Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΕΡΟΥ ΑΡΕΚΙΠΑ Αναχ. Φεβρουάριο,Μάρτιο & Πάσχα 2022!από 2490€ από

12 ΗΜΕΡΕΣ

 Το μόνο πρόγραμμα που περιλαμβάνει την ξενάγηση με πτήση πάνω από τις γραμμές της Νάσκα

24/2 & 23/3 & 21/4/2022

BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Μοναδικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με επισκέψεις σε δύο μουσεία

διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία

& ΠΤΉΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΝΑΣΚΑ

 

  • Πτήσεις με KLM
  • Ξενοδοχεία 4* και 5* / Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξενάγηση της Λίμα επίσκεψη στο Παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού
  • Μοναδικό πρόγραμμα με επίσκεψη στο Μουσείο Λάρκο Ερέρα με μια συλλογή που υπερβαίνει τα 45.000 αντικείμενα προϊνκαϊκών πολιτισμών και γεύμα στο εστιατόριο του μουσείου!
  • Κρουαζιέρα στον υδροβιότοπο των Ίσλας Mπαγιέστας
  • Διανυκτέρευση στη Νάσκα και πτήση με ελαφρά αεροπλάνα πάνω από τις μυστηριώδεις γραμμές της ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΟΝ ΧΡΕΩΣΗ !!!
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Αρεκίπα, γνωστή ως «Λευκή Πόλη», δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας με ξενάγηση
  • Βαρκάδα στη λίμνη Τιτικάκα, όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «πλωτά νησιά» που είναι φτιαγμένα από καλάμια και που κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους Ούρος
  • Διανυκτέρευση στο Πούνο με μεστή ξενάγηση της πόλης και ξενάγηση στα Τσούλπας Σιλουστάνι
  • Θα επισκεφθούμε το Ολλανταϋτάμπο, χωριό μεγάλης στρατηγικής σημασίας τόσο για τους Ίνκας, όσο και για τους Ισπανούς, την παραδοσιακή αγορά Τσίντσερο στο ομώνυμο χωριό καθώς και τις Αλυκές των Άνδεων
  • Ολοήμερη επίσκεψη στο θρυλικό Μάτσου Πίτσου
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ακριβό Κούσκο & δείπνο με φολκλορικό σόου στο Κούσκο & μία διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα
  • Ξενάγηση στο Κούσκο και στο φρούριο Σακσαϊχουαμάν
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Λίμα

Βienvenido a Lima!

Πτήση για τη Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το απόγευμα στην «Πόλη των Βασιλέων». Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Λίμα – Παράκας – Νάσκα

Μοναδική εμπειρία : Πιγκουίνοι Humbolt και X FILES σε μια εξερεύνηση σπάνιων ειδών και περίεργων φαινομένων!

Αναχωρούμε πριν την αυγή για το παράκτιο Παράκας, όπου επιβιβαζόμαστε σε ειδικά ταχύπλοα. Καιρού επιτρέποντος θα απολαύσουμε μια δίωρη κρουαζιέρα στον υδροβιότοπο των Ίσλας Μπαγιέστας, τον μεγαλύτερο σε όλη την περουβιανής ακτή. Ολόκληρες αποικίες από θαλάσσια λιοντάρια, πελεκάνοι, κορμοράνοι, πιγκουίνοι Humbolt, θα αποτελέσουν το θέμα ενός φωτογραφικού άλμπουμ μιας σπάνιας πανίδας που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Καιρού επιτρέποντος, ένα άλυτο μυστήριο μας περιμένει να το ερμηνεύσουμε μέσω μιας μοναδικής εμπειρίας! Πετάμε με ελαφρά αεροπλάνα πάνω στην έρημο της Νάσκα, διάσημη για τις μυστηριώδεις γραμμές για τις οποίες έχουν δοθεί αναρίθμητες ερμηνείες (ανάμεσά τους και οι πιο ακραίες που υποστηρίζουν πως το φαινόμενο οφείλεται στην προσγείωση διαστημοπλοίων!) Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Νάσκα για διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Νάσκα – Αρεκίπα

Ανεβαίνουμε τις Άνδεις!

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Αρεκίπα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής με το λεωφορείο προς τα νότια και παράλληλα με την ακτογραμμή θα παρατηρήσουμε την εναλλαγή του τοπίου: από σεληνιακό χωρίς βλάστηση, σε στενές, κατάφυτες ζώνες που οφείλουν τη χλωρίδα τους στους ποταμούς και τους χειμάρρους που πηγάζουν από τις Άνδεις και χύνονται στον Ειρηνικό. Ένα σπάνιο θέαμα άγριας ομορφιάς που λίγοι ταξιδιώτες έχουν το προνόμιο να απολαύσουν! Τις τελευταίες ώρες της διαδρομής μας θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε τις Άνδεις με στόχο να φτάσουμε στην Αρεκίπα, πόλη που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO, σε υψόμετρο 2.328 μέτρα, όπου και θα γίνει η πρώτη εξοικείωση του οργανισμού μας με τα υψόμετρα που ακολουθούν αργότερα.

Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια και το δείπνο μας, επιστρέφουμε στην ιστορική πόλη για έναν περίπατο - γνωριμία. Η υπέροχα φωταγωγημένη Πλατεία των Όπλων με τον Καθεδρικό και τα επιβλητικά κτίρια θα αποτελέσουν το ιδανικό φωτογραφικό πλαίσιο την ώρα που θα απολαμβάνουμε το ποτό μας αφουγκραζόμενοι τον παλμό της πόλης.

Ημέρα 4η: Αρεκίπα

«Say cheese» με φόντο ηφαίστεια, μοναστήρια και καθεδρικούς ναούς

Στην πρωινή μας ξενάγηση, το  Μίστι και τα υπόλοιπα ηφαίστεια που περιβάλλουν την πόλη αποτελούν μερικά μόνο από τα σημεία ορόσημο του άγριου τοπίου που θα εξερευνήσουμε. Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το μοναστήρι της Σάντα Καταλίνα, το μέρος που πήγαιναν οι κόρες των λευκών κατοίκων της πόλης για να μονάσουν, πάντα με τη συνοδεία των υπηρετριών τους.

Τι καλύτερο για τη συνέχεια από μια περιήγηση στην ξακουστή Πλατεία των Όπλων; Ο Καθεδρικός Ναός, τα αποικιακά κτίρια περιμετρικά της πλατείας και φυσικά, το Ιησουίτικο μοναστήρι «Compania de Jesus» με τις αγιογραφίες της σχολής του Κούσκο, μας προσφέρουν το καλύτερο δείγμα γραφής της ιστορίας και του πολιτισμού της Αρεκίπα.

Ημέρα 5η : Αρεκίπα – Πούνο

Στο ύψος των περιστάσεων!

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για τη λίμνη Τιτικάκα, τη μεγαλύτερη πλεύσιμη λίμνη στον κόσμο σε υψόμετρο 3.812 μέτρων! Το Crucero Alto δεσπόζει στα 4.528 μέτρα ως πιο ψηλό σημείο της διαδρομής μας και μας οδηγεί στο οροπέδιο Αλτιπλάνο, κοιτίδα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων. Στην πορεία μας θα συναντήσουμε και κοπάδια από λάμα, γνωστά για το περίφημης ποιότητας μαλλί τους. Εν συνεχεία, φτάνουμε στο Σιλουστάνι με τα περίφημα Τσούλπας (τάφοι – πύργοι που χρησιμοποιούνταν ως τελευταίες κατοικίες για τους πολίτες των Κόλια, ενός πολιτισμού προγενέστερου από αυτόν των Ίνκας), το οποίο μας περιμένει να το εξερευνήσουμε.

Στο τέλος της συναρπαστικής αυτής διαδρομής φτάνουμε στο παραλίμνιο Πούνο και οδεύουμε προς το ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6η: Πούνο - Ούρος - Κούσκο

Στην άκρη του σύγχρονου κόσμου: Πλωτά νησιά και Ινδιάνοι σε μια βαρκάδα που θα θυμάσαι για πάντα.

Η μέρα μας ξεκινάει με βαρκάδα στη λίμνη Τιτικάκα, όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «πλωτά νησιά», φτιαγμένα από καλάμια, τα οποία κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους γηγενείς Ινδιάνους Ούρος. Με εμβαδόν 8.372 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Τιτικάκα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Νότιας Αμερικής και η μεγαλύτερη στον κόσμο σ’ αυτό το υψόμετρο. Μια εμπειρία ζωής που μας δίνει την ευκαιρία να καταγράψουμε ζωντανά έναν τρόπο ζωής, ο οποίος διατηρείται ως σήμερα ανέγγιχτος από τις επιρροές του μοντέρνου κόσμου.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για το Κούσκο, τη «μυθική» πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, στην καρδιά των Άνδεων! Η διαδρομή μας περνά από το σημείο «Άμπρα Λα Ράγια» που με υψόμετρο 4.338 μέτρα αποτελεί το όριο μεταξύ των επαρχιών Πούνο και Κούσκο. Άφιξη στο Κούσκο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 7η: Κούσκο - Ιερή κοιλάδα των Ίνκας - Ολλανταϋτάμπο

Τοπία άγριας ομορφιάς και γραφικά χωριά

Πρωινή επίσκεψη στο χωριό Τσίντσερο στα βορειοδυτικά του Κούσκο, σημείο συνάντησης και ανταλλαγής προϊόντων των ντόπιων πληθυσμών και γνωστό για την παραδοσιακή τεχνική υφαντών των Άνδεων. Στην κεντρική πλατεία οι ντόπιοι με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις πραμάτειες τους δίνουν ακόμα έναν γραφικό τόνο στην επίσκεψή μας στο χωριό.

Επόμενος σταθμός μας, οι Αλυκές των Άνδεων στην περιοχή του Μαράς, στην οποία εδώ και αιώνες οι κάτοικοι της κοιλάδας εξασφάλιζαν το πολύτιμο αλάτι. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στα 3.500 μέτρα, οι κυκλικές και ημικυκλικές αναβαθμίδες των Ίνκας που καλλιεργούνταν μέχρι πρόσφατα, προσφέρουν ένα σουρεαλιστικό σκηνικό.

Κατόπιν, κατηφορίζουμε για το Ολλανταϋτάμπο, χωριό μεγάλης στρατηγικής σημασίας τόσο για τους Ίνκας, όσο και για τους Ισπανούς, καθώς ήταν η πύλη εισόδου στην Ιερή Κοιλάδα από την πλευρά των τροπικών δασών του Αμαζονίου. Εξαιτίας της μεγάλης σπουδαιότητάς του οι Ίνκας φρόντισαν να το εφοδιάσουν με μεγάλες αποθήκες δημητριακών στις γύρω πλαγιές και να το διακοσμήσουν με λίθινες κατασκευές, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές με τους σκαλισμένους μονόλιθους στο Λόφο των Ναών. Το χωριό, χτισμένο δίπλα στον ποταμό με τα θεμέλια των κτιρίων του να χρονολογούνται από την προκολομβιανή περίοδο είναι μοναδικά όμορφο.

Ημέρα 8η: Ολλανταϋτάμπο - Μάτσου Πίτσου – Κούσκο

Γέρικο Βουνό: Ο Ναός του Ήλιου και άλλες ιστορίες

Μια ακόμα υπέροχη μέρα, μας καλεί να την αδράξουμε. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ολοήμερη επίσκεψη στο θρυλικό Μάτσου Πίτσου! Μπαίνουμε στο τρένο που θα μας οδηγήσει στο Άγουας Καλιέντες, 400 μέτρα πιο χαμηλά από τον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί παίρνουμε το τοπικό λεωφορείο με το οποίο διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι την είσοδο του Μάτσου Πίτσου. Ο κορυφαίος αρχαιολογικός χώρος της Νοτίου Αμερικής, το «Γέρικο Βουνό» -όπως είναι η μετάφραση του Μάτσου Πίτσου στα ελληνικά και που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1911- αποτελείται από 150 περίπου κτίρια, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται λουτρά, οικίες, ναοί και βωμοί. Ο Ναός του Ήλιου, ο Θάλαμος με τα Τρία Παράθυρα, ο Ναός του Κόνδορα, ο σκαλισμένος βράχος Ιντιχουατάνα που χρησίμευε και ως ηλιακό ρολόι είναι μερικά από τα μνημεία που σε συνδυασμό με την οργιώδη βλάστηση και την επιβλητική αρχιτεκτονική θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τον πιο «διαβασμένο» ταξιδιώτη.

Με το μυαλό μας ακόμα να περιπλανιέται στα μυστήρια του αρχαίου πολιτισμού, παίρνουμε το τρένο της επιστροφής για το Κούσκο, όπου και διανυκτερεύουμε.

Ημέρα 9η: Κούσκο (ξενάγηση & Σασαϋχουαμάν)

Πλατείες και Ναοί πάνω σε αρχαίες πέτρες και folk show με χορό και τραγούδι!

Γνωρίζουμε ενδελεχώς την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας με την εξαίρετη αποικιακή αρχιτεκτονική της, η οποία κραυγάζει την επίδειξη υπεροχής των Ισπανών κατακτητών, έναντι της πάλαι ποτέ ένδοξης αυτοκρατορίας.

Η ξακουστή Πλατεία των Όπλων με τον Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο με τις περίφημες αγιογραφίες της Σχολής του Κούσκο, ο ναός του Αγίου Δομίνικου που χτίστηκε πάνω στον περίφημο Κορικάντσα, καθώς και ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Σασαϋχουαμάν που δεσπόζει στην πόλη με τη μοναδική ακρόπολη, χτισμένη με υπερμεγέθεις λίθους, είναι τα κυριότερα αξιοθέατα τα οποία θα απολαύσουμε σε αυτή την ξενάγηση.

Αποχαιρετούμε τη μέρα μας με τον ρυθμό της περουβιανής μουσικής. Το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο με ζωντανό φολκλορικό θέαμα είναι ακόμα ένα από τα στοιχεία της διαμονής μας που θα μας μείνει αξέχαστο!

Ημέρα 10η: Κούσκο – Λίμα (ξενάγηση πόλης, Μουσείο Χρυσού)

Η καρδιά του Περού χτυπάει στο ιστορικό κέντρο της Λίμα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για τη Λίμα.

Χτισμένη σε μια κοιλάδα που βρέχεται από τον ποταμό Ρίμακ, η πρωτεύουσα της χώρας είναι μια συναρπαστική πόλη ιστορίας και πολιτισμού. Σήμερα, θα την εξερευνήσουμε βήμα βήμα!

Κατεβαίνουμε στην πλατεία του ήρωα της επανάστασης, Χοσέ ντε Μαρτίν και «ιχνηλατούμε» τον πεζόδρομο με τα ιστορικά κτίρια, ο οποίος μας οδηγεί στην Πλατεία των Όπλων. Το Προεδρικό Μέγαρο, το Αποικιακό Δημαρχείο, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός που στεγάζει το παρεκκλήσιο με το μνήμα του Πιζάρο, αποτελούν μερικούς από τους σταθμούς της αστικής μας περιπλάνησης. Μετά την έξοδο από τον καθεδρικό (κι αν ευνοηθούμε από το timing) θα παρακολουθήσουμε και την αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επόμενος σταθμός μας το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, αρκετά κοντά στην Πλατεία των Όπλων, γνωστό για τη διάσημη βιβλιοθήκη του, όσο και για το νεκροταφείο-κατακόμβη. Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού, όπου φυλάσσονται μερικά από τα κορυφαία ευρήματα των Προκολομβιανών Πολιτισμών της περιοχής. Ευκαιρία να θαυμάσουμε τα περίπου 1.000 χρυσά αντικείμενα και να ανακαλύψουμε δια ζώσης από πού πήρε το όνομά του. Φυσικά, δεν λέμε ποτέ όχι σε μια ευκαιρία για ελεύθερο χρόνο και φλανερί στην Πλατεία των Όπλων.

Ημέρα 11η: Λίμα – Αθήνα/Θεσσαλονίκη (Ξενάγηση Μουσείο Λάρκο Ερέρα)

Αποχαιρετώντας με κομψότητα

Πρωινή ξενάγηση στο εκπληκτικό Μουσείο Λάρκο Ερέρα -συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δέκα καλύτερα μουσεία της Νότιας Αμερικής- με την τεράστια συλλογή (περίπου 45.000 αντικείμενα προϊνκαϊκών πολιτισμών) και την ξακουστή αίθουσα ερωτικών ειδώλων των Μοτσίκα. Γευματίζουμε στο κομψό εστιατόριο του Μουσείου.

Αργότερα, χορτάτοι από εικόνες και αφηγήσεις, μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 12η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Άμστερνταμ

05.45

08.20

Άμστερνταμ – Λίμα

12.35

19.10

Λίμα – Άμστερνταμ

21.10

15.15

Άμστερνταμ – Αθήνα

20.55

01.05

ΤΙΜΕΣ

 

Τιμή BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΕΡΟΥ

ΑΡΕΚΙΠΑ

 

12 ημέρες

Ημιδιατροφή

24/2

23/3

21/4

4*, 5*

2.490

+620

+960

 

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • Πτήσεις με KLM
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Φιλοδωρήματα
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.