνει να ανατριχιάσουμε με την αίσθηση της αναβίωσης μιας ιδιαίτερης πλανεύτρας ατμόσφαιρας.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Παλένκε που θα επισκεφθούμε είναι τροφή για τα μάτια και για τη ψυχή. Οι χώροι όπου γίνονταν ανθρωποθυσίες από τους Μάγιας και τα γύρω μνημεία είναι τόσο επιβλητικά συγκεντρωμένα μέσα στη ζούγκλα, που πραγματικά θα μας καταπλήξουν. Έδρα του σημαντικού ηγέτη Πακάλ, άκμασε από τον 7ο μέχρι τον 10ο αιώνα και αυτή η ακμή του είναι έκδηλη στο Ναό των Επιγραφών, τις πυραμίδες και τα δημόσια κτήρια. Ο περιβάλλων χώρος προκαλεί δέος: οργιώδης βλάστηση, απόκοσμη ατμόσφαιρα, ο απόλυτος στόχος όσων θέλουν να νιώσουν ως άλλοι πρωτοπόροι που ανακαλύπτουν καλά κρυμμένα μυστικά θρυλικών τόπων.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα:Παλένκε – Τικάλ (Γουατεμάλα)

Μεταφορά στο Κοροθάλ, στα σύνορα του Μεξικού με τη Γουατεμάλα. Θα περάσουμε με σκάφος στο Μπεθέλ κι από εκεί θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Τικάλ, με την πανέμορφη λίμνη Πετέν, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

7η ημέρα:Τικάλ – Λίβινγκστον

Σήμερα θα εξερευνήσουμε το Τικάλ, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς του κόσμου, παλιά πρωτεύουσα των Μάγιας. Η μαγεία δεν τελειώνει ποτέ σε ένα τέτοιο ταξίδι! Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην περιοχή αυτή δύο πράγματα θα μας συγκλονίσουν. Πρώτον, ότι ο αρχαιολογικός χώρος είναι κυριολεκτικά κρυμμένος από μια πολύ πυκνή ζούγκλα, όμοια της οποίας δύσκολα συναντάμε. Περπατάμε αρκετή ώρα μέσα σ΄ αυτήν μέχρι να φτάσουμε στην κεντρική πλατεία του αρχαιολογικού χώρου. Δεύτερον, η εικόνα των πυραμίδων έτσι όπως είναι διατεταγμένες. Στη διαδρομή προς την κεντρική πλατεία βρίσκονται πολλά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, που οι Γουατεμαλέζοι και κυρίως η Ουνέσκο προφυλάσσουν και συντηρούν πολύ σχολαστικά. Είναι τόσο έντονη και εντυπωσιακή η ημέρα μας στη ζούγκλα, που θα μας μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στο μυαλό μας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον έχει συνεπάρει ο αρχαιολογικός αυτός χώρος. Ακόμα και όσοι επιμένουν ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι αρχαιολογικοί χώροι, η όλη περιοχή θα τους παρασύρει και σίγουρα θα αλλάξουν την άποψή τους αυτή. Έπειτα αναχωρούμε για το Ρίο Ντούλτσε, που βρίσκεται στη λίμνη Ιζαμπάν κι επιβιβαζόμαστε σε σκάφος για να μεταφερθούμε στο Λίβινγκστον. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Λίβινγκστον – Κοπάν

Το Λίβινγκστον κατοικείται από μελανόχρωμους Γουατεμαλέζους που μιλούν Ισπανικά ή μουσικά Αγγλικά, μένουν σε ξύλινα σπιτάκια που είναι βαμμένα σε έντονα χρώματα και ζουν από την αλιεία. Οι κάτοικοι της περιοχής, γνωστοί ως Γκαριφούνα, είναι Αφρικανοί, που οι πρόγονοί τους είχαν έρθει εδώ σαν σκλάβοι. Έτσι, αναμεμιγμένοι με τους Ινδιάνους της Καραϊβικής και με τους Μάγιας, έχουν αναπτύξει έναν ενδιαφέροντα πολιτισμό! Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε το σκάφος με προορισμό το Πουέρτο Μπάριος. Επισκεπτόμαστε την Κουιρίγουα, ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρα από τον οποίο θα πάρουμε μία ακόμα δυνατή γεύση του πολιτισμού των Μάγιας. Συνεχίζουμε για το Κοπάν, όπου και διανυκτερεύουμε.


9η ημέρα: Κοπάν – Αντίγουα

Αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν στην Ονδούρα. Η διαδρομή μας γίνεται μέσα από μια περιοχή της Γουατεμάλας με οργιώδη βλάστηση. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι κτισμένος στις όχθες του ποταμού Κοπάν. Ήταν η νοτιότερη πόλη των Μάγιας από τον 9ο αιώνα και χαρακτηριστική του πολιτισμού τους. Αξέχαστη θα μας μείνει η Ακρόπολη με τις πυραμίδες, η κεντρική πλατεία, οι ναοί και οι κατοικίες τους. Συνεχίζουμε για την Αντίγουα. Τα σχεδόν ανέγγιχτα από τον χρόνο κτίρια της Αντίγκουα δημιουργούν ένα υπαίθριο μουσείο αρμονικής συνάντησης του μπαρόκ με το ισπανικό μουντεχάρ (ένας αρχιτεκτονικός ρυθμός εισηγμένος από την Ισπανία, όπου αραβικά στοιχεία δένονται με τη ρομανική, τη γοτθική και την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική) και όλα αυτά περιβεβλημένα με τη χρωματική έκρηξη του ιθαγενούς στοιχείου. Ένα πολύχρωμο μελίσσι ανθρώπων κινείται στους παραδοσιακούς ρυθμούς. Ανθισμένες προσόψεις κτιρίων, αριστουργηματικές εκκλησίες και μοναστήρια στέκουν επιβλητικά στη σκιά τριών επιβλητικών ηφαιστείων. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Αντίγουα

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το παλαιό μοναστήρι των Δομινικανών, στο οποίο στεγάζονται δύο αξιόλογα μουσεία. Στη συνέχεια θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Πανεπιστήμιο του Σαν Κάρλος, τη Βασιλική Πλατεία, καθώς και χώρους όπου οι ντόπιοι υφαίνουν τα ξακουστά τους υφαντά. Νιώθετε γύρω σας τον αέρα άλλων εποχών και το χαμένο ρομαντισμό, που δυστυχώς σ΄ ελάχιστα πλέον μέρη του κόσμου συναντά κανείς. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Αντίγουα – Τιτσικαστενάγκο – Λίμνη Ατιτλάν

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Ινδιάνικο ορεινό χωριό Τσιτσικαστενάνγκο με την περίφημη αγορά και την πανέμορφη εκκλησία του Σαν Τόμας. Η εκκλησία που κατασκευάστηκε το 1540 και είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές της Γουατεμάλας - ένας χώρος ιερός, όπου οι παραδοσιακές θρησκευτικές τελετουργίες των Μάγιας συναντούν με έναν μοναδικό τρόπο τον καθολικισμό.
Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην λίμνη Ατιτλάν που θεωρείται η ομορφότερη της γης. Με επιφάνεια 130 km2 και μέγιστο βάθος 600 μέτρων είναι η βαθύτερη λίμνη της Μεσοαμερικής. Δημιουργήθηκε πριν από 84.000 χρόνια από την έκρηξη των τριών ηφαιστείων, Ατιτλάν (Atitlan), Σαν Πέδρο (SanPedro) και Τολιμάν (Toliman), που βρίσκονται στη νότια όχθη της. Η έκρηξη αυτή ήταν κοσμογονικού μεγέθους, αφού εναπόθεσε τέφρα σε έκταση 6.000.000 km2, από τη Φλόριδα των ΗΠΑ έως το Εκουαδόρ. Η ηφαιστειακή της καταγωγή, της προσδίδει εξαιρετική χρωματική ποικιλία και ομορφιά, πράγμα που είχαν διαπιστώσει οι Μάγιας, οι αρχικοί κάτοικοι, καθώς το όνομά της σημαίνει "όπου το ουράνιο τόξο χρωματίζεται". Η γαλήνια ατμόσφαιρα που προκαλεί το άγρυπνο βλέμμα των ηφαιστείων που την περιβάλουν, γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Οι παρόχθιοι πληθυσμοί ανάγονται σε τρεις κυρίως φυλές των Μάγιας, τους Κακτσικέλ (Cakchiquel), τους Κιτσέ (Quiché) και τους Τζουτουχίλ (Tzu’tujil). Θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε με σκάφος μέχρι το Σαν Αντόνιο Παλοπό κι έπειτα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Ατιτλάν – Tαπατσούλα – Πτήση για Μέξικο Σίτι

Μεταφορά στα σύνορα με το Μεξικό και την πόλη Ταπατσούλα. Από εκεί θα πάρουμε την πτήση για το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Ξενάγηση, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο) , Σπίτι Φρίντα Κάλο

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η περιήγησή μας στην μεξικανική πρωτεύουσα ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της. Συνεχίζουμε με το πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος IndianaJones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες, θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάζα Αζούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Παναγία Γουαδελούπης, Τεοτιχουακάν), Χοτσιμίλκο

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά επισκεπτόμαστε την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτικήευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστό για τα κανάλια του, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τεχνητά νησιά, τα "chinampas". Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικάνοι, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις "trajineras", στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια!

 

15η ημέρα: Μέξικο Σίτι, Τάξκο, Κουερναβάκα, αναχώρηση

Εκδρομή σήμερα εκτός της πόλης του Μεξικού.

Πρώτη στάση μας η Κουερναβάκα (Cuernavaca), η πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί και αυτό γιατί λόγω του ιδανικού της κλίματος, όλοι οι κατακτητές του Μεξικού τη διάλεγαν για κατοικία τους. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην όμορφη και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο. Υπέροχη αρχιτεκτονική στην πόλη που πλούτισε από το ασήμι. Από τα αξιοθέατά της ξεχωρίζει ο Καθεδρικός της ναός, που θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να περιπλανηθούμε στα καλντερίμια της πόλης και στη γραφική αγορά της, όπου θα δούμε ποια τοπικά εδέσματα αποτελούν τις αγαπημένες λιχουδιές των ντόπιων. Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.

(Check out : Αφήνουμε τα δωμάτιά μας το πρωί )

 

16η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

 

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3299 € 910 €
  Twin Room 3299 € 910 €
  Triple Room 3299 € 910 €
  Single Room 4049 € 910 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* & 5* τοπικής κατηγοριοποίησης. Στις μικρές πόλεις, απλά κι ευχάριστα ξενοδοχεία. Στο Μέξικο Σίτι διαμένουμε στο πολυτελές ξενοδοχείο Barcelo Reforma 5* και όχι σε υποδεέστερο. Στο Κανκούν χρησιμοποιούμε το εξαιρετικό ξενοδοχείο Presidente Intercontinental 5*, στο Καμπέτσε και στο Παλένκε απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία. Στα ξενοδοχεία στο Μεξικό δεν πρέπει να αναζητάμε πολυτέλεια,  κυρίως στην επαρχία. Είναι απλά και ευχάριστα ξενοδοχεία.
  • Ημιδιατροφή (τα δείπνα, κυρίως στην επαρχία είναι σερβιριστό μενού 3 πιάτων).
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός  ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικ

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι,  φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας , επιβάρυνση καυσίμων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 910
  • Φόροι που κατά τη μετάβαση των συνόρων πληρώνονται τοπικά: $60 κατά άτομο.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

03/07/2022 

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:00

08:30

AF 650

03/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΚΑΝΚΟΥΝ

15:30

19:20

KL 686

17/07/2022

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

21:05

14:45+1

KL 1581

18/07/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10+1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

07/08/2022 

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 650

07/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΚΑΝΚΟΥΝ

15:30

19:15

AF 179

21/08/2022

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΠΑΡΙΣΙ

19:40

13:35+1

AF 1332

22/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

15:20

19:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

25/08/2022 

ΑΘΗΝΑ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 685

25/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  –  ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

14:30

18:59

AF 651

08/09/2022

ΚΑΝΚΟΥΝ –  ΠΑΡΙΣΙ

21:30

14:15+1

AF 1032

09/09/2022

ΠΑΡΙΣΙ  – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55+1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

22/09/2022 

ΑΘΗΝΑ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 685

22/09/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  –  ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

14:30

18:59

AF 651

06/10/2022

ΚΑΝΚΟΥΝ –  ΠΑΡΙΣΙ

21:30

14:15+1

AF 1032

07/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ  – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55+1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

22/10/2022 

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 650

22/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΚΑΝΚΟΥΝ

15:30

19:15

KL 686

05/11/2022

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

21:55

15:05+1

KL 1581

06/11/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05+1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

24/11/2022 

ΑΘΗΝΑ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 685

24/11/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  –  ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

14:30

19:25

KL 690

08/12/2022

ΚΑΝΚΟΥΝ –   ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:50

10:00+1

KL 1575

09/12/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ   – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35