Skip to main content

Εκτεταμένο Αποικιακό Μεξικό - Πουέμπλα Χριστούγεννα 2022! από 1499€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/12/2022    12 μέρες

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μέξικο Σίτι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Μεξικού, το ΜέξικοΣίτι (MexicoCity, Πόλη του Μεξικού). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Ρεφόρμα. Ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός των Αψβούργων σχεδίασε τη λεωφόρο για να ενώσει το κάστρο του στο λόφο Chapultepec με την παλαιά πόλη. Πλήθος αγαλμάτων διακοσμούν τη λεωφόρο, μάρτυρες της ιστορίας του Μεξικού. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο – Τεοτιχουακάν - ΚΕΡΕΤΑΡΟ

Η πρώτη μας γνωριμία με το Μέξικο Σίτι θα γίνει στο πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος Indiana Jones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες, α γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής.

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, θα αναχωρήσουμε για την πόλη Κερέταρο. Το Κερέταρο θεωρείται μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου», σύμφωνα με το National Geographic. Ιδρύθηκε τον 16ο αι., από μοναστικά τάγματα καθολικών που συγκεντρώθηκαν εδώ, δημιουργώντας μια πόλη-θρησκευτικό κομψοτέχνημα, αλλά και «άβατο» για τους ιθαγενείς της εποχής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα: ΚΕΡΕΤΑΡΟ (ξενάγηση) – ΣΑΝ ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΑΓΙΕΝΤΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πάμε να γνωρίσουμε το Κερέταρο. Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε την Κάσα ντε λα Κορεχιδόρα (Casa de la Corregidora), την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, το Τεάτρο ντε λα Ρεπούμπλικα (Teatro de la República) και το υπέροχο υδραγωγείο του 18ου αι.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική κωμόπολη Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, μια πόλη-κόσμημα, με έντονη μουσική παράδοση και μποέμ χαρακτήρα, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό. Μάλιστα θα μας δοθεί η ευκαιρία το απόγευμα να χαρούμε μια περιπατητική ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη, επισκεπτόμενοι και τον καταπληκτικό ναό του Μιχαήλ Αρχάγγελου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΑΝ ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΑΓΙΕΝΤΕ – ΑΤΟΤΟΝΙΛΚΟ – ΓΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ

Πρωινή αναχώρηση για την κωμόπολη Ατοτονίλκο τον «τόπο των θερμών νερών» όπως σημαίνει το όνομά του στη γλώσσα ναουάτι. Φημίζεται για το ομώνυμο θρησκευτικό συγκρότημα του 18ου αι., μνημείο της UNESCO από το 2008, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Ο πλούσιος επιτοίχιος εσωτερικός διάκοσμος σε στυλ μεξικανικού μπαρόκ έχει δικαίως χαρα­κτηριστεί ως «η Καπέλα Σιστίνα» του Μεξικού.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γουαναχουάτο μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή στη φύση της Σιέρρα Μάδρε.

Με την άφιξή μας στην όμορφη πόλη ξεκινάμε την περιήγηση στα στενά γραφικά σοκάκια και τις μεγάλες ανοιχτές πλατείες (που τον Οκτώβριο αποτελούν σκηνικό για πολλά δρώμενα και παραστάσεις του φεστιβάλ Σερβαντίνο), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε (εξωτερικά) το θέατρο Χουάρεζ, το φρούριο Αλόντιγα ντε Γραναδίτας και το περίφημο «Σοκάκι του Φιλιού» (Callejón del Beso). Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει και round-trip με το τοπικό τελεφερίκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


5η ημέρα: ΓΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ – ΤΕΚΙΛΑ – ΤΛΑΚΕΠΑΚΕ – ΓΚΟΥΑΝΤΑΛΑΧΑΡΑ

Αναχώρηση από το Γουαναχουάτο με προορισμό την πόλη Τεκίλα και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Ακο­λουθεί επίσκεψη στο αποστακτήριο της παγκοσμίου φή­μης τεκίλας Cuervo πριν αναχωρήσουμε για την πόλη Γου­αδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο (Jalisco). Φτάνοντας θα κάνουμε στάση στο προάστιο Τλακεπάκε, γνωστό για την ξυλογλυπτική, την αργυροχοΐα, την παραγωγή κεραμικών και δερμάτινων ειδών από τα μέσα του 19ου αι. Στην πλατεία Ελ Παριάν, στέκι των Μα­ριάτσι, οι μουσικές καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Εκεί θα αφεθούμε για λίγο στους ρυθμούς της μεξικανικής μουσι­κής και θα περιηγηθούμε στα στενά της πόλης με τα αμέ­τρητα εργαστήρια και τις μικρές πλατείες με τα περίτεχνα σι­ντριβάνια. Άφιξη στην Γκουανταλαχάρα, δεύτερη μεγαλύ­τερη πόλη του Μεξικού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


6η ημέρα: ΓΚΟΥΑΝΤΑΛΑΧΑΡΑ – ΚΑΠΟΥΛΑ – ΠΑΤΣΚΟΥΑΡΟ – ΜΟΡΕΛΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση με τελικό μας προορισμό τη Μορέλια. Πρώτη μας στάση είναι στην πόλη Καπούλα, για να δούμε τη μεγαλύτερη Κατρίνα στον κόσμο. «Κατρίνα» ονομάζεται το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της Ημέρας των Νεκρών, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές στο Μεξικό. Πρόκειται για έναν σκελετό ντυμένο με πολυτελή ρούχα, που εμπνέει τους Μεξικανούς να ντυθούν (και να βαφτούν) με παρόμοιο τρόπο κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Συνεχίζουμε στην καρδιά της ορει­νής Μιχοακάν, με προορισμό την πόλη Πατσκουάρο, με τον υπέροχο αυθεντικό χαρακτήρα. Θα κάνουμε βόλτα στην ιστορική αυτή κωμόπολη, και θα συνεχίσουμε για τη Μορέλια, μία από τις πιο όμορφες επαρ­χιακές πόλεις του Μεξικού, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.


7η ημέρα: ΜΟΡΕΛΙΑ (ξενάγηση) – ΠΟΥΕΜΠΛΑ

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Μορέλια, μία από τις πιο όμορφες επαρχιακές πόλεις του Μεξικού. Ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, παραδοσιακά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, καταστήματα. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γευθούμε κάτι από το πολύχρωμο και παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε σχεδόν πλατεία και καλντερίμι. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, κτίσμα του 1770, που πρωτοχτίστηκε ως κατηχητήριο ενώ υπήρξε και στρατηγείο κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, καθώς και την πλατεία των Όπλων, το Μεγάρο Κλαβιχέρο και το υδραγωγείο του 18ου αι. Τέλος θα επισκεφθούμε και μία από τις τοπικές αγορές.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη «αποικιακό διαμάντι» του Μεξικού, την Πουέμπλα. Η Πουέμπλα είναι μια πόλη με ιδιαίτερα όμορφη αρχιτεκτονική και πατρίδα των πιο χαρακτηριστικών γευστικών απολαύσεων του Μεξικού, όπως η σάλτσα mole. Αργοί νωχελικοί ρυθμοί σε μια πόλη με ιδιαίτερη ταυτότητα που θα ανακαλύψουμε κατά την περιήγησή μας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


8η ημέρα: ΠΟΥΕΜΠΛΑ – ΤΑΞΚΟ – ΚΟΥΕΡΝΑΒΑΚΑ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με τελικό μας προορισμό την πρωτεύουσα Μέξικο Σίτι. Πρώτος σταθμός στη διαδρομή μας είναι η όμορφη και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο. Υπέροχη αρχιτεκτονική στην πόλη που πλούτισε από το ασήμι. Από τα αξιοθέατά της ξεχωρίζει ο Καθεδρικός της ναός, που θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να περιπλανηθούμε στα καλντερίμια της πόλης και στη γραφική αγορά της, όπου θα δούμε ποια τοπικά εδέσματα αποτελούν τις αγαπημένες λιχουδιές των ντόπιων.

Συνεχίζουμε για την Κουερναβάκα (Cuernavaca), η πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια- αρχιτεκτονικοί θησαυροί και αυτό γιατί λόγω του ιδανικού της κλίματος, όλοι οι κατακτητές του Μεξικού τη διάλεγαν για κατοικία τους. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Μέξικο Σίτι. Διανυκτέρευση.


9η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: Σπίτι ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ – ΧΟΤΣΙΜΙΛΚΟ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο ΜέξικοΣίτι. Η καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάζα Αζούλ, στο Κογιοακάν του ΜέξικοΣίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός.

Στον Ριβέρα είναι αφιερωμένο το Μουσείο Ντιέγο Ριβέρα ή, όπως το ξέρουν οι Μεξικανοί, Αναουακάλι.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστή για τα κανάλια της, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τα τεχνητά νησιά, τα «τσινάμπας» (chinampas). Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικανοί, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια! Ημέρα ελεύθερη στην Πόλη του Μεξικού, για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε σε χαλαρούς ρυθμούς την πόλη. Διανυκτέρευση.


10η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: ξενάγηση, Παναγία Γουαδελούπης

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η περιήγησή μας στην μεξικανική πρωτεύουσα ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της.
Αναχωρούμε κατόπιν για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά επισκεπτόμαστε την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή,ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό.

Διανυκτέρευση.


11η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – Πτήση Επιστροφής

Ελεύθερη ημέρα στο Μέξικο Σίτι (check-out στις 12:00) και χρόνος για να ανακαλύψουμε ακόμη περισσότερες γωνιές της μεξικανικής πρωτεύουσας! Στη συνέχεια μεταβαίνουμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.


12η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1499€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1499 € 890 €
  Twin Room 1499 € 890 €
  Triple Room 1499 € 890 €
  Single Room 2039 € 890 €

 

Ημερομηνία Πτήσης

KL 1572 23/12/2022 ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 06:00 - 08:35

KL 685 23/12/2022 ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ 14:30 - 19:35

KL 686 02/01/2023 ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 21:55 - 15:05 +1

KL 1581 03/01/2023 ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ 20:55 - 01:05 +1

 

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
Ξενοδοχεία 4*, 5* Μεξικάνικης κατηγοριοποίησης. Στο Μέξικο Σίτι το πολυτελές Barcelo 5*
Ημιδιατροφή. Τα γεύματα στο Μεξικό δεν είναι μπουφέ, αλλά set menu 3 πιάτων. Η ημιδιατροφή είναι πρωινό και ένα ακόμα γεύμα, το βραδινό.
Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν
Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Τοπικός ξεναγός
Έλληνας έμπειρος αρχηγός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €870

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα τρίκλινα δωμάτια στο Μεξικό διατίθενται με 2 διπλά κρεβάτια. Δεν υπάρχουν δηλαδή 3 κρεβάτια, άρα 2 άτομα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.