Skip to main content

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΜΑΣ ΕΞΩΤΙΚΗ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ Χριστουγεννα Πρωτοχρονια 2022 απο 3590

Με 2 νύχτες διαμονή στο Μανουέλ Αντόνιο στον Ειρηνικό!!! 

16 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ  21 Δεκεμβρίου 2022 εως 5 Ιανουαρίου 2023 

Αρχιπέλαγος Σαν Μπλας (φυλή των Κούνας) - Νησιά των Μαργαριταριών στον Ειρηνικό

 

Αν αυτά τα Χριστούγεννα θέλετε να ζήσετε κάτι πραγματικό μοναδικό, τότε κρατάτε στα χέρια σας το σωστό ταξίδι!!! Δύο χώρες της Κεντρικής Αμερικής, η μία δίπλα στην άλλη που αποτελούν το καλύτερο «τουριστικό δίδυμο».


Ο Παναμάς, το Μαϊάμι της Κεντρικής Αμερικής με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική στην πλευρά του Ειρηνικού, επιβλητικά γυάλινα κτίρια, Μαρίνες για κότερα και εμπορικά κέντρα είναι η επιτομή του κοσμοπολίτικου! Η πλευρά του Ατλαντικού φιλοξενεί το αρχιπέλαγος των νησιών Σαν Μπλας, όπου οι ινδιάνοι Κούνας κρατούν ακόμα τα ήθη και τα έθιμα μιας κλειστής, σχεδόν πρωτόγονης κοινωνίας. Κι αναμεσά τους το Μεγάλο Κανάλι, η Διώρυγα που ενώνει εμπορικά όλο τον πλανήτη και σφύζει από ζωή δικαιώνοντας τις προσπάθειες ετών αλλά και τη χαρά του πρώτου Καπετάνιου που το διέσχισε που ήταν …Έλληνας!   Και λίγο πιο πάνω μια μικρή χώρα η Κόστα Ρίκα με τον επαρχιώτικο αέρα και μια φύση παρθένα με ηφαίστεια, δάση βροχής και προστατευμένα Εθνικά Πάρκα στις απάτητες σχεδόν αμμουδερές παραλίες σε δύο ωκεανούς! Τώρα ξέρετε πως αυτό το ταξίδι όχι απλώς τα έχει όλα. Αλλά και κάτι παραπάνω. Τον εξαιρετικό σχεδιασμό με άνετη πτήση από το Παναμά Σίτυ στο Σαν Χοσέ, διανυκτερεύσεις στα καλύτερα σημεία των δύο χωρών  χωρίς άσκοπες κουραστικές και αδιάφορες μέρες και ημιδιατροφή καθημερινά! Διαβάστε, συγκρίνετε και βιαστείτε. Αυτό το ταξίδι αξίζει να το ζήσετε!

  • το ταξίδι μας είναι σωστά σχεδιασμένο με άνετες και σωστά μοιρασμένες μέρες.
  • Στον Παναμά επισκεπτόμαστε το Αρχιπέλαγος Σαν Μπλας με την μειονότητα των Κούνας, μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες μειονοτικές φυλές της Κεντρικής Αμερικής για να γνωρίσουμε τα ήθη και τα έθιμά τους και να μάθουμε την μοναδική τέχνη τους για την κατασκευή των Μόλας.
  • Ολοήμερη εκδρομή στους Ινδιάνους Εμπερά
  • Τη Διώρυγα του Παναμά και το μουσείο της
  • Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει κρουαζιέρα στα Νησιά των Μαργαριταριών στον Ειρηνικό!
  • Πετάμε αεροπορικώς για την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα (χωρίς περιορισμούς για μειωμένες αποσκευές).
  • Επισκεπτόμαστε τρία Εθνικά Πάρκα της χώρας (Τορτουγκέρο, Αρενάλ & φυσικά επίσκεψη και 2 διανυκτερεύσεις στο Μανουέλ Αντόνιο στον Ειρηνικό (που συνήθως παραλείπεται λόγω κόστους !)
  • Ολοήμερη εκδρομή σε φυτεία καφέ και στο Πάρκο των Καταρρακτών!! Μια μοναδική εμπειρία για πεζοπορία στα μονοπάτια των καταρρακτών και επίσκεψη της άγριας πανίδας της χώρας!!!
  • Έχουμε επιλεγμένα ξενοδοχεία και Ημιδιατροφή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Πόλη Παναμά

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη του Παναμά. Ο Παναμάς είναι διάσημος για την Διώρυγά του που ενώνει δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, αλλά καθώς συνδέει την Βόρεια με την Νότια Αμερική «ενώνει» και τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία λαών και πολιτισμών. Εμείς θα φτάσουμε το απόγευμα στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης και μέσω μια «θεαματικής» διαδρομής θα κατευθυνθούμε στην εξαίρετα διαμορφωμένη προκυμαία της πόλης όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 2η: Πόλη Παναμά (Ξενάγηση πόλης και Διώρυγας)

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της «Τριπλής» Πόλης, που κάποτε κατάστρεψε ο διαβόητος πειρατής Κάπταιν Μόργκαν. Θα απολαύσουμε το αποικιακό κέντρο με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα πολύχρωμα με ξεθωριασμένες προσόψεις μέγαρα και τέλος, το σύγχρονο οικονομικό κέντρο με τους ουρανοξύστες των τελευταίων δεκαετιών που θυμίζουν έντονα τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις. Φυσικά θα επισκεφθούμε το μουσείο και το παρατηρητήριο της Διώρυγας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την ιστορία της αλλά και να φωτογραφήσουμε τα πλοία καθώς διασχίζουν το πιο σημαντικό Κανάλι του πλανήτη. Το απόγευμα απολαύστε το ηλιοβασίλεμα με μια πεζοπορική βόλτα στην παραλία.

 

Ημέρα 3η: Πόλη Παναμά (Νησιά Σαν Μπλας)

Η μέρα μας σήμερα θα είναι συναρπαστική. Πολύ νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε σε τζιπ και διασχίζοντας την ενδοχώρα θα βρεθούμε στην πλευρά του Ατλαντικού. Από εκεί με πλοιάριο θα αναχωρήσουμε για ένα από τα νησιά του Κόλπου του Σαν Μπλας όπου ζει η ιδιαίτερη φυλή των Κούνας.

Θα επισκεφθούμε τα γραφικά χωριά τους, θα μυηθούμε στον τρόπο ζωής τους και φυσικά θα ψωνίσουμε τα εξαιρετικά πολύχρωμα υφαντά τους, τα «μόλας» για τα οποία φημίζονται. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα πριν την επιστροφή μας αργά το απόγευμα στην πόλη του Παναμά.

 

Ημέρα 4η: Πόλη Παναμά – Ινδιάνοι Εμπερά

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου μένουν οι Ιθαγενείς Εμπέρα. Είναι μία ευχάριστη, με εύκολη πρόσβαση εξόρμηση και για αυτό αρκετά τουριστική. Οι κάτοικοι του χωριού εξοικειωμένοι με τους ταξιδιώτες θα μας δείξουν τις χειροτεχνίες τους, θα μας μιλήσουν για θεραπευτικά βότανα και φυτά της περιοχής που χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα και θα μας διασκεδάσουν με τα τραγούδια και τους χορούς τους. Μια μέρα διαφορετική, στη φύση αλλά και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το αστικό τοπίο της μεγαλούπολης.

Το απόγευμα επιστροφή στον Παναμά.

 

Ημέρα 5η: Πόλη Παναμά

Η πόλη του Παναμά είναι το ιδανικό μέρος για να την περπατήσετε και να την απολαύσετε. Ξεκινήστε λοιπόν με μία βόλτα στην υπέροχη προκυμαία της, ανακαλύψτε τα αποικιοκρατικά στολίδια της παλιάς πόλης. Γευτείτε τοπικά εδέσματα με θέα την θάλασσα ή απολαύστε τον καφέ σας στις μικρές πλατείες και στα πλακόστρωτα δρομάκια της κι αν αγαπάτε τα ψώνια επισκεφθείτε κάποιο από τα πολλά εμπορικά κέντρα της περιοχής με εξαιρετικές τιμές σε όλα τα είδη!!! Είμαστε σίγουροι ότι θα αξιοποιήσετε τη μέρα σας με τον καλύτερο τρόπο!

 

Ημέρα 6η: Πόλη Παναμά (Κρουαζιέρα στα Νησιά των Μαργαριταριών στον Ειρηνικό)

Πώς θα μπορούσαμε να φύγουμε από τον τροπικό παράδεισο του Παναμά χωρίς να επισκεφθούμε τα Νησιά των Μαργαριταριών στον Ειρηνικό! Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 40 μίλια ανοιχτά από τον κόλπο του Παναμά στην Ειρηνικό. Τα νησιά υπήρξαν καταφύγιο πειρατών μια που εκεί συνέλεγαν και μέτραγαν τα μαργαριτάρια που αλίευαν λίγο πριν τα φορτώσουν στα πλοία για να τα στείλουν στην Ευρώπη. Το νησί Cantadora (της Καταμέτρησης δηλαδή, όπως είναι το όνομά του σε ελεύθερη μετάφραση) είναι ο σημερινός μας προορισμός. Πρόκειται για ένα μαγικό μέρος. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί διάσημοι από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου έχουν αγοράσει ιδιωτικές παραθεριστικές κατοικίες ακριβώς εδώ. Μέχρι και το Αμερικάνικο CBS το διάλεξε για την επιτυχημένη σειρά του «Survivor» Κοκτέιλ υποδοχής, κολύμπι στα τουρκουάζ νερά, μεσημεριανό φαγητό και ναι είστε σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ειρηνικού!

 

Ημέρα 7η: Πόλη Παναμά – Σαν Χοσέ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το αεροδρόμιο όπου με σύντομη μεσημεριανή πτήση θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην καρδιά της πόλης. Τι καλύτερο για να περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία για τις πρώτες φωτογραφίες!

 

Ημέρα 8η: Σαν Χοσέ (Ηφαίστειο Πόας, Φυτεία καφέ Ντόκα, La Paz Waterfall Gardens)

Η μέρα μας ξεκινά με επίσκεψη στο εντυπωσιακό ηφαίστειο Πόας με τους δίδυμους κρατήρες. Αφού ενημερωθούμε και λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θα περπατήσουμε για να απολαύσουμε τη θέα των ενεργών κρατήρων! Μια εμπειρία ομολογουμένως εντυπωσιακή. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη φυτεία καφέ Doka βρίσκεται στις εύφορες πλαγιές του ηφαιστείου Poás. Το αγρόκτημα ανήκει στην οικογένεια της Κόστα Ρίκα Vargas Ruiz, πρωτοπόρο στην παραγωγή καφέ για περισσότερα από 70 χρόνια. Η μεγάλη ποικιλία μικροκλίματος και υψόμετρου προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή καφέ υψηλής ποιότητας. Με την καθοδήγηση ενός έμπειρου γνώστη, θα λάβουμε εκτενείς πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, τη συγκομιδή και το ψήσιμο του «Χρυσού Κόκκου».

Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο La Paz Waterfall Gardens, μία ιδιωτική έκταση 70 στρεμμάτων μόλις μια ώρα από την πρωτεύουσα! Εμείς θα ακολουθήσουμε την πορεία των μονοπατιών που οδηγούν σε μερικούς καταπληκτικούς καταρράκτες μεταξύ των οποίων και ο La Paz, ο «διασημότερος» του πάρκου! Από τις ειδικές πλατφόρμες η θέα είναι μοναδική και προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες φωτογράφησης. Το πάρκο φιλοξενεί  26 διαφορετικά είδη κολίμπρι, πολύχρωμα είδη πεταλούδων, 30 από τα πιο όμορφα και θανατηφόρα φίδια της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της οχιάς Golden Eyelash και φυσικά τους διάσημους βάτραχους της Κόστα Ρίκα.  Το La Casita de la Paz είναι μια αναπαράσταση αγροικίας που δίνει μια πολιτιστική εικόνα για τη ζωή των αγροτών στην Κόστα Ρίκα. Το πάρκο έχει επίσης καταφύγιο για άγρια πτηνά και αιλουροειδή.

 

Ημέρα 9η: Σαν Χοσέ - Εθνικό Πάρκο Τορτουγέρο

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το Σαν Χοσέ με τελικό προορισμό το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο στις ακτές τις καραϊβικής. Η διαδρομή μας περνά μέσα από το εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο Braulio Carrillo και συνεχίζεται μέσω φυτειών μπανάνας μέχρι την προβλήτα. Η διείσδυση στο Εθνικό πάρκο γίνεται με βάρκα μέσα από τα κανάλια και μια φύση μοναδική! Κρυμμένο μέσα στη γοητεία του τοπίου βρίσκεται το Lodge που θα μας φιλοξενήσει για το επόμενο διήμερο.

 

Ημέρα 10η: Εθνικό Πάρκο Τορτουγέρο

Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει περιπατητική ξενάγηση μέσα στα μονοπάτια του πάρκου. Πουλιά, πλούσια βλάστηση και μοναδικά ενσταντανέ για υπέροχες φωτογραφίες! Επιστροφή στο lodge για λίγη ξεκούραση και το απόγευμα ξενάγηση – εξερεύνηση του Πάρκου με μικρές, ανοιχτές βάρκες για να έχουμε καλύτερη ορατότητα. Το Τορτουγέρο είναι ένα δίκτυο πλωτών λιμνών, ποταμών και καναλιών (φυσικών και τεχνιτών) που χρησιμοποιούνται για μεταφορά και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την παρατήρηση της τοπικής άγριας ζωής, όπως πουλιά, πίθηκοι, αμερικανικοί κροκόδειλοι και καϊμάν. Τα κανάλια παρέχουν επίσης καταφύγιο σε απειλούμενα ζώα, όπως το Oriental Indian Manatee, τους κροκόδειλους, μια μεγάλη ποικιλία καρκινοειδών και περίπου 30 είδη ψαριών γλυκού νερού, συμπεριλαμβανομένου του Gaspar, που θεωρείται ως ζωντανό απολίθωμα. Μια μέρα μοναδική στην καρδιά της φύσης.

 

Ημέρα 11η: Τορτουγέρο – Αρενάλ

Μετά το πρωινό, επιστροφή στην προβλήτα με βάρκα και το ταξίδι θα συνεχιστεί οδικώς για τον επόμενο προορισμό μας το Αρενάλ, γνωστό για το ομώνυμο, φημισμένο και ίσως το πιο αναγνωρίσιμο ηφαίστειο της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 12η: Αρενάλ  – Μανουέλ Αντόνιο

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την επίσκεψή μας στις κρεμαστές γέφυρες Αρενάλ. Τα μονοπάτια και οι γέφυρες του πάρκου βρίσκονται στη διαδρομή που ακολουθούν τα πουλιά που μεταναστεύουν μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής και φέρνουν τον επισκέπτη όσο πιο κοντά μπορεί να φανταστεί κανείς για να παρατηρήσει τα πουλιά, τα λουλούδια και την πλούσια βλάστηση του πρωτογενούς τροπικού δάσους. H περιοχή έχει εντυπωσιακή θέα στο ηφαίστειο Αρενάλ και στη λίμνη που τροφοδοτεί το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην Κόστα Ρίκα. Αυτός ο περίπατος είναι μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική επιλογή για να μάθουμε περισσότερα για το δάσος και το τοπικό περιβάλλον και να απολαύσουμε τη στενή επαφή με τη φύση. Επόμενη στάση μας στον ποταμό Ταρκόλες. Καθώς οι βάρκες μας πλησιάζουν τις όχθες του ποταμού θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς αμερικανικού κροκόδειλου, το μήκος του οποίου μπορεί να φτάσει τα 5 μέτρα, στο φυσικό του περιβάλλον.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση τον Κεντρικό Ειρηνικό για να απολαύσουμε μία από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 13η: Επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Μανουέλ Αντόνιο

Σήμερα θα γνωρίσουμε το πάρκο Μανουέλ Αντόνιο με έκταση 683 εκτάρια, που έχει τα πιο ποικίλα και όμορφα τοπία της περιοχής. Περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο τροπικό υγρό δάσος  που στα μονοπάτια του μπορούμε να δούμε πιθήκους καπουτσίνους, κοράκια, ρακούν, ιγουάνα και πολλά είδη πουλιών, καθώς και τον πίθηκο σκίουρο (Saimiri oerstedii citrinellus), ενδημικό στο Μανουέλ Αντόνιο. Κατοικεί  μόνο σε αυτό το μέρος του κόσμου, και ανήκει στα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή έχουν μείνει μόνο 1.500 πίθηκοι. Το πάρκο προστατεύει επίσης 12 νησιά που αντιπροσωπεύουν εξαιρετικό καταφύγιο για πολλά είδη θαλάσσιων πτηνών. Διαθέτει εξαιρετικές παραλίες: Espadilla Sur, Manuel Antonio και Puerto Escondido και επίσης λιμνοθάλασσα και μαγκρόβια φυτά σε έκταση 14 εκταρίων.

 

Ημέρα 14η: Μανουέλ Αντόνιο - Σαν Χοσέ  (Ξενάγηση πόλης)

Μετά το πρωινό επιστρέφουμε στο Σαν Χοσέ. Με την άφιξή μας  ξεκινά η ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα που αρκετοί την παρομοιάζουν σαν την Ελβετία της Κεντρικής Αμερικής λόγω του υψηλού για τα δεδομένα της περιοχής βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της. Στην περιήγησή μας στην πόλη, μεταξύ άλλων, θα δούμε το Εθνικό Θέατρο και το Εθνικό Μουσείο που είναι ένα από τα πλουσιότερα της Κεντρικής Αμερικής.

 

 Ημέρα 15η: Σαν Χοσέ - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία αναμνηστικά δώρα και το απόγευμα μεταφορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Juan Santamaría για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Ημέρα 16η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα και τέλος ταξιδιού.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Άμστερνταμ

05.45

08.20

Άμστερνταμ  – Παναμάς

11.20

16.25

 

 

 

Σαν Χοσέ – Άμστερνταμ

16.15

11.05*

Άμστερνταμ  – Αθήνα

20.55

01.05*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

ΤΙΜΕΣ

Τιμή BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Βίζα

Είσοδοι

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΜΑΣ

ΕΞΩΤΙΚΗ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

 

16 ημέρες

Ημιδ/φή

21/12

4*, 5*

&

LODGE στα Πάρκα

3.590

+900

+890

 

Το ταξιδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) KLM
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4* & LODGE στα Πάρκα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Εμπειρότατο Αρχηγό/συνοδό του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
  • Απαραίτητο βιβλιάριο κίτρινου πυρετού.