Skip to main content

H Κόστα Ρίκα από άκρη σε άκρη Χριστούγεννα 2022! από 2590€

ζούγκλα Τορτουγκέρο και Μοντεβέρδε 

αναχώρηση 24/12/2022

12μέρες

Ένα πολύ πλούσιο εξερευνητικό οδοιπορικό στην Κόστα Ρίκα, την Πλούσια Ακτή της Κεντρικής Αμερικής. Θα απολαύσουμε, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα, εντυπωσιακή εναλλασσόμενη τροπική φύση, την κουλτούρα των ιθαγενών, πανέμορφες αποικιακές πόλεις και γραφικά χωριουδάκια, απέραντες φυτείες εξαιρετικού καφέ και μπανάνας. Με ειδυλλιακές διανυκτερεύσεις μέσα σε προστατευόμενα εθνικά πάρκα.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa, με πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα και βραδινή επιστροφή από το Σαν Χοσέ.
Δύο διανυκτερεύσεις μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο όπου εξερευνούμε τη σπάνια ζούγκλα με κανό. Φτάνουμε ως την παραλία με τις προστατευόμενες χελώνες της Πράσινης Θάλασσας της Καραϊβικής.
Σπάνια διαμονή (2 νύχτες) και επίσκεψη στο εξαιρετικής ομορφιάς νεφόδασος Μοντεβέρντε με τις περισσότερες ορχιδέες συγκεντρωμένες σε όλο τον κόσμο και τη μοναδική μπλε πεταλούδα που βγάζει ήχο
Διαμονή στο Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ, όπου θα περπατήσουμε μέσα στη ζούγκλα σε αερογέφυρες ύψους 100 μέτρων και θα κάνουμε μπάνιο σε ιαματικές θερμές λίμνες
Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο στον Ειρηνικό, με τις εξωτικές παραλίες, τη λευκή άμμο, τα σμαραγδένια νερά και τα μανγκρόβια δάση που φυτρώνουν μέσα στη θάλασσα
Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς όπου θα δούμε τη Θερμή Λίμνη στον ενεργό κρατήρα, και τη λίμνη Μπότος στον ανενεργό, η οποία περιβάλλεται από ζούγκλα
Επίσκεψη σε φυτεία καφέ για να μάθουμε από πρώτο χέρι τα μυστικά του Νο 1 ροφήματος στον κόσμο!
Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο. Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα
Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι, και όχι τοπικός ελληνόφωνος, όπως συμβαίνει συνήθως
Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 


1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σαν Χοσέ, πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα. Η πόλη βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας και είναι μια πολύ ήσυχη και όμορφη πόλη, με υψηλό επίπεδο ζωής. Ιδρύθηκε το 1736 και αναπτύχθηκε ταχύτατα σε αστικό κέντρο. Το 1812 έγινε για πρώτη φορά πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα και μέχρι σήμερα αποπνέει το φιλειρηνικό και έντονα κοινωνικό προφίλ της χώρας. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ (βαρκάδα)

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής που περνά από φυτείες καφέ και μπανάνας και ξεχασμένα χωριουδάκια. Φτάνοντας στην προβλήτα θα συνεχίσουμε για μία ώρα εν πλω, περνώντας μέσα από τα κατάφυτα κανάλια της ζούγκλας μέχρι να φτάσουμε στο lodge που βρίσκεται στην «καρδιά» της. Στη διάρκεια της διαδρομής ο ξεναγός μας θα μας εξηγεί το πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκηνικό στο οποίο συμμετέχουμε σήμερα. Το όνομα του πάρκου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών» και ιδρύθηκε για την προστασία της πράσινης χελώνας της Καραϊβικής. Ανάμεσα στον ποταμό Τορτουγκέρο και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό που λέγεται επίσης Τορτουγκέρο. Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί κανείς να περπατήσει από τη μια πλευρά του χωριού στην άλλη από ένα μονοπάτι. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν και η μεταφορά γίνεται με κανό, ορισμένα διαθέτουν κινητήρα, αλλά τα περισσότερα είναι με κουπιά.
Στο χωριουδάκι θα έχουμε δύο εναλλακτικές: ή θα μεταβούμε με πλοιάριο από το ξενοδοχείο μας και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι του ή μπορούμε να δειπνήσουμε σε ρεστοράν της περιοχής, αντιπροσωπευτικό της κουζίνας της Καραϊβικής.
Ό,τι και να επιλέξουμε αυτό που έχει σημασία είναι πως το όλο τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μια και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έντονο χρώμα της αφροκαραϊβικής κουλτούρας. Τα παιδιά τρέχουν αμέριμνα στους χωματένιους δρόμους του, οι άνδρες περιποιούνται τα πολύχρωμα βαρκάκια τους και οι γυναίκες καθισμένες έξω από τα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, αλλά όμορφα στολισμένα με χρώμα, χαζεύουν τους περαστικούς.
Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής το μέρος αυτό είναι το ιδανικό. Η διαμονή μας γίνεται σε lodge μέσα στη ζούγκλα, παρέχοντάς μας βασικές ανέσεις. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ (βαρκάδα στα κανάλια)

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών και τεχνητών καναλιών αλλά και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Με πλοιάριο θα αναζητήσουμε τους «κατοίκους» αυτής της καταπράσινης περιοχής: 309 είδη τροπικών πουλιών, φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί, παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, αλιγάτορες, πίθηκοι και άλλα ζώα. Οι οδηγοί μας θα σταματούν την πορεία μας μέσα στη ζούγκλα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιος ζωντανός οργανισμός που αξίζει την παρατήρησή μας. Η πλεύση αυτή γίνεται σε απόλυτη ησυχία, έχοντας σαν υπόκρουση τους ήχους της ζούγκλας και τα κρωξίματα των πουλιών ή τα ουρλιαχτά των πιθήκων που βουτούν με μανία στον αέρα κατά τη μεταφορά τους από το ένα δέντρο στο άλλο, και παρατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ζωτικά είδη των καναλιών. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα τροπικά δάση που έχουμε δει ποτέ στα ταξίδια μας στον κόσμο.
Επιστρέφοντας στο lodge μας θα χαλαρώσουμε περπατώντας στη φύση και ψάχνοντας στα μεγάλα φύλα των φυτών τα μικροσκοπικά πράσινα βατραχάκια με τα κόκκινα μάτια, σήμα κατατεθέν της φύσης της Κόστα Ρίκα. Μπορεί στις φωτογραφήσεις να φαίνονται μεγαλόσωμα, αλλά έχουν το μέγεθος του νυχιού μας. Όποιος τα ανακαλύψει, το επικοινωνεί και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Όσο για το βραδινό μας στο lodge, καλό είναι να μην έχουμε πολλές προσδοκίες. Το αντιστάθμισμά μας σε αυτό θα είναι οι πολλές ιστορίες που θα έχουμε να διηγηθούμε από τη σημερινή ημέρα.


4η ημέρα: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΑΛ: Θερμές Πηγές – Γέφυρες πάνω από τη ζούγκλα

Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό μας το ηφαίστειο Αρενάλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό, η Γη δεν κοιμάται καθόλου… Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη, συμβαίνουν κατά καιρούς, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα ήταν μοναδικό κατά την τελευταία έκρηξη που σημειώθηκε το 2010. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές και κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου.
Η περιοχή καταστράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης. Το ηφαίστειο Αρενάλ ανέρχεται σε περίπου 1.633 μέτρα αν και το ακριβές ύψος κορυφής αλλάζει συχνά λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Απολαύστε την πιο εξαιρετική θέα του σε μια ήπια πεζοπορία κατά μήκος της βάσης του ηφαιστείου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μπάνιο σε θερμές πηγές αλλά και είσοδος στο πάρκο με τις εντυπωσιακές εναέριες γέφυρες πάνω από την ζούγκλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


5η ημέρα: ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΑΛ

Πάμε να εξερευνήσουμε το Ηφαιστεικό Πάρκο Αρενάλ, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Κεντρικής Αμερικής. Στον χώρο του πάρκου απλώνονται δικτυωτά πολλά μονοπάτια (Heliconias, Coladas, Tucanes, Los Miradores) που επιτρέπουν να διεισδύσουμε στο Αρενάλ και να παρατηρήσουμε όλα όσα έχει να μας προσφέρει, από τη βλάστηση μέχρι τα απομεινάρια της λάβας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΑΡΕΝΑΛ – ΜΟΝΤΕΒΕΡΔΕ

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο Πάρκο Μοντεβέρντε που θα σας καταπλήξει με την ομορφιά, τη γενναιοδωρία και τη βιοποικιλότητά του. Οι δασώδεις εκτάσεις δίνουν τη θέση τους σε τροπικά δάση όπου ψηλά δέντρα γεμάτα ορχιδέες, φτέρες, αμπέλια και βρύα ανεβαίνουν ψηλά στον ουρανό και χαρίζουν στον επισκέπτη μοναδικές εικόνες για να αποθανατίσει με τη φωτογραφική του κάμερα.
Το Δάσος Νεφών Μοντεβέρντε το οποίο βρίσκεται πάνω στην Οροσειρά Τιλαράν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. To πάρκο καλύπτει έκταση 105.000 στρεμμάτων, που είναι ολόκληρη προστατευόμενο δάσος νεφών. Χωρίζεται σε 6 οικολογικές ζώνες, το 90% των οποίων είναι παρθένο δάσος, τεράστιας βιοποικιλότητας. Στο Μοντεβέρντε υπάρχουν 2.500 είδη φυτών, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά είδη ορχιδέας. Είναι το μοναδικό μέρος της Γης όπου συγκεντρώνονται τόσες πολλές και διαφορετικές ορχιδέες. Επίσης ζουν και αναπαράγονται ανενόχλητα 100 είδη θηλαστικών, 400 είδη πτηνών, 120 είδη ερπετών και αμφίβιων και χιλιάδες είδη εντόμων – τα τελευταία μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των βιολόγων παγκοσμίως.
Αυτό που θα δούμε εμείς, που δεν είμαστε βιολόγοι, μέσα στο δάσος είναι μαγικό. Όλη η περιοχή είναι γεμάτη με αιωνόβια δέντρα, πάνω στα οποία σκαρφαλώνουν ορχιδέες, αμπέλια, φτέρες και βρύα. Αυτά διακλαδώνονται και σχηματίζουν φυσικά υπόστεγα, γεμάτα χρώμα και αρώματα. Επίσης τα σύννεφα που καλύπτουν τις κορυφές των δέντρων, προσθέτουν σε αυτό το φυσικό υπερθέαμα, μία επιπλέον αίσθηση μυστηρίου.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση


7η ημέρα: ΜΟΝΤΕΒΕΡΔΕ: Νεφόδασος – Κρεμαστές Γέφυρες

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση του παραδεισένιου νεφοδάσους Μοντεβέρντε. Θα μπούμε μέσα στην προστατευόμενη περιοχή και θα την περπατήσουμε. Το δάσος είναι υψομετρικό. Εκτείνεται από τα 1200 έως τα 1750 μέτρα. Οπότε το τοπίο που θα βλέπουμε στην πεζοπορία μας θα αλλάζει συνεχώς. Θα περνάμε μέσα από πυκνά δάση ομίχλης και θα βγαίνουμε σε ξέφωτα, θα βλέπουμε βαθείς γκρεμούς, ποτάμια, ρυάκια, λίμνες, έλη, χείμαρρους, καταρράκτες. Μέσα στην προστατευόμενη περιοχή υπάρχει το Δάσος των Πεταλούδων, ο Φαρμακευτικός Βοτανικός Κήπος, το Μουσείο Βιοποικιλότητας αλλά και η ζωντανή Αποικία Μυρμηγκιών. Όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί και συντηρούνται από τους βιολόγους.
Στο Δάσος των Πεταλούδων, που εκτείνεται σε 4 υψόμετρα και φιλοξενεί 4 διαφορετικά είδη πεταλούδων, τα έντομα αναπαράγονται τοπικά. Αντίθετα, στα άλλα παρόμοια δάση ανά τον κόσμο, οι χρυσαλίδες αγοράζονται από αλλού. Στο συγκεκριμένο δάσος θα δούμε και τη μοναδική μπλε πεταλούδα στον κόσμο που βγάζει ήχο. Στον Φαρμακευτικό Βοτανικό Κήπο, όλα τα φυτά χρησιμοποιούνται για την παγκόσμια παρασκευή φαρμάκων. Στο Μουσείο Βιοποικιλότητας, θα μάθουμε τα πάντα για την άγρια φύση και ζωή του Μοντεβέρντε.
Όσο για την Αποικία Μυρμηγκιών, εκεί θα παρατηρήσουμε τα έντομα κάτω από μεγεθυντικό τζάμι, να κόβουν τα πεσμένα φύλλα του δάσους και να τα μεταφέρουν μέσα από ένα περίπλοκο φυσικό δίκτυο καναλιών στις φωλιές τους.
Στο νεφοδάσος Μοντεβέρντε, μπορούμε να περπατήσουμε σε 8 εναέριες γέφυρες ύψους 100 μέτρων και να δούμε τις ορχιδέες και τις φτέρες να σκαρφαλώνουν πάνω στα δέντρα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε ιππασία, παρατήρηση πουλιών, βόλτα με το εναέριο τραμ αλλά και να μεταφερθούμε από κορυφή σε κορυφή με εναέρια τροχαλία. Η τροχαλία είναι μια δραστηριότητα για τους πιο τολμηρούς αλλά είναι απολύτως ασφαλής.
Όσον αφορά την άγρια ζωή του δάσους, εκεί ζουν και 6 είδη αιλουροειδών: ιαγουάροι, οσελότοι, πούμα, λεοπαρδάλεις, αγριόγατες, ιαγουαρόντι. Επίσης στις βόλτες μας θα δούμε και τα σπάνια γηγενή πουλιά κότιγκα και κετζάλ.
Διανυκτέρευση στο Εθνικό Πάρκο Μοντεβέρντε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εξερεύνηση του νεφοδάσους Μοντεβέρντε, θα χρειαστούμε καλά παπούτσια περιπάτου.


8η ημέρα: ΜΟΝΤΕΒΕΡΔΕ – ΦΥΤΕΙΑ ΚΑΦΕ DOKA ESTATE – ΠΟΑΣ – ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας το νεφοδάσος Μοντεβέρντε και κατευθυνόμαστε προς το κέντρο της Κόστα Ρίκα, με τελικό προορισμό μας την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ.
Πρώτη επίσκεψη της ημέρας είναι στη φυτεία καφέ Doka Estate. Η φυτεία Doka βρίσκεται στις εύφορες πλαγιές του ηφαιστείου Ποάς. Το αγρόκτημα ανήκει στην οικογένεια Vargas Ruiz από την Κόστα Ρίκα, πρωτοπόρους στην παραγωγή καφέ για περισσότερα από 70 χρόνια. Η μεγάλη ποικιλία μικροκλιμάτων και υψομέτρων προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή καφέ υψηλής ποιότητας. Με την καθοδήγηση ενός έμπειρου γνώστη, οι επισκέπτες θα λάβουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, τη συγκομιδή και το καβούρδισμα του «χρυσού κόκκου» μας. Μετά το τέλος της επίσκεψης, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα αναμνηστικών και να πάρετε μαζί σας στο σπίτι σας μερικούς από τους καλύτερους καφέδες της Κόστα Ρίκα.
Συνεχίζουμε κατόπιν για το Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς, έξω από το Σαν Χοσέ. Στη διαδρομή θα παρατηρήσουμε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη θερμοκρασία και τη βλάστηση, που μας προετοιμάζει για την απόλαυση του πλούσιου νεφελώδους δάσους του ηφαίστειου Ποάς.
Το ηφαίστειο Ποάς είναι ένα τέλειου κωνικού σχήματος στωματοηφαίστειο, το οποίο είναι ενεργό και έχει ύψος 2700 μέτρα. Οι πρόποδές του είναι ομαλοί, οι πλαγιές του γίνονται πολύ απότομες. Σχηματίζεται από πολλά στρώματα ηφαιστειακών πετρωμάτων και λάβας και γι αυτό ονομάζεται στρωματοηφαίστειο. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το 2017, οπότε και εκκενώθηκε η περιοχή. Το 2018, έγινε και πάλι επισκέψιμο. Το 2019 σημειώθηκε μία ακόμη έκρηξη, μικρότερης κλίμακας. Το ηφαίστειο Ποάς έχει δύο κρατήρες που σχηματίζουν λίμνες. Ο βόρειος κρατήρας, με τη Θερμή Λίμνη είναι ενεργός και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, με διάμετρο 1320 μέτρα. Η λίμνη του είναι ολοστρόγγυλη, με βάθος 320 μέτρα και είναι μία από τις πιο όξινες στον κόσμο.
Προκαλεί όξινη βροχή και όξινη ομίχλη. Η θερμοκρασία της κυμαίνεται μεταξύ 20οC και 50οC. Το χρώμα της είναι γαλακτώδες τιρκουάζ επειδή ο πυθμένας της καλύπτεται από υγρό θείο. Αναλόγως τη θερμοκρασία του αέρα, το θείο προκαλεί εκρήξεις. Φυσικά θα δούμε τη Θερμή Λίμνη, αλλά από απόσταση, για να θαυμάσουμε την ομορφιά της χωρίς να έρθουμε σε επαφή με τις αναθυμιάσεις.
Άφιξη στο Σαν Χοσέ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Σαν Χοσέ.


9η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΟΝΙΟ (Εξωτικές Παραλίες) – ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Ξεκινάμε οδικώς για το Εθνικό Παραλιακό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Μαγευτικές παραλίες με σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει έως τις ακτές συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Αντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευνητή Πόνσε ντε Λεόν (Ponce de Leon), ο οποίος κατέπλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελιξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το τοπίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σπάνια είδη πτηνών και ζώων, αλλά και υπέροχων διαδρομών μέσα σε πραγματική ζούγκλα! Ετοιμάστε το εξερευνητικό σας ένστικτο γι’αυτήν τη μοναδική εμπειρία. Επιστροφή στο Σαν Χοσέ και διανυκτέρευση.


10η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ: ξενάγηση

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως το Εθνικό Θέατρο (1897), στο οποίο θα ξεναγηθούμε και στον εσωτερικό του χώρο, το Εθνικό Μουσείο, αλλά και τον φυσικό «πνεύμονα» της πρωτεύουσας, το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, τον καθεδρικό ναό, το κεντρικό πάρκο και το πάρκο Μορασάν, το Μεταλλικό κτίριο, και το Εθνικό πάρκο με το Εθνικό μνημείο. Επίσης θα επισκεφθούμε το Μουσείο Χρυσού, στις αίθουσες του οποίου και θα ξεναγηθούμε.
Διανυκτέρευση στο Σαν Χοσέ.


11η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ – Πτήση Επιστροφής

Ελεύθερο πρωινό στο Σαν Χοσέ (check-out στις 11:00) για τις τελευταίες βόλτες και τα απαραίτητα ψώνια. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.


12η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2590€

Ξενοδοχείο

Τύπος Δωματίου

                            Κόστος     Φόροι 
 Double Room        2590 €   840 €
Twin Room             2590 €   840 €
Triple Room           2590 €    840 €
Single Room          3190 €    840 €

Ημερομηνία Πτήσης

LH 1285 24/12/2022 ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 07:00 - 09:05

LH 518 24/12/2022 ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΣΑΝ ΧΟΣΕ 13:30 - 19:00

LH 519 03/01/2023 ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 20:50 - 15:00 +1

LH 1284 04/01/2023 ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ 20:30 - 00:15 +1

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
Διαμονή σε lodge μέσα στη ζούγκλα του Τορτουγκέρο
Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα και πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο
Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Τοπικός ξεναγός.
Έμπειρος Έλληνας αρχηγός με εξειδίκευση στη Κεντρική Αμερική
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 840

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το  Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.