Skip to main content

Αποικιακό Μεξικό, Dia de los Muertos με ημιδιατροφή και το πολυτελές Barcelo 5* στο Μέξικο Σίτι | 25.10 & 27.10.2022 από 1690€

25/10, 27/10  Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Το πρόγραμμα ξεχωρίζει για την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους αυθεντικούς εορτασμούς για την Ημέρα των Νεκρών στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, στη Μορέλια και το νησάκια Χανίτζιο.
  • περιλαμβάνει extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο, της μεγάλης Μεξικανής ζωγράφου που επηρέασε γενιές και γενιές, και στο Ανθρωπολογικό Μουσείο στην Πόλη του Μεξικού.
  • αναζητούμε πάντα αυθεντικές εικόνες, γι’ αυτό και επιλέγουμε σπάνια διαμονή στο Κερέταρο, μία από τις πιο αυθεντικές πόλεις του Μεξικού (σύμφωνα με το National Geographic), μία πόλη-κομψοτέχνημα του 16ου αιώνα. Είναι μία πόλη-διαμάντι που δεν θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε!
  • Διανυκτερεύουμε και στο Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, μια έξοχη πόλη που μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό.
  • Επίσκεψη στο μουσείο με τις μούμιες στο Γουαναχουάτο.
  • Ερχόμαστε στο αποστακτήριο της διάσημης τεκίλας Cuervo για να μάθουμε τα πάντα για την τεκίλα κατευθείαν από την πηγή!
  • Ακούμε τους περίφημους μαριάτσι στην Τλακεπάκε.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους με μύθους και δοξασίες.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μέξικο Σίτι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτι, μία από τις πλέον πολυπληθείς πόλεις του κόσμου. Υπήρξε πριν από τον ερχομό των Ισπανών κατακτητών η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό, σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα μας υποδεχθούν με ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Ξενάγηση, Ανθρωπολογικό Μουσείο)

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου: ο Γάλλος συγγραφέας Ρομπέρ Εσκαρπίτ περιέγραφε πολύ γλαφυρά τον ρυθμό της πληθυσμια­κής αύξησης, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το Πα­ρίσι στο Μεξικό: «από τη στιγμή που απογειώνεται το αε­ροπλάνο μας μέχρι την ώρα που θα προσγειωθούμε θα υπάρχουν είκοσι χιλιάδες Μεξικανοί περισσότεροι»!

Η περιήγησή μας λοιπόν στην μεξικανική πρωτεύουσα ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zo­calo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουρ­γικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοστι­τσλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτι­σμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου.

Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύ­βει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγα­λύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονο­γραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της.

Η ημέρα μας συνεχίζεται στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο: Με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες θα έρθουμε σε επαφή με τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που ήκμα­σαν σε όλη την έκταση της χώρας και είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκων, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέ­ματα, που είναι ανώτερα από κάθε περιγραφή.

Μετά την επίσκεψή μας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Χοτσιμίλκο, Οικία Φρίντα Κάλο)

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την κοντινή πε­ριοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστή για τα κανάλια της, τα ο­ποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κα­νάλια αυτά, μαζί με τα τεχνητά νησιά, τα «τσινάμπας» (chinampas). Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι α­λέγροι Μεξικανοί, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρω­μες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμέ­νες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια!

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυ­στη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλ­λιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλ­λιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάζα Αζούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σή­μερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός. Στον Ριβέρα εί­ναι αφιερωμένο το Μουσείο Ντιέγο Ριβέρα ή, όπως το ξέ­ρουν οι Μεξικανοί, Αναουακάλι.

 

4η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Παναγία Γουαδελούπης) – Τεοτι¬χουακάν – Κερέταρο

Μετά το πρωινό μας θα έρθουμε στην περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το πιο σημαντικό προσκύνημα στο Μεξικό – κάποιοι θα έλεγαν και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Στη συνέχεια αφήνουμε πίσω μας το Μέξικο Σίτι, με πρώτο μας σταθμό τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προ­κολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν. Κάθε περι­γραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μονα­δικού αυτού αρχαιολογικού χώρου.

Θα συνεχίσουμε για την πόλη Κερέταρο. Εκεί θα χαρούμε έναν σύντομο βραδινό περίπατο πριν φτάσουμε στο ξενο­δοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κερέταρο – Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε

Το Κερέταρο θεωρείται μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πό­λεις του κόσμου», σύμφωνα με το National Geographic. Ιδρύθηκε τον 16ο αι., από μοναστικά τάγματα καθολικών που συγκεντρώθηκαν εδώ, δημιουργώντας μια πόλη-θρη­σκευτικό κομψοτέχνημα, αλλά και «άβατο» για τους ιθαγε­νείς της εποχής.

Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε την Κάσα ντε λα Κορεχιδόρα (Casa de la Corregidora), την έδρα της το­πικής κυβέρνησης, το Τεάτρο ντε λα Ρεπούμπλικα (Teatro de la República) και το υπέροχο υδραγωγείο του 18ου αι.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική κωμόπολη Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, όπου και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Μια πόλη-κόσμημα, με έντονη μουσική παράδοση και μποέμ χαρακτήρα, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό. Μάλιστα θα μας δο­θεί η ευκαιρία το απόγευμα να χαρούμε μια περιπατητική ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη, επισκεπτόμενοι και τον καταπληκτικό ναό του Μιχαήλ Αρχάγγελου. Διανυκτέ­ρευση.

 

6η ημέρα: Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε – Ατοτονίλκο – Γουανα¬χουάτο (ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση για την κωμόπολη Ατοτονίλκο με το ομώνυμο θρησκευτικό συγκρότημα του 18ου αι., το οποίο και θα επισκεφθούμε. Ο πλούσιος επιτοίχιος εσωτερικός διάκοσμος σε στυλ μεξικανικού μπαρόκ έχει δικαίως χαρα­κτηριστεί ως «η Καπέλα Σιστίνα» του Μεξικού.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γουαναχουάτο μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή στη φύση της Σιέρρα Μάδρε. Άφιξη και περιήγηση στην όμορφη πόλη με τα στενά γραφικά σοκάκια και τις μεγάλες ανοιχτές πλατείες (που τον Οκτώβριο αποτελούν σκηνικό για πολλά δρώ­μενα και παραστάσεις του φεστιβάλ Σερβαντίνο), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το θέατρο Χουάρεζ, το φρούριο Αλόντιγα ντε Γραναδίτας και το περίφημο «Σοκάκι του Φιλιού» (Callejón del Beso).

Θα επισκεφθούμε επίσης ένα μουσείο μοναδικό στον κό­σμο: είναι το τοπικό μουσείο με τις μούμιες, ένα εντελώς ασυνήθιστο και σίγουρα τρομερά ενδιαφέρον μουσείο. Η ιστορία του ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αι. όταν μία επιδη­μία χολέρας χτύπησε την ευρύτερη περιοχή του Γουανα­χουάτο. Πολλά θύματα δεν έτυχαν «κανονικής» ταφής κα­θώς οι οικογένειές τους δεν διέθεταν τα απαραίτητα χρή­ματα, ωστόσο το κλίμα της περιοχής ευνόησε την διατή­ρηση του σώματος σε πάρα πολλές περιπτώσεις, που βρήκαν «καταφύγιο» σε τοπικές αποθήκες. Σήμερα το μου­σείο που φιλοξενεί τα (με φυσικό τρόπο) μουμιοποιημένα σώματα αποτελεί πόλο έλξης για την περιοχή. Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει και roundtrip με το τοπικό τελεφερίκ, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να ακολουθήσετε τον αρχηγό μας σε μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Γουαναχουάτο – Τεκίλα – Τλακεπάκε – Γουαδα¬λαχάρα

Αναχώρηση από το Γουαναχουάτο με προορισμό την πόλη Τεκίλα και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Ακο­λουθεί επίσκεψη στο αποστακτήριο της παγκοσμίου φή­μης τεκίλας Cuervo πριν αναχωρήσουμε για την πόλη Γου­αδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο (Jalisco). Φτάνοντας θα κάνουμε στάση στο προάστιο Τλακεπάκε, γνωστό για την ξυλογλυπτική, την αργυροχοΐα, την παραγωγή κεραμικών και δερμάτινων ειδών από τα μέσα του 19ου αι. Στην πλατεία Ελ Παριάν, στέκι των Μα­ριάτσι, οι μουσικές καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Εκεί θα αφεθούμε για λίγο στους ρυθμούς της μεξικανικής μουσι­κής και θα περιηγηθούμε στα στενά της πόλης με τα αμέ­τρητα εργαστήρια και τις μικρές πλατείες με τα περίτεχνα σι­ντριβάνια. Άφιξη στην Γκουαδαλαχάρα, δεύτερη μεγαλύ­τερη πόλη του Μεξικού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Γουαδαλαχάρα – Πατσκουάρο – νησάκι Χανί¬τζιο (ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ) – Μορέλια

Ημέρα μυστικιστική και έντονα φορτισμένη η σημερινή! Τα­ξιδέψαμε μέχρι εδώ για να ζήσουμε από κοντά τον τρόπο που οι Μεξικανοί λατρεύουν τους νεκρούς τους και συγ­χρόνως... πανηγυρίζουν τη ζωή με έναν τρόπο πρωτό­τυπο που καθηλώνει τον επισκέπτη!

Πρωινό και αναχώρηση λοιπόν για την καρδιά της ορει­νής Μιχοακάν, με προορισμό την πόλη Πατσκουάρο, με τον υπέροχο αυθεντικό χαρακτήρα. Θα κάνουμε βόλτα στην ιστορική αυτή κωμόπολη που θα μας παρασύρει σε μια ονειρική πραγματικότητα: στολίδια γιορτής και θανά­του στολίζουν την τοπική αγορά, και χοροί και τραγούδια γεμίζουν τις πλατείες. Με βάρκα θα περάσουμε στο νη­σάκι Χανίτζιο και στο νησάκι Πακάντα: τα όσα θα ζή­σουμε εκεί γιορτάζοντας την «Ημέρα των Νεκρών» θα μας μείνουν αξέχαστα.

Κατόπιν θα μεταβούμε στο Τζιντζουντζάν και από εκεί θα καταλήξουμε στη Μορέλια, μία από τις πιο όμορφες επαρ­χιακές πόλεις του Μεξικού, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

9η ημέρα: Μορέλια (ξενάγηση)

Ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, η Μορέλια μάς εντυπω­σιάζει με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, παραδο­σιακά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, καταστήματα. Εδώ θα έ­χουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γευθούμε κάτι από το πολύχρωμο και παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε σχεδόν πλατεία και καλντερίμι. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, κτίσμα του 1770, που πρωτοχτί­στηκε ως κατηχητήριο ενώ υπήρξε και στρατηγείο κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, καθώς και την πλατεία των Όπλων, το Μεγάρο Κλαβιχέρο και το υδραγωγείο του 18ου αι. Τέλος θα επισκεφθούμε την αγορά με τα παραδο­σιακά προϊόντα αλλά και το νεκροταφείο της Μορέλια για να παρακολουθήσουμε την προετοιμασία για την Ημέρα των Νεκρών. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Μορέλια – Μέξικο Σίτι – πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μέξικο Σίτι. Στη μεξικανική πρωτεύουσα θα δούμε το Σπίτι του Εμίλιο Ί­ντιο Φερνάντεζ, ένα παλιό αρχοντικό που κατά καιρούς μάλιστα έχει αποτελέσει σκηνικό για δεκάδες κινηματογρα­φικές ταινίες! Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστρο­φής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1690 € 890 €
  Twin Room 1690 € 890 €
  Triple Room 1690 € 890 €
  Single Room 2390 € 890 €

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

25/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:10

KL 685

25/10/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

14:30

18:59

KL 686

03/11/2022

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

21:55

15:05 +1

KL 1581

04/11/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 +1

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

27/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:10

KL 685

27/10/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

14:30

18:59

KL 686

05/11/2022

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

21:55

15:05 +1

KL 1581

06/11/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 +1

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχείο στην Πόλη του Μεξικού το πολυτελές Barcelo 5*. Ζητήστε το ξενοδοχείο που σας προσφέρουν στην Πόλη του Μεξικού και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!
  • Στις υπόλοιπες πόλεις, ξενοδοχεία 4*, 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης) από τα καλύτερα διαθέσιμα στις επαρχιακές πόλεις.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός  ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, επιβάρυνση καυσίμων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €