Skip to main content

H Κόστα Ρίκα από άκρη σε άκρη, ζούγκλα Τορτουγκέρο και Μοντεβέρδε | 11.08.2022 απο 2090

11/8   Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Δύο διανυκτερεύσεις μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο όπου εξερευνούμε τη σπάνια ζούγκλα με κανό. Φτάνουμε ως την παραλία με τις προστατευόμενες χελώνες της Πράσινης Θάλασσας της Καραϊβικής
  • Σπάνια διαμονή (2 νύχτες) και επίσκεψη στο εξαιρετικής ομορφιάς νεφόδασος Μοντεβέρντε με τις περισσότερες ορχιδέες συγκεντρωμένες σε όλο τον κόσμο και τη μοναδική μπλε πεταλούδα που βγάζει ήχο
  • Διαμονή στο Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ, όπου θα περπατήσουμε μέσα στη ζούγκλα σε αερογέφυρες ύψους 100 μέτρων και θα κάνουμε μπάνιο σε ιαματικές θερμές λίμνες
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο στον Ειρηνικό, με τις εξωτικές παραλίες, τη λευκή άμμο, τα σμαραγδένια νερά και τα μανγκρόβια δάση που φυτρώνουν μέσα στη θάλασσα
  • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς όπου θα δούμε τη Θερμή Λίμνη στον ενεργό κρατήρα, και τη λίμνη Μπότος στον ανενεργό, η οποία περιβάλλεται από ζούγκλα
  • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο. Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι, και όχι τοπικός ελληνόφωνος, όπως συμβαίνει συνήθως
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Σαν Χοσέ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω εν­διάμεσου σταθμού για το Σαν Χοσέ, πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα. Η πόλη βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας και είναι μια πολύ ήσυχη και όμορφη πόλη, με υψηλό επίπεδο ζωής. Ιδρύθηκε το 1736 και αναπτύχθηκε ταχύτατα σε αστικό κέντρο. Το 1812 έ­γινε για πρώτη φορά πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα και μέχρι σήμερα αποπνέει το φιλειρηνικό και έντονα κοινωνικό προφίλ της χώρας. Άφιξη στην πόλη, με­ταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυ­κτέρευση.

 

2η ημέρα: Σαν Χοσέ – Ηφαίστειο Ποάς – Φυτεία Καφέ – Γκρέσια – Σαν Χοσέ.

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς, έξω από το Σαν Χοσέ. Στη διαδρομή θα παρατηρήσουμε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη θερμοκρασία και τη βλάστηση, που μας προετοιμάζει για την απόλαυση του πλούσιου νεφε­λώδους δάσους του ηφαίστειου Ποάς.

Το ηφαίστειο Ποάς είναι ένα τέλειου κωνικού σχήμα­τος στωματοηφαίστειο, το οποίο είναι ενεργό και έχει ύψος 2700 μέτρα. Οι πρόποδές του είναι ομαλοί, οι πλαγιές του γίνονται πολύ απότομες. Σχηματίζεται από πολλά στρώματα ηφαιστειακών πετρωμάτων και λάβας και γι αυτό ονομάζεται στρωματοηφαί­στειο. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το 2017, οπότε και εκκενώθηκε η περιοχή. Το 2018, έγινε και πάλι επισκέψιμο. Το 2019 σημειώθηκε μία ακόμη έκρηξη, μικρότερης κλίμακας. Το ηφαίστειο Ποάς έχει δύο κρατήρες που σχηματίζουν λίμνες. Ο βόρειος κρατήρας, με τη Θερμή Λίμνη είναι ενεργός και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, με διάμετρο 1320 μέτρα. Η λίμνη του είναι ολοστρόγγυλη, με βά­θος 320 μέτρα και είναι μία από τις πιο όξινες στον κόσμο. Προκαλεί όξινη βροχή και όξινη ομίχλη. Η θερ­μοκρασία της κυμαίνεται μεταξύ 20οC και 50οC. Το χρώμα της είναι γαλακτώδες τιρκουάζ επειδή ο πυθ­μένας της καλύπτεται από υγρό θείο. Αναλόγως τη θερμοκρασία του αέρα, το θείο προκαλεί εκρήξεις. Φυσικά θα δούμε τη Θερμή Λίμνη, αλλά από από­σταση, για να θαυμάσουμε την ομορφιά της χωρίς να έρθουμε σε επαφή με τις αναθυμιάσεις.

Περιήγηση στη φυτεία καφέ Doka Estate.

Η φυτεία Doka βρίσκεται στις εύφορες πλαγιές του ηφαιστείου Ποάς. Το αγρόκτημα ανήκει στην οικογέ­νεια Vargas Ruiz από την Κόστα Ρίκα, πρωτοπόρους στην παραγωγή καφέ για περισσότερα από 70 χρό­νια. Η μεγάλη ποικιλία μικροκλιμάτων και υψομέτρων προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή καφέ υψηλής ποιότητας. Με την καθοδήγηση ενός έ­μπειρου γνώστη, οι επισκέπτες θα λάβουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, τη συγκο­μιδή και το καβούρδισμα του "χρυσού κόκκου" μας. Μετά το τέλος της επίσκεψης, μπορείτε να επισκεφ­θείτε το κατάστημα αναμνηστικών και να πάρετε μαζί σας στο σπίτι σας μερικούς από τους καλύτερους καφέδες της Κόστα Ρίκα.

Η ημέρα μας συνεχίζεται με επίσκεψη στην… Ελλάδα της Κόστα Ρίκα! Η πόλη Γκρέσια καταδεικνύει τη συ­γκινητική αγάπη των Κοσταρικανών για τη χώρα μας, ιδρύθηκε μάλιστα το 1825 από τον τότε πρόε­δρο Ραφαέλ Γκαγιέγος ι Αλβαράδο ως έμπρακτη υ­ποστήριξη προς την Επανάσταση που βρισκόταν σε εξέλιξη! Η επιγραφή «Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα» στην είσοδο της πόλης μάς συγκινεί, ενώ αξίζει να δούμε και τον ιδιαίτερο ναό της Παναγίας, χτισμένη εξολοκλήρου από κόκκινες ατσάλινες πλάκες!

Μετά την επίσκεψή μας επιστρέφουμε στο Σαν Χοσέ. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σαν Χοσέ – Ζούγκλα Τορτουγκέρο (βαρκάδα)

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τορτου­γκέρο μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής που περνά από φυτείες καφέ και μπανάνας και ξεχα­σμένα χωριουδάκια. Φτάνοντας στην προβλήτα θα συνεχίσουμε για μία ώρα εν πλω, περνώντας μέσα από τα κατάφυτα κανάλια της ζούγκλας μέχρι να φτάσουμε στο lodge που βρίσκεται στην «καρδιά» της. Στη διάρκεια της διαδρομής ο ξεναγός μας θα μας εξηγεί το πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκη­νικό στο οποίο συμμετέχουμε σήμερα. Το όνομα του πάρκου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών» και ιδρύθηκε για την προστασία της πράσινης χελώνας της Καρα­ϊβικής. Ανάμεσα στον ποταμό Τορτουγκέρο και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό που λέγε­ται επίσης Τορτουγκέρο. Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί κα­νείς να περπατήσει από τη μια πλευρά του χωριού στην άλλη από ένα μονοπάτι. Αυτοκίνητα δεν υπάρ­χουν αυτοκίνητα και η μεταφορά γίνεται με κανό – ο­ρισμένα διαθέτουν κινητήρα, αλλά τα περισσότερα είναι με κουπιά.
Στο χωριουδάκι θα έχουμε δύο εναλλακτικές: ή θα με­ταβούμε με πλοιάριο από το ξενοδοχείο μας και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι του ή μπο­ρούμε να δειπνήσουμε σε ρεστοράν της περιοχής, α­ντιπροσωπευτικό της κουζίνας της Καραϊβικής.
Ό,τι και να επιλέξουμε αυτό που έχει σημασία είναι πως το όλο τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μια και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έ­ντονο χρώμα της αφροκαραϊβικής κουλτούρας. Τα παιδιά τρέχουν αμέριμνα στους χωματένιους δρό­μους του, οι άνδρες περιποιούνται τα πολύχρωμα βαρκάκια τους και οι γυναίκες καθισμένες έξω από τα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, αλλά όμορφα στολι­σμένα με χρώμα, χαζεύουν τους περαστικούς.

Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής το μέρος αυτό είναι το ιδανικό. Η διαμονή μας γίνεται σε lodge μέσα στη ζούγκλα, πα­ρέχοντάς μας βασικές ανέσεις. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ζούγκλα Τορτουγκέρο (βαρκάδα στα κανάλια)

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύ­νηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Πρόκει­ται για ένα σύστημα φυσικών και τεχνητών καναλιών αλλά και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές η­φαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Με πλοιάριο θα αναζητήσουμε τους «κα­τοίκους» αυτής της καταπράσινης περιοχής: 309 είδη τροπικών πουλιών, φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ε­ρωδιοί, παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, αλι­γάτορες, πίθηκοι και άλλα ζώα. Οι οδηγοί μας θα σταματούν την πορεία μας μέσα στη ζούγκλα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιος ζωντανός οργανισμός που αξίζει την παρατήρησή μας. Η πλεύση αυτή γίνεται σε απόλυτη ησυχία, έχο­ντας σαν υπόκρουση τους ήχους της ζούγκλας και τα κρωξίματα των πουλιών ή τα ουρλιαχτά των πιθή­κων που βουτούν με μανία στον αέρα κατά τη μετα­φορά τους από το ένα δέντρο στο άλλο, και παρατη­ρώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ζωτικά είδη των καναλιών. Πρόκειται για ένα από τα ομορφό­τερα τροπικά δάση που έχουμε δει ποτέ στα ταξίδια μας στον κόσμο.

Επιστρέφοντας στο lodge μας θα χαλαρώσουμε περπατώντας στη φύση και ψάχνοντας στα μεγάλα φύλα των φυτών τα μικροσκοπικά πράσινα βατραχά­κια με τα κόκκινα μάτια, σήμα κατατεθέν της φύσης της Κόστα Ρίκα. Μπορεί στις φωτογραφήσεις να φαί­νονται μεγαλόσωμα, αλλά έχουν το μέγεθος του νυ­χιού μας. Όποιος τα ανακαλύψει, το επικοινωνεί και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Όσο για το βραδινό μας στο lodge, καλό είναι να μην έχουμε πολλές προσδοκίες. Το αντιστάθμισμά μας σε αυτό θα είναι οι πολλές ιστορίες που θα έχουμε να διηγηθούμε από τη σημερινή ημέρα.

 

5η ημέρα: Ζούγκλα Τορτουγκέρο – Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ – Θερμές Πηγές – Γέφυρες πάνω απο τη ζούγκλα.

Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό μας το ηφαί­στειο Αρενάλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά η­φαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό, η Γη δεν κοιμάται καθό­λου… Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από κα­πνούς και στάχτη, συμβαίνουν κατά καιρούς, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύ­χτα ήταν μοναδικό κατά την τελευταία έκρηξη που ση­μειώθηκε το 2010. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας φωτο­γραφικές μηχανές και κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου. Η περιοχή κατα­στράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης. Το ηφαίστειο Αρενάλ ανέρχεται σε περίπου 1.633 μέτρα αν και το ακριβές ύψος κορυφής αλλάζει συχνά λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότη­τας. Απολαύστε την πιο εξαιρετική θέα του σε μια ήπια πεζοπορία κατά μήκος της βάσης του ηφαιστείου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μπάνιο σε θερμές πηγές αλλά και είσοδος στο πάρκο με τις εντυπωσιακές ενα­έριες γέφυρες πάνω από την ζούγκλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Πάρκο Αρενάλ – Πάρκο Μοντεβέρντε

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο Πάρκο Μοντε­βέρντε που θα σας καταπλήξει με την ομορφιά, τη γεν­ναιοδωρία και τη βιοποικιλότητά του. Οι δασώδεις ε­κτάσεις δίνουν τη θέση τους σε τροπικά δάση όπου ψηλά δέντρα γεμάτα ορχιδέες, φτέρες, αμπέλια και βρύα ανεβαίνουν ψηλά στον ουρανό και χαρίζουν στον επισκέπτη μοναδικές εικόνες για να αποθανατίσει με τη φωτογραφική του κάμερα.

Το Δάσος Νεφών Μοντεβέρντε το οποίο βρίσκεται πάνω στην Οροσειρά Τιλαράν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. To πάρκο καλύπτει έκταση 105.000 στρεμμάτων, που είναι ολόκληρη προστατευόμενο δάσος νεφών. Χωρίζεται σε 6 οικολογικές ζώνες, το 90% των οποίων είναι παρθένο δάσος, τεράστιας βιο­ποικιλότητας. Στο Μοντεβέρντε υπάρχουν 2.500 είδη φυτών, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά είδη ορχι­δέας. Είναι το μοναδικό μέρος της Γης όπου συγκε­ντρώνονται τόσες πολλές και διαφορετικές ορχιδέες. Ε­πίσης ζουν και αναπαράγονται ανενόχλητα 100 είδη θηλαστικών, 400 είδη πτηνών, 120 είδη ερπετών και αμ­φίβιων και χιλιάδες είδη εντόμων – τα τελευταία μαγνη­τίζουν το ενδιαφέρον των βιολόγων παγκοσμίως.

Αυτό που θα δούμε εμείς, που δεν είμαστε βιολόγοι, μέσα στο δάσος είναι μαγικό. Όλη η περιοχή είναι γε­μάτη με αιωνόβια δέντρα, πάνω στα οποία σκαρφα­λώνουν ορχιδέες, αμπέλια, φτέρες και βρύα. Αυτά δια­κλαδώνονται και σχηματίζουν φυσικά υπόστεγα, γε­μάτα χρώμα και αρώματα. Επίσης τα σύννεφα που καλύπτουν τις κορυφές των δέντρων, προσθέτουν σε αυτό το φυσικό υπερθέαμα, μία επιπλέον αίσθηση μυ­στηρίου.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση.

 

7η ημέρα: Πάρκο Μοντεβέρντε

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στην ε­ξερεύνηση του παραδεισένιου νεφοδάσους Μοντεβέρντε. Θα μπούμε μέσα στην προστατευόμενη πε­ριοχή και θα την περπατήσουμε. Το δάσος είναι υψο­μετρικό. Εκτείνεται από τα 1200 έως τα 1750 μέτρα. Ο­πότε το τοπίο που θα βλέπουμε στην πεζοπορία μας θα αλλάζει συνεχώς. Θα περνάμε μέσα από πυκνά δάση ομίχλης και θα βγαίνουμε σε ξέφωτα, θα βλέ­πουμε βαθείς γκρεμούς, ποτάμια, ρυάκια, λίμνες, έλη, χείμαρρους, καταρράκτες. Μέσα στην προστατευό­μενη περιοχή υπάρχει το Δάσος των Πεταλούδων, ο Φαρμακευτικός Βοτανικός Κήπος, το Μουσείο Βιοποι­κιλότητας αλλά και η ζωντανή Αποικία Μυρμηγκιών. Όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί και συντηρούνται από τους βιολόγους.

Στο Δάσος των Πεταλούδων, που ε­κτείνεται σε 4 υψόμετρα και φιλοξενεί 4 διαφορετικά είδη πεταλούδων, τα έντομα αναπαράγονται τοπικά. Αντίθετα, στα άλλα παρόμοια δάση ανά τον κόσμο, οι χρυσαλίδες αγοράζονται από αλλού. Στο συγκεκρι­μένο δάσος θα δούμε και τη μοναδική μπλε πεταλούδα στον κόσμο που βγάζει ήχο. Στον Φαρμακευτικό Βοτα­νικό Κήπο, όλα τα φυτά χρησιμοποιούνται για την πα­γκόσμια παρασκευή φαρμάκων. Στο Μουσείο Βιοποι­κιλότητας, θα μάθουμε τα πάντα για την άγρια φύση και ζωή του Μοντεβέρντε.

Όσο για την Αποικία Μυρμη­γκιών, εκεί θα παρατηρήσουμε τα έντομα κάτω από μεγεθυντικό τζάμι, να κόβουν τα πεσμένα φύλλα του δάσους και να τα μεταφέρουν μέσα από ένα περί­πλοκο φυσικό δίκτυο καναλιών στις φωλιές τους.

Στο νεφοδάσος Μοντεβέρντε, μπορούμε να περπατή­σουμε σε 5 εναέριες γέφυρες ύψους 100 μέτρων και να δούμε τις ορχιδέες και τις φτέρες να σκαρφαλώ­νουν πάνω στα δέντρα. Μπορούμε επίσης να κά­νουμε ιππασία, παρατήρηση πουλιών, βόλτα με το ε­ναέριο τραμ αλλά και να μεταφερθούμε από κορυφή σε κορυφή με εναέρια τροχαλία. Η τροχαλία είναι μια δραστηριότητα για τους πιο τολμηρούς αλλά είναι α­πολύτως ασφαλής.

Όσον αφορά την άγρια ζωή του δάσους, εκεί ζουν και 6 είδη αιλουροειδών: ιαγουάροι, οσελότοι, πούμα, λε­οπαρδάλεις, αγριόγατες, ιαγουαρόντι. Επίσης στις βόλτες μας θα δούμε και τα σπάνια γηγενή πουλιά κό­τιγκα και κετζάλ.

Διανυκτέρευση στο Εθνικό Πάρκο Μοντεβέρντε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εξερεύνηση του νεφοδάσους Μοντεβέρντε, θα χρειαστούμε καλά παπούτσια περιπάτου.

 

8η ημέρα: Πάρκο Μοντεβέρντε- Σαν Χοσέ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το νεφοδάσος Μοντεβέρντε και θα κατευθυνθούμε προς το κέντρο της Κόστα Ρίκα, με τελικό προορισμό μας την πρωτεύ­ουσα Σαν Χοσέ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Σαν Χοσέ

 

9η ημέρα: Σαν Χοσε – Μανουελ Αντόνιο (εξωτικές πα¬ραλίες) - Σαν Χοσέ

Ξεκινάμε οδικώς για το Εθνικό Παραλιακό Πάρκο Μα­νουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Μα­γευτικές παραλίες με σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει έως τις α­κτέςσυνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Α­ντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευ­νητή Πόνσε ντε Λεόν (Ponce de Leon), ο οποίος κατέ­πλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελι­ξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το το­πίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Θα έχουμε την ευκαιρία να απο­λαύσουμε σπάνια είδη πτηνών και ζώων, αλλά και υ­πέροχων διαδρομών μέσα σε πραγματική ζούγκλα! Ε­τοιμάστε το εξερευνητικό σας ένστικτο γι’ αυτήν τη μο­ναδική εμπειρία. Επιστροφή. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Σαν Χοσε (ξενάγηση) – Αθήνα

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως το Ε­θνικό Θέατρο (1897), στο οποίο θα ξεναγηθούμε και στον εσωτερικό του χώρο, το Εθνικό Μουσείο, αλλά και τον φυσικό «πνεύμονα» της πρωτεύουσας, το Μη­τροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, τον καθεδρικό ναό, το κεντρικό πάρκο και το πάρκο Μορασάν, το Μεταλ­λικό κτίριο, και το Εθνικό πάρκο με το Εθνικό μνημείο. Επίσης θα επισκεφθούμε το Μουσείο Χρυσού, στις αί­θουσες του οποίου και θα ξεναγηθούμε. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα.

 

11η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/ Λάρ¬νακα

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/8/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2090 € 890 €
  Twin Room 2090 € 890 €
  Triple Room 2090 € 890 €
  Single Room 2710 € 890 €

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

LH 1285

11/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 518

11/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΣΑΝ ΧΟΣΕ

13:45

17:55

LH 519

20/08/2022

ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

19:40

15:05 +1

LH 1284

21/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:20

00:05 +1

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Holiday Inn 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης) στο Σαν Χοσέ
  • Διαμονή σε lodge μέσα στη ζούγκλα του Τορτουγκέρο
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στο Μόντεβέρδε  και στο Αρενάλ.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα και πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός με εξειδίκευση στη Λατινική Αμερική  
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 890