Skip to main content

Μεξικο σίτυ με την Μερα των Νεκρών 28/10/2022

28/10   9 ημέρες– 7 νύχτες LUFTHANSA

Μεξικό σίτυ  

Στην ανατολική πλευρά του Μεξικού, μνημεία ηλικίας χιλιάδων χρόνων στέκονται πάνω σε κατάλευκες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά ή περιστοιχισμένα από τους ήχους, τις μυρωδιές και την υγρασία μιας πυκνής ζούγκλας... Είναι το Μεξικό των Μάγια, με ζωντανά τα χνάρια και τους απογόνους του πιο λαμπρού πολιτισμού της προ-Κολομβιανής Αμερικής, και με τα σημάδια των αποικιακών χρόνων να προσδίδουν μια ιδιαίτερη, μοναδική γεύση στην εντυπωσιακή τουριστική υποδομή των τελευταίων χρόνων. Αφεθείτε στον στρόβιλο τον εικόνων και των αισθήσεων που σας προσφέρει το η μεγαλύτερη χώρα της Κεντρικής Αμερικής: το Μεξικό.

 


1η μέρα  :Αθήνα – Μεξικό Σίτυ
Συγκέντρωση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με προορισμό την πόλη του Μεξικού . Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο Μπενίτο Χουάρες, θα σας συναντήσει ο τοπικός μας αντιπρόσωπος και θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτια σας και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.

 

2ημέρα : Μεξικό Σίτυ – Ξενάγηση πόλης του Μεξικού με μουσείο ανθρωπολογίας

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην Πόλη του Μεξικού: τεράστια, κοσμοπολίτικη, πολύχρωμη, προβληματική, σύγχρονη και παλιά μαζί, χτισμένη περισσότερα από δύο χιλιόμετρα ψηλότερα από το επίπεδο της θάλασσας – με άλλα λόγια μοναδική. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, προστατευόμενο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική του πλατεία, επίσημα ονομαζόμενη πλατεία συντάγματος αλλά γνωστή σε όλους με το όνομα Σόκαλο (Zócalo, που σημαίνει «βάση»), όπου θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Κυβερνητικό Παλάτι, χτισμένο ακριβώς στη θέση του παλατιού του αυτοκράτορα των Αζτέκων Μοκτεζούμα Β’. Στη συνέχεια θα κινηθούμε με το πούλμαν κατά μήκος της πιο εντυπωσιακής λεωφόρου της πόλης, της Πασέο δε λα Ρεφόρμα (Paseo de la Reforma) και θα διασχίσουμε το «Δάσος» του Τσαπουλτεπέκ (Bosque de Chapultepec), ένα τεράστιο αστικό πάρκο με λίμνες, που φιλοξενεί τον ζωολογικό κήπο της πόλης και πολλά εξαιρετικά μουσεία. Εκεί θα επισκεφτούμε και το μουσείο της Ανθρωπολογίας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας

 

3η μέρα : Μεξικό Σίτυ – Εκδρομή Παναγία Γουαδελούπη και πυραμίδες Τεοτιχουακάν.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγηση μας  επισκεπτόμενοι  την  Plaza των Τριών Πολιτισμών, όπου το παρελθόν και το παρόν ενώνονται, καθώς και την Βασιλική της Παναγίας της Γουαδελούπης, προστάτιδα της Αμερικής, από εκεί συνεχίζουν το εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο Τεοτιχουακάν, να θαυμάσουν τα μνημειώδη πυραμίδες Ήλιος και η Σελήνη, ο Ναός του Quetzalpapalotl, την Ακρόπολη και την Λεωφόρο των νεκρών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. Διάρκεια περίπου 9 ώρες.

 

4η μέρα : Μεξικό Σίτυ – Εκδρομή Frida Kahlo  και Xochimilco

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγησή μας μέσα από την υπέροχη γειτονιά του Coyoacán, τα αρχοντικά του δέκατου έκτου αιώνα και την εκκλησία του San Juan Bautista. Στην ίδια γειτονιά θα επισκεφτούμε το Μουσείο Frida Kahlo, γνωστό ως "The Blue House" όπου ο πιο αναγνωρισμένος λατινοαμερικανός καλλιτέχνης ζούσε παγκοσμίως.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Xochimilco, τοποθεσία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, όπου θα περπατήσουμε σε ένα αζτέκικο σκάφος. Περιλαμβάνει: είσοδο στο μουσείο Frida Khalo.

 

5ημέρα  : Μεξικό Σίτυ – Εκδρομή Cuernavaca & Taxco

Μετά το πρωινό θα ταξιδέψουμε για την Κουερναβάκα για την πανοραμική επίσκεψη της πόλης της Αιώνιας Άνοιξης, όπου θα θαυμάσουμε ένα από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς στην Αμερική και το Palacio El Cortés, ενώ θα περάσουμε από τις λεωφόρους με τα πλούσια αρχοντικά σπίτια . Συνεχίζουμε προς το γραφικό Τάξκο. Υπέροχη αρχιτεκτονική στην πόλη που πλούτισε από το ασήμι. Ο καθεδρικός της ναός ξεχωρίζει ανάμεσα στα αξιοθέατά της, ενώ αξίζει να περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια και καλντερίμια της αγοράς  της και να θαυμάσουμε τις ασημένιες δημιουργίες των ντόπιων καλλιτεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Διάρκεια περίπου 10 ώρες.

 

6-7 ημέρα : Μεξικό Σίτυ – ελεύθερες ημέρες

Ελεύθερες ημέρες να κινηθείτε μόνοι σας στο Μέξικο σίτυ για ψώνια η να απολαύσετε άλλες εκδρομές προαιρετικές που γίνονται από την πόλη του Μεξικού .

8η μέρα  : Μέξικο σίτυ  - ενδιάμεσος σταθμός  

Ελεύθερη ημέρα μέχρι την ώρα της μεταφοράς σας στο αεροδρόμιο  για να πάρετε την πτήση της επιστροφής προς Αθήνα.

9η  μέρα: ενδιάμεσος σταθμός     -Αθήνα

Άφιξη στον ενδιάμεσο σταθμό  και  στη συνέχεια, στην Αθήνα.      

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί τίποτα από το πρόγραμμα.

 

 

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο για διαμονή σe 4* : 795,00€

Φόροι αεροδρομίου 890€

Επιβάρυνση μονοκλίνου : 340,00€

 

ΤΙ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ  ΤΙΜΗ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος με πρωινό
  • Όλες οι μεταφορές, εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Γεύματα του προγράμματος
  • Είσοδοι και κάποιες από τις δραστηριότητες του προγράμματος
  • Αγγλόφωνος ξεναγός . Ελληνόφωνος από 10 άτομα και πάνω .


ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:

  • Φόροι αεροδρομίου 890€
  • Εισιτήρια εισόδων όπου δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και  πληρώνονται επί τόπου.
  • Ασφάλεια ταξιδιωτική.
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

 

 

Πτήσεις με LUFTHANSA

LH1285  28OCT  ATHFRA    0655 0900                     
LH 498   28OCT  FRAMEX   1330 1830      
LH 499   04NOV  MEXFRA   2100 1440+1                       
LH1284  05NOV  FRAATH   2030 0015+1