Skip to main content

Αποικιακό Μεξικό - Η Μέρα των Νεκρών 26 Οκτωβριου 2022 απο 1590

26/10/2022   Ταξίδι 11 ημερών

 

  • Πτήσεις με Lufthansa
  • Ξενοδοχεία 4*, 5* (BARCELO 5* στο Μέξικο Σίτυ)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξενάγηση και περιήγηση στις πόλεις Κερέταρο και Σαν Μιγκέλ Αλιέντε, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco
  • Πρωινή ξενάγηση στο Γουαναχουάτο, την αμφιθεατρική πόλη με τα ήσυχα δρομάκια και τα αποικιακά αρχοντικά
  • Επίσκεψη στο Πατσκουάρο, την πόλη με την ινδιάνικη ατμόσφαιρα
  • Ξενάγηση στην γραφική Μορέλια, πόλη–μουσείο–μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco
  • Ξενάγηση στην πόλη του Μεξικού, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, επίσκεψη στο μουσείο Ανθρωπολογίας
  • Πρωινή ξενάγηση στις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν – Οι πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης
  • Επίσκεψη στην Παναγία της Γουαδελούπης
  • Εκδρομή στο γραφικό Χοτσιμίλκο και επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο της διάσημης Φρίντα Κάλο

 

Ημέρα 1η (26/10): Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Μέξικο Σίτυ

Η πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού θα μας μεταφέρει στο Μέξικο Σίτυ, την πρωτεύουσα της χώρας και μεγαλύτερο αστικό κέντρο του κόσμου με 25 εκατομμύρια ανθρώπους να κινούνται καθημερινά με χαοτικούς ρυθμούς στο οροπέδιο που βρίσκεται στα 2.250 μέτρα και που κάποτε καλυπτόταν από τα νερά λίμνης που σήμερα έχει αποξηρανθεί για να αποκαλυφθεί το πολύτιμο έδαφος που φιλοξενεί τους κατοίκους του. Είναι η σύγχρονη πολιτιστική και διοικητική πρωτεύουσα του Μεξικού με εντυπωσιακά μνημεία και αξιοθέατα.

Ημέρα 2η (27/10): Μέξικο Σίτυ (Χοτσιμίλκο, Μουσείο Φρίντα Κάλο)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Χοτσιμίλκο όπου θα απολαύσουμε μια βόλτα με καραβάκι ανάμεσα στα κανάλια θαυμάζοντας τους «πλωτούς κήπους» ό,τι απέμεινε από τη μεγαλοπρεπή «υδάτινη» πρωτεύουσα των Αζτέκων, το θρυλικό Τενοξτιτλάν. Όμως η έκπληξη μας περιμένει στα προάστια της πρωτεύουσας, στο Κογιοακάν. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό στον κόσμο σπίτι – μουσείο αφιερωμένο στην ασυμβίβαστη και διάσημη ζωγράφο Φρίντα Κάλο. Το μπλε σπίτι της έγινε μουσείο το 1958, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της. Θα θαυμάσουμε τα έργα της και θα μιλήσουμε για την εκρηκτική ζωή της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ, η πρότασή μας είναι σαφής: Οι καλλιτεχνικές παραστάσεις στο εντυπωσιακό Palacio de Bellas Artes είναι συνήθως γεγονότα που συζητούνται για καιρό από τους κατοίκους της πόλης και που δεν πρέπει να λησμονήσει να παρακολουθήσει ο επισκέπτης που αγαπά το σπάνιο συναίσθημα που περικλείει η λατινική ιδιοσυγκρασία.

Ημέρα 3η (28/10): Μέξικο Σίτυ (Ξενάγηση πόλης - Μουσείο Ανθρωπολογίας)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη μέρα μας με την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση της πόλης του Μεξικού. Σημαντικό αξιοθέατο είναι η κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτίρια. Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας και μία από της μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57.600 τ.μ. Η επίσημη ονομασία είναι “Plaza de la Constitución” (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Τότε εκπονήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή του μνημείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά τελικά τοποθετήθηκε μόνο ένας πλίνθος, ο οποίος στα ισπανικά ονομάζεται Ζόκαλο. Από τότε η πλατεία άρχισε να μετονομάζεται σε “Zócalo” και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το όνομα παρέμεινε μέχρι σήμερα. Ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του ανατρεπτικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας και τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας είναι τα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας. Το “Paseo de la Reforma”, η εντυπωσιακή λεωφόρος με το χρυσό άγαλμα του Αγγέλου της Ανεξαρτησίας και τις προτομές των πλέον διάσημων προσωπικοτήτων της χώρας, η θορυβώδης πλατεία των μουσικών “Μαριάτσι”, ο πανύψηλος πύργος “Torre Latinoamericana” και η ζωντανή περιοχή της “Zona Rosa”, με τα πιο φημισμένα bar, clubs και μοντέρνα καταστήματα θα συμβάλλουν στη γνωριμία μας με την άκρως ενδιαφέρουσα μεξικανική μεγαλούπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4η (29/10) Μέξικο Σίτυ (Παναγία Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν) - Κερέταρο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτυ, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του Καθολικού κόσμου της Αμερικανικής ηπείρου. Οι τέσσερις εμφανίσεις της “Virgen Morena” (Μελαχρινή Παρθένα) στον Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο, αποτελούν την αιτία κατασκευής της εν λόγω μεγαλόπρεπης βασιλικής, όπου φυλάσσεται το “tilma” (μανδύας από ίνες “ayate”, ένα χοντρό ύφασμα κατασκευασμένο από φύλλα κάκτου) και η θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1976, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ο Αγιοποιημένος πλέον Πάππας Ιωάννης Παύλος ο Β’ χαιρέτησε από ειδική εξέδρα τις εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανών, που συνέρρευσαν στο Tepeyac για να παρακολουθήσουν το κήρυγμά του. Επόμενη στάση στον μυστηριώδη αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιχουακάν. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και έως την δεκαετία του 1920 ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την περιοχή. Ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22 τετ. χλμ., μια εκθαμβωτική μητρόπολη, την Τεοτιχουακάν. Σήμερα, η αρχαιολογική μελέτη κατάφερε να αναπαραστήσει με απόλυτη πιστότητα την χιλιόχρονη ιστορία της αρχαίας μητρόπολης και έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Μετά την ξεναγηση θα αναχωρησουμε για το ομορφο αποικιακό Κερέταρο όπου θα μας φιλοξενήσεις για απόψε.

Ημέρα 5η (30/10): Κερέταρο – Σαν Μιγκελ δε Αλιέντε - Γουαναχουάτο

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με ξενάγηση στο Κερέταρο, μια πόλη  που μέσα σε μερικές ώρες θα βιώσουμε τη μαγεία της αρχιτεκτονικής παράδοσης και της αμόλυντης μεξικανικής ατμόσφαιρας που προσφέρει απλόχερα τόσο αυτή όσο και το Σαν Μιγκέλ Αλιέντε που ανήκουν αμφότερες στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Η πόλη διαθέτει μια αξιοσημείωτη αποικιακή αρχιτεκτονική με πολύ όμορφα παλιά σπίτια, ένα υδραγωγείο και δρομάκια γεμάτα ιστορία. Στη συνεχεια αναχωρουμε για το Σαν Μιγκέ δε Αλιέντε. Μια πόλη με την καλλιτεχνική της παροικία θα μας ξεδιπλώσει τις πτυχές της αυθεντικότητάς της που την κάνανε διάσημη και θα μας χαρίσει στιγμές σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης. Νεογοτθικά και νεοκλασικά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά στην πόλη, αποπνέοντας ένα μοναδικό στυλ και αέρα. Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, το σπίτι του Αλιέντε, παρεκκλήσια και μοναστήρια είναι μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε σήμερα. Μετά την ξενάγηση αναχωρουμε για το Γουαναχουάτο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 6η (31/10): Γουαναχουάτο - Μορέλια

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθουμε στο γραφικό Γουαναχουάτο, άλλη μία πόλη που γεννήθηκε λόγω του ασημιού. Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει μία αμφιθεατρική πόλη με ήσυχα στενά δρομάκια, καλοδιατηρημένες πλατείες και υπέροχα αποικιακά αρχοντικά. Θα περπατήσουμε στην πανέμορφη πόλη με τις γραφικές αποικιακές αλέες και τις υπέροχες πλατείες, μοναδικές στη χώρα του Μεξικού, το Πανεπιστήμιο, το θέατρο Χουάρεζ και το σπίτι του Ντιέγκο Ριβέρα συζύγου της διάσημης ζωγράφου Φρίντα Κάλο είναι μερικά από τα αξιοθέατα της σημερινής μέρας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη γραφική Μορέλια που ιδρύθηκε το 1541 και που κάποτε ήταν γνωστή με το ισπανικό όνομα Βαγιαδολίδ.
Η σημερινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει την πόλη – υπαίθριο μουσείο που προστατεύεται από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα περπατήσουμε στην πλατεία Ζόκαλο, θα δούμε τον σπουδαίο Καθεδρικό Ναό και θα επισκεφθούμε το Palaco Claviejo ανακαλύπτοντας τα μυστικά της πόλης που δίκαια έχει ανακηρυχτεί ως Εθνικό Μνημείο.

Ημέρα 7η (01/11): Μορέλια (Τζιντζουτζάν, Χανίτσιο)

To 2008, η UNESCO περιέλαβε στη Λίστα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, την Γιορτή των Νεκρών ή Dia de los Muertos, όπως λέγεται στο Μεξικό. Πρόκειται για μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στην ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου της καλλιέργειας του καλαμποκιού, από το οποίο οι Μεξικανοί εξαρτούσαν την ευημερία τους. Μπορεί οι κονκισταδόρες να εκχριστιάνισαν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως οι παραδόσεις και τα έθιμά τους είναι βαθιά ριζωμένα στην λαϊκή συνείδηση και η Γιορτή των Νεκρών είναι η ευκαιρία για επανένωση των ζωντανών με τους εκλιπόντες! Ο κόσμος των πνευμάτων πανταχού παρών και συμμετέχων από άλλη «διάσταση» στη ζωή φίλων και συγγενών βρίσκει αυτή τη μέρα την ευκαιρία της συνύπαρξης!
Οι τόποι αναπαύσεως, τα κοιμητήρια, οι βωμοί στο σπίτι, ζωντανεύουν μέσα από μνημόσυνα χαράς και γλεντιού. Το μακάβριο ξορκίζεται με το τραγούδι, το ποτό και το φαΐ κι η μεξικάνικη ψυχή αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως ο κόσμος βρίσκει πάντα τρόπο να αλλάζει και να ημερεύει αυτό που τον τρομάζει και τον φοβίζει! Σίγουρα απέχει από τη δική μας παράδοση αλλά για σήμερα θα το ζήσουμε κι εμείς!!!! Στο χωριό Τζιντζουντζάν και στα κοιμητήρια της παραλίμνιας περιοχής θα γίνουμε ένα με τους ντόπιους, θα αφήσουμε την καρδιά μας ανοιχτή για να τρυπώσουν συναισθήματα χαράς και «ανάστασης» για γνωστούς και αγνώστους που πέρασαν στον κόσμο των πνευμάτων. Μια μέρα, μια γιορτή, μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία!!! Με βαρκάκι θα περιπλεύσουμε το νησάκι Χανίτζιο για να αποθανατίσουμε τους ψαράδες αλλά και την καθημερινότητα των παραλίμνιων χωριών.  Στη συνέχεια επιστροφή στην Μορέλια για να παρακολουθήσουμε τους παραδοσιακούς εορτασμούς για την Ημέρα των Νεκρών. Οι θρησκευτικές τελετές διαρκούν όλη τη μέρα κι εμείς θα διαπιστώσουμε την αγάπη των ντόπιων για τους νεκρούς προγόνους τους, μια αγάπη ισοδύναμη με αυτή προς τους ζωντανούς. Ένα συναρπαστικό θέαμα με βαθιά ριζωμένες παραδόσεις όπου άνθρωποι από όλη τη χώρα έρχονται εδώ για να λατρέψουν τους νεκρούς τους ακόμη μια φορά!

Ημέρα 8η (02/11): Μορέλια – Μεξικο Σίτυ

Μετά το πρωινό αναχωρουμε για το Μέξικο Σίτυ. Το βράδυ μην παραλείψετε να «πεταχτείτε» μέχρι την πλατεία Γκαριμπάλντι που κάθε βράδυ κατακλύζεται από τις περίφημες μπάντες των Μαριάτσι.

Ημέρα 9η (03/11): Μέξικο Σίτυ (Τάξκο – Γκουαρνεβάκα)

Κάτι λιγότερο από 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, στην επαρχία Μορέλος, βρίσκεται η πόλη της αιώνιας άνοιξης, η Γκουαρνεβάκα ή πόλη των δένδρων όπως την αποκαλούσαν οι ιθαγενείς Ναχουάτι. Ο Καθεδρικός ναός της που φιλοξένησε την πρώτη ιεραποστολή το 1552 είναι ένα πραγματικό κόσμημα! Αφού θαυμάσουμε τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς αιώνων συνεχίζουμε για το Τάξκο, την πόλη του Ασημιού! Εμείς θα την περπατήσουμε, θα φωτογραφήσουμε τα πέτρινα σοκκάκια της, τις αγορές της, τα χαμηλά σπίτια με τα κεραμίδια και φυσικά την εκκλησία Σάντα Πρίσκα που θα μας αφήσει άφωνους από την περίτεχνη πλουμιστή πρόσοψή της αλλά και από το απίστευτα λεπτοδουλεμένο και φαντεζί εσωτερικό του ναού!!! Επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα σίγουρα δεν θα αναρωτιέστε πια γιατί ενέπνευσε τόσους και τόσους καλλιτέχνες!

Ημέρα 10η (04/11): Μέξικο Σίτυ - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Γεμάτοι από μοναδικές εικόνες και πλόυσιες ταξιδιωτικές εμπειρίες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Μέξικο Σίτυ για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα μέσω σταθμού.

Ημέρα 11η (05/11): Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

  • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
  • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

26/10/2022  σε Δίκλινο  1.590€

Μονόκλινο  2.260€

Φόροι  890€ 

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Lufthansa.
  • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5*.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

 

Πτήσεις: Lufthansa

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
26/10 Αθήνα – Φρακνφούρτη 06:55 09:00
26/10 Φρανκφούρτη – Μέξικο Σίτυ 13:30 18:30
4/11 Μεξικό – Φρανκφούρτη 21:00 14:40
5/11 Φρανκφούρτη – Αθήνα 20:30 00:15