Skip to main content

Αποικιακό Μεξικό, στην γιορτή της ημέρας των Νεκρών 25/10/2022 απο 2090

Αναχωρήσεις: 25/10

Ένα μοναδικό πρόγραμμα με το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις πολύχρωμες εκδηλώσεις και τις ιδιαίτερες τελετουργίες των εορτασμών της "Ημέρας των Νεκρών" - "Dia de los Muertos" - στις περιοχές που αποτελούν το επίκεντρό τους - στην αποικιακή πόλη Μορέλια, στο Πατσκουάρο και στο Νησί Χανίτσιο της λίμνης Πατσκουάρο!

 

 Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Πόλη του Μεξικού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα του Μεξικού, την Πόλη του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

Πόλη του Μεξικού, Περιήγηση πόλης, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο

Η Πόλη του Μεξικού δική σας! Το ενδιαφέρον μας σήμερα επικεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, εκεί όπου κτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία Τσόκαλο (Zocalo), που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων - της Τενοτστιτλάν - όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Προεδρικό Μέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο), τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, το ανάκτορο των Καλών Τεχνών, το Δημαρχείο, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμόν κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το άκρως ενδιαφέρον Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο το οποίο στεγάζει τα σημαντικότερα ευρήματα των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας (Αζτέκοι, Μάγιας, Ζαποτέκοι, Ολμέκοι κλπ. - κλειστό κάθε Δευτέρα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

Πόλη του Μεξικού, Βασιλική Γουαδελούπης, Τεοτιχουακάν

Πρωινή αναχώρηση για την περίφημη Βασιλική της Γουαδελούπης, στην οποία βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας που εμφανίστηκε στην κάπα του Ινδιάνου Χουάν Ντιέγκο το 1531. Εδώ θα επισκεφθούμε την παλιά (18ου αιώνα) και την σύγχρονη (περίπου 30 ετών) εκκλησία της Παναγίας - προστάτιδας του Μεξικού. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, το Τεοτιχουακάν, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Πόλη του Μεξικού. Το Tεοτιχουακάν, ο "τόπος των θεών", που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X., υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιχουακάνος και τόπος προσκυνήματος των Aζτέκων. H Λεωφόρος των Νεκρών που διασχίζει το κέντρο της πόλης έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα και περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα την Πυραμίδα του Ήλιου και την Πυραμίδα της Σελήνης. Επιστροφή στην Πόλη του Μεξικού. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ

Πόλη του Μεξικού - Κερέταρο - Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε

Πρωινή αναχώρηση για την γραφική πόλη Κερέταρο (Sandiago de Queretaro), που είναι γεμάτη με γοητευτικές και εκπληκτικά καλοδιατηρημένες μπαρόκ εκκλησίες, ναούς και αρχοντικά με όμορφα μπαλκόνια και περίτεχνες προσόψεις. Οι Ισπανοί κατέλαβαν την πόλη το 1531. Έγινε σημείο διέλευσης για όσους ταξίδευαν μεταξύ της πρωτεύουσας και των επαρχιών της ενδοχώρας και η εξέχουσα θέση της αναγνωρίστηκε με την ονομασία "Τρίτη Πόλη της Νέας Ισπανίας". Αργότερα έπαιξε ηγετικό ρόλο τόσο στον αγώνα της Ανεξαρτησίας, όσο και στην Επανάσταση. Εδώ γράφτηκε και υπογράφηκε το Σύνταγμα του Μεξικού. Το πιο εξέχον ορόσημο της πόλης είναι ένα υδραγωγείο μήκους 74 χιλιομέτρων, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές του 1700 για να τροφοδοτήσει την πόλη με νερό. Η αρχαία δομή διασχίζει το κέντρο μιας από τις κύριες οδούς της πόλης, με διασταυρώσεις δεμένες στις ψηλές καμάρες. Θα δούμε επίσης το ιστορικό κέντρο της πόλης, το πρώην μοναστήρι του Σταυρού, την πλατεία "De la Corregidora" και το θέατρο της Δημοκρατίας. Συνεχίζουμε για το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε (San Miguel de Allende), μια μικρή, κουκλίστικη πόλη, ένα πραγματικό αποικιακό διαμάντι και τόπος κατοικίας καλλιτεχνών και διανοούμενων. Το ιστορικό κέντρο του Σαν Μιγκέλ, με τους πλακόστρωτους δρόμους και τις γραφικές εκκλησίες, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 2008. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την μπαρόκ εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ, που είναι το ορόσημο του Σαν Μιγκέλ, τη μονή της Σύλληψης, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε μια βόλτα στην πανέμορφη πόλη, που διαθέτει μεγάλη ποικιλία από καφέ και εστιατόρια. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

5η ΜΕΡΑ

Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε - Ατοτονίλκο - Γκουαναχουάτο

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ατοτονίλκο (Atotonilco), όπου θα επισκεφθούμε την οχυρωμένη εκκλησία του 18ου αιώνα, που για πολλούς θεωρείται η Μεξικανική "Καπέλα Σιστίνα", λόγω της πλούσιας εσωτερικής διακόσμησης και τις υπέροχες τοιχογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή, τα πάθη και την ανάσταση του Ιησού. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Γκουαναχουάτο (Guanajuatο), μια πόλη που από το 1988 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και περιήγηση στην όμορφη αυτή πόλη, το κέντρο της οποίας είναι ένας μοναδικός λαβύρινθος από πεζοδρομημένα σοκάκια και μικρές σκιερές πλατείες, ενώ τα πολύχρωμα σπίτια του που σκαρφαλώνουν μέχρι τους γύρω λόφους, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής. Θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο, θα δούμε το θέατρο Χουάρες που την πρόσοψή του στολίζουν μούσες της ελληνικής μυθολογίας, θα μάθουμε την τραγική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μια πλούσια κοπέλα και έναν φτωχό ανθρακωρύχο στο διάσημο στενάκι "Callejon de Beso", θα δούμε το σπίτι-μουσείο του ζωγράφου Ντιέγκο Ριβιέρα, συζύγου της Φρίντα Κάλο κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ

Γκουαναχουάτο - Γκουανταλαχάρα

Πρωινή αναχώρηση για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Γκουανταλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο και το σημαντικότερο βιομηχανικό κέντρο του δυτικού Μεξικού. Η πατρίδα των Μαριάτσι και της τεκίλα συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την αποικιακή και την σύγχρονη αρχιτεκτονική. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων το Πολιτιστικό Κέντρο Cabañas, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το κυβερνητικό μέγαρο με τις τοιχογραφίες του Jose Clemente Orozco, το θέατρο Degollado του 19ου αιώνα, τον Καθεδρικό ναό, την ροτόντα που είναι αφιερωμένη σε σημαντικούς ανθρώπους της επαρχίας Χαλίσκο (Rotunda de los Jaliscenses Ilustres), την αγορά San Juan de Dios, την πλατεία Tapatia κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα υπέροχες πλατείες και τα πάρκα της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ

Γκουανταλαχάρα - Τλακεπάκε - Γκουανταλαχάρα

Πρωινή αναχώρηση για το Τλακεπάκε (Tlaquepaque), μια γειτονική πανέμορφη αποικιακή πόλη-προάστιο της Γκουανταλαχάρα, που είναι γνωστή για τα πανέμορφα χειροτεχνήματά της: κεραμικά, κοσμήματα, ξυλόγλυπτα, αντικείμενα από φυσητό γυαλί κλπ., καθώς και για την πλατεία Parián, το στέκι των Μαριάτσι. Θα περιηγηθούμε μαζί με τον αρχηγό μας στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης, θα δούμε τις μικρές γραφικές πλατείες με τους στολισμούς και τις εκδηλώσεις λόγω των ημερών, καθώς και τα εργαστήρια χειροτεχνίας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές, απολαμβάνοντας την υπέροχη ατμόσφαιρα της πόλης. Επιστροφή στην Γκουανταλαχάρα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ

Γκουανταλαχάρα - Μορέλια

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη αποικιακή πόλη Μορέλια, που αποτελεί το επίκεντρο των εορτασμών της Ημέρας των Νεκρών στο Μεξικό, με την οποία εκφράζεται η αγάπη και ο σεβασμός για αυτούς που έχουν φύγει από τη ζωή και που από το 2008 η UNESCO την έχει εντάξει στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι από μόνο του ένα πραγματικό "υπαίθριο μουσείο" και αποτελεί επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και πανοραμική επίσκεψη στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία των Όπλων, το Κυβερνητικό Μέγαρο, τον Κήπο και το Ωδείο των Ρόδων, το Παλάτι Κλαβιχέρο, την τοπική αγορά ζαχαρωτών και το παλιό Υδραγωγείο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στις τοπικές αγορές γεμάτες στολίδια με θέμα την "Ημέρα των Νεκρών" και αργότερα θα επισκεφθούμε το νεκροταφείο της Μορέλια για να παρακολουθήσουμε τον στολισμό των μνημάτων για την γιορτή της Ημέρας των Νεκρών. Ένα θέαμα πραγματικά πρωτόγνωρο και μοναδικό στον κόσμο!

Στα σπίτια και στα νεκροταφεία στήνονται βωμοί (ofrendas) με τη φωτογραφία του αποβιώσαντος, διακοσμημένοι με κεριά, κόκκινα υφάσματα και πορτοκαλί χρώματος λουλούδια (κατιφέδες), που λειτουργούν ως φανάρια για τους νεκρούς, στους οποίους φέρνουν τα φαγητά και τα ποτά που τους άρεσαν, αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν ή τους χαρακτήριζαν, το ψωμί των νεκρών (ένα στρογγυλό ψωμί με γλυκάνισο διακοσμημένο με νεκροκεφαλές, που συμβολίζει τον κύκλο της ζωής και πασπαλισμένο με κόκκινη ζάχαρη που συμβολίζει το αίμα), καθώς και ζαχαρωτά σε σχήμα κρανίου ή σκελετού φτιαγμένα από ζάχαρη - τα περίφημα calaveras (νεκροκεφαλές).

9η ΜΕΡΑ

Μορέλια - Πατσκουάρο - Τζιντζουντζάν - Νησί Χανίτσιο/Λίμνη Πατσκουάρο - Πόλη του Μεξικού

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την γειτονική μαγευτική πόλη Πατσκουάρο (Pátzcuaro), όπου κατά τη διάρκεια της πανοραμικής μας περιήγησης θα δούμε την Βασιλική της Παναγίας της Υγείας, τον Ναό και Κολλέγιο της Εταιρείας του Ιησού, το σπίτι με τα 11 πάτιος (αίθρια) και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης, της οποίας οι γραφικές πλατείες Vasco de Quiroga και Gertrudis Bocanegra, αλλά και οι τοπικές αγορές με τη μεγάλη ποικιλία χειροτεχνιών είναι στολισμένες για την Ημέρα των Νεκρών και μας προσκαλούν να περπατήσουμε και να ζήσουμε τη μοναδική αυτή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Τζιντζουντζάν (Tzintzuntzan), που βρίσκεται δίπλα στην λίμνη Πατσκουάρο. Υπήρξε η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη και αργότερα πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας Πουρέπετσα (Purépecha). Μετά την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα επιβιβαστούμε σε βάρκα για να φθάσουμε στο Χανίτσιο (Janitzio), το κύριο νησί της λίμνης Πατσκουάρο, στο ψηλότερο σημείο του οποίου δεσπόζει το ύψους 40 μέτρων άγαλμα του ήρωα της ανεξαρτησίας Χοσέ Μαρία Μορέλος. Στο Χανίτσιο χτυπάει η καρδιά των εκδηλώσεων και των τελετών της πολύχρωμης Γιορτής των Νεκρών. Γεμάτοι μοναδικές εικόνες και σπάνιες εμπειρίες θα αναχωρήσουμε για την Πόλη του Μεξικού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ΜΕΡΑ

Πόλη του Μεξικού, Μουσείο, Φρίντα Κάλο, Χοτσιμίλκο - Πτήση για την Αθήνα

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο της Φρίντα Κάλο (Frida Kahlo), που ήταν το σπίτι στο οποίο ζούσε μαζί με τον σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα. Περιλαμβάνει πίνακες και των δύο ζωγράφων, φωτογραφίες και προσωπικά τους αντικείμενα, όμως τόσο το ίδιο το σπίτι με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, όσο και ο κήπος του, αποτελούν δύο ξεχωριστά αξιοθέατα από μόνα τους. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Χοτσιμίλκο (Xochimilco), όπου θα κάνουμε βόλτα με παραδοσιακή βάρκα (trajineras) και θα δούμε το εκτεταμένο δίκτυο των καναλιών, των λιμνών και των τεχνητών κήπων που ονομάζονται Chinampa. Η επονομαζόμενη "Βενετία της Πόλης του Μεξικού" αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού

11η  ΜΕΡΑ

Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

 

πτησεις με KLM

Τιμή κατ' άτομο   25/10   11 μέρες

2090 σε δικλινο 

1890 παιδικο με 2 γονεις στο δωματιο

2740 μονοκλινο

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών:  €920 

Έως 12 άτοκες δόσεις

 

  

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* και στην Πόλη του Μεξικού το Barcelo 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 920
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως 

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα λίγες μέρες πριν την αναχώρηση.

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικους Όρους Συμμετοχής.