Skip to main content

Περού 5*, Αμαζόνιος, Ανδεις - Βολιβία, Χιλή |Καλοκαίρι 2022 απο 3890

11/8    Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ (Χιλή)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λίμα και πτήση για το Σαντιάγκο την πρωτεύουσα της Χιλής, πόλη που ίδρυσε ο Ντον Πέδρο ντε Βαλντίβια το 1541 1541 και σήμερα αποτελεί το οικονομικό και πολιτικό κέντρο αυτής της μακρόστενης σαν βέργα χώρας των Δυτικών Άνδεων. Μάλιστα η οροσειρά αυτή είναι που χωρίζει τη Χιλή γεωγραφικά και πολιτισμικά από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, διαμορφώνει καίρια το κλίμα της και αποτελεί το μόνιμο φόντο στις φωτογραφίες των μεγάλων της πόλεων.

 

2η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ (πρωινή άφιξη – ξενάγηση)

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ανακτήσουμε δυνάμεις, θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Χιλής.

Αρχίζουμε την ξενάγησή μας σήμερα από τον λόφο του Αγίου Χριστόφορου, ένα μητροπολιτικό πάρκο στην καρδιά της πόλης, που στεφανώνεται με το άγαλμα της Παναγίας της Ελεούσας. Περνάμε από τη συνοικία ΜπέλλαΒίστα - την Πλάκα του Σαντιάγκο - και από τη σύγχρονη συνοικία Βιτακούρα με εξαιρετική ρυμοτομία.

Η πόλη του μέλλοντος Αποκίντο είναι η επόμενη συνοικία που διασχίζουμε, πριν φθάσουμε στον ιππικό όμιλο, μια έκταση 74 εκταρίων που δίνει μια ανάσα στην πόλη. Περνώντας από την ιστορική λεωφόρο Δημοκρατίας, φθάνουμε στην κεντρική αρτηρία της πόλης, την Ο' Χίγκινς, που διακοσμείται με αγάλματα ηρώων και λόγιων και με μνημεία αφιερωμένα στους νεκρούς του πολέμου του Ειρηνικού του 1878.

Επόμενη στάση μας η πλατεία Συντάγματος και το Προεδρικό Μέγαρο Λα Μονέδα με την τόσο έντονη και φορτισμένη πολιτική ζωή κατά τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια, πεζοί διασχίζουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά της κτίρια, που έχουν κριθεί αρχιτεκτονικά μνημεία του Σαντιάγκο: το Μουσείο Προκολομβιανής Τέχνης, το Δικαστικό Μέγαρο, το πρώην κτίριο της εφημερίδας «Ελ Μερκούριο» και το μέγαρο στο οποίο στεγαζόταν το Υπουργείο Εξωτερικών. Τα βήματά μας θα μας οδηγήσουν στην πλατεία των Όπλων. Εδώ θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κτίζεται το 1749 και ολοκληρώθηκε το 1899, θα δούμε το Δημαρχείο του Σαντιάγκο, το Ιστορικό Μουσείο της πρωτεύουσας, το Κεντρικό Ταχυδρομείο, που ήταν το πρώτο προεδρικό μέγαρο πριν αυτό μεταφερθεί στο Λα Μονέδα, καθώς και το Μνημείο της Αμερικής, που είναι και το «χιλιόμετρο»» της πόλης.

Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και θαυμάζουμε το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και την είσοδο του λόφου της Σάντα Λουτσία. Διανυκτέρευση

 

3η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ – ΒΑΛΠΑΡΑΪΣΟ – ΒΙΝΙΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ

Μια πανέμορφη διαδρομή είναι το ιντερλούδιο στη σημερινή μας ημέρα. Οι κοιλάδες Κουρακαβή και Κασαμπλάνκα είναι κατάφυτες με οπωροφόρα δένδρα, λαχανικά, αλλά κυρίως με αμπελώνες που παράγουν το περίφημο Χιλιανό κρασί, το καλύτερο της Αμερικάνικης ηπείρου και ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Εξ΄ άλλου οι Χιλιανοί είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα γεωργικά τους προϊόντα.

Το Βαλπαραΐσο, ναυτική βάση των Ισπανών, έγινε το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Σήμερα είναι ο ναύσταθμος του πολεμικού ναυτικού της Χιλής και έχει κριθεί από την UNESCO θησαυρός παγκόσμιας κληρονομιάς. Μία κυριολεκτικά πολύχρωμη πόλη, η «πάνω ρούγα» της οποίας είναι αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά του ομώνυμου κόλπου. Ξύλινα σπίτια με επένδυση από λαμαρίνα, στενά δρομάκια και σοκάκια, κατοικίες βικτοριανής εποχής, παλιά αρχοντικά, πλατείες και η πανεπιστημιούπολη, συνθέτουν έναν ζωγραφικό πίνακα αντάξιο του Γκογκέν και του Βαν Γκογκ.

Το ιστορικό κέντρο του λιμανιού πολύ πιο κλασικό, με το Κοινοβούλιο της χώρας που μεταφέρθηκε εδώ με απόφαση του δικτάτορα Πινοσέτ, το μνημείο στην πλατεία Ιταλίας, το «Σχολείο Ελλάς», την πλατεία της Νίκης με τον Καθεδρικό Ναό, τη δημοτική βιβλιοθήκη, μια τεράστια μανόλια ηλικίας 300 χρόνων και το μνημείο της Νίκης.

Η πλατεία Σοτομαγιόρ είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία του Βαλπαραΐσο. Δεσπόζει το μνημείο του ναύαρχου Αρτούρο, διοικητή του πολεμικού ναυτικού της Χιλής στον πόλεμο του Ειρηνικού. Η πλατεία στεφανώνεται με ένα επιβλητικό κτίριο στα χρώματα της θάλασσας. Περνώντας από αγάλματα που προσφέρθηκαν από ξένες χώρες στη Χιλή το 1910, στα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της από τους Ισπανούς, οδεύουμε προς το Βίνια Ντελ Μαρ, το πολυτελές παραθεριστικό θέρετρο του Σαντιάγκο και της χώρας.

Μια καταπράσινη μικρή διαδρομή θα μας φέρει στο μουσείο Φονκ, όπου ένα άγαλμα Μοάι μας εισάγει στον πολιτισμό των Ραπανούι, των κατοίκων του Νησιού του Πάσχα. Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί τόσο για την προέλευση του λαού, όσο και για την προέλευση των αγαλμάτων Μοάι. Τα εκθέματα του μουσείου ρίχνουν άπλετο φως στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη Ρενιάκα, ένα ακόμα θέρετρο με εξαιρετικές παραλίες. Εδώ, εάν θέλετε, δοκιμάστε εξαίσιες θαλασσινές γεύσεις σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής. Επιστροφή στο Σαντιάγκο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ – Εκδρομή στο παραθαλάσσιο Ίσλα Νέγκρα και στο σπίτι του Πάμπλο Νερούδα και οινική εκδρομή στην κοιλάδα Καζαμπλάνκα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε από το Σαντιάγκο και θα κινηθούμε οδικώς κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Προορισμός μας θα είναι το Ίσλα Νέγκρα, μια παραδοσιακή πόλη που έχει αποκτίσει παγκόσμια φήμη για τη φυσική ομορφιά της αλλά κυρίως γιατί εκεί έζησε και εμπνεύστηκε τα έργα του, για ένα διάστημα, ο διάσημος Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούδα. Το σπίτι όπου έζησε έχει μετατραπεί σε μουσείο. Η αρχιτεκτονική αυτής της κατασκευής του 1939 είναι πολύ ιδιαίτερη λόγω του συνδυασμού υλικών χαμηλού οικονομικού κόστους και μεγάλου καλλιτεχνικού πλούτου που υπήρξε. Μέσα στο μουσείο υπάρχουν ακόμα τα μπουκάλια, οι φιγούρες, τα κοχύλια και άλλα αντικείμενα που συνέλεξε ο Χιλιανός ποιητής κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Μετά την επίσκεψη στο μουσείο, κατά την επιστροφή μας στο Σαντιάγκο, θα κάνουμε μια στάση στο Πομέρ, μια μικρή πόλη τεχνιτών όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τα βιοτεχνικά καταστήματα όπου δουλεύουν με πηλό.

Πριν την άφιξή μας στο Σαντιάγκο θα έχουμε επίσκεψη στην Κοιλάδα Καζαμπλάνκα όπου θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε σε οινοποιείο. Θα απολαύσουμε και δοκιμή οινογνωσίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ – ΛΑ ΠΑΖ (Βολιβία / πτήση, ξενάγηση πόλης, Κοιλάδα Φεγγαριού)

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας το Σαντιάγκο και τη Χιλή και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για τη Βολιβία και τη Λα Παζ.

Η ιστορία και τα μνημεία της ιδιόμορφης, ιδιότυπης και μοναδικής αυτής πόλης που είναι χτισμένη μέσα σε μια χαράδρα σε υψόμετρο 3.200-3.900 μέτρων, μας περιμένουν για να τα γνωρίσουμε κατά τη σημερινή μας ημέρα. Με την άφιξή μας λοιπόν αρχίζουμε από το σπανιότατο γεωλογικό φαινόμενο της Κοιλάδας του Φεγγαριού (Valle de la Luna) και συνεχίζουμε με το τελεφερίκ για μια εκπληκτική θέα όλης της πόλης, την πλατεία Μουρίγιο με τον Καθεδρικό Ναό, το Προεδρικό Μέγαρο και το Κοινοβούλιο, το εξαιρετικό Μουσείο Χρυσού, το σπίτι του Μουρίγιο και καταλήγουμε στην αγορά των μαγισσών.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Λα Παζ. Ελεύθερο απόγευμα για τα ψώνια σας στην πόλη και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΛΑ ΠΑΖ – ΚΟΠΑΚΑΜΠΑΝΑ – ΛΑ ΠΑΖ

Αναχώρηση για την Κοπακαμπάνα, μια πόλη στη νότια όχθη της λίμνης Τιτικάκα, στην πλευρά της Βολιβίας, διάσημη μεταξύ άλλων για τον αποικιακό ναό της Μαύρης Παρθένου των Ινδιάνων. Ο ναός χτίστηκε από τους Ισπανούς τον 17ο αιώνα και αποτελεί ίσως το πιο σπουδαίο σημείο ενδιαφέροντος στην πόλη, μαζί φυσικά με την ίδια τη λίμνη Τιτικάκα που απλώνεται από την Κοπακαμπάνα και προς το Περού.

Επιστροφή στη Λα Παζ και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΛΑ ΠΑΖ – ΤΙΧΟΥΑΝΑΚΟΥ – ΠΟΥΝΟ (Περού)

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας τη Λα Παζ και οδεύουμε προς τον αρχαιολογικό χώρο του Τιβανάκου ή Τιαχουανάκο, που στη γλώσσα Αϋμάρα σημαίνει "κατοικία των θεών". Ο εντυπωσιακός αυτός πολιτισμός αναπτύχθηκε από το 1500 π.Χ. μέχρι το 1200 μ.Χ., με λαμπρά επιτεύγματα στο ενεργητικό του, όπως η καθιέρωση του σεληνιακού και ηλιακού ημερολογίου, ο χωρισμός του χρόνου σε 365,24 ημέρες σύμφωνα με το ηλιακό ημερολόγιο, ο προσδιορισμός του αστερισμού του "Σταυρού του Νότου", η διατύπωση και καθιέρωση της θεωρίας «Τιαουανάκο» κλπ. Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει το «λιθικό μουσείο», το αρχαιολογικό μουσείο και τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο μνημείο του Τιαχουανάκο, η περίφημη «Πύλη του Ήλιου».

Συνεχίζουμε κατόπιν για τα σύνορα με το Περού. Αφού περάσουμε τις συνοριακές και τελωνειακές διατυπώσεις μπαίνουμε στην περουβιανή επικράτεια και φτάνουμε στο Πούνο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΠΟΥΝΟ – ΝΗΣΙΑ ΟΥΡΟΣ – ΣΙΓΙΟΥΣΤΑΝΙ – ΚΟΥΣΚΟ

Πρωινή επίσκεψη στη λίμνη Τιτικάκα. Σε υψόμετρο 3.814 m και καταλαμβάνοντας έκταση 8.560 τ.χλμ., η Τιτικάκα είναι η «υψηλότερη» και μεγαλύτερη, πλωτή λίμνη στον κόσμο. Εκτείνεται ανάμεσα στο Περού και τη Βολιβία, και σύμφωνα με τον μύθο των Ίνκας, στο νησί του Ήλιου γεννήθηκε ο θεός του Ήλιου. Το πλοιάριο θα μας φέρει στα νησιά των Ούρος, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρας και βρίσκονται στον κόλπο του Πούνο. Είναι πράγματι μοναδικό το φαινόμενο των πλωτών νησιών, δύο από τα οποία θα επισκεφθούμε για να δούμε πώς ζουν οι ιθαγενείς Ούρος, πώς πλέουν τα νησιά τους, πώς χτίζουν τα καλαμένια σπίτια τους, πώς κυνηγούν, πώς ψαρεύουν κτλ.

Θα επισκεφθούμε τη Σιγιουστάνι, τη νεκρόπολη των Κόγιας και των Ίνκας, οι οποίοι επέλεξαν τον χώρο αυτό για να θάβουν τους υψηλούς νεκρούς τους. Θα ξεναγηθούμε στη νεκρόπολη, θα δούμε τον τρόπο ταφής των νεκρών, αλλά και τον τρόπο χτισίματος των ταφικών μνημείων.

Συνεχίζοντας, ακολουθούμε μία πολυποίκιλη διαδρομή, με τοπία άγριας ομορφιάς συνεχώς εναλλασσόμενα και με το εντυπωσιακό υψόμετρο των 4.335 m στη Λα Ράγια. Θα διασχίσουμε την ύπαιθρο πηγαίνοντας στη λίμνη Τιτικάκα και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μοναδικό και αφιλόξενο περιβάλλον των Άνδεων. Ξεκινώντας Μετά το μεσημέρι Πριν φτάσουμε στο Πούνο θα σταματήσουμε στο σπίτι ενός ιθαγενούς της κοινότητας των Κόγιας, για να δούμε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ιθαγενών του υψιπέδου του Περού.

Φτάνουμε τελικά στο Κούσκο που το όνομά του σημαίνει «Ομφαλός της Γης». Για τον ιστορικό, τον αρχαιολόγο, τον κοινωνιολόγο, τον εθνολόγο, τον καλλιτέχνη, το φωτογράφο και τον κάθε τουρίστα, το Κούσκο προσφέρει ανεξάντλητο υλικό.

Ο τόπος όπου άκμασε και καταλύθηκε ο πολιτισμός των Ίνκας διατηρεί μέσα στα πέτρινα τείχη και τις οχυρώσεις του ιστορικά μνημεία, ερείπια, μύθους και παραδόσεις. Είναι μια τυπική Ισπανική πόλη κτισμένη στα τείχη και τα θεμέλια των Ίνκας. Από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ (Ξενάγηση στο Κούσκο και στους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται έξω από το Κούσκο)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης. Πρώτη μας επίσκεψη η Κορικάντσα, ο σημαντικότερος Ναός των Ίνκας στο Κούσκο, τόπος λατρείας του Ήλιου και των Ουράνιων σωμάτων, με θαυμαστή αρχιτεκτονική. Οι Δομινικανοί μοναχοί έχτισαν εδώ τον Ναό και το Μοναστήρι του Σάντο Ντομίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ομορφότερη πλατεία του Περού, αυτή των Όπλων, στο κέντρο της πόλης.

Η μοναδική πολεοδομική ικανότητα των Ίνκας δημιούργησε μία από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, σήμα κατατεθέν του Κούσκο. Εδώ βρίσκεται ο αριστουργηματικός Καθεδρικός Ναός, χτισμένος στη θέση που βρισκόταν το αυτοκρατορικό ανάκτορο των Ίνκας. Υπέροχος ναός, με μοναδικά δείγματα πρώιμης χριστιανικής αγιογραφίας της ζωγραφικής σχολής του Κούσκο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον αρχαιολογικό χώρο λίγο έξω και πάνω από το Κούσκο, αφού από τα 3.300 μ. που βρίσκεται η πόλη, θα φθάσουμε 3.560 μ., για να επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν, με το τριπλό κυκλώπειο τείχος, ένα μεγαλιθικό μνημείο αλησμόνητης ομορφιάς και θρησκευτικής σημασίας. Εδώ λατρευόταν ο θεός Ήλιος και ο Κεραυνός, σε τελετές που γίνονται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου. Επόμενη στάση μας είναι στο Κένκο (λαβύρινθος), ναός της Μητέρας-Γης και του Πούμα, που είναι λαξεμένος πάνω σε έναν βράχο.

Περνώντας από την Πούκα Πουκάρα, ένα από τα πολλά οχυρά του αυτοκρατορικού στρατού, χτισμένα σε τακτά διαστήματα γύρω από το Κούσκο, καταλήγουμε στο Ταμποματσάι, ένα επίσης μεγαλιθικό μνημείο με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, στο οποίο καταλήγουν οι προσκυνητές του ιερού πάρκου. Η ημέρα μας όμως δεν τελειώνει εδώ.

Αφού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση, θα ξεκινήσουμε με τα πόδια προς την πλατεία των Όπλων, για να την απολαύσουμε φωταγωγημένη και να μεταβούμε στη συνέχεια σε εστιατόριο της πόλης, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία γνωρίσουμε την μουσικοχορευτική παράδοση του Κούσκο. Υπερπλήρεις εντυπώσεων απ΄ όλη την ημέρα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ – ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ/ΠΙΣΑΚ – ΟΓΙΑΝΤΑΪΤΑΜΠΟ (ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ)

Ουρουμπάμπα ή Ιερή κοιλάδα, κατά μήκος της οποίας οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Μία από αυτές είναι το Πίσακ, εμπορικό κέντρο της περιοχής τότε και τώρα. Πολύχρωμη πολύβουη, πολυπληθής πολυ...πάζαρη, η αγορά του Πίσακ προσφέρεται για είδη λαϊκής περουβιανής τέχνης. Μάλλινα, ριχτάρια, καλύμματα, πήλινα, αντίκες, ξύλινα, δερμάτινα και βέβαια κόκα, είναι τα αγαθά που μπορείτε να διαλέξετε από αυτήν την αγορά. Μην παραλείψετε να γευθείτε μια εμπανάδα και τσίτσαμοράδα. Τι είναι αυτά; Θα σας εξηγήσει ο ξεναγός σας.

Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις των Ίνκας, η πόλη του Ογιαντάυ ή Ογιανταϊτάμπο, μας περιμένει στη συνέχεια για να μας δείξει τη θαυμαστή ακρόπολή της με ιερό αφιερωμένο στον θεό Ήλιο. Πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών. Αρχαία αλατωρυχεία των Ίνκας

Επισκεπτόμαστε εντυπωσιακά αλατωρυχεία στο Μάρας, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται όπως την εποχή των Ίνκας! Παρότι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, η περιοχή τροφοδοτούσε τον ντόπιο πληθυσμό με αλάτι ήδη πριν από την εποχή των Ίνκας, χάρη στα υψηλής αλατότητας νερά των υπόγειων ρευμά-των που διατρέχουν την περιοχή. Οι ντόπιοι το αντιλήφθηκαν πριν πολλούς αιώνες, και κατασκεύασαν στις πλαγιές πολυάριθμες μικρές δεξαμενές που λειτουργούν ως αλατωρυχεία: σχεδόν όλες αυτές οι δεξαμενές είναι τετράγωνου σχήματος, περίπου 4x4, με βάθος που συνήθως δεν ξεπερνά τα τριάντα εκατοστά, και προσεκτική ροή νερού που ελέγχεται σχολαστικά από τους απασχολούμενους εδώ. Διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα.

 

11η ημέρα: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ – ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ – ΚΟΥΣΚΟ

Η σημαντικότερη ανάμνηση του ταξιδιού μας θα είναι σε λίγες ώρες πραγματικότητα. Αφού πραγματοποιήσουμε μία διαδρομή με πούλμαν, επιβιβαζόμαστε στο τραίνο που τρέχει παράλληλα με τον Ιερό ποταμό κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας, μέχρι την περιοχή Άγουας Καλλιέντες.

Από εδώ επιβιβαστούμε σε άλλο πούλμαν, που θα μας φέρει στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου. Οι λέξεις είναι φτωχές να πουν και οι φωτογραφικές μηχανές να αποτυπώσουν τη μαγεία που μόνο η ψυχή μπορεί να δει. Φωτισμένα μυαλά επέλεξαν τον χώρο στην άκρη της ιερής κοιλάδας για να χτίσουν την ιερή πόλη των Ίνκας, που εγκαταλείφθηκε λίγο πριν μπουν οι Ισπανοί στην αυτοκρατορία, διατηρώντας έτσι την απόλυτη μυστικότητά της μέχρι το 1911, όταν την ανακάλυψε ο Χάιραμ Μπίνγκαμ. Ένα σύνολο από σιωπηλά πέτρινα ερείπια ναών, ανακτόρων, σπιτιών, υδραγωγείων και πύργων, θεμελιωμένων στην κάθετη ορθοπλαγιά, μαρτυρούν το μεγαλείο ενός μοναδικού πολιτισμού.

Απολαύστε τη μαγεία του τοπίου και γνωρίστε την ιστορία της πόλης από τον έμπειρο ξεναγό μας. Η επιστροφή μας στο Κούσκο με τα ίδια συγκοινωνιακά μέσα, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για νακαταλαγιάσουν στο νου και στην καρδιά μας όσα είδαμε και μάθαμε σήμερα, όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μία ερωτική στιγμή. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ (πτήση)

Για δύο ημέρες θα αφήσουμε πίσω μας τον πολιτισμό, θα ξεχάσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα, τις τηλεοράσεις και τις ειδήσεις και θα αναπνεύσουμε κάτι από τη ζούγκλα του Αμαζονίου, τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη μας, που δυστυχώς χάνεται προς «όφελος» του πολιτισμού μας.

Το αεροπλάνο θα μας μεταφέρει στο Πουέρτο Μαλδονάδο, μια πόλη 90.000 κατοίκων, πρωτεύουσα της περιοχής, χτισμένη πάνω στη συμβολή δύο παραποτάμων του Αμαζονίου, του Μάντρε ντε Ντίος και του Ταμποπάτα.

Αφού επισκεφθούμε την πολύχρωμη και πολύβουη λαϊκή αγορά της πόλης (αν ο χρόνος το επιτρέπει), θα μεταφερθούμε στο λιμάνι, απ’ όπου με μηχανοκίνητη πιρόγα θα αναχωρήσουμε για τον καταυλισμό που θα μας φιλοξενήσει. Χτισμένος στην όχθη του Μάντρε ντε Ντιός πάνω σε ξύλινους πασσάλους, θα μας γνωρίσει τη φύση και τη ζωή στη ζούγκλα.

Μετά το γεύμα θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας εξόρμηση στο κοντινό νησί των μαϊμούδων. Άγριες αλλά κάπως εξοικειωμένες με τον άνθρωπο, θα μας πλησιάσουν για να φάνε τις μπανάνες που έχει μαζί ο ιχνηλάτης μας. Τα είδη που υπάρχουν στο νησί είναι ο πίθηκος-αράχνη, ο πίθηκος-σκίουρος, ο λευκός καπουτσίνος, ο καφέ καπουτσίνος κ.ά. Επιστροφή στον καταυλισμό για δείπνο. Το βράδυ κι εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, πάμε για νυχτερινό σαφάρι αλιγάτορα. Αν είμαστε τυχεροί θα τον δούμε από κοντά. Καληνύχτα και καλή τύχη!!!

 

13η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ (Ζούγκλα Αμαζονίου)

Πρωινή έγερση, ύστερα από έναν γλυκύτατο ύπνο μέσα στη φύση και εξόρμηση στη ζούγκλα για να απολαύσουμε τα αμέτρητα είδη αιωνόβιων δένδρων, τα πολύχρωμα φυτά και λουλούδια της Αμαζονίας, καθώς και τους θάμνους με τις θαυμαστές ιατρικές τους ιδιότητες. Το μόνο που διαταράσσει την ησυχία της ζούγκλας είναι οι τσακωμοί των παπαγάλων macao, οι έρωτες των lovebirds και τα κρωξίματα των λογής λογής εξωτικών πουλιών.

Η βόλτα μας καταλήγει στο παρατηρητήριο της ζούγκλας για να θαυμάσουμε τη φύση από ψηλά και να ξαποστάσουμε στη μικρή λίμνη, όπου θα κάνουμε βαρκάδα με χειροκίνητη πιρόγα για να απολαύσουμε από κοντά τα νούφαρα και τις νεροχελώνες να λιάζονται πάνω σε πεσμένους κορμούς δένδρων. Επιστρέφουμε στον καταυλισμό μας για το γεύμα μας και λίγη ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε μια φάρμα ιθαγενών και θα γνωρίσουμε τις φυτείες της περιοχής: μπανανιές, μάνγκο, ανανάδες, μανιόκες, κόκα κλπ. Επιστροφή στον καταυλισμό. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ – ΛΙΜΑ

Αποχαιρετάμε σήμερα τη ζώνη της Αμαζονίας και πετάμε για την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα. Με την άφιξή μας στην πόλη θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και θα έχουμε ίσως χρόνο για μια πρώτη χαλαρή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στη Λίμα.

15η ημέρα: ΛΙΜΑ – Προαιρετική πτήση πάνω από τις γραμμές Νάσκα – ΠΑΡΑΚΑΣ

Αναχωρούμε οδικώς για μια διήμερη εκδρομή στα νησάκια Μπαγιέστας και στα «εξωγήινα σχήματα» της Νάσκα. Οι μαγευτικές πτυχές της χώρας αρχίζουν να ξεδιπλώνονται.

Ακολουθώντας μια πραγματικά πρωτόγνωρη διαδρομή δίπλα στον Ειρηνικό, ανάμεσα σε καταπράσινες πεδιάδες και απόλυτα ερημικά τοπία, διασχίζοντας μεγάλες και μικρές πόλεις, φθάνουμε στο αεροδρόμιο του Πίσκο απ’ όπου πετώντας με μονοκινητήριο έχουμε την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε από ψηλά το οροπέδιο της Νάσκα, την Πάμπα, όπου πριν από 2.000 χρόνια δημιουργήθηκαν οι μοναδικοί αυτοί γεωγλυφικοί σχηματισμοί πάνω στο ξηρό και άγονο έδαφός της, σε μια περιοχή που κατάλαμβάνει έκταση 525 τ.χλμ. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη δημιουργία των σχηματισμών αυτών. Ο Έριχ φον Ντάινικεν υποστηρίζει πως είναι έργα εξωγήινων πολιτισμών, ενώ διαπρεπείς επιστήμονες, όπως η Μαρία Ράιχε και ο Τζουζέπε Ορεφίτσι θεωρούν πως είναι έργα των κατοίκων της Νάσκα, οι οποίοι είχαν αναπτύξει έναν εξαιρετικό πολιτισμό από το 200 π.X. έως το 600 μ.X. Η πτήση σε ύψος περίπου 300 μέτρων είναι μία αλησμόνητη εμπειρία κι ένα απαράμιλλο φωτογραφικό θέμα. Μην τη χάσετε!

Συνεχίζουμε για το Παράκας. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια καταπληκτική καβουρόσουπα σε ταβέρνα του λιμανιού. Διανυκτέρευση στο Παράκας.

 

16η ημέρα: ΠΑΡΑΚΑΣ – ΝΗΣΙΑ ΜΠΑΓΕΣΤΑΣ – ΛΙΜΑ

Σήμερα θα συναντηθούμε με το θαυμαστό υδροβιότοπο των νησιών Μπαγιέστας. Θα αναχωρήσουμε για μια δίωρη κρουαζιέρα με ταχύπλοο στον υδροβιότοπο Μπαγιέστας, έναν επίγειο παράδεισο για πουλιά και θαλάσσιους λέοντες: Μία σειρά από άγριες, απρόσιτες και φυσικά ακατοίκητες βραχονησίδες αποτελούν τον υδροβιότοπο αυτό, ο οποίος φιλοξενεί χιλιάδες θαλασσοπούλια, όπως γλάρους, πελεκάνους, κορμοράνους κλπ., εκατοντάδες θαλάσσιους λέοντες, πιγκουΐνους και αμέτρητα καβούρια, αστερίες, πεταλίδες κλπ. Το θέαμα και το άκουσμα είναι «στιγμές της ζωής μου φωτεινές …».

Από τις νησίδες αυτές συλλέγεται ακόμα και σήμερα το γκουάνο, η ευεργετική αξία του οποίου ως λίπασμα ήταν από πολύ παλιά γνωστή στους Περουβιανούς.

Μετά την εκπληκτική αυτή εμπειρία συνεχίζουμε οδικώς για την πρωτεύουσα Λίμα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: ΛΙΜΑ (ξενάγηση – Μουσείο Λάρκο Χερέρα) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής, που ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πισάρο στα μέσα του 16ου αιώνα. Θα δούμε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον ποταμό Ρίμακ που έδωσε το όνομά του στην πόλη και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο "Πουέμπλο Λίμπρε", το ελεύθερο χωριό, όπου πρωτοσυναντήθηκαν οι δύο ελευθερωτές του Περού, ο Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν και ο Σιμόν Μπολίβαρ. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικό μουσείο ΛάρκοΧερρέρα, που συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής και περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, πήλινα και υφαντά αντικείμενα. Ανάμεσα στα άλλα, το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη ανοιχτή αποθήκη της Νότιας Αμερικής με 45.000 αντικείμενα. Χρόνος να περπατήσουμε και να ανακαλύψουμε το πολυτελές προάστιο που διαμένουμε την Μιλαφόρες. Η θέα στον Ειρηνικό ωκεανό, από το τεράστιο εμπορικό κέντρο είναι εντυπωσιακή. Με τη βοήθεια του έμπειρου αρχηγού μας θα σας δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο της μεγαλούπολης της Νότιας Αμερικής.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Λίμα για την πτήση επιστροφής μας.

18η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/8/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3890€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3890 € 980 €
  Twin Room 3890 € 980 €
  Triple Room 3890 € 980 €
  Single Room 4950 € 980 €

Extras

+ NASCA  :  200 €

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL1576

11/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:45

20:20

KL 701

11/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ              

21:40

09:10 +1

KL 744

27/08/2022

ΛΙΜΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

19:55

15:10 +1

KL 1581

28/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ           

21:20

01:25 +1

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία:
  • τα γνωστά Libertador Cusco-Palacio del Inca A Luxury Collection 5* (Libertador), ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, ένα ιστορικό, πολυτελές ξενοδοχείο (παλιό παλάτι των Ίνκας) στο καλύτερο σημείο του Κούσκο,
  • GHL Hotel Lago Titicaca 5* (ex Libertador) 5* στο Πούνο
  • Iberostar Selection Miraflores 5* στη Λίμα
  • Aranwa Paracas Resort and Spa 5* στο Παράκας
  • Plaza San Francisco 5* στο Σαντιάγκο.
  • Εξαιρετικό lodge στον Αμαζόνιο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, δείπνο). Στον Αμαζόνιο πλήρης διατροφή. Στο Σαντιάγκο πρωινό.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός εξειδικευμένος στο Περού.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά.

 

Δεν περιλαμβάνονται :    
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 980€

Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 15 $

Προσοχή: δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια στο Περού.  Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί δίκλινο δωμάτιο + πτυσσόμενο κρεβάτι