Skip to main content

Αποικιακό Μεξικό - Τουλούμ Γιορτες - 23/12/2022 απο 4150

Πόλη του Μεξικού, Πυραμίδες Τεοτιχουακάν, Βασιλική της Γουαδελούπης,  Σοτσιμίλκο, Ανθρωπολογικό Μουσείο, Μουσείο Φρίντα Κάλο, Μορέλια, Πατσκουάρο, Τζιντζουντζάν, Γκουαναχουάτο, Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, Κερέταρο, Τσιτσέν Ιτζά, Κολύμπι σε Σενότα, Βαγιαδολίδ, Τουλούμ

Αναχώρηση: 23/12   ~   13 μέρες - τα καλυτερα, σε 1 εκδρομη

  • : Δύο διανυκτερεύσεις στην αποικιακή πόλη Μορέλια για να έχουμε περισσότερο χρόνο να περιπλανηθούμε στο πανέμορφο ιστορικό της κέντρο
  • : Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στην πολύ ακριβή  περιοχή της Riviera Maya
  • Διανυκτέρευση στην πιο όμορφη πόλη του Αποικιακού Μεξικού, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε
  • : Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Hilton Reforma 5* στην Πόλη του Μεξικού
  • : Εσωτερική πτήση από Πόλη του Μεξικού σε Κανκούν

  

1η μέρα: Αθήνα - Πόλη του Μεξικού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα του Μεξικού, την Πόλη του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Πόλη του Μεξικού - Μορέλια

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη αποικιακή πόλη Μορέλια, το ιστορικό κέντρο της οποίας είναι από μόνο του ένα πραγματικό "υπαίθριο μουσείο" και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και πανοραμική επίσκεψη στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία των Όπλων, το Κυβερνητικό Μέγαρο, τον Κήπο και το Ωδείο των Ρόδων, το παλάτι Κλαβιχέρο, την τοπική αγορά ζαχαρωτών, το παλιό Υδραγωγείο, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και την πλατεία με το υπέροχο σιντριβάνι των γυναικών "Ταράσκο". Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια βόλτα στην υπέροχη αυτή πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Μορέλια - Πατσκουάρο - Τζιντζουντζάν - Μορέλια

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την γειτονική πόλη Πατσκουάρο (Pátzcuaro), με την αυθεντικότερη αρχιτεκτονική από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Βασιλική της Παναγίας της Υγείας, τον Ναό και Κολλέγιο της Εταιρείας του Ιησού,  το σπίτι με τα 11 πάτιος (αίθρια) και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης, της οποίας οι γραφικές της πλατείες Vasco de Quiroga και Gertrudis Bocanegra μας προσκαλούν να περπατήσουμε και να εξερευνήσουμε μια μεγάλη ποικιλία χειροτεχνιών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Τζιντζουντζάν (Tzintzuntzan), μία από τις πιο παραδοσιακές κωμοπόλεις που βρίσκεται κοντά στις όχθες της λίμνης Πατσκουάρο. Υπήρξε η πιο σημαντική πόλη και αργότερα πρωτεύουσα του Βασιλείου Πουρέπετσα (Purépecha). Επιστροφή στη Μορέλια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Μορέλια - Γκουαναχουάτο, Περιήγηση

Πρωινή αναχώρηση για το Γκουαναχουάτο, μια πόλη που από το 1988 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.  Θα απολαύσουμε μια θεαματική εικόνα του Γκουαναχουάτο από το πανόραμα στο οποίο βρίσκεται το μνημείο του Πίπιλα (El Pipila), με τα πολύχρωμα σπίτια να σκαρφαλώνουν στους γύρω λόφους - ένα εξαιρετικό παράδειγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής. Θα φθάσουμε στο κέντρο της πόλης με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο: το ιστορικό τραινάκι πλαγιάς. Ακολουθεί περιήγηση στο κέντρο της πόλης, έναν μοναδικό λαβύρινθο από πεζοδρομημένα σοκάκια και μικρές σκιερές πλατείες. Θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο, θα δούμε το θέατρο Χουάρες που την πρόσοψή του στολίζουν μούσες της ελληνικής μυθολογίας, θα μάθουμε την τραγική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μια πλούσια κοπέλα και έναν φτωχό ανθρακωρύχο στο διάσημο στενάκι "Callejon de Beso" και θα δούμε το σπίτι-μουσείο του ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, συζύγου της Φρίντα Κάλο. Επίσης θα  θαυμάσουμε το επιβλητικό κτίριο "Alhondiga de Granaditas", από το οποίο ξεκίνησε η επανάσταση εναντίων των Ισπανών. Καταλήγουμε στην πολύβουη κλειστή αγορά της πόλης, γεμάτη παραδοσιακά προϊόντα και μικρά μαγαζάκια με τη πιο αυθεντική Μεξικάνικη ατμόσφαιρα. Γεύμα. Το βράδυ μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην κεντρική πλατεία για να απολαύσετε μουσικές των Μαριάτσι. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Γκουαναχουάτο - Ατοτονίλκο - Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, Περιήγηση

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ατοτονίλκο (Atotonilco), όπου θα επισκεφθούμε την οχυρωμένη εκκλησία του 18ου αιώνα, που για πολλούς θεωρείται η Μεξικανική "Καπέλα Σιστίνα", λόγω της πλούσιας εσωτερικής διακόσμησης και τις υπέροχες τοιχογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή, τα πάθη και την ανάσταση του Ιησού. Συνεχίζουμε οδικώς για το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, μια μικρή ήσυχη πόλη, ένα πραγματικό αποικιακό διαμάντι και τόπος κατοικίας καλλιτεχνών και διανοούμενων, που από το 2008 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε είναι επίσης γνωστό, καθώς έχει αποτελέσει σκηνικό για πάρα πολλές ταινίες του Μεξικανικού και Αμερικανικού κινηματογράφου. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την μπαρόκ εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ που είναι το ορόσημο της πόλης, τη μονή της Σύλληψης, την κατοικία του Ιγνάσιο Αγιέντε, ήρωα της επανάστασης, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γεύμα. Το βράδυ θα κάνουμε μια βόλτα στην πανέμορφη πόλη που διαθέτει μεγάλη ποικιλία από καφέ και εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε - Κερέταρο, Περιήγηση - Πόλη του Μεξικού

Πρωινή αναχώρηση για την γραφική πόλη Κερέταρο (Sandiago de Queretaro), που είναι γεμάτη με γοητευτικές και εκπληκτικά καλοδιατηρημένες μπαρόκ εκκλησίες, ναούς και αρχοντικά με όμορφα μπαλκόνια και περίτεχνες προσόψεις. Οι Ισπανοί κατέλαβαν την πόλη το 1531. Έγινε σημείο διέλευσης για όσους ταξίδευαν μεταξύ της πρωτεύουσας και των επαρχιών της ενδοχώρας και η εξέχουσα θέση της αναγνωρίστηκε με την ονομασία "Τρίτη Πόλη της Νέας Ισπανίας". Αργότερα έπαιξε ηγετικό ρόλο τόσο στον αγώνα της Ανεξαρτησίας, όσο και στην Επανάσταση. Εδώ γράφτηκε και υπογράφηκε το Σύνταγμα του Μεξικού. Το πιο εξέχον ορόσημο της πόλης είναι ένα υδραγωγείο μήκους 74 χιλιομέτρων, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές του 1700 για να τροφοδοτήσει την πόλη με νερό. Η αρχαία δομή διασχίζει το κέντρο μιας από τις κύριες οδούς της πόλης, με διασταυρώσεις δεμένες στις ψηλές καμάρες. Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το πρώην μοναστήρι του Σταυρού, το Δημαρχείο, το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, την εκκλησία Σάντα Κλάρα με το χαρακτηριστικό σιντριβάνι του Ποσειδώνα, την πλατεία "De la Corregidora" και το θέατρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πόλη του Μεξικού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Πόλη του Μεξικού, Περιήγηση πόλης, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο, Κογιοακάν, Μουσείο Φρίντα Κάλο, Σοτσιμίλκο

Η Πόλη του Μεξικού δική σας! Το ενδιαφέρον μας σήμερα επικεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, εκεί όπου κτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία Τσόκαλο (Zocalo), που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων - της Τενοτστιτλάν - όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων, τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, το ανάκτορο των Καλών Τεχνών, το Δημαρχείο, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμόν κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec) και θα επισκεφθούμε το άκρως ενδιαφέρον Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει τα σημαντικότερα ευρήματα των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας (Αζτέκοι, Μάγιας, Ζαποτέκοι, Ολμέκοι κλπ.). Γεύμα.

Συνεχίζουμε για την περιοχή Κογιοακάν (Coyoacán), μια από τις παλαιότερες και ωραιότερες συνοικίες στα νότια της πόλης, γνωστή για τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις αρχοντικές μονοκατοικίες και την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Εδώ θα δούμε την εκκλησία, το σπίτι του Κορτές που σήμερα είναι το Δημαρχείο του Κογιοακάν και θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο της Φρίντα Κάλο (Frida Kahlo), που ήταν το σπίτι στο οποίο ζούσε μαζί με τον σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα. Στεγάζει πίνακες και των δύο ζωγράφων, φωτογραφίες και προσωπικά τους αντικείμενα, όμως τόσο το ίδιο το σπίτι με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα - εξ ου και η ονομασία του Caza Azul/Μπλε Σπίτι - όσο και ο κήπος του, αποτελούν δύο ξεχωριστά αξιοθέατα από μόνα τους.

Τέλος, θα μεταβούμε στο Σοτσιμίλκο (Xochimilco), όπου θα κάνουμε βόλτα με παραδοσιακή βάρκα (trajineras) και θα δούμε το εκτεταμένο δίκτυο των καναλιών και υδατοκαλλιέργιες που ονομάζονται Chinampa. Η  επονομαζόμενη "Βενετία της Πόλης του Μεξικού" αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Με τις υπέροχες αυτές εικόνες, που θα τις συνοδέψουμε με τεκίλα και μουσικές Μαριάτσι, θα ολοκληρωθεί και η σημερινή μας ημέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Πόλη του Μεξικού - Βασιλική Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν - Πόλη του Μεξικού

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε την περίφημη Βασιλική της Γουαδελούπης, στην οποία βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας που εμφανίστηκε στην κάπα του Ινδιάνου Χουάν Ντιέγκο το 1531. Εδώ θα επισκεφθούμε την παλιά (18ου αιώνα) και την σύγχρονη (περίπου 30 ετών) εκκλησία της Παναγίας - προστάτιδας του Μεξικού. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, την Τεοτιχουακάν, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Πόλη του Μεξικού. Η Tεοτιχουακάν, ο "τόπος των θεών", που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X., υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιχουακάνος και τόπος προσκυνήματος των Aζτέκων. H Λεωφόρος των Νεκρών που διασχίζει το κέντρο της πόλης έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα και περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα την Πυραμίδα του Ήλιου και την Πυραμίδα της Σελήνης. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Πόλη του Μεξικού - Κανκούν - Riviera Maya, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κανκούν. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την εξωτική και κοσμοπολίτικη Riviera Maya ή Μεξικανική Ριβιέρα με τις ειδυλλιακές αμμουδιές και τα ζεστά νερά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γεύμα ή Δείπνο και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: Ελεύθερη μέρα στην μαγευτική Ριβιέρα

Ελεύθερη μέρα για χαλάρωση και κολύμπι στις κατάλευκες αμμουδερές παραλίες με τους φοίνικες και τα κρυστάλλινα νερά. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στην Τουλούμ, για να γνωρίσετε την νυχτερινή ζωή της πόλης (προαιρετικά).  

 

11η μέρα: Εκδρομή σε Τσιτσέν Ιτζά, Κολύμπι σε Σενότα, Βαγιαδολίδ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαιολογική ζώνη του Τσιτσέν Ιτζά με τις τεράστιες πυραμίδες και τα αφιερωμένα στους θεούς θυσιαστήρια. Ήταν η ιερότερη πόλη των Mάγιας και μετέπειτα πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο των Tολτέκων, κτισμένο τον 5ο π.X. αιώνα. Το Τσιτσέν Ιτζά θεωρείται υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και εφαρμογής των επιστημονικών γνώσεων της εποχής. Γύρω στο 900 μ.X. εγκαταλείφθηκε από τους Mάγιας, αλλά έναν αιώνα αργότερα ανοικοδομήθηκε από τους Tολτέκους. Ο ναός Kουκουλκάν, το γήπεδο της μπάλας, ο ναός των Πολεμιστών και ο ναός του Ιαγουάρου είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε στην περιοχή αυτή. Στα περίχωρα βρίσκεται ένα πηγάδι με ζοφερή όψη, που κάποτε συνδεόταν με ανθρωποθυσίες. Από εδώ προέρχεται το όνομα της πόλης, καθώς Τσιτσέν σημαίνει "στόμα πηγαδιού". Μετά την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε σε μια σενότα/πηγάδι. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη πόλη Βαγιαδολίδ με το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο. Επίσκεψη στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

12η μέρα: Αρχαιολογικός χώρος Τουλούμ, Περιήγηση - Κανκούν - Πτήση για Αθήνα

Πρωινή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τουλούμ, της μοναδικής πόλης των Μάγιας που είναι κτισμένη στην ακτή. Το όνομά της σημαίνει "περίβολος" ή "τείχος". Ήταν μια από τις τελευταίες πόλεις των Μάγιας - άκμασε από το 1200 μ.Χ. μέχρι την άφιξη των Ισπανών - και τα αρχαιολογικά της μνημεία είναι πολύ καλά διατηρημένα. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Κανκούν, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

 

13η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

Αναχώρηση: 23/12       ~     13 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

Για τις 12 πρώτες κρατήσεις

4.150 €

3.950 €

5.180 €

Για

13-16 άτομα

4.500 €

4.150 €

5.500 €

Για

17-20 άτομα

5.800 €

5.450 €

6.100 €

 φοροι κλπ 900

 Έως 12 άτοκες δόσεις

Σημείωση: Η διαφορά στις τιμές προκύπτει από την επιβάρυνση του αεροπορικού ναύλου

Περιλαμβάνονται                                                                                 

  • Αεροπορικά εισιτήρια KLM/Air France οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Hilton Reforma 5* στην Πόλη του Μεξικού
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Barceló Maya 5* στην Riviera Mayas
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στις πόλεις του Αποικιακού Μεξικού σε ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • All Inclusive στο ξενοδοχείο της Riviera Mayas
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Περιηγήσεις, επισκέψεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 900 €
  • Τοπικοί φόροι 250 Πέσος (περίπου 11 €), πληρώνονται τοπικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • Στο Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε πιθανόν το γκρουπ να διανυκτερεύσει σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία ίδιας κατηγορίας, ανάλογα με τον τελικό αριθμό των δωματίων που θα χρειαστούν, λόγω της υψηλής περιόδου και των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων της πόλης.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Οι Πτήσεις μας με KLM/Air France 

 

23/12

KL1572

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00 - 08:35 

KL 685

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΠΟΛΗ ΜΕΞΙΚΟΥ

14:30 - 19:35 

03/01

AF 651

KANKOYN - ΠΑΡΙΣΙ

22:00 - 13:20 +1

04/01

AF1032

ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ

20:40 - 00:55 +1